7 Tips Speciaal voor Vrouwen Als Je Geen Zin in Seks Hebt

Voor de meeste mensen is seks een essentieel onderdeel van hun leven en hun relaties. De meeste mannen en vrouwen hebben sterk behoefte aan seks, maar het probleem is alleen dat die behoefte niet bij iedereen even sterk en vaak aanwezig is. Daarom komt het soms voor dat één partner maar wat graag seks wil, terwijl de ander er even totaal geen zin in heeft.

Dit zal jou als vrouw waarschijnlijk ook vaak genoeg zijn overkomen, anders had je niet naar dit artikel gezocht. Het kan erg ongemakkelijke situaties opleveren als je partner wel seks wil, en jij niet. Wat moet je doen als dit het geval is, en hoe zorg je ervoor dat je geen dingen doet die je niet wil doen? In dit artikel komt het allemaal aan bod, aan de hand van een aantal makkelijk toe te passen tips.

Tip 1: Doe geen dingen die je echt niet wilt doen

De allereerste tip in dit artikel is misschien wel de meest belangrijke, want het is erg belangrijk om in te zien dat je je partner nooit seks verschuldigd bent. Seks is iets wat alleen zou moeten gebeuren wanneer beide partijen dat willen, en een relatie verandert daar bijvoorbeeld niets aan. Heb jij echt geen zin in seks? Dan is dat dus ook de enige reden die je nodig hebt om geen seks te hebben.

Dat wil natuurlijk ook niet automatisch zeggen dat het slecht is als je af en toe wat zin máákt voor je partner als je eigenlijk liever zou gaan slapen; het is natuurlijk helemaal aan jou waar je wel en niet mee instemt. Wat ik vooral wil zeggen, is dat het jouw eigen beslissing is. Wanneer jij geen zin hebt in seks en je dit aangeeft aan je partner, dan heeft die dat te allen tijde simpelweg te respecteren.

Je partner mag hier natuurlijk best af en toe wat teleurgesteld op reageren, maar hij of zij heeft dit wel gewoon te accepteren. Sterker nog, het is zelfs seksueel geweld wanneer je partner zonder jouw toestemming overgaat tot seksuele handelingen met jou. Dat is strafbaar, ook binnen een relatie of huwelijk. Een relatie waarin een partner dit doet, is per definitie niet gezond.

“Jouw lichaam blijft te allen tijde van jou, dus jij blijft de zeggenschap houden over wat er met jouw lichaam gebeurt.”

Laat je ook zeker geen schuldgevoel aanpraten wanneer je een keer geen zin hebt in seks. Als je partner je op zo’n manier probeert over te halen om toch seks te hebben, dan is dat enorm manipulatief, en is je partner degene die fout zit. Jij hebt nu eenmaal een lager libido dan je partner, en dat is dus nou eenmaal een voorwaarde voor het hebben van een relatie met jou.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Tip 2: Verzin geen smoesjes, maar wees gewoon eerlijk

We kennen allemaal het cliché wel van de vrouw die geen zin heeft in seks met haar man, en daarom als smoesje verzint dat ze hoofdpijn heeft. Ergens snap ik wel waarom je de neiging zou hebben om dat te zeggen. Je wil duidelijk maken dat seks er niet in zit, zonder je partner te kwetsen of het idee te geven dat het aan hem of haar ligt. Toch is zo’n smoesje geen goed idee.

Uiteindelijk zal je partner het namelijk echt wel door gaan hebben dat je smoesjes aan het verzinnen bent. Dat zal je partner alleen maar onzekerder maken, omdat die vervolgens alleen maar kan gissen naar de reden dat je geen seks wil hebben, en dan waarschijnlijk al snel zichzelf de schuld wil geven.

Als je je partner niet het idee wil geven dat het aan zijn of haar aantrekkelijkheid of de stand van de relatie ligt, dan is liegen het slechtste wat je kunt doen.

“Je partner weet na verloop van tijd ook wel dat je niet toevallig alleen hoofdpijn hebt wanneer hij of zij seks wil…”

Wees dus vooral duidelijk, en zeg in ondubbelzinnige termen dat je (even) geen zin in seks hebt. Ook hier kan een partner natuurlijk onzeker van worden en van aan zichzelf gaan twijfelen, maar als je eerlijk bent met elkaar, dan is er in ieder geval ruimte om dit te bespreken, waardoor jij kan uitleggen dat de onzekerheden van je partner onterecht zijn.

Je kunt er ook voor kiezen om zelf eens het gesprek over je libido aan te gaan. Zeg dan dat je opmerkt dat je partner vaker zin heeft in seks dan jij. Je kan dan zeggen dat je dit jammer vindt voor je partner, maar dat je hier niet zoveel aan kunt doen, en je kunt duidelijk maken dat het niet aan je partner of jullie relatie ligt. Dit kan al een hele hoop spanning wegnemen.

Tip 3: Neem het initiatief als je wél zin hebt

Iets waar vrouwen vaak moeite mee hebben, is het nemen van initiatief op seksueel gebied, omdat vrouwen een soort van wordt aangeleerd door de maatschappelijke normen dat mannen het initiatief horen te nemen.

Dat hoeft echter helemaal niet zo te zijn! Zeker als je een wat lager libido hebt, is het aan te raden om zelf initiatief te nemen op seksueel vlak wanneer je daar zin in hebt.

Als er een mismatch in libido tussen jou en je partner is, kun je het immers beter niet alleen op het initiatief van je partner laten aankomen. Je partner heeft vaker zin in seks dan jij, dus als seks alleen op het verzoek van je partner kan plaatsvinden, zal die vaak door jou worden afgewezen. Dit zorgt ervoor dat je minder seks hebt dan je zou kunnen hebben als je zelf meer initiatief zou nemen.

Je weet immers dat het wat zeldzamer is dat jij echt in the mood bent. Wanneer je dat wél bent, is het dus belangrijk om van dat moment gebruik te maken door zelf seks te initiëren! Als het initiatief minder vanuit je partner hoeft te komen, zul je je partner ook minder vaak hoeven af te wijzen, en dat is natuurlijk voor iedereen een stuk prettiger.

“Hoe zeldzamer een kans is, des te belangrijker het is dat je hem aangrijpt!”

Overigens geldt hier ook voor jou wat eerder voor je partner gold: als hij of zij geen zin heeft in seks, dan moet jij het er verder ook bij laten, hoeveel zin je op dat moment ook hebt, en hoe zeldzaam dat ook is.

Ook iemand die relatief vaak zin heeft in seks, heeft dat soms gewoon niet, en je hebt nooit het recht om de ander te dwingen of onder druk te zetten.

Gratis video: 2 sexy vrouwen doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

Tip 4: Probeer gedurende de dag te fantaseren over je partner

Oké, aan de ene kant heeft de één gewoon minder vaak zin dan de ander, en is dat gewoon een feit van het leven.

Aan de andere kant kun je soms wél zin maken. Onder sommige omstandigheden heb je waarschijnlijk wel eerder seks dan onder andere omstandigheden, en denken aan seks zorgt er vaak voor dat je na verloop van tijd vanzelf zin krijgt. Hier kun jij natuurlijk gebruik van maken.

Een goede manier om dit te doen, is door gedurende de dag te fantaseren over seks met je partner. Aan het begin voelt dat misschien een beetje geforceerd, maar waarschijnlijk zul je naarmate de dag vordert steeds meer merken dat dit vanzelf gaat, omdat je er écht zin in begint te krijgen.

Tegen de tijd dat je aan het einde van de dag je partner weer ziet, is de kans groot dat je zin hebt om hem of haar te bespringen!

“De juiste instelling kan je libido vaak flink verhogen, omdat seks bijna net zozeer iets mentaals als iets fysieks is.”

Natuurlijk zal dit niet altijd werken. Het blijft een feit dat sommige mensen makkelijker zin krijgen in seks, en je hoeft dus ook zeker niet teleurgesteld in jezelf te zijn wanneer het je niet lukt om “zin te maken.”

Het is voor zowel jou als je partner fijn als dit lukt, maar lukt het niet, dan is dat niemands schuld. Als je je bovendien alleen maar zorgen gaat zitten maken over of je wel zin in seks zal krijgen, dan werkt dat enkel averechts, want zorgen zijn een enorme mood killer.

Tip 5: Breng je seksuele fantasieën in de praktijk

Een belangrijke reden dat veel mensen na verloop van tijd minder zin in seks krijgen, is dat het een routinekwestie wordt. Je hebt al honderden keren seks gehad met deze zelfde persoon, en alle gangbare standjes heb je inmiddels ook al ontelbare keren de revue zien passeren.

Als dit de reden is voor jouw lagere libido, kan het helpen om het weer wat spannender te maken.

Waarschijnlijk heb je wel degelijk enkele seksuele fantasieën die je nog nooit naar je partner hebt uitgesproken, maar waar je enorm opgewonden van zou raken.

Zit je al langer in een relatie en is de seksuele sleur er een beetje in geraakt? Dan is dit echter juist hét moment om deze fantasieën kenbaar te maken aan de ander, en te kijken of je ze in de praktijk kan brengen!

Ik snap dat het heel kwetsbaar en eng kan voelen om dit soort gevoelens openlijk met je partner te bespreken, maar waarschijnlijk is dit nergens voor nodig. Als je al langer een relatie hebt, kun je ervan uitgaan dat jullie elkaar goed kennen en wel wat van elkaar gewend zijn. Daarom zal je partner waarschijnlijk niet te snel oordelen over jou en je fantasieën.

Bovendien heeft je partner waarschijnlijk ook seksuele fantasieën die hij of zij nog nooit heeft uitgesproken. Diep vanbinnen denken we allemaal dat we raar zijn vanwege onze seksuele fantasieën, maar iedereen fantaseert wel eens over iets onorthodox, dus waarschijnlijk valt het reuze mee hoe ver jullie fantasieën echt uit elkaar liggen!

Tip 6: Benadruk het belang van voorspel

Oké, laten we eerlijk wezen: een belangrijke reden dat vrouwen minder vaak zin hebben in seks, is ook gewoon dat mannen er niet altijd even goed in zijn. Voor veel mannen (en dan al helemaal wat oudere mannen) draait seks vooral om penetratie en om het mannelijk orgasme.

Vrouwelijk genot wordt soms hooguit als een bijkomstigheid gezien, en veel vrouwen van een zekere leeftijd zien seks dan ook meer als iets wat ze doen voor een man, en niet voor zichzelf.

Deze instelling is werkelijk desastreus voor het seksuele genot van vrouwen. Richt je je alleen op penetratie, dan is er voor de meeste vrouwen weinig meer aan.

Heel veel vrouwen kunnen niet eens klaarkomen door penetratie alleen, en bovendien zijn er zelfs aardig wat vrouwen die het voorspel belangrijker vinden dan penetratie zelf.

Ook het idee dat seks zou moeten ophouden wanneer een man klaarkomt, ongeacht of de vrouw al aan haar trekken gekomen is, slaat natuurlijk nergens op!

Is dit ook de reden dat jij vaak niet op seks zit te wachten? Maak dan duidelijk dat je partner meer aan voorspel zou moeten doen. Niet alleen helpt dat jou om in de stemming te komen, maar het maakt de seks voor jou ook gewoon vele malen beter, en vergroot de kans op een orgasme enorm.

En als seks weer iets wordt om naar uit te kijken, dan zul je waarschijnlijk ook merken dat je er vaker zin in krijgt, en minder vaak je partner hoeft af te wijzen.

Tip 7: Werk aan je relatie

Hoewel het zeker niet het geval hoeft te zijn, kan een laag libido ook het gevolg zijn van relatieproblemen. Loopt het tussen jou en je partner wat minder goed? Dan heb je waarschijnlijk ook minder zin in seks met die hem of haar.

Door je relatie te verbeteren kan je libido daarom mogelijk weer omhoog gaan (en natuurlijk is het verbeteren van je relatie op zichzelf ook al meer dan de moeite waard).

Natuurlijk kun je zelf proberen om de problemen binnen jullie relatie aan te kaarten en op te lossen, en vaak zal dat ook al enorm helpen. Er zijn echter ook genoeg gevallen waarin de tussenkomst van een professional, zoals een relatietherapeut, nodig blijkt. Hoe je het ook aanpakt, het zal zeker de moeite waard zijn!

Leer de beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan. Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *