Baffen?! Wat Is Baffen + 7 Tips Om Beter Te Baffen

Vandaag de dag is het seksleven van de gemiddelde Nederlander een stuk gevarieerder en kleurrijker dan vroeger. Op zichzelf is dat natuurlijk vooral positief; ik denk dat er weinig mensen zijn die terug willen naar de tijden dat seks bestond uit niets dan de missionarishouding, en van een vrouwelijk orgasme al helemaal geen sprake was.

De seksuele bevrijding heeft echter ook een negatief effect gehad: soms kan het bijna als huiswerk voelen om het allemaal bij te houden. Neem nou baffen. Wat betekent die term precies, en hoe doe je dat? In dit artikel leg ik het je allemaal haarfijn uit.

Wat is baffen precies?

Wie de term baffen niet kent, zal waarschijnlijk een andere term die erop lijkt wél kennen: beffen. Dit zijn twee dingen die je niet door elkaar moet halen, omdat ze iets wezenlijk anders betekenen (maar ze houden wel enig verband met elkaar). Beide draaien om het bevredigen van je partner met je mond. Bij baffen gaat het echter niet om de vagina, maar om de anus.

Waar de anus vroeger taboe was in niet-homoseksuele kringen, beginnen steeds meer mensen hem een plek te geven in het seksuele geheel. Dat is terecht: de anus is immers een heel gevoelige plek met een hoop zenuwuiteinden. Hierdoor kan stimulering ervan ontzettend opwindend zijn, en een goede toevoeging aan je seksleven vormen.

“Iedere man of vrouw heeft een anus, dus waarom zouden alleen homo’s die kunnen gebruiken tijdens seks?”

Kortweg is baffen dus het likken van de anus. Je kan hierbij alleen de buitenkant likken, maar je kan ook een beetje naar binnen gaan met je tong. Het is maar net waar jij en je partner zich prettig bij voelen. Nu je weet wat baffen ongeveer is, kun je het zelf gaan proberen. Wil je hier graag voorbereid aan beginnen (of heb je het al eens geprobeerd met weinig succes), dan raad ik je aan om ook de rest van dit artikel te lezen.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Hoe kan ik beter baffen? 7 tips

Hoewel steeds meer mensen geïnteresseerd raken in baffen, vinden veel mensen het ook nog wel erg spannend. Omdat het de meeste mensen vrij nieuw is, zijn ze bang dat ze iets verkeerd zullen doen. Dat is helemaal nergens voor nodig – mits je goed voorbereid bent. Wil jij je hier nou ook goed op voorbereiden, dan heb ik hier de volgende zeven tips voor, die ik één voor één zal uitleggen en bespreken:

  1. Zorg dat je partner goed schoon is
  2. Bespreek alles goed van tevoren
  3. Zorg voor een open, relaxte sfeer
  4. Let op de reacties van je partner
  5. Gebruik glijmiddel
  6. Zorg voor variatie
  7. Gebruik ook je adem

Tip 1: Zorg dat je partner goed schoon is

Hoewel de anus voor een heleboel seksueel genot kan zorgen, kan ik natuurlijk niet ontkennen dat het meestal niet het schoonste lichaamsdeel is. Dit is dan ook één van de redenen dat baffen voor veel mensen iets spannends is. Ze zijn bang dat het vies zal zijn, en dat ze er daarom absoluut niet van zullen genieten.

“Een ongewassen anus is natuurlijk vies, maar een ongewassen penis of vagina is dat ook.”

Dit snap ik best, maar de oplossing voor dit probleem is natuurlijk vrij simpel: zorg gewoon dat je partner goed schoon is voordat je begint. Hoe schoon, dat zullen jullie zelf moeten bepalen. Als je vooral aan de buitenkant bezig gaat zijn, krijgt je partner zijn of haar anus onder de douche wel schoon genoeg. Ben je van plan echt met je tong naar binnen te gaan, dan kun je een anale douche overwegen, die de anus ook van binnen schoonmaakt.

Dit zal het voor jou niet alleen prettiger maken, maar je zal er ook daadwerkelijk beter door baffen. Als jij je geen zorgen hoeft te maken over viezigheid, kun je je volledig richten op het genot van je partner. Hierdoor ga je natuurlijk beter baffen, want als je in je hoofd ergens anders mee bezig bent, kun je je niet concentreren op waar je eigenlijk mee bezig zou moeten zijn.

Bovendien zijn er ook gezondheidsrisico’s als je niet goed schoon bent. Als je poepresten binnenkrijgt tijdens het baffen, is dat natuurlijk niet bepaald gezond. Zo kunnen er bacteriën in je spijsvertering terechtkomen die je ziek maken. Nog een belangrijke reden dus om van tevoren even onder de douche te springen!

Gratis video: 2 sexy vrouwen doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

Tip 2: Bespreek alles goed van tevoren

Zoals ik al heb benoemd, is baffen iets wat veel mensen spannend vinden. Dit geldt niet alleen voor jou, maar ook voor je partner. Om het allemaal wat minder spannend te maken, en ervoor te zorgen dat je verwachtingen goed op elkaar aansluiten, zou ik aanraden om het eerst goed door te spreken voor je elkaar eventueel gaat baffen.

Als je verschillende verwachtingen hebt, kan dat leiden tot ongemakkelijke situaties. Jij denkt bijvoorbeeld misschien dat het heel normaal is om je tong een stukje naar binnen te steken, terwijl je partner daar juist enorm van schrikt. Als zoiets gebeurt, dan kan de sfeer meteen verpest zijn, en zal er weinig meer terechtkomen van seks.

Ik snap best dat dit een ongemakkelijk gesprek kan zijn, omdat de meeste mensen liever niet hardop over seks praten. Toch is dit iets waar je je overheen zal moeten zetten, om nog veel ongemakkelijkere situaties in de toekomst te vermijden. Want geloof me, alles wordt ongemakkelijker als het gebeurt in de context van seks.

“Communicatie vooraf voorkomt klachten achteraf.”

Het kan helpen om het een beetje een luchtig gesprek te houden. Je moet natuurlijk wel grondig zijn, want je wil wel dat alles besproken wordt wat besproken moet worden. Seks is echter vooral iets leuks, en er hoeft dus geen bloedserieuze sfeer te hangen als je het erover hebt. Het kan ook helpen om te bedenken dat jullie het waarschijnlijk allebei ongemakkelijk vinden, en dat je partner je daarom waarschijnlijk geen verwijten zal maken als je je een beetje ongemakkelijk gedraagt tijdens het gesprek.

Tip 3: Zorg voor een open, relaxte sfeer

Ook tijdens het baffen is de juiste sfeer van groot belang als je alles succesvol wil laten verlopen. Wanneer je allebei erg gespannen bent, komt er van plezier weinig terecht. Jij zal te veel in je hoofd zitten om er echt iets van te bakken, en je partner kan ook niet genieten als hij of zij de hele situatie enorm stressvol vindt. Een open, relaxte sfeer is daarom van groot belang.

Dus niet alleen relaxt, maar óók open! Het is belangrijk dat je met elkaar durft te communiceren tijdens het baffen. Je probeert iets uit wat je waarschijnlijk niet vaak hebt gedaan (of waar je je in ieder geval niet 100% comfortabel bij voelt, als je dit artikel hebt aangeklikt). Het is dan belangrijk dat je het met elkaar kan communiceren als je iets wel of (vooral) niet prettig vindt.

“Je partner kan niet je gedachten lezen, hoe goed jullie elkaar ook kennen.”

Zo’n open, relaxte sfeer kun je creëren door er allebei niet te veel druk op te leggen. Wordt het deze keer niks, dan is dat ook geen ramp. Baffen is geen hard vereiste voor een goed seksleven, maar gewoon iets wat jullie een keer willen uitproberen. Door dat in te zien, zul je er een stuk relaxter in gaan. Je bent niet meer bang dat het allemaal zal mislukken, omdat je snapt dat een mislukking zo erg nog niet is.

Tip 4: Let op de reacties van je partner

Ik heb zojuist uitgelegd dat open communicatie belangrijk is tijdens het baffen, maar je partner zal je natuurlijk geen uitgebreide routekaart kunnen geven. Daarom zul je ook op de reacties van je partner moeten letten als je daar beneden bezig bent. Niet alle communicatie is namelijk bewust of verbaal.

Begint je partner te kreunen als je op een bepaalde plek bezig bent of een bepaalde beweging maakt? Dan is dat natuurlijk een goed teken. Hoor je weinig van je partner en beweegt hij of zij ook amper, dan weet je dat je waarschijnlijk niet geweldig bezig bent. Aan de hand van deze signalen kun je aanpassen wat je doet, en het zo je partner zoveel mogelijk naar de zin maken.

“Niet alle communicatie is verbaal.”

Verder weet jij waarschijnlijk zelf wel hoe je partner zijn of haar genot laat merken, want jij kent je partner hopelijk beter dan ik. Daarom hoef ik je denk ik verder geen voorbeelden van non-verbale communicatie te geven, want die verschillen van persoon tot persoon, en jij kent de persoon in kwestie het best.

Tip 5: Gebruik glijmiddel

Iedereen die ook maar enige ervaring heeft met seks, weet dat vocht alles is. Vocht zorgt ervoor dat wrijving niet onaangenaam is, en dat seks soepel verloopt. Dat kan bij baffen een probleem opleveren, omdat de anus niet zo vochtig kan worden als bijvoorbeeld een vagina. Je speeksel helpt hier natuurlijk een beetje bij, maar glijmiddel kan ook een handig hulpmiddel zijn.

Bovendien kan dit ook helpen als je de smaak niet zo prettig vindt. Ook een schone anus heeft een smaak die niet iedereen even prettig vindt, dus een glijmiddel met een smaakje kan helpen om het allemaal wat aangenamer te maken. Er zijn heel veel verschillende smaakjes glijmiddel te koop, van ananas tot kers tot zelfs cola. Er zal dus ongetwijfeld iets tussen zitten wat jij lekker vindt.

Misschien vind je dit allemaal ontzettend vies klinken, zo’n zoete fruitsmaak terwijl je met seks bezig bent. Als dit niks voor jou is, zijn er ook genoeg smaakloze en zelfs geurloze glijmiddelen verkrijgbaar. Voor sommigen is glijmiddel met een smaakje een ware redding, maar er zijn ook mensen die hier totaal het nut niet van inzien, en dat is natuurlijk ook prima.

“Seks hoeft niet te smaken naar een snoepwinkel, maar het mag wel.”

Ik zou je wel aanraden om glijmiddel op waterbasis te gebruiken. Er bestaan ook synthetische glijmiddelen, maar die zijn slecht voor je huid. Bovendien is nog niet helemaal duidelijk of deze veilig zijn om door te slikken, wat onvermijdelijk zal gebeuren als je daar beneden met je mond bezig bent. Het belangrijkste is dat er geen glycerine in je glijmiddel zit.

Tip 6: Zorg voor variatie

Net zoals bij iedere seksuele handeling, is het ook bij baffen belangrijk dat je niet alleen maar hetzelfde doet. Als je enkelmet je hele tong op en neer aan het bewegen bent, zal dat op een gegeven moment behoorlijk saai worden. De belangrijkste technische tip is dan ook om genoeg variatie aan te brengen tijdens het baffen.

“Er is niets wat niet saai wordt na verloop van tijd.

Hierbij kun je denken aan verschillende patronen maken met je tong. Je kan je ook afwisselend richten op het gebied rondom de anus en de anus zelf. Je kan je tong het ene moment slap houden, en het andere moment juist hard maken. Je kan soms een klein stukje naar binnen gaan, en daarna juist weer ver naar binnen. Afhankelijk van wat je partner fijn vindt is er dus een hele hoop variatie aan te brengen.

Tip 7: Gebruik ook je adem

Bij baffen is je tong natuurlijk je belangrijkste hulpmiddel, maar zeker niet het enige. Ook je adem kan je flink van dienst zijn tijdens het baffen. Door te blazen kun je sensaties veroorzaken die met niets anders te vergelijken zijn, dus wees niet bang om hier eens mee te experimenteren. Bespreek ook dit wel van tevoren goed door met je partner, want niet iedereen vindt dit even prettig.

Sowieso moet je bedenken dat de anus heel gevoelig is, en dat je dus beter niet keihard kunt blazen.

Je kunt tot slot bij het blazen warme en koude lucht afwisselen. Als met je mond wijd open te blaast, creëer je warme lucht. Wanneer je je lippen getuit houdt, blaas je koelere lucht uit. Natuurlijk koelt de lucht ook af door de afstand tussen je mond en de anus te vergroten. Succes!

Leer de beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan. Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *