Anale seks

Inleiding Is anale seks alleen iets voor de homo’s? Is het raar om als heteroseksuele man anale stimulatie fijn te vinden? Veel bezoekers stellen vragen over het bedrijven van anale seks. Dit zijn zowel vrouwelijke als mannelijke bezoekers en van beide sekse krijgen wij ongeveer een gelijk aantal vragen. De vragen betreffen, zij die aan anale seks willen beginnen, zij die er net aan begonnen zijn maar toch nog tegen een aantal onbekende zaken aanlopen en zij die bedreven zijn maar toch bepaalde vragen hebben.

Met deze sekswijzer willen wij zowel aan de beginnende als de gevorderde bedrijvers van anale seks een handleiding aanbieden. Ook aan degene die hier niet mee bekend zijn en daar ook geen behoefte aan hebben kunnen nuttige informatie vinden over dit onderwerp.

1. Wat is anale seks? De benaming van deze seksvorm is echter al duidelijk: het bedrijven van seks via of met de anus. Maar het begrip is heel breed. Velen denken direct alleen aan anale penetratie terwijl rimmen (het oraal bevredigen van de anus) of anaal vingeren ook vormen zijn van anale seks. Bovendien wordt het begrip veel geassocieerd met homofielen. Waarschijnlijk zal het hier meer gebruikelijk zijn maar voor degene die het nog niet wisten, er zijn genoeg homoseksuelen die niet aan anale seks doen. En dat brengt ons gelijk bij het volgende. Bij anale seks, in heteroseksuele relaties, wordt vaak gedacht aan de anale penetratie bij de vrouw. Het blijkt dat heel veel heteroseksuele mannen een anale stimulatie ook heerlijk vinden. Anatomisch gezien is dit ook goed te verklaren. Hierover straks meer.

2. Wie doet er aan anale seks? Het lijkt alsof anale seks iets van deze tijd is en de laatste jaren steeds meer als een ‘normaal’ onderdeel van het seksleven in heteroseksuele relaties wordt gezien. In elk glossy blad is wel een artikel gewijd aan dit onderwerp. Maar klopt dit wel?

Uit historisch onderzoek blijkt dat anale seks bij de Grieken en Romeinen een zeer geaccepteerd en normaal verschijnsel was. De mannelijke elite bedreven anale seks met de zogenaamde schandknaapjes (zowel jonge mannen als vrouwen) als uiting van hun rijkdom en teken van decadentie. Maar ook de heteroseksuele mannen en vrouwen bedreven anale seks. Mogelijk ter voorkoming van ongewenste zwangerschappen.

Wat voor een beeld geven de huidige onderzoeken? Het is niet makkelijk om cijfers te vinden over anale seks onder heteroseksuelen. Hieronder zijn enige statistieken uiteen gezet:

Onderzoek onder 3.432 willekeurige volwassenen. 25 tot 35 procent heeft tenminste één of meerdere keren geëxperimenteerd met anale seks in de huidige of vorige relatie. 12 procent heeft het tenminste één of meerdere keren gedaan in het afgelopen jaar waarvan 2 tot 3 procent zelfs tijdens het laatste seksuele contact.

Onderzoek onder gehuwden of samenwonenden (groep bestaande uit 3.545 mannen en vrouwen). 8 procent van de mannen en 6 procent van de vrouwen hebben tenminste één keer per maand anale seks bedreven gedurende het afgelopen jaar. De meesten van hen deden het 1 tot 5 keer per maand in het afgelopen jaar.

Onderzoek onder vrouwen (1.071 in aantal). 6,1 procent van de vrouwen met een leeftijd tussen de 18 en 49 jaar, bleek anale seks te hebben gehad tijdens de afgelopen 6 maanden. 17 procent van de ondervraagde vrouwen bedrijven tenminste één keer per maand anale seks.

Wat betekenen deze cijfers? De cijfers komen van onderzoeken gehouden in de Verenigde Staten in een periode tussen 1995 en 1999 en zijn uitgevoerd door een aantal wetenschappelijke instanties. Gecombineerd met andere gegevens uit onderzoeken blijkt, dat in Amerika, ongeveer 35 tot 40 procent van heteroseksuele mannen en vrouwen anale seks bedrijven. Let wel: het betreffen slechts cijfers waarbij de vrouw door de man anaal gepenetreerd wordt. Het ontbreekt echter aan cijfers waarbij in heteroseksuele relaties de man anaal gestimuleerd wordt.

3. Is anale penetratie alleen voor de vrouw? Dit hoeft zeker niet! Zoals hieronder verder wordt beschreven, zijn anatomisch gezien zelfs meer redenen om een man anaal te stimuleren. Waarom dit vaak wel en alleen wordt gedacht komt voornamelijk door twee vooroordelen:

Anale penetratie bij mannen is alleen iets voor homofielen Wanneer in heteroseksuele relaties over anale seks wordt gesproken dan wordt bijna altijd gedacht aan de anale penetratie bij de vrouw. Anale seks bij de man zou alleen iets zijn voor homofielen. Let wel: bij homofielen is ook altijd een (homofiele) penetrerende partner nodig. Waarom zou de anale penetratie bij de vrouw dan geen zogenaamde homofiele activiteit zijn? Overigens is het een fabel dat homofiele stellen per definitie aan anale seks doen. Het is dan ook wel een onzettende eenzijdige (mannelijke) benadering om bij anale seks alleen uit te gaan van een anale stimulatie bij de vrouw.

(Anale) penetratie is alleen iets voor vrouwen Veel mannen denken dat penetratie alleen is voorbehouden aan vrouwen. Vrouwen zouden immers alleen door penetratie een orgasme kunnen krijgen. Helaas weer een verkeerde stigmatiserende gedachte. Heel veel vrouwen krijgen juist geen orgasme door alleen een penetratie. Dat wil overigens niet zeggen dat je als vrouw geen orgasme kunt krijgen door anale stimulatie. Sommige vrouwen ervaren ook de juiste prikkeling bij anale stimulatie waardoor een orgasme bereikt wordt. Sommige vrouwen juist niet maar vinden het gevoel van anale stimulatie zeer prettig. Maar sommige vrouwen vinden het juist helemaal niet fijn. Bovenstaande in tegenstelling tot anale stimulatie c.q. penetratie bij de man. Bij de man kan namelijk via de anus de prostaat gestimuleerd worden. De prostaat wordt ook veel eens omschreven als de G-spot (zie ook g-spotwijzer ) )bij de man. Indien deze op de juiste wijze (= persoonsafhankelijk) gestimuleerd wordt kan dit leiden tot het intenser genieten en een eveneens intenser orgasme. Bij sommige mannen leidt dit inderdaad tot een veel intenser gevoel van het klaarkomen waarbij zelfs verder en krachtiger gespoten werd. Anderen voelen weinig tot niets en vinden het zelfs niet prettig. Maar vaak komt dit ook omdat het nieuw en vreemd is.

4. Wordt het bij anale seks geen smerige boel? Wie zich zorgen maakt over deze vraag moet eigenlijk niet aan anale seks beginnen. De anus is immers niet de vagina en het kan natuurlijk gebeuren dat het tijdens de seks niet helemaal schoon blijft. Maar vaak weet men zelf wel wanneer een toilet bezoek nodig is. Is dit het geval en stoor jij of je partner hieraan dan kan je het beter even overslaan. Nogmaals, dit is een aspect wat niemand niet in de hand heeft.

Mocht je het beiden noodzakelijk vinden dan zijn er manieren om de anus te reinigen. Bijvoorbeeld met een klysma of anaal douche. Hiermee wordt een kleine hoeveelheid water in de darm gebracht. Na enige tijd laat men het water weer uit de darm lopen. Een klysma of anaal douche kan het beste gebruikt worden onder de douche of op het toilet. Gebruik alleen lauwwarm water en geen toevoegingen zoals oliën of zeep.

Leer de beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan. Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

1 Reactie op "Anale seks"

  1. Leo

    says:

    Hebben vrouwen een iets grotere anus of dat ze wijder open kunnen?

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *