5 Nadelen van ‘Performa’ Vertragende Condooms Bij Te Snel Klaarkomen

Laten we er niet omheen draaien: als jij dit artikel hebt aangeklikt, dan heb jij vrijwel zeker te maken met te snel klaarkomen. Je weet dus als geen ander hoe ontzettend vervelend dit is. Vroegtijdig klaarkomen maakt het onmogelijk om op een fatsoenlijke manier seks te hebben, waardoor jij en je partner onbevredigd achterblijven.

Voor mannen zoals jij kunnen de Performa vertragende condooms van Durex een erg goede oplossing lijken. Deze condooms beloven je dat je orgasme wordt uitgesteld. Maar is dat wel echt zo? In dit artikel zal ik je helaas moeten vertellen dat de beloftes van Durex te mooi zijn om waar te zijn. Waarom? Lees snel verder!

Hoe werken Performa vertragende condooms?

Het liefst zou ik meteen beginnen met het opnoemen van alle nadelen die er aan Performa-condooms zitten. Maar voordat ik dat op een goede manier kan uitleggen, moet je weten hoe Performa-condooms precies werken. Hierdoor begrijp je later de nadelen die aan dit product zitten een stuk beter.

Er wordt wel eens gedacht dat orgasme vertragende condooms gewoon erg dikke condooms zijn, maar dat is niet het geval. De meeste condooms, zoals Durex Performa-condooms, bevatten namelijk een chemische stof die bedoeld is voor het uitstellen van je orgasme. Het gaat hier om de stof benzocaïne.

Benzocaïne werd oorspronkelijk gebruikt door artsen voor plaatselijke verdovingen. De stof begint snel te werken, en is ook redelijk snel weer uitgewerkt (na een minuutje of 15). Dit maakt het dus een ideaal verdovingsmiddel voor kleine, kortdurende ingrepen. Later bedachten mensen echter dat deze stof misschien ook voor andere doeleinden gebruikt zou kunnen worden.

Dit is hoe orgasmevertragende condooms op de markt kwamen, zoals de Durex Performa.

De benzocaïne in deze condooms verdooft je penis enigszins, waardoor deze minder gevoelig wordt. Hierdoor wordt je penis minder heftig gestimuleerd tijdens seks, en dit zou ertoe moeten leiden dat je later klaarkomt.

De werking van benzocaïne voor het vertragen van je orgasme is wetenschappelijk bewezen (bron). Het is op zichzelf dan ook best een effectieve manier om je orgasme uit te stellen. Hoewel er, zoals ik later in dit artikel zal gaan vertellen, zeker belangrijke nadelen aan Performa-condooms zitten, kun je dus niet zeggen dat het een onzinproduct is.

Waarom werken Performa vertragende condooms niet goed? 5 nadelen

Ik heb je zojuist uitgelegd dat Performa-condooms op zich doen wat de verpakking aangeeft, en dat er wetenschappelijk bewijs voor is. De titel van het artikel gaf echter al weg dat mijn eindconclusie zou zijn dat Performa-condooms niet goed werken. Hoe dat precies zit, zal ik je nu gaan uitleggen, aan de hand van de volgende belangrijke nadelen van deze condooms:

  • Minder gevoel betekent ook minder genot
  • Je partner kan er ook minder gevoelig van worden
  • Je weet niet of de dosering juist is voor jou
  • Je kan allergisch zijn voor Performa-condooms
  • Performa-condooms pakken de oorzaak van je probleem niet aan

Let op! Wil je de beste tips om meer controle te krijgen over je ejaculatie, bekijk dan het Complete Ejaculatie Controle ebook van seksuoloog drs. Chris Coster.

Nadeel 1: Minder gevoel betekent ook minder genot

Performa condooms werken dus door de stof benzocaïne, een middel dat ervoor zorgt dat je penis minder gevoelig wordt. Je kan je vast wel voorstellen dat minder prikkels er minder snel toe zal leiden dat je klaarkomt. Dat is dan ook de reden dat Performa-condooms in de basis best effectief zijn. Er zit echter ook een groot nadeel aan deze aanpak.

Als je penis minder gevoelig is, dan zul je natuurlijk ook minder genot ervaren. Het hele idee van seks is dat beide partners er plezier van hebben, maar dat is bij Performa condooms niet zonder meer het geval. Het kan zijn dat jouw penis met deze crème dusdanig minder gevoelig wordt, dat seks niet meer lekker is.

Performa-condooms stellen je orgasme eigenlijk uit door de seks voor jou slechter te maken.

De mate waarin dit het geval is, zal sterk per persoon verschillen. Dit is afhankelijk van hoe gevoelig je penis van zichzelf is en van jouw voorkeuren. Het kan dus zo zijn dat seks op deze manier voor jou nog steeds de moeite waard is. Weet in elk geval voordat je Performa-condooms koopt wel dat jouw seksueel genot mogelijk flink vermindert. Bedenk zelf of je dit de moeite waard vindt!

Nadeel 2: Je partner kan er ook minder gevoelig van worden

De benzocaïne in Performa condooms zit in een soort crème aan de binnenkant van het condoom verwerkt. Zoals ik net zei, kan dit voor jou wat van het genot van seks wegnemen, maar je kunt in elk geval wel je partner bevredigen. Tenminste, dat is het geval als er niks fout gaat.

Maar iedereen die wel eens een condoom heeft gebruikt, weet dat de gebruiksvriendelijkheid ervan nog wel te wensen overlaat. Op zich zijn ze makkelijk te gebruiken, maar je kan de condooms per ongeluk binnenstebuiten omdoen. Normaal zorgt dit er alleen voor dat het glijmiddel aan de verkeerde kant zit, maar bij orgasmevertragende condooms zijn de gevolgen wat vervelender.

Dit zorgt namelijk dat de verdovende benzocaïne in de vagina van je sekspartner terechtkomt. Hierdoor werkt het verdovende effect niet in op jouw penis, maar op de vagina van je partner. Het condoom heeft zo voor jou geen enkel effect meer, maar jouw partner krijgt wel last van het verdovende effect. Jij komt nog net zo snel klaar, en zij voelt maar weinig van het hele gebeuren.

Als er iets misgaat met Performa-condooms, wordt de seks slechter dan ooit tevoren.

Iets soortgelijks gebeurt natuurlijk als het condoom scheurt. Dit is natuurlijk altijd vervelend, want een condoom gebruik je met een reden. In dit geval zorgt het er ook nog eens voor dat de verdovende benzocaïne naar buiten stroomt, en je partner dus een stuk minder gevoelig maakt. Niet bepaald een ideale situatie dus!

Nadeel 3: Je weet niet of de dosering voor jou juist is

Ik heb eerder al uitgelegd dat benzocaïne, de werkzame stof in Performa condooms, in beginsel een verdovingsmiddel is. Als jij wel eens plaatselijk bent verdoofd, dan heeft de arts je waarschijnlijk verteld dat je het vooral moet aangeven als je toch iets voelt. Dit komt doordat de benodigde hoeveelheid verdovingsmiddel per persoon kan verschillen. Dit probleem heb je ook bij Performa-condooms.

Performa-condooms maken je penis minder gevoelig, maar de mate waarin ze dat doen, kan sterk per persoon verschillen. De juiste dosering benzocaïne is daarom niet voor elke man gelijk. Wat voor de één te weinig is, kan voor de andere man veel te sterk zijn. In beide gevallen ben je natuurlijk niet blij: of je komt nog steeds snel klaar, of je voelt niks meer.

Als de dosering te laag is, dan heb je gewoon je geld weggegooid.

Het probleem is dat er slechts één dosering bestaat als het op Performa-condooms aankomt. De condooms worden massaal geproduceerd, dus bestaat er geen perfect condoom voor elke man. Hierdoor moet je maar net het geluk hebben dat de dosering in de condooms voor jou goed werkt.

In theorie zou je ook de orgasmevertragende condooms van andere merken kunnen proberen, maar dat zal wordt een duur grapje. Je zal een heel pakje van alle condooms moeten kopen, en moet hopen dat je op een gegeven moment een merk vindt met de juiste dosering. Niet bijzonder efficiënt dus.

Nadeel 4: Je kan allergisch zijn voor Performa-condooms

Waarschijnlijk wist je al wel dat je allergisch kon zijn voor het latex waar condooms van gemaakt zijn (bron). Hierdoor kun je geen condooms gebruiken – en dat geldt ook voor Performa condooms. Deze zijn namelijk nog steeds gemaakt van latex. Dit is echter niet de allergie waar ik het nu specifiek over heb.

Ik heb het nu over een specifieke allergie voor orgasmevertragende condooms. Het is namelijk mogelijk om allergisch te zijn voor benzocaïne, de stof die zorgt dat Performa condooms je orgasme kunnen uitstellen (bron). Als jij een benzocaïne-allergie hebt, dan kan het gebruik van Performa-condooms erg vervelende bijwerkingen met zich mee brengen.

Na het omdoen van het condoom zul je dan al snel misselijk worden, en je zult een naar brandend gevoel krijgen. In ernstiger gevallen kunnen er irritatie, zwellingen, huiduitslag en blaren ontstaan op je penis ontstaan. Hierdoor kan het enkele dagen lang erg pijnlijk kan zijn als je seks probeert te hebben.

In dat geval heb je een hoop geld betaald om geen seks, maar wel pijn te kunnen hebben.

Zoals je kan lezen gaat het om vrij heftige bijwerkingen, die je waarschijnlijk het liefst zal willen vermijden. Het is natuurlijk wel zo dat deze slechts bij een kleine groep mensen zullen optreden. Waarschijnlijk ben jij helemaal niet allergisch voor benzocaïne, en blijft al deze narigheid jou bespaart. Ik wilde je alleen maken dat dit probleem bestaat, zodat je er rekening mee kunt houden.

Nadeel 5: Performa-condooms pakken de oorzaak van je probleem niet aan

Ben je bereid om de bovenstaande nadelen van Performa condooms te accepteren, en ze dus toch te gebruiken? Dan kan het best zo zijn dat je seksleven weer verbetert, omdat je langer seks kan hebben. Het is hierbij echter wel belangrijk om te beseffen dat je alleen maar een tijdelijke oplossing hebt gevonden.

Ejaculatieproblemen hebben vaak een dieperliggende oorzaak. Zolang je die niet aanpakt, zul je afhankelijk van de condooms blijven als je een beetje een normaal potje seks wil kunnen hebben. Heb je deze niet bij de hand, dan zit seks er voor jou ook niet in. Natuurlijk is dat met normale condooms ook zo, maar dan heb je nog andere keuzes qua voorbehoedsmiddelen.

Vroegtijdig klaarkomen oplossen met Performa-condooms is als een verkoudheid oplossen met een zakdoekje.

Bovendien ben je op deze manier eigenlijk aan het betalen per keer dat je seks wilt hebben. Na verloop van tijd zal het best duur worden om continu deze speciale condooms te moeten aanschaffen. Dat is natuurlijk een groot nadeel aan het gebruik van deze condooms.

Ik zou je daarom vooral aanbevelen om de onderliggende oorzaak van je probleem te zoeken en aan te pakken. Lees in dit artikel meer over je orgasme uitstellen!

Hoe je dat het best kan doen, zal per persoon verschillen, maar er zijn mensen die je hierbij kunnen helpen. Je kan bijvoorbeeld eens met een seksuoloog praten. Vroegtijdig klaarkomen is een veelvoorkomend probleem, dus seksuologen krijgen hier vaak genoeg mee te maken. Het kost je misschien wat meer moeite, maar je krijgt er meer voor terug dan met Performa condooms!

Leer het vanavond al 30 minuten uit te stellen

Wil je het vanavond al langer uithouden in bed? Dan raad ik je aan om de methode van Chris Coster te bekijken.

Je leert daarin onder andere:

  • Het ontdekken van de oorzaak waarom je te snel klaarkomt
  • Wat je vooral NIET moet doen om het langer uit te houden
  • De beste technieken voor direct langer uithoudingsvermogen
  • Waarom de PC spier zo belangrijk is
  • Hoe je vanavond al je ejaculatie kunt uitstellen

Bekijk hier zijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *