8 Geheimen Voor Je Eerste Keer Seks

Het is normaal om een beetje nerveus te zijn voor je eerste keer seks; dit komt vaak voor. Het is gewoon zo dat seks soms ongemakkelijk kan zijn, en het maakt daarvoor niet uit hoe vaak je het dan al wel niet hebt gedaan. Je moet daarom vooral niet denken dat je eerste keer er op een specifieke manier uit moet zien, voelen of zijn. Vergelijk het daarom dus niet met anderen of met wat je in films of op het internet hebt gezien.

Seks heeft gaat om het verkennen en ontdekken van je verlangens en gevoelens. Dit kan eng en spannend zijn.

Er zijn veel verhalen over seks. De meest voorkomende is dat je eerste keer seks pijn zal doen. Een beetje ongemak is normaal, maar het zou geen pijn moeten veroorzaken.

Geheim 1: Leer eerst je eigen lichaam en wat jij fijn vindt kennen

Het beste wat je kunt doen voordat je voor de eerste keer seks hebt, is masturberen. Masturberen kan je helpen om erachter te komen wat jij goed vindt voelen tijdens de seks. Ook zal het je helpen om je meer vertrouwd te voelen met je lichaam

Je komt er zo achter dat je bepaalde dingen helemaal niet prettig vindt of juist wel. Met deze kennis over je lichaam kan je naar de ander communiceren wat je wel en niet wilt.

Begrijp ook dat voorkeuren en plezier tijd kunnen vergen. Elk persoon is anders en voorkeuren kunnen van dag tot dag of afhankelijk van je stemming variren. Vertrouw op eigen erotische waarheid en laat die je leiden, zodat je ervan kan genieten. Besteed vooral aandacht aan wat goed voelt en niet aan wat je denkt dat goed hoort te voelen.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Geheim 2: Praat met de ander of iemand die je vertrouwt over je zorgen

Het maakt hierbij niet uit met wie je seks hebt en wat jouw relatie met die persoon is, want het is hoe dan ook belangrijk dat je open en eerlijk met hen communiceert. Praat met die persoon als je nerveus bent. Vertel het hen als je bang bent dat het pijn gaat doen. Als je dit spannend vindt, kan je eerst ook praten met iemand die je vertrouwt.

Op deze manier kan je voorzorgsmaatregelen nemen om ervoor te zorgen dat je je zowel fysiek als emotioneel zo comfortabel mogelijk voelt.

Vind je het nog een beetje spannend om te praten met degene die je seks hebt, dan kan je eerst praten met iemand die ervaring heeft en die je vertrouwt.

Dit kan een oudere broer of zus zijn, een vriend of vriendin en zelfs een dokter. Het hardop bespreken helpt bij het verwerken van je beslissing om voor de eerste keer seks te hebben.

Dit alles schrikt je misschien een beetje af en het roept misschien zelfs een aantal vragen op waar je nog niet aan had gedacht. Dit is meer dan ok; het betekent alleen maar dat je nog meer klaar bent als je eenmaal de antwoorden op al je vragen hebt gevonden en je over je angst heen bent gekomen.

Geheim 3: Heb realistische verwachtingen rondom prestaties en orgasme

Het krijgen van een orgasme is niet het enige doel van seks, vooral bij de eerste keer dat je seks hebt. Het is natuurlijk iets leuks of fijns en iets waar beide partners actief aan moeten werken naarmate ze meer vertrouwd raken met hun eigen behoeften, maar heb rond het orgasme zo min mogelijk verwachtingen.

Het is beter als je seks ziet als een manier om op een dieper niveau contact te maken met de ander, op een emotionele en fysieke manier.

Heb dus realistische verwachtingen rondom prestaties en orgasmes. Misschien voel je de druk om je partner, of jezelf, een orgasme te geven. Veel mensen geven en ontvangen wel de eerste keer dat ze seks hebben een orgasme, maar dit is niet voor iedereen het geval. En dat is volkomen ok.

“Als de eerste keer wat tegenvalt, kan de tweede keer alleen maar meevallen!”

Seks is een vaardigheid waar je na verloop van tijd en nadat je ervaring opdoet beter in kunt worden. Het is net als lopen en fietsen; je bent er niet meteen goed in wanneer je begint, maar naarmate je het vaker doet en oefent gaat het steeds beter.

Gratis video: 2 sexy vrouwen doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

Geheim 4: Begrijp de concepten “toestemming” en “vertrouwen”

Toestemming

Het belangrijkste onderdeel van seks, of dit nu de eerste keer, de laatste keer is of elke andere keer is, is toestemming. Dit moet een verbale enthousiaste toestemming zijn. Dit is erg belangrijk. Er zullen mensen zijn die dit proberen weg te wuiven of er soms zelfs grappen over maken.

Elk moment dat je je onveilig of ongemakkelijk voelt kan je je beslissing om seks te hebben heroverwegen. Als je eerst ja hebt gezegd en daarna toch niet meer wilt, dan kan je altijd stoppen. Het is jouw lichaam en jij besluit wat er met jouw lichaam gebeurt. Nee betekent nee, stoppen betekent stoppen.

Zorg ervoor dat je voordat je seks hebt ook met je (seks)partner goed hebt besproken wat toestemming is en wat geen toestemming is. Doe dit zodat als n van jullie zich al het kleinste beetje onprettig voelt bij de seks, jullie kunnen stoppen.

Vertrouwen

Je zou kunnen denken dat je de rest van je leven met je partner zult zijn, of je weet misschien dat de seks iets eenmalig zal zijn. Het is voor jouw mentale en fysieke gezondheid beter en veiliger als je weet dat je degene waarmee je seks gaat hebben kunt vertrouwen.

Weet dat je die persoon niets verschuldigd bent, behalve informatie over de laatste keer dat je getest bent op seksueel overdraagbare aandoeningen en, als je positief getest bent, of je voor deze aandoeningen bent behandeld. Stel deze vragen ook aan je seksuele partner. Dit is erg belangrijk, dus doe dit echt.

Of jij ook wilt vertellen of het jouw eerste keer is dat je seks hebt, is volledig aan jou. Het kan de ander wel helpen om bijvoorbeeld voorzichtig te zijn en wat rustiger aan te doen. Praat vooral ook met die persoon over wat diens verwachtingen zijn, en breng die van jou ook naar voren. Zorg ervoor dat jullie op dezelfde golflengte zitten, zodat er niet onverwachtse dingen gebeuren waardoor je je ongemakkelijk zou kunnen voelen.

Zorg er ook voor dat je, voordat je seks hebt, bespreekt wat voor bescherming jullie gaan gebruiken tijdens de seks, zodat jullie niet voor verassingen komen te staan zoals een soa of een zwangerschap. Het gebruiken van een condoom en/of het slikken van de pil is daar een voorbeeld van.

Het risico om infecties op te lopen is veel groter als je geen bescherming gebruikt als je seks hebt. Sommige seksueel overdraagbare aandoeningen(soa’s) zijn:

  • Chlamydia
  • HIV/AIDS
  • Syfilis
  • Gonorroe
  • Genitale herpes
  • Hepatitis B en C

Sommige van deze ziekten kunnen worden behandeld met antibiotica en andere zijn ongeneselijk en kunnen ernstige gevolgen voor je gezondheid hebben. Het gebruiken van condooms bij de geslachtsgemeenschap verkleint de kans op het oplopen van een soa aanzienlijk.

Geheim 5: Besteed voldoende tijd aan voorspel

Voorspel is een geweldige manier om je mentaal te ontspannen, het bewustzijn van je lichaam te vergroten en meer seksueel genot te ervaren.

Het maakt hierbij niet uit welke lichaamsdelen je wel of niet van plan bent om te gebruiken tijdens de seks; voorspel kan altijd leuk zijn. Enkele voorbeelden van voorspel zijn:

  • Zoenen of vrijen
  • Knuffelen (naakt of met kleding aan)
  • Samen naar porno kijken of er samen naar luisteren
  • Bepaalde seksuele activiteiten, zoals manuele seks (dit zijn handelingen die je met je handen doet) of orale seks

Voor sommigen is de grens tussen voorspel en seks niet zo duidelijk als voor anderen. Onthoud dat we allemaal een eigen definitie van seks hebben.

Misschien ben je nerveus of vind je het erg spannend en wil je dat je eerste keer snel weer over is, maar neem genoeg tijd voor voorspel. Het kan gebeuren dat het even kan duren voordat je opgewonden raakt en het lichaam klaar is voor de seks.

Geheim 6: Zorg voor goede hygine

Het is belangrijk om goede hygine na te streven, vooral als het gaat om penetratie, omdat bacterin gemakkelijk in de vagina of anus kunnen komen. Was altijd je handen voor en na het aanraken van de geslachtsdelen van de ander.

Als het de eerste keer is dat je penetrerende seks hebt, kan het helpen om van tevoren in bad te gaan of te douchen. Naast het wassen van je lichaam kan het warme water je ook helpen bij het ontspannen van je lichaam.

Het is een goed idee om je nagels van tevoren te knippen. Was je handen goed voordat je begint. Gebruik voor elke seksuele activiteit een nieuw condoom, dit is erg belangrijk. Vrouwen moeten voor en na de seks plassen, want zo verklein je de kans op een infectie van de urinewegen.

Maak je omgeving, jezelf en je geslachtsdelen schoon na de seks. Het is van belang dat je alles goed schoonmaakt, ook eventuele seksspeeltjes. Als je dat niet doet, loop je het risico om een soa op te lopen.

Geheim 7: Neem de tijd

Seks kan erg opwindend zijn, dus je zou de behoefte kunnen voelen om snel te gaan. Dit gevoel is er meestal als je nerveus bent. Het is het beste om het rustig aan te pakken, ongeacht met wat voor seks of seksuele handelingen je bezig bent.

Gebruik in het begin langzame en zachte bewegingen en verander dit als je dat allebei leuk vindt. Het is ook een goed idee om langzaamaan te doen als het gaat om elke soort penetratie, zodat je de vaginale of anale spieren de tijd kan geven om te ontspannen en te wennen aan het gevoel om gepenetreerd te worden.

Als je de tijd neemt, geeft dat je ook de kans om meer van de ervaring te genieten. Zet dus geen tijdslimiet waarbinnen het zou moeten gebeuren. Het is niet nodig om je eerste keer seks in te plannen zoals je zou doen bij een afspraak. Een aantal minuten verwachten van je eerste keer seks, zal alleen maar onnodige stress veroorzaken.

Het zal voor jou het meest prettig zijn als je voor de eerste keer seks hebt als je weet dat je daarna geen plannen hebt. Zo heb je minder stress, en heb je achteraf voldoende tijd om met elkaar te praten en achteraf op te ruimen en jezelf schoon te maken.

Geheim 8: Seks moet geen pijn doen

Hoewel je eerste keer misschien een beetje ongemakkelijk en oncomfortabel kan voelen, zou het nooit pijn moeten doen.

Het is ook niet waar dat alle mensen met een vagina bloeden als ze voor de eerste keer penetrerende seks hebben. Sommige mensen bloeden de eerste keer, en die bloeding wordt meestal veroorzaakt doordat het maagdenvlies wordt uitgerekt. Dit is een dun stukje weefsel die een paar centimeter diep in de vagina zit.

De kans is groot dat je de eerste keer niet zal bloeden. Het maagdenvlies wordt namelijk ook tijdens niet seksuele activiteiten uitgerekt. Denk hierbij aan sporten, springen op een trampoline of fietsen.

Om pijn te voorkomen, wordt er sterk aangeraden om glijmiddel te gebruikten. Dit maakt het doen van seksuele handelingen en de seks zelf gemakkelijker en prettiger. Dit geldt vooral bij het penetreren van de vagina of anus met een penis, vingers of een seksspeeltje.

Vermijd hierbij wel glijmiddel op oliebasis als je een condoom gaat gebruiken, en gebruik glijmiddel op waterbasis. Glijmiddel op oliebasis kan namelijk gaatjes in condooms veroorzaken, waardoor je deze niet meer veilig kan gebruiken. Je kan glijmiddel op waterbasis online, in apotheken, bij de drogist of in de supermarkt kopen.

Het kan zijn dat je erg voorzichtig bent geweest, een condoom hebt omgedaan en ook nog glijmiddel hebt gebruikt, maar je toch pijn ervaart bij je geslachtsdelen. Als je vagina of penis brandt, jeukt of iets vervelend voelt na de seks, neem dan contact op met je dokter, zeker als het gevoel niet snel verdwijnt of als het na verloop van tijd erger wordt.

Leer de beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan. Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *