Erectieproblemen en Voeding: 6 Voedingsmiddelen die je Wel/Niet Moet Eten

Als jij dit artikel hebt aangeklikt, dan zal ik je waarschijnlijk niet hoeven uit te leggen hoe vervelend erectieproblemen zijn. Het niet kunnen krijgen van een erectie heeft doorgaans een groot negatief effect op je seksleven, en bovendien is het iets waar veel mannen zich ontzettend voor schamen. De meeste mannen willen hier dan ook graag iets aan doen.

Dit blijkt vaak helaas makkelijker gezegd dan gedaan, mede omdat het vaak moeilijk te achterhalen is wat de oorzaak van een erectiestoornis is. Veel mannen weten bijvoorbeeld niet dat voeding een grote invloed kan hebben op erectieproblemen. Het is dus zeker de moeite waard om je voedingspatroon eens wat aan te passen, om te kijken of je daarmee je problemen kunt verminderen of zelfs helemaal kan wegnemen.

Maar hoe doe je dat dan precies, je dieet op zo’n manier aanpassen dat het een positief effect heeft op je erectieproblemen? Wat voor voedingsmiddelen kun je beter niet eten, en wat moet je juist wél eten? Als je je dit afvraagt, dan zit je hier goed, want in dit artikel zijn dat precies de vragen die centraal staan. Dit artikel is als volgt opgebouwd:

 • Wat kan ik eten om mijn erectieprobleem op te lossen? 4 voedingsmiddelen
 • Wat moet ik laten staan als ik erectieproblemen heb? 2 voedingsmiddelen

Wat moet ik eten om mijn erectieproblemen op te lossen? 4 voedingsmiddelen

Zoals ik in de inleiding van dit artikel al even aangaf, zijn er bepaalde dingen die je kan eten om je erectieprobleem te verminderen, en bepaalde dingen die je juist moet zien te vermijden. Beide komen in dit artikel aan bod, maar ik begin met de volgende vier voedingsmiddelen die kunnen helpen tegen erectieproblemen:

 • Hete pepers
 • Vette vis
 • Noten
 • Koffie

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je erectieproblemen op te lossen en hardere erectie te krijgen, bekijk je het Complete Erectie Controle ebook.

Goed voedingsmiddel 1: Hete pepers

Als je ooit iemand in een hete peper hebt zien bijten, dan weet je dat dit nogal een effect op iemands lichaam heeft. Hij of zij begint te zweten, en wordt rood (vooral in het gezicht). Hier leid je misschien niet meteen uit af dat hete pepers goed kunnen werken tegen erectieproblemen, maar toch hebben die twee dingen veel met elkaar te gemeen.

De reden dat je rood wordt in je gezicht als je hete pepers eet, is omdat er een heleboel kleine bloedvaatjes door je gezicht heen stromen. Als je een peper eet, dan gaat je hart sneller pompen, en zal je bloedsomloop dus flink worden gestimuleerd. Doordat er meer bloed door je bloedvaten loopt, wordt je gezicht in dat geval dus rood.

Een betere bloedsomloop heeft echter niet alleen invloed op de kleur van je gezicht, maar ook op eventuele erectieproblemen. Waarschijnlijk weet je wel dat een erectie eigenlijk niets anders is dan de zwellichamen in je penis die zichzelf laten vollopen met bloed. Een erectie is heel kort door de bocht dus eigenlijk gewoon een penis vol met bloed.

Als je bloedsomloop beter werkt, dan zal er dus ook meer bloed naar je penis kunnen stromen. Je zwellichamen kunnen zich dan makkelijker volzuigen met bloed, waardoor het uiteindelijk dus ook makkelijker wordt om een stevige erectie te krijgen. Op deze manier kan het eten van hete pepers dus je erectieproblemen een stuk verminderen.

“Een erectie is eigenlijk een soort waterballon, en je bloedsomloop is de tuinslang.”

Een belangrijk voordeel van hete pepers, is dat het effect hiervan heel snel optreedt. Na het eten van een heet pepertje zul je al snel rood worden en gaan zweten, en dat is omdat er al heel snel een effect op je bloedsomloop is. Dit maakt dat het vaak al effect heeft om simpelweg vlak voor de seks een pepertje te eten.

Goed voedingsmiddel 2: Vette vis

Een ander voedingsmiddel dat erg goed kan werken tegen erectieproblemen, is vette vis, zoals zalm. Vet klinkt misschien niet als iets dat erg goed is voor je gezondheid, maar dat is alleen het geval als het gaat om verzadigd vet. Onverzadigd vet is over het algemeen juist heel erg goed voor je, en laat er nou net héél veel onverzadigd vet in vette vis zitten!

Vette vis is niet alleen goed voor je gezondheid in het algemeen, maar het kan je ook nog eens helpen om makkelijker een erectie te krijgen. Net heb ik al uitgelegd dat je bloedsomloop van ontzettend groot belang is als je een erectie wilt krijgen, en onverzadigd vet is enorm goed voor je hart en bloedvaten, en daarmee dus ook voor je bloedsomloop. Hierdoor kan er dus meer bloed naar je penis stromen, en wordt deze makkelijker stijf.

Hoewel het misschien niet direct gerelateerd is aan dit artikel, wil ik ook nog even de gezondheidseffecten van het eten van vette vis benadrukken. Het zijn er namelijk nogal wat. Het verlaagt bijvoorbeeld de kans op te hoog cholesterol en de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk. Reden genoeg dus om eens wat vaker vis te eten! Artsen raden aan om ten minste elke week een keer vette vis te eten, dus als je niet van vis houdt, dan kun je het die ene dag per week waarschijnlijk wel volhouden.

“Het eten van vette vis zou zélfs de moeite waard zijn als het toch geen invloed op je erectieproblemen heeft.”

Goed voedingsmiddel 3: Noten

Ik heb je net al uitgelegd dat onverzadigde vetten een belangrijke rol spelen bij de bloedsomloop, en dat vette vis daarom erg geschikt is als je last hebt van erectieproblemen. Een ander voedingsmiddel dat erg rijk is aan onverzadigde vetten, zijn noten. Dus ook noten kunnen helpen als je last hebt van erectieproblemen.

Dit is echter niet de enige reden dat noten je helpen bij het krijgen van een erectie. Noten zorgen er namelijk ook voor dat je meer testosteron aanmaakt in je lichaam. Dit is een hormoon dat ook wel eens “het mannelijke hormoon” wordt genoemd, en het is dan ook niet zo gek dat dit hormoon erg belangrijk is voor het kunnen krijgen van een erectie.

“Je ballen zijn niet de enige noten die een rol spelen bij de aanmaak van testosteron.”

Wanneer je als man niet genoeg testosteron in je lichaam hebt, dan zul je waarschijnlijk geen erectie kunnen krijgen, of in elk geval niet heel makkelijk. Dat is op zich al reden genoeg om ervoor te willen zorgen dat je testosteronwaarden op een normaal niveau blijven, en het eten van noten kan je daarbij helpen.

Goed voedingsmiddel 4: Koffie

Misschien kijk je een beetje raar op van deze tip, omdat koffie over het algemeen nou niet het meest gezonde is wat je kunt drinken. Als je het echter met mate doet (maximaal 2 à 3 kopjes per dag), dan kan het ervoor zorgen dat je makkelijker een erectie krijgt. Veel meer dan dat zou ik niet aanraden, want koffie is dan inderdaad niet heel goed voor je algehele gezondheid.

Het is wetenschappelijk bewezen dat de cafeïne in koffie een stimulerend effect heeft op je bloedsomloop (bron). Door het drinken van koffie kun je er dus voor zorgen dat er meer bloed in de penis kan stromen, waardoor je makkelijker erecties krijgt, en je erectieproblemen dus hopelijk grotendeels verdwijnen.

“Niet alleen mensen gaan rechtop staan van koffie.”

Je hoeft dit alles niet van mij aan te nemen: uit wetenschappelijk onderzoek is deze link ook naar voren gekomen. Mannen die twee tot drie kopjes koffie per dag drinken, hebben volgens onderzoeken een veel lagere kans op erectieproblemen (bron).

Ik wil je nog wel meegeven dat je van koffie ook uitdroogt, en dat te weinig water in je lichaam juist weer slecht is voor je erecties. Als je meer koffie gaat drinken, is het daarom slim om ook wat meer water te drinken om dit effect te compenseren, anders zou het drinken van die koffie best wel eens een tegenovergesteld effect kunnen hebben van wat je wilt bereiken!

Wat moet ik laten staan als ik erectieproblemen heb? 2 voedingsmiddelen

Zoals ik eerder al aanstipte, zijn er niet alleen voedingsmiddelen die je helpen met het oplossen van erectieproblemen, maar ook voedingsmiddelen die juist erectieproblemen veroorzaken. Als je zo min mogelijk risico wilt lopen, kun je daarom de volgende voedingswaren het best gewoon vermijden:

 • Verzadigde vetten
 • Suiker

Slecht voedingsmiddel 1: Verzadigde vetten

Ongezond eten is niet alleen ontzettend slecht voor je lichaam, maar ook voor je vermogen om een stijve te krijgen. Dit zie je sterk terug als het gaat om verzadigd vet. Zo ongeveer alles wat je bij de snackbar kunt kopen zit hier van zichzelf al vol mee, en is er vaak vervolgens ook nog eens in gefrituurd. Ergens wist je dit vast al wel, maar ik zeg het nog maar eens: dit is allemaal niet erg goed voor je gezondheid.

Verzadigd vet zit vooral in dierlijke producten. Eieren, kaas en vlees zijn in dit kader dus niet de beste dieetkeuzes. Hoewel vis ook een dierlijk product is, zitten hier zoals al eerder gezegd juist géén of weinig verzadigde vetten in, en dat kun je dus gewoon eten. Gefrituurd voedsel is dubbel slecht, omdat het bijna altijd in transvet wordt klaargemaakt. Dit zijn plantaardige, van nature onverzadigde vetten, die via een chemisch proces tot verzadigde vetten zijn gemaakt, en nóg ongezonder zijn dan normaal verzadigd vet.

Dat dit alles ook slecht is voor je vermogen om een erectie te kunnen krijgen, heeft wederom alles te maken met de bloedsomloop. Ik heb inmiddels al vaak genoeg gezegd hoe belangrijk een goede bloedsomloop is in dit kader, omdat dit ervoor zorgt dat je penis vol kan lopen met bloed, dus daar zal ik verder niet nog eens over uitweiden.

Eigenlijk valt er niet te overdrijven over hoe slecht voor je bloedsomloop verzadigde vetten wel niet zijn. Eén maaltijd met veel verzadigd vet erin, kan al een effect hebben op je bloedsomloop (bron). Hieruit kun je wel afleiden hoe slecht het is als je consequent te veel verzadigd vet in je dieet hebt, en hoe zoiets tot een erectieprobleem kan leiden.

“Verzadigd vet kan je niet alleen je seksleven, maar ook enkele jaren van je reguliere leven kosten.”

Als je het lastig vindt om minder verzadigde vetten te eten, raad ik je aan om te beginnen door geen rood vlees meer te eten. Als je vlees niet helemaal kunt missen, is wit vlees, zoals gevogelte, een goede optie, omdat dat al een stuk minder verzadigd vet bevat. Vis of vleesvervangers zijn natuurlijk nóg een stuk beter, want deze bevat nagenoeg geen of helemaal geen verzadigde vetten.

Slecht voedingsmiddel 2: Suiker

Naast vet is suiker waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt als je de woorden “ongezond eten” hoort. Niet iedereen houdt even veel van zoetigheid, maar als jij een beetje een sweet tooth hebt, dan zal jij de verleiding zo nu en dan waarschijnlijk niet kunnen weerstaan. Dat kun je echter beter wel doen, want naast de invloed die suiker op je gezondheid heeft, kun je er ook nog eens erectieproblemen door ontwikkelen.

Dit komt in de eerste plaats doordat suiker je libido verlaagt. Door suiker heb je dus minder zin in seks. Dit heeft alles te maken met de stof leptine. Dit is een stof die erg belangrijk is voor het ontstaan van libido, en dus het krijgen van een erectie, en suiker remt de aanmaak van deze stof (bron). Dat is echter niet de enige manier waarop suiker slecht is voor erecties.

Suiker kan namelijk ook zorgen voor veel stress. Waarschijnlijk wist je niet dat stress tot impotentie kan leiden, maar dat is wel degelijk het geval. Door suiker maakt je lichaam meer van het hormoon cortisol aan, en hierdoor krijg je gevoelens van stress. Dat stress vervolgens weer leidt tot erectieproblemen, is wetenschappelijk bewezen (bron). Dat is dus een tweede manier waarop een teveel aan suiker kan leiden tot een erectiestoornis.

Als je jouw suikerinname wilt minderen, dan is het een goed begin om minder zoetigheid te eten, maar het zal op zichzelf waarschijnlijk niet genoeg zijn. In vrijwel al het voorverpakte eten zit namelijk ook schrikbarend veel suiker. Kijk dus goed op de achterkant van voedselverpakkingen hoeveel suiker er nou daadwerkelijk in zit, en kies voor de gezondere opties; daarna zal het met zowel je erecties als je algehele gezondheid al snel een stuk beter gaan.

Reken vanavond al af met je erectiestoornis

Wil je vanavond al afrekenen met je erectiestoornis? Dan raad ik je aan om de methode van Chris Coster te bekijken.

Je leert daarin onder andere:

 • Het ontdekken van de oorzaak van je erectieprobleem
 • Wat je vooral NIET moet doen bij erectieproblemen
 • De beste technieken die direct een erectiestoornis verbeteren
 • Waarom de PC spier zo belangrijk is
 • Hoe je vanavond al langer een erectie hebt

Bekijk hier zijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

1 Reactie op "Erectieproblemen en Voeding: 6 Voedingsmiddelen die je Wel/Niet Moet Eten"

 1. Wim

  says:

  Beste. wat moet ik doen ik heb erectie problemen wat kan ik daar aandoen om te verbeteren

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *