Over mij – Karel van Dijk

Hallo, ik ben Karel van Dijk.

Ik ben de oprichter van seksvraagbaak.nl en ben als seksuoloog en hoofdredacteur verantwoordelijk voor de artikelen die je hier leest.

Sinds 2001 heb ik tal van artikelen voor seksvraagbaak.nl geschreven. Dit doe ik naast mijn beroep als seksuoloog.

Als seksuoloog behandel ik seksuele problemen. Dit doe ik vooral door therapeutische gesprekken te voeren maar ook door lichamelijk onderzoek te doen en behandelplannen te maken. In sommige gevallen schrijf ik bepaalde voeding, supplementen of medicijnen voor. Veel seksuele problemen hebben een psychisch probleem terwijl er geen fysieke belemmeringen zijn.

In het oplossen van de psychische problemen ligt mijn kracht en expertise. Aan de hand van therapeutische gesprekken werk ik systematisch naar een oplossing toe. Dit doe ik nu al ruim 24 jaar. De ervaring die ik daarbij op doe gebruik ik voor het samenstellen van de artikelen die je op deze site kunt lezen.

Mijn missie

Seksualiteit hoort bij het leven. Het is daarom mijn missie om mijn kennis op het gebied van seksualiteit met zoveel mogelijk mensen te delen. Kennis over seksualiteit draagt bij aan gezonde (seksuele) relaties en zodoende aan een betere algehele gezondheid en gevoel van welzijn. Toegang tot betrouwbare en onafhankelijk informatie, zoals die hier op seksvraagbaak.nl wordt gegeven, is daarbij essentieel.