Seksuele Spanning Met Een Ander: 5 Tips Voor Bewuste Keuzes

Stel je voor dat je op een bedrijfsfeest bent met je partner. Het is een stijlvol evenement, en iedereen is op zijn best gekleed. Je loopt naar de bar om drankjes te halen, en onderweg maak je oogcontact met een collega van een andere afdeling, iemand die je wel eens eerder hebt gezien, maar nooit echt gesproken hebt. Maar er is iets aan die blik die je niet kunt plaatsen; het is intens, misschien zelfs een beetje uitdagend.

Dan, plots, stroomt er een golf van onverklaarbare, elektrische energie door je heen. Het is de seksuele spanning met een ander, een fenomeen dat zelfs de meest toegewijde relaties kan verrassen. Wat gebeurt er precies in zo’n moment? En belangrijker nog, hoe gaan we ermee om. Hoe balanceer je tussen trouw blijven aan je partner en het erkennen van je eigen gevoelens? Wat zegt deze ervaring over je relatie en over jou als individu? Hier zoeken we het uit!

1. Seksuele spanning met een ander herkennen

Terwijl je daar staat, met je twee drankjes in je hand, vraag je je af wat deze plotselinge vonk betekent. Je bent gelukkig in je relatie, maar deze onverwachte seksuele spanning met die ene ander brengt toch wat verwarring met zich mee. Het doet je misschien denken dat er iets ontbreekt in je huidige relatie, of dat er een verborgen verlangen in je schuilt.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Signalen van seksuele spanning

Van een versnelde hartslag, een plotselinge opwelling van energie, tot een onverklaarbare aantrekkingskracht tot iemand. Het kan ook zijn dat je veelvuldig aan die ene persoon denkt, een seksueel verlangen hebt, hoopt op hun aanwezigheid of het vinden van excuses om in hun buurt te zijn.

De wetenschappelijke benadering op het fenomeen

Het zal je misschien verbazen, maar wetenschappers hebben dit fenomeen onderzocht en interessante bevindingen gedaan. Seksuele spanning, met je partner of een ander, is niet alleen een emotionele of fysieke ervaring, maar het heeft ook een duidelijke biochemische component.

Voelen we ons aangetrokken tot iemand, dan komen er verschillende hormonen en neurotransmitters vrij, waaronder dopamine en oxytocine, die gevoelens van genot, opwinding en hechting op gang brengen. Het zijn dit soort chemische reacties die onze perceptie en ons gedrag aanzienlijk kunnen beïnvloeden.

Wat je met deze informatie kunt? Om je gevoelens beter te begrijpen en contextualiseren. Seksuele spanning is meer dan een oppervlakkige emotie; het is een serie van biologische processen. En weten dat dit zo is, kan helpen om je eigen reacties te normaliseren en je minder overweldigd te voelen!

Door te erkennen dat je lichaam op natuurlijke wijze reageert, kun je strategieën ontwikkelen om deze energie op een positieve manier te kanaliseren, zonder je huidige relatie of persoonlijke waarden in gevaar te brengen.

 • Signalen herkennen: Let op tekenen zoals een versnelde hartslag, energieopwelling, en onverklaarbare aantrekkingskracht.
 • Normalisatie van gevoelens: Accepteer dat seksuele spanning een natuurlijk en normaal biologisch proces is.
 • Positieve kanalisatie: Zoek naar gezonde manieren om deze energie te kanaliseren, zoals creatieve of fysieke activiteiten.

Gratis video: 2 sexy vrouwen doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

2. De psychologie achter de aantrekkingskracht

Door meer te weten te komen over de psychologische dynamiek in de seksuele spanning die je voelt met een ander, kunnen we verklaren waarom je je aangetrokken voelt tot iemand buiten je relatie.

Soms kunnen we ons aangetrokken voelen tot mensen die kwaliteiten bezitten die we missen of bewonderen, zoals zelfvertrouwen, charisma of empathie. Of misschien is het wel de enorme esthetische aantrekkingskracht die we voelen met een ander, die een diepere, onbewuste fascinatie of verlangen weerspiegelt.

 • Zelfreflectie: Vraag jezelf af wat deze aantrekkingskracht je probeert te vertellen. Reflecteer op eventuele onvervulde behoeften of verlangens in je leven of relatie. Zijn er aspecten van je huidige relatie die je wilt verbeteren?
 • Eerlijkheid over verlangens: Wees eerlijk tegen jezelf over wat je écht zoekt in een relatie. Soms kan aantrekkingskracht een signaal zijn van diepere emotionele behoeften.

3. Het effect van nieuwigheid

Dit is een belangrijk punt om te begrijpen. Wij mensen zijn (bijna) altijd op zoek naar meer. En zelfs als je tegen jezelf zegt dat dit niet zo is, kan het effect van nieuwigheid toch aan je beginnen te knagen!

Of het nu die nieuwe collega op de werkvloer is of die nieuwe jongeman of -dame die je op Instagram begint te volgen, de spanning en opwinding van iets nieuws kan heel verleidelijk zijn.

Je natuurlijke nieuwsgierigheid wordt geprikkeld; het brengt frisheid en een zekere mate van frisheid met zich mee. Dit kan vooral uitdagend zijn in de context van een langdurige relatie, waar routine en bekendheid soms ten onrechte kunnen worden aangezien voor verveling of gebrek aan passie.

Belangrijk voor jou is om dit te herkennen en te begrijpen dat het nastreven van nieuwe ervaringen niet altijd een weerspiegeling is van ontevredenheid in je huidige relatie, maar een natuurlijke menselijke neiging om het onbekende te verkennen.

 • Nieuwigheid begrijpen: Nieuwe ontmoetingen kunnen opwindend zijn vanwege het element van nieuwheid en ontdekking. Herken dat dit gevoel vaak tijdelijk is.
 • Vergelijking met huidige relatie: Weersta de neiging om je huidige relatie te vergelijken met de spanning van een nieuwe aantrekkingskracht. Elke relatie heeft zijn eigen unieke kwaliteiten en uitdagingen.

4.  Grenzen stellen. En, communiceren met je partner(?)

Wil je effectief handelen met de seksuele spanning met een ander? Wil je omgaan met verleidingen en trouw blijven aan je partner? Of zie jezelf eerder afstand nemen van je huidige relatie, of misschien zelfs vreemdgaan? De volgende stap die je kiest moet zorgvuldig worden overwogen.

Laten we direct voorop stellen dat vreemdgaan de meest kortzichtige optie is. Vreemdgaan als reactie op seksuele spanning met een ander is vaak een teken van het vermijden van de onderliggende problemen in de relatie of in jezelf. Sterker nog, het is een gebrek aan respect voor je partner. Eveneens getuigt het van een angst in jezelf om eerlijk te zijn over de stand van zaken.

Heb je enige waarde voor je huidige partner, dan is vreemdgaan het laatste wat je doet. Het schaadt het fundamentele vertrouwen in een relatie en brengt significante emotionele pijn met zich mee, wat vaak moeilijk, zo niet onmogelijk, te herstellen is.

Ja, het lijkt zo makkelijk om het verhaal volledig verborgen te houden aan je partner, om gewoon te doen waar je zin in hebt. Maar denk nog eens na, zou jij willen dat je partner je belazert voor een ander? Hoe zou jij je voelen?

Wees eerlijk

De communicatie met je partner is de meest directe stap om te nemen in deze situatie. Het opent de deur naar begrip, mededogen, en misschien zelfs oplossingen die je alleen niet had kunnen vinden. Zo weet je zeker dat jullie allebei gehoord en gevoeld worden.

Dit kan heel goed betekenen dat je een moeilijk gesprek te voeren hebt, maar deze eerlijkheid is het fundament voor vertrouwen en transparantie in je relatie. Wellicht voelt dit onnatuurlijk aan, misschien omdat je niet gewend bent aan het delen van kwetsbaarheden en angsten met je partner.

Toch is dit de meest doordachte, respectvolle en constructieve manier voor het leren omgaan met de seksuele spanning die je voelt voor een ander. Zelfs als je partner het moeilijk vindt om je verhaal aan te horen, biedt het delen van deze gevoelens een kans voor jullie beiden om de relatie te verdiepen en te versterken.

Ook als je partner het helemaal niet ziet zitten dat je werk maakt van deze seksuele spanning en zelfs dreigt met uitmaken, dan wil jullie nog altijd onthouden dat openheid en eerlijkheid de kern vormen van een gezonde relatie. Deze situatie kan juist een belangrijk moment zijn voor zelfreflectie en herbeoordeling van jullie wederzijdse behoeften en verwachtingen.

Het vereist moed en integriteit om open te zijn over dergelijke gevoelige onderwerpen, maar door deze stap te zetten, demonstreer je een commitment aan de relatie en een bereidheid om samen eventuele uitdagingen te overwinnen.

Eerlijkheid zal niet altijd de oplossing zijn als je de snelle beloning wilt, maar vooral in moeilijke situaties, legt het een stevige basis voor een relatie die de tand des tijds kan doorstaan.

 • Wees duidelijk over wat acceptabel is: Zo help je misverstanden en pijnlijke situaties te voorkomen.
 • Transparantie over contact: Wees open en eerlijk tegen je partner over je interacties met anderen, vooral als ze tot verleiding kunnen leiden.
 • Respecteer elkaars grenzen: Toon respect voor de grenzen van je partner, net zoals je verwacht dat ze de jouwe respecteren.
 • Luister actief: Geef je partner de ruimte om hun gedachten en gevoelens uit te drukken. Dit toont respect voor hun ervaringen en emoties.
 • Zoek samen naar oplossingen: Gebruik het gesprek als een kans om samen te werken aan oplossingen of compromissen.

5. Luister naar je intuïtie

Tot slot, alleen jij weet wat je wilt. En ook al kun je het wel eens fout hebben, van fouten kun je leren! Dit is waarom je intuïtie zo belangrijk is, het is de innerlijke stem die richting geeft in complexe situaties.

Je intuïtie weerspiegelt je diepste gevoelens en waarden. Het luisteren naar je intuïtie kan helpen om keuzes te maken die in lijn zijn met je ware zelf en je persoonlijke normen.

Negeer je jouw intuïtie, dan kan dit leiden tot beslissingen waar je later spijt van krijgt. Om je intuïtie effectief te volgen in situaties van seksuele spanning met een ander, kun je:

 • Tijd nemen voor zelfreflectie om te begrijpen wat je echt voelt en wilt.
 • Schrijven over je gedachten en gevoelens om helderheid te krijgen.
 • Gesprekken voeren met vertrouwde mensen om perspectieven te verbreden.
 • Als iets niet goed voelt, is dat vaak een teken dat het misschien niet de juiste weg voor jou is. Luister naar deze gevoelens en overweeg ze serieus in je besluitvormingsproces!

Leer de beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan. Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *