Klaarkomen Uitstellen? 7 Gouden Tips voor Ejaculatie Controle

Je voelt het: deze avond gaat het gebeuren. De beste vrijpartij van jouw leven, en dat van je partner. Jullie hebben eindelijk de tijd om eens goed van de seks te genieten en er veel tijd in te steken. Je eet eerst lekker samen, bent een beetje flirterig aan tafel. Dan ga je naar bed en begint het voorspel. Langzaam kleden jullie elkaar uit…

… en dan kom je al klaar. Met een hoofd nog roder dan daarvoor kijk je naar beneden, waar je de warme vloeistof in je onderbroek voelt. Meteen is de stemming weg. Jij schaamt je dood, je partner weet niet echt wat ze ermee aan moet – van de seks komt niets meer terecht. Herken je dit, maar wil je het eigenlijk niet meer erkennen? Leer dan hier hoe je je zaadlozing kunt uitstellen!

Waarom klaarkomen uitstellen belangrijk is

Natuurlijk is het voor jezelf heel onprettig als je telkens te vroeg klaarkomt. Het lijkt alsof je niet ‘mannelijk’ genoeg bent, alsof je je partner tekort schiet. Je zou haar graag veel meer geven, maar het lukt je niet. Tenminste, niet door middel van ‘gewone seks’. Je kan haar echter nog steeds oraal en met je vingers bevredigen, toch?

Dit klopt enigszins. Met je mond en je vingers kun je jouw partner ook heerlijk stimuleren. Maar op de lange termijn gaat dat niet genoeg zijn. Zij heeft ook gewoon behoefte aan seks, ook al komt ze misschien sneller klaar als je haar beft. Het is voor haar ook niet fijn om geen seks te kunnen hebben.

Te vroeg klaarkomen kan daadwerkelijk schadelijk zijn voor je seksleven. En dat werkt weer door in je relatie. Een relatie kan dan nog zo stabiel zijn, als twee mensen op seksueel gebied niet met elkaar in harmonie zijn, kan de relatie vaak maar kort stand houden. Het is daarom heel belangrijk dat je leert om het klaarkomen uit te stellen.

Allereerst krijg je meer zelfvertrouwen wanneer je je orgasme leert uitstellen. Je bent meer zelfverzekerd over je prestaties in bed. Jullie kunnen meer standjes uitproberen, omdat je het langer volhoudt tijdens de seks. Uiteraard is dat voor je partner ook heel fijn; zij wordt seksueel meer bevredigd dan eerst.

uitstellen2

Daarnaast werkt dit zelfvertrouwen door in de rest van je leven. Veel mannen merken dat ze gelukkiger worden wanneer ze het klaarkomen hebben leren uitstellen. Doordat hun seksleven en dus hun relatie weer meer op orde zijn, hebben ze daarbuiten ook minder stress. Kortom, je orgasme uitstellen is dus goed voor je algehele welzijn.

Waarom heb ik last van vroegtijdig klaarkomen?

Voordat ik verder ga over de oorzaken van vroegtijdig klaarkomen, moeten we even op een rijtje zetten wat precies “vroegtijdig” is. Sommige mannen denken namelijk dat ze te snel klaarkomen, omdat ze alleen maar pornofilms hebben gezien waarin de man het makkelijk een half uur volhoudt. Daarbij vergeleken zijn hun 10 minuten maar schamel.

Dat valt dus níet onder vroegtijdig klaarkomen! Volgens de officiële definitie heb je hier last van als je “consequent en tegen je wil klaarkomt binnen twee minuten na de start van de geslachtsgemeenschap, of zelfs daarvoor.” Twee minuten zijn dus echt heel weinig, daarin kun je net je tanden poetsen.

uitstellen3

Veel mannen denken dat vroegtijdig klaarkomen iets lichamelijks is, waar ze mee geboren zijn en wat ze dus niet kunnen verhelpen. Dat eerste klopt vaak; premature ejaculatie komt vaak doordat je lichaam erg gevoelig is voor seksuele prikkels of weinig controle heeft over het klaarkomen. Maar het niet kunnen verhelpen, dat klopt niet!

Er zijn juist talloze manieren die je kunt toepassen om je orgasme uit te stellen, welke ik zometeen ga bespreken. De methoden zijn er onder meer op gericht om:

  • Je meer bewust te maken van je lichaam
  • Je minder extreme sensaties te laten ervaren tijdens de seks
  • Je meer controle te geven over je orgasme
  • Je te helpen je ‘point-of-no-return’ te herkennen

Daarnaast hebben sommige mannen niet per se een gevoelig lichaam, maar zijn ze gewend geraakt aan vroegtijdig klaarkomen door het masturberen. Ze namen hier nooit echt de tijd voor, maar waren altijd erg snel. Nu is het lastig om dit af te leren, waardoor ze ook tijdens de seks eigenlijk hun orgasme niet kunnen uitstellen.

Ook voor deze mannen werken de oplossingen uit dit artikel. Ik kan je ook alvast verklappen: stoppen met masturberen of het ernstig verminderen helpt niet. Je raakt daardoor juist minder gewend aan seksuele stimulatie, waardoor je alsnog te vroeg klaarkomt. Je orgasme uitstellen leer je door juist langer te masturberen, de tijd te nemen en je bewust te worden van je lichamelijke reacties.

uitstellen4

Grofweg kun je een onderscheid maken tussen twee soorten technieken om je zaadlozing uit te stellen. Als eerst zijn er de tijdelijke technieken. Deze moet je elke keer weer opnieuw gebruiken om je orgasme uit te stellen. Daartegenover staan de permanente technieken. Met een beetje training helpen deze technieken je om voor langere tijd het klaarkomen uit te stellen.

Let op! Wil je de beste tips om meer controle te krijgen over je ejaculatie, bekijk dan het Complete Ejaculatie Controle ebook van seksuoloog drs. Chris Coster.

Tijdelijke tips voor zaadlozing uitstellen

Tip 1: Klaarkomen uitstellen met een condoom

Dit is misschien wel de simpelste tip die ik voor je heb. Een condoom vermindert de seksuele prikkels op de eikel en de rest van je penis tijdens de seks. Verminderde prikkels betekent mindere stimulatie, en dus minder snel een orgasme.

uitstellen5

Nu hoop ik dat je sowieso een condoom gebruikt tijdens de seks. Zonder condoom bestaat namelijk de kans dat je partner zwanger wordt of dat je een soa oploopt. Gebruik dus liever altijd een condoom, ook al slikt je partner bijvoorbeeld de pil of hebben jullie je laten testen op soa’s.

Tip 2: De start-stopmethode om je zaadlozing uit te stellen

De start-stopmethode is een veelgebruikte manier om tijdelijk het klaarkomen uit te stellen. De methode is zo simpel als de naam: wanneer je voelt dat je bijna klaarkomt, stop je even helemaal met de seks. Je kunt je partner nog wel bevredigen met je mond of je handen, maar geef je penis even rust. Na een of twee minuten kun je weer verder.

Maar wat is dan dat punt waarop je bijna klaarkomt, het ‘point-of-no-return’? Je kunt dit op verschillende manieren voelen aankomen. Ten eerste wordt je een beetje licht in je hoofd en krijg je het heel warm. Je ballen rijzen wat omhoog en de balzak gaat strak om de ballen zitten. Misschien maakt je lichaam ook bepaalde ongewenste bewegingen, zoals een trillend been.

De kunst is om vlak vóór dit punt te stoppen met de seks. Wanneer het point-of-no-return komt, is het namelijk al te laat. Je gaat dan sowieso klaarkomen. Wees dus op tijd, herken het wanneer je het heel warm krijgt en je voelt dat je orgasme eraan zit te komen.

Tip 3: Orgasme uitstellen met de knijpmethode

De knijpmethode werkt iets anders dan de start-stopmethode. Bij de knijpmethode is het ook belangrijk dat je de ‘point-of-no-return’ herkent. Voordat je op dit punt bent, maak je met je duim en wijsvinger als het ware een ring om de schacht van je penis, net onder je eikel. Knijp nu met beide vingers in je penis.

uitstellen6

Als het goed is, voel je nu je orgasme wegebben. Nu kun je gewoon weer verder met de seks, zonder dat je erg lang hoeft te pauzeren. Jouw partner kan ook voor je de knijpmethode toepassen in plaats van jijzelf. Let er dan wel op dat ze niet te hard knijpt, ze moet je geen pijn doen!

Tip 4: Kies de juiste standjes om je orgasme uit te stellen

Bepaalde standjes zijn minder inspannend en minder stimulerend voor jou. Dit betekent dat je het langer kunt volhouden in deze standjes. Bijkomend voordeel: vaak zijn deze standjes juist wel extra opwindend voor je partner! Zorg dus dat je vooral deze standjes toepast tijdens de seks om zo lang mogelijk het klaarkomen uit te stellen.

Deze standjes zijn bijvoorbeeld de (reverse) cowgirl, waarbij je partner bovenop jou zit, met haar gezicht naar je toe of van je af. Zij maakt dan ook de bewegingen, jij niet! Ook doggystyle waarbij zij zelf haar onderlichaam beweegt, en jij niet de stotende bewegingen maakt, kan goed werken om je orgasme uit te stellen.

Tip 5: Koop geen medicijnen om het klaarkomen uit te stellen!

Dit is misschien wel de belangrijkste tip uit dit segment. Er zijn talloze crèmes, zalfjes en pillen die je beloven dat je het wel 30 minuten lang uithoudt in bed. Dat mag misschien wel zijn, maar aan deze medicijnen kleven ontzettend veel nadelen, waartegen de voordelen zeker niet opwegen.

Zo maken crèmes en zalfjes je bijna ongevoelig, zodat je niets meer merkt van de seks. De pillen werken hetzelfde als antidepressiva en kunnen allerlei bijwerkingen hebben. Denk bijvoorbeeld aan verminderd libido of zelfs erectieproblemen.

Daarnaast zijn medicijnen ontzettend duur! Je moet ze namelijk elke keer weer gebruiken, net zoals de start-stopmethode of een condoom. Wanneer je gemiddeld een aantal keer per week seks hebt, kunnen de kost oplopen tot vele honderden euro’s per jaar. En geloof me, zo’n bedrag samen met de nadelen is het echt niet waard.

uitstellen7

Geloof dit soort commercials dus niet!

Tips om permanent je orgasme uit te stellen

Dit waren dus de tips om tijdelijk je orgasme uit te stellen, en die je dus elke keer opnieuw moet gebruiken. Daar is in principe niets mee, maar het is beter om het probleem bij de kern aan te pakken en daarmee het klaarkomen uit te stellen. Daar zijn de volgende tips op gericht!

Tip 1: Krijg je ademhaling en hartslag onder controle

Wist je dat je steeds sneller gaat ademhalen naarmate je dichterbij een orgasme komt? Je hart gaat ook veel sneller tekeer. Nu is het probleem dat dit ook gebeurt wanneer je stress ervaart. Veel mannen zijn na een eerste keer vroegtijdig klaarkomen bang dat het de volgende keer weer gebeurt.

Dat betekent dat ze de volgende keer meer stress ervaren. Hun hartslag en ademhaling gaan omhoog, waardoor het lichaam denkt dat ze aan klaarkomen toe zijn. Gevolg: ze komen alweer snel klaar, terwijl ze daar juist bang voor waren. Daar moet dus wat aan gebeuren!

Door ademhalingsoefeningen te doen, leer je om een regelmatige ademhaling te ontwikkelen. Dus ook wanneer je je aan het inspannen bent, tijdens bijvoorbeeld sport of seks, houd je een redelijk constante ademhaling. Hierdoor voelt jouw lichaam zich nog niet klaar voor een orgasme. Je stelt dus effectief het klaarkomen uit met ademhalingsoefeningen.

Tip 2: Controle over je orgasme door pc-spieroefeningen

Je pc-spier is de spier die je orgasme reguleert. Deze spier spant en ontspant zichzelf snel achter elkaar wanneer je klaarkomt. Het is bovendien de spier die je gebruikt wanneer je je plas ophoudt. Waarschijnlijk wist je nog niet van het bestaan van deze spier af, terwijl hij van het grootste belang is voor je orgasme!

Veel mannen komen te snel klaar doordat ze een zwakke pc-spier hebben in combinatie met weinig controle over de spier. Ze kunnen niet zelf bepalen wanneer hij zich aan- of ontspant, waardoor ze ook niet een aankomend orgasme tegen kunnen houden. Je versterkt (jouw controle over) je pc-spier met zogenaamde kegeloefeningen.

uitstellen8

Deze oefeningen laten je afwisselend je pc-spier aan- en ontspannen. Dit kan bijvoorbeeld heel snel achter elkaar, of je houdt je pc-spier voor een wat langere tijd aangespannen. Het voordeel is dat je altijd en overal kegeloefeningen kunt doen. Doe ze bijvoorbeeld onderweg naar je werk in de auto, of zelfs terwijl je aan het werk bent!

Na enkele weken voel je al dat je pc-spier sterker is en dat je hem meer bewust kunt aan- en ontspannen. Maar hoe gebruik je de pc-spier nou op de juiste manier? Dat is best simpel: tijdens de seks houd je de spier zo veel mogelijk ontspannen. Daarmee blijft het orgasme al een lange tijd uitgesteld.

Voel je het point-of-no-return aankomen? Knijp je pc-spier dan heel hard aan! Hierdoor vloeit je orgasme weg, waardoor je weer verder kunt met de seks. Blijf wel doorgaan met de kegeloefeningen, ook al heb je het gevoel dat de controle over je pc-spier al voldoende is toegenomen. Zo kun je betrouwbaar op de lange termijn je orgasme uitstellen!

Leer het vanavond al 30 minuten uit te stellen

Wil je het vanavond al langer uithouden in bed? Dan raad ik je aan om de methode van Chris Coster te bekijken.

Je leert daarin onder andere:

  • Het ontdekken van de oorzaak waarom je te snel klaarkomt
  • Wat je vooral NIET moet doen om het langer uit te houden
  • De beste technieken voor direct langer uithoudingsvermogen
  • Waarom de PC spier zo belangrijk is
  • Hoe je vanavond al je ejaculatie kunt uitstellen

Bekijk hier zijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *