Seksstandjes – vrouw boven

Veel mannen en vrouwen vinden deze sekspositie (‘vrouw-boven’) erg spannend en opwindend. In tegenstelling tot vrouwen, die vaak werden (of worden) gezien als de ondergeschikte partner tijdens het liefdesspel of voor hen die denken dat seks iets is wat een man doet bij een vrouw, kan deze positie de vrouw het gevoel en idee geven van een nieuwe of andere manier van eigen opwinding, controle en ‘macht’ tijdens de seks. Zij kan zelf controle uitoefenen over de bewegingen, snelheid en diepte tijdens de penetratie.

Hoe lekker dan ook, toch vinden sommige vrouwen dit standje vreemd. Zij is nu ‘in-charge’ maar moet dan ook nog openlijk naar hem toe genieten. Schaamte of het niet durven nemen van de ‘leiding’ is een vaker gehoord nadeel bij dit standje.

Voor de man kan het erg opwindend zijn om een vrouw bovenop te zien zitten en goed zicht te hebben op haar lichaam, borsten of billen. Bovendien is het voor de man ook een andere wijze van traditionele seks waar vaak gedacht wordt dat de man verantwoordelijk is voor het initiatief en een leidende positie heeft tijdens het liefdesspel. De vrouw is dan slechts de ontvankelijke, passieve partij.

De basis van deze positie is eigenlijk ontzettend eenvoudig: de man ligt op zijn rug en de vrouw gaat bovenop hem zitten. Zijn bewegingsvrijheid is enigszins beperkt door haar positie en gewicht.

Zij kan zelf bepalen hoe dit standje wordt uitgevoerd met betrekking tot de diepte van de penetratie. Het op-en-neer bewegen of juist heen-en-weer (met de heupen korte bewegingen van voor naar achter maken). Alles wat haar optimaal kan laten genieten van de seks.

Beide partners hebben bij deze positie de armen en handen vrij om het lichaam of lichaamsdelen (geslachtdelen) te strelen. De clitoris van de vrouw kan zowel door haar zelf als door de man gestimuleerd worden. Al met al een eenvoudige maar spannende en genietende sekspositie met veel variaties.

Variaties Het omgekeerde missionaris standje Bij deze positie is veel lichaamscontact, gelijk bij het ‘gewone’ missionaris standje. Het geeft elkaar de mogelijkheid heel intiem te zijn door te strelen, te voelen en te kussen.

Het gevoel tijdens de penetratie kan door zowel de man als de vrouw heel intens ervaren worden en is afhankelijk hoe dicht de vrouw haar benen bij elkaar houdt. Zij kan ook nog met haar been tussen zijn benen liggen waardoor het gevoel nog intenser wordt.

Echter diepe penetratie en snelle bewegingen zijn niet echt mogelijk. En omdat zowel vrouw als man beperkt zijn in beweging is het niet echt een standje om tot een orgasme te komen.

Het gezicht van de man af Een positie die zorgt voor een intensieve vaginale stimulatie is, wanneer de vrouw bovenop de man zit en zo ver mogelijk naar voren leunt. Niet iedere man vindt dit stimulerend. Zeker zij die bijna een verticale erectie hebben maar voor de vrouw is het zeker stimulerend. Op deze manier kan haar G-spot goed gestimuleerd worden.

Een ander standje is dat de vrouw op haar voeten boven de man gaat zitten. Zij kan hier ook goed de bewegingen controleren waardoor zij de diepgang kan bepalen waarvoor deze positie beter geschikt is. Een minder puntje is dat het behoorlijk wat van de bovenbeenspieren van de vrouw kan vragen.

Het gezicht naar de man toe Het voordeel van deze positie is dat beide partners dingen kunnen doen om nog meer te genieten. Als de vrouw voorover leunt met haar gezicht naar de man toe kan tijdens de penetratie gezoend worden. De man kan haar rug, billen of zelfs anus strelen en haar borsten likken.

Een hele intieme positie is wanneer de vrouw geknield op haar partner gaat zitten en hij met zijn bovenlichaam ook omhoog komt. Beiden kunnen op deze manier een totale verbondenheid voelen door middel van de penetratie en lichaamscontact. Een ideaal standje om eventjes te pauzeren of om lief te hebben. Niet direct voor het komen tot een orgasme.

De vrouw kan ook op haar voeten staan en door haar knieën zakken boven de man. Met haar benen gespreid heeft de man een goed zicht op de penetratie en zij kan ook hier de diepgang, snelheid, etc. bepalen.

Dit standje vergt echter veel van de been- en arm spieren waardoor dit makkelijk afgewisseld kan worden door de positie waarbij de vrouw achterover op haar billen zit en steunt op haar armen. De voeten zijn naast het lichaam van de man geplaatst waardoor zij zelf de bewegingen met haar heupen kan bepalen. De man kan desgewenst op zijn rug liggen of met zijn bovenlichaam omhoog komen.

Leer de beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan. Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

1 Reactie op "Seksstandjes - vrouw boven"

  1. Twan

    says:

    De laatste tijd veel contact met andere mannen van 65+ (pensioen) bij wandel- en fietsclub. Ik hoor vaak dat de mannen thuis vrijwel geen seks meer hebben met hun vrouw. Bij mij is dat ook het geval, mijn vrouw wil niet meer. Komt blijkbaar vaker voor. Sommige mannen gaan dan voor seks met een andere man, ze blijken bi te zijn (?). Is dat een gezonde optie? En komt dat inderdaad vaak voor? Ik denk er ook over omdat ik best vaak geil ben en dan niet bij mijn vrouw terecht kan. Op allerlei sites lijkt het daten met een andere man makkelijker dan met een vrouw. Wie heeft ervaring of tips?

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *