Wil je Friends With Benefits Worden? 9 Tips voor Seksdates

Het is tegenwoordig hartstikke populair om friends with benefits (FWB) te worden met iemand. Dit is ook niet zo gek; het is toch heerlijk om lekker met elkaar te vrijen zonder dat je ergens aan vastzit? Toch is het worden van friends with benefits met iemand die je (goed) kent vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Als je het slecht aanpakt, kan een poging hiertoe namelijk een vriendschap beëindigen.

Omdat het worden van friends with benefits soms best wel gecompliceerd kan zijn, heb ik in dit artikel 9 gouden tips voor seksdates opgenomen. Met deze 9 gouden tips wordt het een stuk makkelijker een potentiële friend with benefits te verleiden of te checken of je vriendschap meer is dan alleen maar samen drankjes doen en dat er misschien wel seks inzit tussen jullie beiden.

Wat zijn friends with benefits?

De term friends with benefits is eigenlijk iets van de laatste jaren, maar het bestaat natuurlijk al veel langer. Met friends with benefits bedoelen we mensen die met elkaar bevriend zijn, geen relatie hebben, maar wel het bed met elkaar delen, simpel gezegd: je hebt wel de lusten van een relatie, maar niet de lasten. Toch zal ik de verhouding in dit artikel FWB-relatie noemen.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Hoe krijg je friends with benefits?

Als je eens om je heen kijkt in je vriendenkring zijn er vast een aantal mensen waarmee je niet per se een relatie hoeft te hebben, maar die je wel erg aantrekkelijk vindt en waarvan je het niet erg zou vinden om er eens een beschuitje mee te eten. Als je zo over iemand denkt dan is die persoon in principe een geschikte potentiële friend with benefits.

Het moeilijkste van het hele friends with benefits-verhaal is natuurlijk om erachter te komen hoe die ander tegenover een dergelijke seksuele relatie zou staan. Daarom zijn je vrienden of je vriendenkring wellicht ook niet de beste plek om op zoek te gaan naar een dergelijk seksueel contact. Gelukkig zijn er voldoende andere mogelijkheden om friends with benefits te leren kennen.

Regel #1: Kies iemand die beschikbaar is

Als je op zoek bent naar een FWB dan moet je in ieder geval op zoek naar iemand die ook daadwerkelijk beschikbaar is. Deze persoon moet niet alleen vrijgezel zijn, maar ook nog open staan voor een relatie op dat moment.

Daarnaast is het voor jezelf heel prettig als deze persoon zich op dat moment niet in een emotionele rollercoaster bevindt.

Een stabiele emotionele basis is namelijk erg prettig als je FWB bent. Dit heeft verschillende redenen, maar de belangrijkste reden is dat het zijn van FWB een bewuste keuze is. Je wil een FWB omdat je geen behoefte hebt aan een relatie. Daarom moet je bijvoorbeeld ook erg oppassen met mensen die zich te snel gaan hechten.

Gratis video: 2 sexy vrouwen doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

Regel #2: Kies iemand die zich niet aan je gaat hechten

Hierboven werd het al aangegeven: het is enorm belangrijk om iemand te kiezen voor je FWB-relatie die zich niet te snel aan je gaat hechten. Als mensen zich aan je gaan hechten is je friends with benefits-relatie namelijk gedoemd om te mislukken. Sterker nog: het is de reden waarom de meeste FWB-relaties weer uit elkaar gaan.

Natuurlijk is het moeilijk om te voorspellen of iemand zich aan je gaat hechten. Er zijn echter wel een aantal indicatoren die erop kunnen duiden dat iemand zich te veel aan je is gaan hechten.

  • Je hebt een probleem als iemand door zijn of haar vrienden- en kennissenkring als ‘plakkerig’ wordt omschreven.
  • Je hebt een verhoogd risico op hechting als de persoon in kwestie maar weinig andere sociale contacten Sommige mensen zijn nogal eenzaam en gaan zich dan snel hechten aan de eerste de beste persoon die hun leven binnenkomt.
  • Er zouden ook een aantal alarmbellen moeten afgaan als de persoon in kwestie vroeger een oogje op je heeft gehad. Deze liefdesgevoelens kunnen namelijk terugkomen en kunnen een reden zijn voor iemand om zich toch snel te gaan hechten nu de kans zich voordoet.

Regel #3: Kies iemand die je seksueel aantrekkelijk vindt en met wie je een klik hebt

Nogmaals: je bent niet op zoek naar een standaard relatie. Je bent op zoek naar iemand die jij opwindend vindt en waar je graag de lakens mee zou willen delen. Dit zijn dikwijls toch iets andere maatstaven dan bij het kiezen van een partner voor een ‘normale’ relatie. Het is wel belangrijk dat je een keer durft te gaan voor iemand waar je normaal niet op zou vallen. En dit heeft een goede reden.

Als je namelijk kiest voor een persoon waarmee je graag een relatie zou willen hebben, dan loop je de kans dat je zelf verliefd wordt op de ander, en dit is net zo schadelijk voor een potentiële FWB-relatie als iemand die jou ooit leuk heeft gevonden.

Probeer het dus buiten de gebaande paden te zoeken en ga op ontdekkingsreis.

Daarnaast moet er dus wel sprake zijn van een vonk, van een soort chemie tussen twee personen. Je moet namelijk altijd in je achterhoofd houden dat je uiteindelijk seks met die persoon wil. Je bent dus niet op zoek naar een ‘sociaal’ maatje, maar naar een seksmaatje. Beantwoord voor jezelf de volgende vraag: zie jij jezelf in een geile bui de kleren van de ander keihard van zijn/haar lijf rukken?

Als het antwoord op deze vraag ja is, dan heb je wellicht een goede potentiële kandidaat voor friends with benefits gevonden. Als je erachter komt dat je wel heel goed met iemand door één deur kan, maar dat de vonk eigenlijk een beetje ontbreekt, dan moet je helaas op zoek naar iemand anders.

Regel #4: Kies iemand die al eerder een dergelijke relatie heeft gehad

Hoe gek dit ook mag klinken, als je voor het eerst op zoek gaat naar een friend with benefits dan kun je het beste misschien iemand uitkiezen die al eerder een dergelijke relatie met iemand anders heeft gehad. De persoon in kwestie heeft dan namelijk al een beetje ervaring. Daarnaast kan het natuurlijk ook zijn dat je van vrienden of vriendinnen hebt gehoord dat iemand goed in bed is.

Daarnaast is het ook een veilige keuze: de persoon in kwestie heeft namelijk in het verleden al bewezen dat hij of zij zich niet aan iedereen hecht met wie het bed gedeeld wordt: een groot voordeel, dan kun je namelijk alvast één valkuil wegstrepen.

Waar vind ik potentiële partners?

Potentiële partners voor een FWB-relatie kun je letterlijk overal tegenkomen. Wel zijn er een aantal plekken waar je veel mensen zult vinden die ook op zoek zijn naar een FWB-relatie. Hieronder een aantal voorbeelden van plekken waar je potentiële partners kunt vinden:

  • Datingsites
  • Tinder (heel veel mensen leren een FWB kennen via Tinder)
  • Happn (heel veel mensen leren een FWB kennen via Happn)
  • Tijdens het uitgaan

Hierboven is uitgelegd wat friends with benefits inhoudt. Daarnaast zijn er al een aantal tips gegeven voor het vinden van een geschikt doel. Maar waarschijnlijk lees je dit artikel omdat je een paar goede suggesties wil hebben voor het organiseren van een geslaagde seksdate. Daarom presenteer ik hieronder de 11 gouden tips voor seksdates!

Gouden tip voor seksdates #1: Houd je niet in met flirten

Als je met iemand op date gaat waarvan je hoopt dat je een FWB-relatie kunt beginnen, is het wel belangrijk dat je duidelijk laat merken dat je je aangetrokken voelt tot diegene. Houd je dus absoluut niet in met flirten en wees niet spaarzaam met complimentjes. Dat geeft de ander een goed gevoel en meer zelfvertrouwen. Ook zal dit een seksuele vonk eerder doen overslaan.

Gouden tip voor seksdates #2: Initieer fysiek contact

Als je eenmaal aan het flirten bent geslagen kom je er snel genoeg achter of iemand nog een stapje verder wil gaan. Leg eens een hand op een knie of geef iemand een kusje in de nek. Als de ander dit prettig vindt, bevindt je je op de snelweg naar een hete vrijpartij.

Wees ook heel duidelijk over welke fysieke kenmerken van de ander je enorm aantrekkelijk vindt.

Door vooral te focussen op de fysieke kenmerken is de kans kleiner dat jullie een enorme emotionele band ontwikkelen. Een dergelijke emotionele band is bij het hebben van FWB ook alleen maar lastig. Probeer je daarom dus te focussen op het fysieke aspect van jullie relatie. Mocht je op zoek zijn naar tips voor een hete vrijpartij dan kun je hier terecht. Voor tips voor een goede massage kan je hier terecht.

Gouden tip voor seksdates #3: Seks op de eerste date is geen taboe

Laten we niet om de hete brij heen draaien: jullie weten allebei waarvoor je gekomen bent, dus mocht de eerste date direct op seks uitdraaien, dan sla je een modderfiguur als dit je overrompelt of als je dit afslaat. De enige uitzondering is natuurlijk als je bij nader inzien die persoon helemaal niet aantrekkelijk vindt, dan zul je daarin ook gewoon heel duidelijk moeten zijn.

Gouden tip voor seksdates #4: Zorg voor een relaxte sfeer

Het mooie aan een FWB-relatie is dat het zo heerlijk ongedwongen is. Het is belangrijk een dergelijk relaxte sfeer zoveel mogelijk in stand te houden. Als je een seksdate hebt, heb je letterlijk niets te verliezen, het enige wat er te winnen valt zijn een paar hete nachten.

Maar als het op niets uitdraait heb je niets verloren: je begon immers ook met niets.

Gouden tip voor seksdates #5: Maak een aantal afspraken over wat wel is toegestaan en wat niet

Het lastige aan het zien van friends with benefits is dat niet iedereen precies dezelfde voorstelling van dit concept heeft. Daarnaast vinden sommige mensen kusjes in de nek veel te intiem voor een seksdate, terwijl anderen hier weer enorm van kunnen genieten. Maak dus een aantal duidelijke afspraken over wat wel getolereerd wordt in jullie friends with benefits-relatie, en wat niet.

Gouden tip voor seksdates #6: Kies voor een omgeving waarin jij je op je gemak voelt

Om de sfeer zo ongedwongen mogelijk te houden en om ervoor te zorgen dat je jezelf op je gemakt voelt, is het misschien verstandig om voor de eerste date voor een omgeving te kiezen waarin jij je veilig en vertrouwd voelt. Dat zorgt er voor dat jij een stuk zelfverzekerder overkomt en minder gespannen bent.

Gouden tip voor seksdates #7: Probeer je sekspartner en je vriendenkring van elkaar gescheiden te houden

Hoe leuk een sekspartner ook is: probeer je vriendenkring en je FWB-relatie van elkaar gescheiden te houden. Als je dit moeilijk vindt, is het misschien het beste om je vrienden niet eens over je FWB-relatie te vertellen. Als je vriendenkring en je FWB door elkaar gaan lopen, is je FWB-relatie ten dode opgeschreven.

Er komen dan namelijk emotionele vriendschappen bij kijken en dat wil je niet.

Gouden tip voor seksdates #8: Praat niet over ‘wij’ en ‘ons’ alsof je een relatie hebt

Een veel gemaakte fout is dat mensen die net begonnen zijn aan een friends with benefits-relatie, vaak spreken over ‘wij’ en ‘ons’ als ze met hun sekspartner praten. Deze vorm van communicatie impliceert emotionele intimiteit: blijf daarbij uit de buurt, het is funest voor je FWB-relatie.

Gouden tip voor seksdates #9: Eet chocolade en oesters

De laatste tip is een heel goede tip als je je potentiële FWB nog wil verleiden en nog iets geiler wil maken. Er zijn een aantal etenswaren die ervoor zorgen dat je libido (je zin in seks) omhoog gaat. Zowel chocolade als oesters vallen in deze categorie etenswaren. Schotel je date eens oesters voor en laat je verrassen!

Tot slot wil ik je nog één ding meegeven: een FWB-relatie is eindig. Op een gegeven moment raak je op elkaar uitgekeken en het is belangrijk om ook daar eerlijk over te zijn. Als je dit namelijk niet doet kun je de ander, waar je tot nog toe geen emotionele band mee had, alsnog schade toebrengen, iets wat je als mens uiteraard niet wil.

Leer de beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan. Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *