Seks Spannender Maken? – 10 Tips voor Meer Plezier in Bed

Seks is significant voor een gezonde relatie. Maar soms kan het in de sleur raken. Dit is dan ook waarom uit onderzoek van de Kinsey Institute blijkt dat meer dan 50% van de stellen na enkele jaren op zoek gaat naar manieren om hun seksleven spannender te maken.

Gelukkig zijn er tal van manieren om de vonk weer aan te wakkeren en meer plezier in bed te beleven! Wil jij weten welke? Laat je inspireren door deze tips om elkaar te verrassen en te verleiden, en breng de passie terug in je relatie.

1. Geef prioriteit aan emotionele intimiteit

Voor het spannender maken van de seks, is het allereerst belangrijk om niet jullie emotionele verbinding over te slaan. Gehaast en oppervlakkig contact brengt een halt toe aan intimiteit. Zonder die diepe connectie gaat de seksuele spanning er sneller van af en blijft de echte opwinding uit.

Dat terwijl een diepe emotionele band juist de basis legt voor meer plezier in bed. Zo kun je elkaars verlangens beter begrijpen en je volledig overgeven aan het moment. Je wilt ervoor zorgen om regelmatig tijd vrij te maken voor elkaar en gevoelens serieus te nemen.

Als je elkaar begrijpt en respecteert, dan komt de lust en spanning vanzelf terug!

Het gaat erom dat jullie een team worden. De stap naar spannende seks wordt dan minder groot, de ergernissen nemen af en het enthousiasme voor elkaar groeit. Perfect voor meer liefdevolle en geile seks.

 • Diepe gesprekken: Ga ook eens de diepte in. Praat niet alleen over je dag, maar deel je grootste dromen, je verborgen angsten en je meest opwindende fantasieën!
 • Intens oogcontact: Maak er een gewoonte van om elkaar langer in de ogen te kijken. Oogcontact is een krachtig middel om non-verbaal je gevoelens te uiten en de intimiteit te verdiepen.
 • Quality time: Zet de technologie uit en besteed écht tijd aan elkaar. Ga voor een wandeling in het park, kook samen of doe aan een avondje sterrenkijken – voor ongestoorde momenten om de dagelijkse stress los te laten en de focus op elkaar te leggen!

2. Breng de variatie met sensuele spelletjes

Wil je de seks direct spannender maken? Dan zijn er tal van sensuele spelletjes om uit te proberen in de slaapkamer. Perfect voor het doorbreken van een de routine en een opwindend avontuur. Het idee is om samen plezier te hebben en de spanning op te bouwen op een speelse manier.

Dus hoe begin je met sensuele spelletjes? Je kunt je partner bijvoorbeeld één of meer van de volgende ideeën introduceren:

 • Strip poker: Maak een klassiek kaartspel zoals poker spannender door kledingstukken in te zetten in plaats van fiches.
 • Erotische dobbelstenen: Gebruik dobbelstenen met verschillende seksuele opdrachten, of maak jullie eigen opdrachten. Elk van jullie gooit om de beurt en voert de opdracht uit die op de dobbelsteen staat. Geweldig voor onverwachte en opwindende momenten.
 • Blinddoek en veren: Blinddoek je partner en gebruik een veer om zachtjes hun huid te strelen, voor intense sensaties.
 • Doen, Durf of de Waarheid: De volwassen versie van dit spel met een erotisch tintje. Stel vragen over seksuele fantasieën of daag elkaar uit om iets nieuws te proberen in de slaapkamer, zoals sensuele hapjes (zoenen met chocolade!) of samen een erotische film kijken en deze naspelen.

3. Schrijf elkaar iets erotisch

Een oud, maar zeer intiem medium, zelfs voordat jullie elkaar aanraken! Een leuke manier om de passie en seks spannender te maken. Het is de anticipatie en het delen van persoonlijke fantasieën die het doen en een krachtige stimulans kunnen zijn voor jullie seksleven.

Erotische brieven schrijven is persoonlijk en opwindend. Neem de tijd om na te denken over wat je opwindend vindt en beschrijf het in detail. Gebruik je eigen woorden en wees eerlijk over je verlangens en fantasieën.

Maak het spannend! Spanning laten gieren doe je door het adequaat op te bouwen. Dus niet door alles in één brief te onthullen… Laat hints en suggesties achter om de nieuwsgierigheid van je partner te wekken en hen naar meer te laten verlangen.

Schrijf je fantasieën in detail op, met beschrijvingen van hoe je je voelt, wat je ziet en wat je wilt ervaren.

Je opwindende berichtje kun je vervolgens versturen op onverwachte momenten – leg er een in hun tas, stuur een brief via de post, of verstuur een digitale versie (misschien met een onthullende foto…) voor een hedendaagse twist.

4. Gebruik spiegelneuronen

Heb je wel eens gehoord van spiegelneuronen? Dit zijn speciale cellen in je hersenen die geactiveerd worden wanneer je iemand anders iets ziet doen, alsof je het zelf doet.

En ja, spiegelneuronen zijn echt! Aanvankelijk ontdekt in de hersenen van apen en later ook bij mensen geïdentificeerd.

Dus hoe maak je gebruik van spiegelneuronen?

 • Synchroniseer je ademhaling: Adem samen in hetzelfde ritme tijdens het vrijen voor een extra diepe verbinding en spannende seks.
 • Spiegel elkaars bewegingen: Laat jullie bewegingen en aanrakingen samenvloeien tijdens het voorspel en de seks.
 • Oogcontact: Langdurig oogcontact tijdens de seks is misschien wel de beste manier om dichter bij elkaar te komen.
 • Non-verbale signalen: Gebruik subtiele aanrakingen en glimlach, om jullie gevoelens zonder woorden over te brengen.

5. Spannend speelgoed

Seksspeeltjes kunnen precies dat beetje extra spice toevoegen dat jullie zoeken. Om de seks spannender te maken en nieuwe opwinding en sensaties te brengen die jullie nog niet eerder hebben ervaren.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een:

 • Kleine vibrator: Perfect voor beginners, gemakkelijk te gebruiken en kan zowel solo als samen plezier brengen.
 • Vibrerende penisring: Ideaal voor koppels, beschikbaar in verschillende vormen en vatten. Voegt extra stimulatie toe tijdens de seks.
 • Blinddoek: Beperk het zicht. Zet de andere zintuigen op scherp en verhoog opwinding.
 • Buttplug: Voor als jij, hij of zij nieuwsgierig is naar anale stimulatie; een buttplug komt met nieuwe sensaties.
 • Handboeien of touwen: Voor degenen die wat avontuur willen, kunnen handboeien of touwen helpen om een element van macht en overgave in te brengen.
 • Tepelklemmen: Voor extra stimulatie kunnen nipple clamps de gevoeligheid en opwinding verhogen.
 • We-Vibe: Een uniek speeltje dat tijdens de seks gedragen kan worden en zowel de vrouw als de man stimuleert.
 • Bondage Kit: Voor degenen die verder willen gaan met BDSM, een bondage kit komt met verschillende sexy tools zoals touwen, zwepen en maskers.

6. Verander van locatie

Denk eens aan nieuwe plekken om de seks spannender te maken. Boek een nacht in een romantisch hotel, ga voor een buitenavontuur in het bos, in de auto op een afgelegen parkeerplaats of op een rustig strand. Of kies een onverwachte plek in je huis, zoals de keuken, de woonkamer of zelfs de garage!

7. Machtspelletjes

Een spannende en opwindende draai aan je seksleven geven doe je door te experimenteren. Bijvoorbeeld met machtsdynamieken. 

Stel je voor dat je partner de dominante rol op zich neemt en jij de onderdanige. Je wordt geleid naar de slaapkamer, waar zachte tantramuziek afspeelt en de lichten gedimd zijn. De spanning in de lucht is bijna tastbaar! Je voelt de anticipatie opbouwen terwijl je partner een zijden blinddoek over je ogen bindt, om in totale duisternis te worden ondergedompeld.

Met een zachte maar beslissende aanraking begeleidt je partner je naar het bed, en bevestigt je handen met fluweelzachte handboeien aan het hoofdeinde.

Een nieuwe dynamiek van controle en overgave om je seksleven nieuw leven in te blazen.

8. Je partner versieren

In een liefdevolle relatie is het belangrijk dat eenieder zich ook geliefd voelt. Blijf elkaar versieren en verleiden, zelfs na een lange tijd samen. Kleine gebaren zoals complimenten, onverwachte kusjes, of een sexy sms kunnen werkelijkwaar wonderen doen.

Plan speciale date-avonden, kleed je mooi aan voor elkaar, en toon interesse in elkaars verlangens en fantasieën.

9. Doe het langzaam, met volledige aandacht voor elkaar

Langzaam is de weg naar diepe verbinding. Intimiteit groeit wanneer we de tijd nemen om elkaar te voelen. Neem de tijd voor liefde; het zal de schoonheid onthullen van elke aanraking.

De seks spannender maken doe je door het geheel langzamer te maken. Ja, ik weet het, dit kan soms best een uitdaging zijn, vooral in een wereld die altijd haast heeft. Maar door bewuste vertraging maak je elke sensatie intenser.

 • Creëer een ontspannen sfeer: Zorg voor een rustige omgeving met zachte muziek, kaarslicht, en comfortabel beddengoed.
 • Lang voorspel: Verken elkaars lichaam met zachte aanrakingen, kusjes en massages. Bouw de spanning langzaam op.
 • Focus op elkaar: Leg de aandacht volledig op je partner. Luister naar hun ademhaling en voel hun hartslag.
 • Langzame bewegingen: Beweeg bewust en langzaam. Geniet van elke aanraking en elke kus.

10. Wees spontaan

Tot slot, vergeet niet om de spontaniteit in je seksleven te brengen. Laat je leiden door het moment en geef toe aan je impulsen. Verrassingsmomenten staan garant om de passie en opwinding tot nieuwe hoogten te krijgen.

 • Verras je partner: Plan onverwachte romantische gebaren of spontane vrijpartijen. Een plotseling kusje in de keuken, een onverwachte aanraking tijdens het tv-kijken, of een spontaan weekendje weg!
 • Doorbreek de routine: Probeer iets nieuws zonder vooraf plannen. Laat de routine los en doe iets geks, zoals een snelle vrijpartij op een nietsvermoedende plek.
 • Grijp het moment: Wanneer je een vonk van opwinding voelt, handel ernaar. Soms zijn de meest opwindende ervaringen de momenten waarop je gewoon je verlangens volgt!

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *