Goede Seks Tijdens Menstruatie? 9 Tips Van Experts

Het hebben van seks tijdens je menstruatie vinden de meeste mensen niet hygiënisch. Toch weten we ook allemaal dat ongesteld zijn iets natuurlijks is, niet iets waarvoor we ons hoeven te schamen of waar we van moeten walgen. Maar daarbuiten is er nog de vraag of goede seks tijden menstruatie wel mogelijk is.

In dit artikel geven we je alle tips over hoe je goede seks kunt hebben tijdens je menstruatie!

Kan ik seks hebben tijdens mijn menstruatie (of de menstruatie van mijn partner)?

Het korte antwoord op deze vraag is: ja.

Het hebben van penetrerende en niet-penetrerende geslachtsgemeenschap tijdens de menstruatie is prima, zolang je maar comfortabel en in de stemming bent. Eeuwenlang worstelen vrouwen al met schaamte rond zowel hun menstruatie als sensualiteit.

Er is geen biologische reden om je slecht te voelen over één van deze dingen, samen of afzonderlijk. In feite zijn er veel mentale en fysieke gezondheidsvoordelen aan het hebben van periodeseks als jij en je partner je er comfortabel bij voelen.

Het grootste afschrikmiddel was lange tijd de rommel en schaamte. Er zijn echter veel manieren om met menstruatiebloed om te gaan – en er zijn veel redenen voor jou en je partner om het te omarmen.

Tijdens de jaren dat je kinderen kunt krijgen, zal je ongeveer eens per maand ongesteld worden. Tenzij je bijzonder preuts bent, is het niet nodig om seksuele activiteiten te vermijden tijdens je menstruatie.

Hoewel menstruatieseks af en toe best een beetje rommelig kan zijn, is het wel veilig en kun je dus gewoon seks hebben als je ongesteld bent. Seks tijdens de menstruatie kan voor een vrouw zelfs een aantal voordelen bieden. Die zullen we hieronder kort beschrijven.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Voordelen van het hebben van seks tijdens de menstruatie?

1. Het kan krampen tijdens de menstruatie verlichten

Orgasmes kunnen menstruatiekrampen verlichten. Menstruatiekrampen zijn het gevolg van het samentrekken van je baarmoeder om het slijmvlies los te maken.

Als je een orgasme hebt, trekken ook de spieren van je baarmoeder samen. Daarna laten ze los. Als die spieren loslaten, zou dat enige verlichting moeten brengen van menstruatiekrampen.

Seks triggert daarnaast de afgifte van chemicaliën die endorfinen worden genoemd, waardoor je je goed voelt. Bovendien houdt seksuele activiteit je geest bezig, wat kan helpen om je menstruatieproblemen te verminderen.

Gratis video: 2 sexy vrouwen doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

2. Kortere menstruatieperiode

Door seks te hebben, kunnen je menstruaties zelfs korter worden. Spiersamentrekkingen tijdens een orgasme duwen de baarmoederinhoud namelijk sneller naar buiten. Dat kan resulteren in kortere menstruaties.

3. Verhoogde zin in seks

Je libido verandert tijdens je menstruatiecyclus dankzij hormonale schommelingen. Hoewel veel vrouwen zeggen dat hun libido toeneemt tijdens de eisprong, wat ongeveer twee weken voor je menstruatie is, melden anderen dat ze zich meer opgewonden voelen tijdens hun menstruatie.

4. Natuurlijk glijmiddel

Je kunt het glijmiddel wel weglaten als jij of je partner menstrueert. Bloed werkt namelijk als een natuurlijk smeermiddel.

5. Het kan je hoofdpijn verlichten

Ongeveer de helft van de vrouwen met migraine krijgt die migraine nog heftiger tijdens de menstruatie. Hoewel de meeste vrouwen met menstruele migraine seks vermijden tijdens hun aanvallen, zeggen veel van degenen die wel seks hebben dat het hun hoofdpijn volledig of gedeeltelijk verlicht. (Bron)

Nadelen van het hebben van seks tijdens menstruatie

1. De rotzooi

Het grootste nadeel van seks hebben tijdens een menstruatie is natuurlijk de rotzooi die het kan opleveren. Zo kan er bloed op jezelf, je partner en de lakens terechtkomen, vooral als je een zware bloedstroom hebt.

Afgezien van het vuil maken van het bed, kan bloeden je ook een onzeker gevoel geven. Bezorgdheid over het maken van een puinhoop in de slaapkamer kan een deel of in sommige gevallen al het plezier van het hebben van seks wegnemen.

2. Soa’s

Een andere zorg over seks tijdens je menstruatie is het risico op verspreiding van een seksueel overdraagbare aandoening (soa) zoals hepatitis of hiv. Deze virussen leven in bloed en kunnen zich verspreiden door contact met besmet menstruatiebloed.

Door elke keer dat je seks hebt condooms te gebruiken, dus ook als je seks hebt tijdens de ongesteldheid, kun je het risico op verspreiding van een soa verkleinen.

Als je seks wilt hebben tijdens je menstruatie en jij of je partner draagt een tampon, moet deze van tevoren verwijderd worden. Een vergeten tampon kan tijdens de seks namelijk zo ver in je vagina worden geduwd dat je een arts moet bezoeken om hem te laten verwijderen. (Bron)

9 tips van onze seksexperts

Hoewel het enige problemen kan opleveren, is er dus geen wetenschappelijk bewijs dat seks hebben tijdens je menstruatie schadelijk is voor je gezondheid. Sommige vrouwen vinden zelfs dat geslachtsgemeenschap tijdens de menstruatie verschillende voordelen heeft(zoals meer “glijmiddel”)  en aangenamer is dan op andere momenten.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat het feit dat je lichaam je baarmoederslijmvlies elimineert omdat er een eicel is vrijgegeven maar niet is bevrucht, niet betekent dat je ook niet zwanger kunt worden terwijl je ongesteld bent. Ook kun je nog steeds gewoon infecties oplopen, ongeacht de tijd van de maand.

Als je niet zwanger wilt worden, is het dus cruciaal dat je veilig seks hebt met een condoom.

1. Communicatie

Natuurlijk is communicatie het belangrijkste onderdeel van elke positieve seksuele ervaring. Hoewel je beslissing om seks te hebben tijdens je menstruatie grotendeels afhangt van je relatie, wordt het meestal als een attent gebaar gezien als je je partner op zijn minst laat weten dat je ongesteld bent.

Wees open en eerlijk tegen je partner. Vertel hem of haar hoe je je voelt over seks tijdens de menstruatie, en vraag hoe zij erover denken. Als één van jullie aarzelt, bespreek dan de redenen achter het ongemak en of dit opgelost kan worden.

Zeg het heel feitelijk: ‘Ik heb ben momenteel ongesteld. Is dat een probleem voor jou?’ Je krijgt dan hoe dan ook een duidelijk antwoord op deze belangrijke vraag. Verder is het belangrijk dat je niet stopt met de communicatie zodra de seks eenmaal begint.

Als je de neiging hebt om pijnlijke menstruaties te hebben, kunnen sommige posities met diepere penetratie zeer ongemakkelijk voor je aanvoelen, dus blijf praten, zelfs terwijl je de daad verricht. Als er niets aan de hand is en je je goed voelt, is het advies simpel: heb plezier!

2. Blijf bij “lichte dagen” van de menstruatie

Iedere vrouw weet wanneer ze tijdens haar menstruatie het meest en het minst bloed. Om ervoor te zorgen dat het niet een te grote rotzooi wordt, is het slim om het zo te plannen dat je seks hebt op de dagen dat je het minst bloedt.

Als je bijvoorbeeld weet dat dagen 3 tot 5 van je menstruatie lichter (het lichtst) zijn, probeer dan voornamelijk op die dagen seks te hebben. Als het jou of je partner echter ook niet stoort om seks te hebben op dagen waarop je wel veel bloedt, ga er dan gewoon voor!

3. Verlaag de bloedstroom

Menstruatiecup

Om de hoeveelheid bloed in de vagina tijdens seks tot een minimum te brengen, kun je proberen een menstruatiecup te gebruiken. Dit is een relatief kleine en flexibele cup die een alternatief is voor tampons en maandverband.

Deze menstruatiecup vangt het bloed op als het door de baarmoederhals stroomt en houdt de vagina dus relatief schoon. Dit kan er dus voor zorgen dat je minder last hebt van het bloed tijdens de seks.

Over het algemeen moeten de herbruikbare menstruatiecups voor de seks worden verwijderd, maar de zachte wegwerpcups niet! Je partner zou de cup niet moeten voelen en er hoort niks te lekken tijdens seks.

Sommige vrouwen kunnen zich echter wel ongemakkelijk voelen bij het gebruik van zo’n cup tijdens de seks; de vagina kan vol zitten en/of er kan pijn ontstaan. Als je een menstruatiecup gebruikt, overleg dan met je arts of de soort die je hebt wel veilig is om te gebruiken tijdens seks. Let op: de menstruatiecup biedt wederom geen bescherming tegen zwangerschap.

Vaginale anticonceptiespons

Een andere optie om de menstruatie te verminderen, is de vaginale anticonceptiespons. Deze houdt het bloed namelijk vast in het bovenste gedeelte van de vagina, net als de menstruatiecup. Hoewel het misschien niet even effectief is voor het verzamelen van bloed, is het waarschijnlijk wel comfortabeler. Het heeft daarnaast het voordeel dat het een zwangerschap voorkomt.

De menstruatiecup en het sponsje zullen je echter niet beschermen tegen soa’s. Condooms (mannelijk of vrouwelijk) zijn de beste beschermingsmethode. Zowel de menstruatiecup als de vaginale anticonceptiespons moeten na de seks weer worden verwijderd.

4. Maak gebruik van handdoeken

Zoals je kunt begrijpen, kan seks hebben tijdens een menstruatie zorgen voor rotzooi. Het is daarom handig om altijd handdoeken bij de hand te hebben. Voordat jij en je partner seks gaan hebben, kun je een handdoek op het bed leggen zodat het bloed niet op het bed terechtkomt en je alles enigszins schoon kunt houden.

Houd ook vooral doekjes in de buurt zodat je jezelf kunt reinigen als je klaar bent. Zo zorg je ervoor dat er geen gênante situaties ontstaan en je je compleet op je gemak kunt voelen. Als je gebruik maakt van handdoeken, kies dan een donkere handdoek zodat je het bloed niet goed kunt zien. Hier zul je je waarschijnlijk minder ongemakkelijk door voelen.

Ons advies zou zijn om voornamelijk seks te hebben in de missionarispositie als je ongesteld bent.  Op je rug liggen tijdens seks kan de bloedstroom verminderen. Wees voorzichtig met diepe penetratie, omdat de baarmoederhals lager en gevoeliger is gedurende deze tijd van de maand. Ook daarom is het een goed idee om het voornamelijk te houden bij het standje missionaris.

Als dingen pijn gaan doen, laat het dan altijd aan elkaar weten en ga misschien wat langzamer te werk tijdens deze periode van de maand.

5. Probeer seks te hebben onder de douche

Naast dat seks hebben onder de douche sexy en opwindend is, kan het tijdens de menstruatie ook nog eens helpen de bloedstroom. De stroming van een lopende douche kan helpen de menstruatie weg te spoelen zodra deze verschijnt, wat weer helpt alles schoon te houden.

6. Denk na over voorspel

Het gebruik van je handen tijdens het voorspel kan rommelig zijn wanneer je ongesteld bent. Als jij of je partner hier last van heeft, overweeg dan andere manieren om elkaar op te winden.

7. Orale seks

Orale seks hebben tijdens je menstruatie is veilig. Om de rotzooi te minimaliseren, kun je een menstruatiecup, een anticonceptiesponsje of een tampon gebruiken. Vergeet niet om alles halen wat je gebruikt eruit te als je klaar bent.

Als jij of je partner niets in haar vagina wilt stoppen, kun je een beflapje gebruiken. Dit is een uitgesneden vierkant van latex dat kan worden gekocht of gemaakt door een condoom door te knippen. Beflapjes of tandrubber dammetjes (die gebruikt worden in de tandheelkunde) kunnen ook helpen bij het voorkomen van soa’s.

8. Seks zonder penetratie

Het is ook belangrijk om te onthouden dat je je niet enkel hoeft te focussen op seks met penetratie. Dat betekent dat de focus kan liggen op de clitoris van de menstruerende partner (terwijl ze een tampon draagt).

De persoon die menstrueert kan het orgasme van haar partner ook voor elkaar krijgen met handmatige of orale stimulatie.

9. Vermijd bepaald voedsel (als vrouw)

Soms kan een menstruatiegerelateerd opgeblazen gevoel ervoor zorgen dat je je ongemakkelijk voelt, en sommige voedingsmiddelen kunnen dit verergeren.

Zoute snacks zoals pretzels en chips, geraffineerde koolhydraten zoals pasta en witte bloem, en zoete dingen zoals chocolade en snoep kunnen allemaal leiden tot meer vloeistofvolume in je lichaam.

Dus als je voedsel vermijdt dat het vasthouden van water kan verergeren, kun je je tijdens het vrijen minder opgeblazen en mogelijk comfortabeler voelen. Het zal het hebben van seks tijdens de menstruatie verbeteren!

Leer de beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan. Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *