Hoe Laat Ik Haar Klaarkomen? Alles Over Het Vrouwelijk Orgasme

Het orgasme wordt in het algemeen beschouwd als de piek van de seksuele opwinding. Het is een vaak krachtig gevoel van genot en sensatie op fysiek gebied en een ontlading van de opgestapelde erotische spanning. Dit is echter vaak het enige dat we ervan weten. Nog iets dat we vaak weten is dat mannen vaak een stuk gemakkelijker klaarkomen dan dat vrouwen dat doen.

Voor vrouwen zou het normaal zijn om een orgasme niet eens te ervaren in veel gevallen. Vaak wil je vriendin je niet beledigen of kwetsen, dus doet ze net alsof ze klaarkomt of zegt ze dat ze het niet erg vindt. Maar vrouwen vinden het natuurlijk ook niet leuk wanneer ze niet klaarkomen tijdens de seks. Leer daarom hoe je jouw vrouw of vriendin laat klaarkomen met deze 9 tips!

Voor mannen (en vrouwen) die hun vriendin of vrouw niet klaar laat komen, is het vaak ongemakkelijk en een vervelend gevoel. Je doet ontzettend je best, maar telkens lukt het je niet en als het je lukt is het vaak onbewust. Nu wil je precies weten hoe het vrouwelijk orgasme in elkaar zit én hoe je je vriendin (of scharrel) klaar kunt laten komen.

In dit artikel zullen we je alle ins en outs geven van het vrouwelijk orgasme en geven we je daarnaast een aantal tips om haar klaar te laten komen. Na dit artikel kun jij je vriendin 100% klaar laten komen!

Wat is een orgasme?

Orgasmes kunnen op verscheidene manieren worden gedefinieerd met verschillende criteria. Vaak gebruiken medische professionals fysiologische veranderingen in het lichaam als de basis voor een definitie. Psychologen en andere professionals in de gezondheidszorg zien het echter meer als emotionele en cognitieve veranderingen.

Eén specifieke en overkoepelende definitie van het orgasme bestaat momenteel nog niet.

Geslachtsonderzoekers hebben orgasmen gedefinieerd binnen modellen van seksuele reacties. Hoewel het orgasmeproces natuurlijk sterk kan verschillen van persoon tot persoon, zijn verschillende fysiologische basisverschuivingen vastgesteld die bij bijna iedereen voorkomen tijdens een orgasme.

De volgende modellen zijn patronen waarvan is gebleken dat ze voorkomen in alle vormen van seksuele respons:

Model 1:

 1. Opwinding
 2. Plateaufase
 3. Orgasme
 4. Ontspanningsfase

Model 2:

 1. Verlangen
 2. Opwinding
 3. Orgasme

Deze modellen zijn niet gelimiteerd tot penis-vaginale geslachtsgemeenschap. Dit betekent dat dus in elke vorm van orgasme deze modellen van toepassing kunnen zijn.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Soorten orgasmes

Iets dat je misschien niet verwacht is dat er niet maar één soort orgasme is. Maar zoals eerder al benoemd hebben de experts nog niet één specifieke definitie kunnen geven aan het orgasme. Dit is het geval omdat er meerdere soorten orgasmes zijn. Hieronder zullen we de soorten orgasmes bespreken.

 • Combinatie of gemengde orgasmen: een verscheidenheid van verschillende orgastische ervaringen die met elkaar vermengd zijn;
 • Meerdere orgasmen: een aantal orgasmes over een korte periode;
 • Druk of Pressure orgasmen: deze orgasmen ontstaan door een indirecte stimulatie van toegepaste druk. Een vorm van zelfstimulatie die vaker voorkomt bij kinderen;
 • Ontspannende orgasmes: een orgasme dat ontstaat door een diepe ontspanning tijdens een seksuele stimulans;
 • Spanningsorgasmen: deze vorm van het orgasme komt vaak voor. Het ontstaat door een directe stimulans en dit gebeurt vaak wanneer de spieren en het lichaam gespannen zijn;
 • Fantasie orgasmen: dit orgasme krijg je wanneer je over iets fantaseert. Dit is dus alleen mentale stimulatie;
 • G-sport orgasmen: dit is een orgasme als gevolg van een stimulatie van een erotische zone tijdens het penetreren van een vagina. Vaak is er een duidelijk verschil met orgasmes van andere soorten stimulatie.

Het Vrouwelijk Orgasme

Tot niet zo lang terug werd het vrouwelijk orgasme gezien als iets onbelangrijks. Vrouwen waren er om kinderen te baren en die hoefde helemaal geen plezier te hebben tijdens de seks. Daarnaast werd alleen het vaginale orgasme geaccepteerd. Wanneer je als vrouw door het vaginale orgasme niet klaar kon komen, dan was je niet goed ontwikkeld.

Inmiddels denken de meeste mannen en vrouwen daar anders over. Zowel de man als de vrouw moet plezier hebben tijdens de seks en op wat voor manier een vrouw klaarkomt maakt niet uit; clitoraal of vaginaal, als het maar gebeurt.

Steeds meer partners willen ervoor zorgen dat hun vrouw of vriendin ook lekker klaarkomt!

Eerder hadden we al de twee modellen van het orgasme besproken. Het eerste model van even hierboven is het model van het vrouwelijke orgasme. Hieronder zullen de fases kort even beschreven worden.

Gratis video: 2 sexy vrouwen doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

De opwindingsfase

Als een vrouw fysiek of psychologisch wordt gestimuleerd, verwijden de bloedvaten in de geslachtsdelen zich. De verhoogde bloedtoevoer zorgt ervoor dat de vulva dikker wordt ofwel opzwelt, en vloeistof zich door de vaginale wanden heen beweegt.

Hierdoor wordt de vulva gezwollen en tegelijkertijd nat. In de vagina breidt de bovenkant van de vagina zich uit. In de opwindingsfase wordt de hartslag en de ademhaling versnelt en stijgt de bloeddruk. Bloedvatverwijding kan er daarnaast voor zorgen dat een vrouw wat rood wordt in haar borst en nek.

De plateaufase

De bloedtoevoer beweegt zich naar de introïtus (het onderste gedeelte van de vagina) en bereikt daar zijn limit, waardoor hij stevig wordt. In de plateaufase kunnen daarnaast de borsten tot wel 25% in omvang toenemen. De verhoogde bloedtoevoer naar de tepelhof zorgt ervoor dat de tepels minder rechtop lijken.

Ondertussen trekt de clitoris zich terug tegen het schaambeen waardoor het langzaam verdwijnt.

Het orgasme

De genitale spieren, inclusief de introïtus en de baarmoeder ervaren ritmische samentrekkingen die meestal rond de 0,8 seconden van elkaar plaatsvinden. Meestal duurt het orgasme van de vrouw langer dan die van de man. Haar orgasme duurt ongeveer 13-51 seconden, dus bijna een minuut lang!

Mannen hebben vaak na een orgasme een bepaalde herstelperiode nodig. Ze kunnen niet direct na het hebben van een orgasme er nog een hebben. Bij vrouwen is dit niet het geval; vrouwen hebben geen herstelperiode nodig. Wanneer een vrouw direct na het orgasme weer gestimuleerd wordt, kan zij gewoon weer een orgasme krijgen.

De ontspanningsfase

Na het orgasme keert het lichaam weer geleidelijk terug naar de eerdere toestand. De zwelling neemt af en de hartslag en ademhaling wordt ook weer vertraagd. Hierna is het orgasme afgelopen.

9 Tips om haar een orgasme te geven

Tip 1: Vraag wat ze lekker vindt

Natuurlijk wil het liefst de vrouw geheel zelf klaar laten komen, maar soms lukt het nou eenmaal niet. Bij de ene vrouw gaat het makkelijker dan bij de andere en daarom is het belangrijk om soms gewoon te vragen. Hoe doet de vrouw het zelf? Of vraag tussendoor of je het goed doet en of ze het orgasme al voelt aankomen.

Door er samen over te praten, kom je er sneller achter wat de vrouw lekker vindt en wat goed voor haar werkt.

Zo hoef je niet keihard te zwoegen en ongemakkelijk van alles te proberen zonder resultaat. Wordt niet boos als het niet direct lukt; je vriendin vindt het vast al lief en leuk genoeg dat je in ieder geval je best doet.

Tip 2: Multitasken

Vrouwen zeggen altijd dat mannen niet kunnen multitasken, maar jij kunt het tegendeel gaan bewijzen. En als je een vrouw bent met een vriendin, dan kun je je multitasking skills nu in gaan zetten in de slaapkamer. Het multitasken tijdens de seks zal ervoor zorgen dat je vrouw sneller een orgasme krijgt.

Om het plezier te vergroten, vergroot je de hoeveelheid contact die je hebt met de gevoeligste delen van de vrouw. Raak deze delen (tepels, nek, binnenkant dijen etc.) van het lichaam voorzichtig en sensueel aan om de stimulatie een hoge intensiteit te geven. Laat haar de aandacht te laten vestigen op plekken die het meest van belang zijn om een orgasme te krijgen!

Tip 3: Weet wanneer het orgasme komt

Door te weten wanneer je vrouw bijna klaarkomt, weet je ook hoe je kunt slagen. Wanneer je vriendin bijna klaarkomt en jij uit het niets stopt met waar je mee bezig was, dan is dat natuurlijk niet heel handig. De meeste mannen geven op wanneer ze een paar seconden verwijderd zijn van het moment suprême.

Het is belangrijk om tijdens de intimiteit te kijken naar de signalen die aangeven dat de vrouw bijna klaarkomt. Je kunt kijken naar gehijg of gekreun terwijl jij aan het experimenteren bent met de verschillende technieken. Na een tijdje kom je erachter wat de signalen zijn die ze geeft vlak voordat ze een orgasme krijgt!

Tip 4: Laat haar eerst opgewonden worden

Voorspel is de sleutel naar het orgasme van een vrouw. Zoals je inmiddels al gemerkt hebt, is het minder makkelijk voor een vrouw om klaar te komen. Het is dus van belang dat zij tijdens de geslachtsgemeenschap ook echt opgewonden is; zo gaat het allemaal toch wat makkelijker.

Gehaaste seks zal er zeker niet voor zorgen dat de vrouw klaar zal komen.

Probeer ieder deel van het lichaam aandacht te geven en pas de multitask techniek toe tijdens het voorspel. Je merkt vanzelf wanneer de vrouw opgewonden genoeg is. Alleen dan is de kans groot dat zij een orgasme zal krijgen! Lees bijvoorbeeld dit artikel over voorspel.

Tip 5: Focus je niet alleen op penetratie

Veel mannen denken nog steeds dat de vrouw klaar zal komen door de penetratie. Dit is echter vaak niet het geval. Het vaginaal klaarkomen is niet meer de standaard en er moet ook gefocust worden op andere delen van het vrouwelijk lichaam. Slechts 20 tot 30 procent van de vrouwen komt klaar via vaginale penetratie; houdt hier dus rekening mee!

Tip 6: Val de clitoris ook niet aan

Wanneer mannen zich niet focussen op de vaginale penetratie, dan storten ze zich volledig op de clitoris. De clitoris is echter erg gevoelig en een continue wrijving op de clitoris zal dus niet heel aangenaam zijn. Probeer daarom ook eens de ruimte aan te raken die om de clitoris heen zit. Dit kan er ook voor zorgen dat de vrouw opgewonden raakt.

Tip 7: Orale seks

We kunnen natuurlijk niet de orale seks vergeten. Ook dit kan een vrouw een heerlijk orgasme geven. Uit onderzoek is gebleken dat de meeste vrouwen het op-en-neerbewegingen fijn vinden gemixt met cirkelbewegingen.

Van bewegingen opzij zijn de meeste vrouwen geen fan, maar het kan natuurlijk zomaar dat de vrouw met wie jij geslachtsgemeenschap hebt dit wel fijn vindt. Vraag dus zeker wat haar voorkeuren zijn. Het knijpen, trekken en druk uitoefenen op een specifieke plek vinden vrouwen vaak ook niet erg fijn.

Kijk naar wat de vrouw met wie je seks hebt lekker vindt en probeer hierop in te spelen!

Tip 8: Vergeet de borsten en tepels niet

Vaak staan verschillende delen van ons lichaam met elkaar in verbinding. Dit is ook het geval bij de borsten/tepels en de clitoris/vagina. Door de tepels en borsten van een vrouw te stimuleren,  zou hetzelfde gebied geactiveerd worden als bij het stimuleren van de clitoris en vagina.

Natuurlijk is het niet bij iedere vrouw zo dat de tepels enorm gevoelig zijn. Toch zijn de tepels in de meeste gevallen gevoelig genoeg om de vrouw in ieder geval opgewonden te laten raken. Vergeet de borsten en tepels dus niet tijdens de seks, al is het waarschijnlijk al moeilijk om deze te vergeten.

Tip 9: Gebruik speeltjes

Speeltjes gebruiken tijdens de seks om opgewonden te raken en sneller een orgasme te krijgen, is niet iets waar je je voor hoeft te schamen. Een speeltje kan voor een vrouw soms helpen om klaar te komen. Je kunt dus met je partner bespreken of dit mogelijk een optie is voor jullie.

Vaak denken mannen dat speeltjes alleen voor vrouwen zijn, maar ook voor de man kan het leuk zijn om te zien hoe hij zijn vrouw helemaal gek maakt met een speeltje. Ook schaamte speelt vaak mee, maar alleen jij en je partner weten ervan dus dit is totaal niet nodig. Iets nieuws uitproberen kan tot iets positiefs leiden in de slaapkamer!

Leer de beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan. Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

1 Reactie op "Hoe Laat Ik Haar Klaarkomen? Alles Over Het Vrouwelijk Orgasme"

 1. van daele sabine

  says:

  sinds mijn 60 , beste seks ooit met nieuwe partner, met zijn vinger kom ik toch wel paar keren klaar zelfs tot squirten toe , is ondertussen verslaafd aan mijn tong en mond als ik die pijp, eerste keer pas op zijn 60 dat hij dat mogen ervaren heeft , samenwonende partner bolt het plots af, jeugdvriend van 37 jaar terug, iemand die tot 2 keer toe je levenspad kruist geen toeval, alles is bespreekbaar ook op gebied van seks, we masturberen zelfs samen, vind hij de max, nog steeds een hoog libido op mijn leeftijd , plagende smsen ook, gisteren was hij ziek buikgriep flesjes cola meegebracht voor hem eerst een goede massage gegeven en nadien wat gespeeld samen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *