Medicijnen Tegen Te Snel Klaarkomen? Niet Doen! 8 Belangrijkste Nadelen

Wanneer je te snel klaarkomt, heb je daar vaak last van. Het is niet alleen vervelend voor jou, maar ook voor de persoon met wie je seksueel contact hebt. Als je problemen hebt met te snel klaarkomen, dan is het logisch dat je hier iets aan wilt doen. De meeste mannen gaan dan op zoek naar medicijnen die ze eventueel zouden kunnen gebruiken voor dit probleem.

Medicijnen zouden inderdaad kunnen werken, maar ze brengen vaak ook een aantal nieuwe problemen met zich mee. In dit artikel vertellen we je waarom je geen medicijnen moet gebruiken tegen te snel klaarkomen!

Wanneer kom ik te snel klaar?

Hoe snel iemand klaarkomt, dan verschilt per persoon. Regelmatig denken mannen dat zij veel te snel klaarkomen. Maar uit onderzoek is gebleken dat de helft van de mannen binnen 5 minuten al klaarkomt. De andere helft doet er wat langer over om klaar te komen. Klaarkomen binnen 3 minuten is dus eigenlijk net zo normaal als klaarkomen binnen 9 minuten.

Mannen denken dus vaak dat zij te snel klaarkomen, omdat anderen hen vertellen dat zij er veel langer over doen. Dit is niet zo. Als het een paar minuten duurt, is het dus ook normaal en waarschijnlijk overdrijven die vrienden van je een beetje.

Veel mannen denken daarnaast dat zij superlang moeten doen over het klaarkomen, omdat de vrouw nog niet klaar is gekomen. Je moet weten dat vrouwen bijna nooit klaarkomen door de penis die heen en weer beweegt in de vagina. Vrouwen komen klaar doordat een man over de clitoris likt, wrijft of streelt. Je hoeft dus niet te wachten met klaarkomen voor de vrouw.

Probeer haar natuurlijk wel op een andere manier te bevredigen!

Geen controle over je orgasme

Als je écht last hebt van te vroegtijdige ejaculatie, dan kom je klaar binnen 1 à 2 minuten. Je hebt daarnaast geen controle over het klaarkomen. Een kleine pauze tussendoor nemen helpt dan ook niet bij het uitstellen van je orgasme. Dit kan hetzelfde zijn bij het pijpen, masturberen en bij anale seks.

Ook kan het zo zijn dat een man sneller klaarkomt aan het begin van de relatie. Dan is de seks met een nieuw persoon nog spannend en raak je mogelijk sneller opgewonden. Als je wat verder in de relatie bent, zal het klaarkomen vanzelf ook wat langer duren (behalve wanneer je altijd dus binnen 1 minuut al klaarkomt, dit heeft hier dan niets mee te maken).

Hoe snel je klaarkomt, hangt af van welke handelingen je doet met je partner, maar ook van je stress, of als je iets traumatisch meemaakt in je leven. Als je al sinds de eerste keer last hebt van te snel klaarkomen, dan is het goed om naar de dokter te gaan en te vragen wat hieraan gedaan kan worden.

Let op! Wil je de beste tips om meer controle te krijgen over je ejaculatie, bekijk dan het Complete Ejaculatie Controle ebook van seksuoloog drs. Chris Coster.

8 Belangrijkste Nadelen Medicijnen Tegen Te Snel Klaarkomen

1. Bijwerkingen

Vaak hebben medicijnen tegen te snel klaarkomen veel bijwerkingen. Dit komt omdat er niet echt medicijnen zijn tegen het te vroeg klaarkomen. Daarom gebruikt men vaak medicijnen die eigenlijk tegen depressie en angst zijn, maar die toevallig ook zorgen dat je langzamer klaarkomt.

Het is echter natuurlijk niet echt de bedoeling dat je medicatie gaat gebruiken voor iets waar je helemaal geen last van hebt. Als je namelijk geen last hebt van de voorgenoemde dingen, komen er ook andere bijwerkingen bij. Zo kun je van de medicatie slaperig worden of juist slapeloos zijn. Ook kun je:

 • Een droge mond krijgen
 • Duizelig zijn
 • Transpireren
 • Misselijk worden
 • Dikker worden
 • Een verstopping krijgen
 • Hartkloppingen hebben
 • Hoofdpijn krijgen
 • Blozen
 • Een verstopte neus krijgen
 • Rugpijn hebben

Het is niet handig om voor één probleem dat je hebt allemaal andere problemen te krijgen. Het gebruik van medicijnen kan ontzettend gevaarlijk zijn.

2. Vaak niet te combineren met andere medicatie

Nog een nadeel van het gebruik van medicijnen tegen te vroeg klaarkomen, is dat de medicijnen vaak niet te combineren zijn met andere medicijnen. Als je dus al gebruik maakt van andere medicatie, kan het zo zijn dat extra medicijnen voor nog ergere problemen kunnen zorgen.

Je moet dus altijd eerst langs de dokter voordat je gebruik maakt van de medicijnen tegen te vroeg klaarkomen.

Vaak hebben de medicijnen die je kunnen helpen bij het later klaarkomen veel wisselwerkingen met andere medicijnen. Je moet dus altijd vragen aan de apotheker of je het medicijn veilig kunt gebruiken. Een voorbeeld van een medicijn dat veel van die wisselwerkingen heeft is Dapoxetine.

Dapoxetine vertraagt de zaadlozing bij vroegtijdig klaarkomen. Dit medicijn moet je 1 tot 3 uur van tevoren innemen met een glas water. Als je er misselijk van wordt (bijwerking), dan moet je het innemen met wat voedsel, maar dan kan het ook weer minder goed werken. Vaak werken dit soort medicijnen namelijk het beste op een lege maag.

Het medicijn kun je maar af en toe gebruiken en je kunt maar één dosis per dag nemen. De eerste paar uur nadat je het in hebt genomen kun je last krijgen van duizeligheid en kun je zelfs flauwvallen (nog meer bijwerkingen!).

Andere bijwerkingen van dit medicijn zijn dat je diarree, hoofdpijn, slapeloosheid of sufheid krijgt en minder zin hebt in seks. Minder zin in seks is natuurlijk ontzettend onlogisch voor een medicijn dat je helpt bij het minder snel klaarkomen. Vaak zijn de bijwerkingen dus ook nog eens dingen die tegen hetgeen wat je wilt doen werken.

3. Prijzig

Vaak zijn depressiepillen, angstpillen en andere medicatie tegen te snel klaarkomen niet goedkoop. Het kan zomaar zijn dat je voor 5 pillen (of zelfs minder) al €25,- betaalt. Als je iedere dag seks hebt, zit je na iets meer dan een halve week al zonder pillen. Daarnaast weet je nooit of ze wel werken van tevoren; verschillende pillen uitproberen wordt een zeer dure hobby.

4. De medicijnen werken vaak niet

Regelmatig hoor je dat pillen voor het te vroeg klaarkomen niet eens heel goed werken of zelfs helemaal niet. Eigenlijk zijn er buiten Dapoxetine geen pillen specifiek voor dit probleem. De andere medicatie is vaak eigenlijk bedoeld voor andere problemen, waarvan later klaarkomen toevallig een bijwerking is. Een bijwerking is iets dat je kunt krijgen, maar dat is niet gegarandeerd.

Kortom, je betaalt veel geld voor een medicijn dat misschien niet eens werkt bij jou. Dat is natuurlijk onzinnig.

5. Geen medicatie voor dit specifieke probleem

Zoals al eerder aangegeven is alleen Dapoxetine een medicijn voor een vroegtijdige zaadlozing. Het is de vraag of medicatie voor de vroegtijdige zaadlozing wel op z’n plaats is. Bij de dokter is vaak een anamnese (voorgeschiedenis en relevante omstandigheden van ziekte of aandoening) al genoeg om een medicijn voor te schrijven voor een seksuele stoornis.

Lichamelijk onderzoek wordt vrijwel nooit gedaan. Het is echter belangrijk dat de huisarts binnen de groep mannen met een vroegtijdige ejaculatie de subgroepen kan onderscheiden. Er zijn binnen vroegtijdige ejaculatie verscheidene subgroepen. Dapoxetine kan voor de ene groep wel werken en voor de ander niet.

Het feit dat er weinig specifieke medicatie voor vroegtijdig klaarkomen bestaat, geeft al aan dat je dit probleem wellicht niet op die manier kunt oplossen. Daarnaast kun je zelf ook wel bedenken dat het niet slim is om bijvoorbeeld antidepressiva te slikken als je niet depressief bent.

6. Illegale medicijnen op het internet

Op het internet zijn er allemaal fabrikanten die illegaal medicatie verkopen, waarvoor je normaal een recept moet halen bij de dokter. Je kunt ze op veel websites vinden en mensen bestellen ze zonder erover na te denken. Illegale medicijnen zijn niet gecheckt en je weet nooit honderd procent zeker wat erin zit. Je kunt er vreselijke bijwerkingen van krijgen en er erg ziek van worden.

7. Medicijnen zijn niet natuurlijk

De medicijnen die worden voorgeschreven voor vroegtijdige ejaculatie bevatten vaak geen natuurlijke producten. Wanneer een medicijn namelijk 100% natuurlijk is, heb je geen probleem met bijwerkingen en gevaren. Als dit wel het geval is, betekent dit vaak dat het product niet natuurlijk is.

Het advies zou zijn om op zoek te gaan naar natuurlijke oplossingen voor dit probleem en niet meteen over te gaan tot medicijnen.

Vaak is het zo dat het probleem ook opgelost kan worden zonder medicijnen. Soms helpt het dragen van een condoom bijvoorbeeld al bij het uitstellen van een ejaculatie. Vaak zeggen mannen dat seks minder prettig is met een condoom, maar in dit geval zou het je juist kunnen helpen. Je kunt zoeken naar condooms met ‘climax control’ en ‘extended pleasure’. Ook desensibiliserend glijmiddel kan je helpen bij het uitstellen van klaarkomen.

Zelf het heft in eigen handen

Daarnaast is er nog de knijptechniek die geheel natuurlijk is. Jij (of je partner) masturbeert jou en stopt vlak voordat je klaarkomt. Voor 10-20 seconden knijp je (of je partner) in het ‘hoofd’ van de penis (eikel). Daarna laat je je penis weer los voor 30 seconden en ga je hierna door met masturberen.

Dit proces herhaal je een aantal keer voordat je wil dat je klaarkomt. Zo bepaal jij wanneer dit gebeurt.

Nog een techniek die je kan helpen is de stop-go techniek. Deze ligt redelijk dichtbij de knijptechniek. Wanneer je zelfverzekerd genoeg bent over het uitstellen van het klaarkomen, dan kun je de seks even stoppen en weer starten wanneer dit nodig is.

Nog iets wat ontzettend veel invloed kan hebben op het te vroeg klaarkomen, is je leefstijl. Probeer dus ook te kijken naar de leefstijl die je hebt en of aanpassingen hierin de vroegtijdige ejaculatie kunnen voorkomen. Denk hierbij aan het stoppen met roken, minder alcohol drinken en, wanneer je overgewicht hebt, afvallen.

8. Door medicijnen kom je niet tot de oorzaak van het probleem

Heel vaak denken mannen direct dat een lichamelijk probleem is wanneer zij te vroeg klaarkomen. Natuurlijk is het probleem zelf lichamelijk, maar de oorzaak kan mentaal zijn of kan liggen aan de leefstijl die je hanteert. Je hoeft niet per se iets te hebben of ziek te zijn om last te hebben van vroegtijdige ejaculatie.

Zo kan het zijn dat je slecht eet en (bijna) nooit sport of beweegt. Elke dag 10-15 minuten besteden aan wat oefeningen thuis kan al genoeg zijn om je bloed goed te laten stromen. Dit helpt bovendien om jouw controle over je lichaam terug te krijgen.

Qua voeding is het goed om verwerkte koolhydraten, suikerhoudende voedingsmiddelen/ dranken en gefrituurd voedsel te laten staan. Dit kan je ook helpen om minder vroeg klaar te komen.

Ook kan het zo zijn dat je een vroegtijdige ejaculatie hebt door psychologische oorzaken. Zo kan stress, depressie, relatieproblemen, onzekerheid, schuld en het idee dat je niet goed genoeg presteert ervoor zorgen dat je te vroeg klaarkomt.

Tot slot kan té veel masturberen of heel vaak porno kijken (en daarbij masturberen/ klaarkomen) ervoor zorgen dat je snel klaarkomt. Probeer je dus soms een beetje in te houden zodat je je partner kunt bevredigen tijdens de geslachtsgemeenschap!

Leer het vanavond al 30 minuten uit te stellen

Wil je het vanavond al langer uithouden in bed? Dan raad ik je aan om de methode van Chris Coster te bekijken.

Je leert daarin onder andere:

 • Het ontdekken van de oorzaak waarom je te snel klaarkomt
 • Wat je vooral NIET moet doen om het langer uit te houden
 • De beste technieken voor direct langer uithoudingsvermogen
 • Waarom de PC spier zo belangrijk is
 • Hoe je vanavond al je ejaculatie kunt uitstellen

Bekijk hier zijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

2 Reacties op "Medicijnen Tegen Te Snel Klaarkomen? Niet Doen! 8 Belangrijkste Nadelen"

 1. Bagdad Arbib

  says:

  Ik wil groed lul woord

 2. Bagdad Arbib

  says:

  Wat moet don

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *