Penis grootte en lengte

De penis van de man is eigenlijk bijna onmisbaar tijdens de seksuele activiteiten tussen man en vrouw. Daarnaast is de penis slechts voorbehouden aan het mannelijk geslacht.

Zoals het bedrijven van de liefde, zo oud is als de mensheid, zo zijn ook de typische ‘mannelijke’ vragen en onzeker- of onduidelijkheden rond de penis in relatie tot het bedrijven van de liefde.

Vandaar een informatieve Peniswijzer op Seksvraagbaak.nl met specials over de ‘lengte en grootte van de penis’, ‘erectie- stoornissen’ en over ’te snel klaarkomen’.

Inleiding

Voor veel mannen is dit een eeuwige pijniging of vraag: “Is mijn penis wel groot genoeg?”, “Hoe groot zijn de andere penissen van mijn (sport)vrienden?”, “Zou mijn vriendin of vrouw mijn penis wel groot genoeg vinden?”, “Kan ik mijn penis vergroten door middel van bijvoorbeeld een penispomp?”

Heel veel mannen vinden hun penis te klein, te dun en denken hierdoor de vrouw niet te kunnen bevredigen of schamen zich ten opzichte van anderen. Hoe groter, hoe beter en hoe lekkerder het is voor de vrouw, zijn vaak de stigmatiserende gedachten bij mannen.

Daarom hieronder een aantal cijfers die gehaald zijn uit onderzoeken uitgevoerd door wetenschappelijke instanties. Lees en kijk of de grootte van je penis nou wel of niet belangrijk is.

1. Gemiddelde lengte van de penis

Bestaat zoiets als de gevestigde noodzakelijke gemiddelde penis? Als het om de eigen penis gaat dan is deze natuurlijk de beste, de grootste, de dikste en de langste of juist het tegenovergestelde. Maar wat zijn nu echt de waarden van een gemiddelde penis?

De Alfred C. Kinsey Institute for Sex Research in de Verenigde Staten heeft een onderzoek uit gevoerd onder een groep van 500 mannen.

Tijdens dit onderzoek heeft het instituut de penis van de mannen gemeten in stijve toestand boven vanaf het punt waar de penis contact maakt met het lichaam tot het topje van de eikel:

Het blijkt dat de grootste groep mannen zich bevindt in de klasse 15 tot en met 17 cm. penis lengte.

2. Gemiddelde lengte van de penis en leeftijd

Uit een ander Engels online onderzoek onder een groep van ongeveer 5000 mannen zijn de volgende waarden naar voren gekomen. Het betreft de penislengte in relatie tot de leeftijd van de ondervraagde mannen.

De gegevens uit dit onderzoek verschillen eigenlijk niet van het Kinsey Institute. De gemiddelde lengte ligt ongeveer op 16 centimeter.

3. Gemiddelde omtrek van de penis

Het Kinsey Institute onderzoek heeft zich niet alleen op de lengte maar ook op de omtrek gericht. Hieruit blijkt dat de gemiddelde omtrek van een penis ligt tussen de 9.5 en 12 cm. Deze laatste waarde of grotere waarden zijn helaas niet in de grafiek afgebeeld.

4. Gemiddelde lengte en omtrek uit andere onderzoeken

Meer recentere onderzoeken leveren min of meer dezelfde resultaten op. Een ander voorbeeld van een onderzoek door de University of California in San Fransico, heeft opgeleverd dat de gemiddelde lengte van pennissen in erecte toestand 12,95 cm. bedroeg. Voor de omvang of omtrek was de waarde gemiddeld 12,45 cm.

Een Braziliaanse doktor in Urologie heeft 150 mannen onderzocht. Hij rapporteert dat de gemiddelde erectie uit zijn groep Braziliaanse mannen een lengte had van 14,48 cm. en een doorsnee van 11,94 cm.

5. Wat zeggen deze cijfers?

Wat is inderdaad de betekenis van de getoonde cijfers? De metingen onder de respondenten zijn vaak niet gedaan door de onderzoekers zelf maar door de mannen die middels een formulier de waarden moesten doorgeven. Is dan wel juist gemeten (overal vanaf dezelfde plekken)?

Dat de waarden uit de verschillende onderzoeken toch iets van elkaar afwijken komt dus doordat in de wetenschap niet een exacte standaard of voorschrift is vastgesteld voor het meten van de penis. Hierdoor kunnen verschillen optreden maar per saldo zullen de waarden zeer overeenkomen. Van echte objectiviteit kan dus geen sprake zijn. Zeker nog wanneer wordt aangenomen dat mannen altijd iets overdrijven over de grootte van hun penis.

6. Grootte wel of niet belangrijk?

Is de grootte van de penis nu wel of niet belangrijk? In het achterhoofd weet iedereen wel hoe het zit dus het betoog kan kort. De medicus en seksuoloog J. Scott Verinis schrijft in zijn boek “Medical Aspects of Human Sexuality” dat de grootte van de penis aanvankelijk een mate van belangrijkheid kan spelen voor zowel mannen als vrouwen. Maar naarmate de seksuele kwaliteiten van de nieuwe “lover” of naarmate de relatie groeit wordt de grootte minder van belang. Vrouwen hechten meer waarde aan de kwaliteit van de seks; een vrouwelijk orgasme wordt niet alleen en uitsluitend bereikt door de grote van de penis. Mannen daarentegen blijven de grootte van de penis altijd belangrijk vinden. Ook al is hij een perfecte lover of in welke periode van de relatie dan ook.

7. Wat vindt de man zelf?

Er zijn ontzettend veel onderzoeken gehouden over de gemiddelde lengte en dikte van de penis. Maar ook onderzoeken hoe mannen en hun partner denken over de lengte en dikte van de penis van hun partner:

Het blijkt dat 33.7% van de mannen vindt zijn penis te kort vindt in tegenstelling tot 13.3% van de vrouwen over de penislengte van hun man of partner. Mannen zijn dus minder tevreden over de lengte van hun lid dan vrouwen dat zijn.

80% van de vrouwen vindt de lengte precies goed en dit geldt ook voor 66.3% van de mannen. De meesten vinden de lengte van de penis dus goed.

Slechts 1% vindt deze te lang. Dit waren enkel de vrouwen! Voor mannen kan de penis blijkbaar niet lang genoeg zijn!

Van alle deelnemers vindt 33.7% zijn penis of die van zijn partner te dun. Dat is 20% van de vrouwen en 36.1% van de mannen. Ook over de dikte zijn mannen dus minder snel tevreden dan vrouwen. 61.2% vindt de dikte juist goed. Dat is 60% van de vrouwen en 61.5% van de mannen. Slechts 5.1% vindt de penis te dik. Dit is 20% van de vrouwen en 2.4% van de mannen.

Tenslotte

Veel mannen zullen dus waarschijnlijk altijd ontevreden blijven over de maat van hun penis. Hierdoor zullen zij altijd naarstig blijven zoeken naar (hulp)middelen die de penis zou kunnen vergroten. Zo’n hulpmiddel is een penispomp welke men in een webshop kan bestellen. Tevergeefs want zelfs in de hoogstaande medische wereld is het niet mogelijk om een penis zonder grote risico’s operatief te vergroten. Wel kun je met sommige oefeningen je penis vergroten.

Hoeveel moet hierover nog gepubliceerd worden? Gezien bovenstaande gegevens moet de man het niet zoeken in de grootte maar in het verbeteren van zijn seksuele kwaliteiten! Ter afsluiting het volgende: “Grootte is voor sommige mensen altijd belangrijk en voor alle mensen is dit soms belangrijk maar het is niet voor alle mensen altijd belangrijk.”

Leer de beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan. Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

12 Reacties op "Penis grootte en lengte"

 1. Wat zeggen jullie

  says:

  Hallo dames!!
  Wat vinden jullie is mijn penis lang en dik genoeg? Hij is 17L / 5.5D cm??
  Zouden jullie daar te vreden mee zijn als vrouw.
  Hoor graag van jullie. Grten. Onzekere man

  • Hannah

   says:

   is wel klein zeg

   • ronny

    says:

    dan ben toch ook veel gewoon

   • John van de vel

    says:

    Mijn penis is 18cm lang 6,5 breed en heeft omtrek van 17cm

   • John van de vel

    says:

    Hanna mijn penis is 18cm lang 6,5 breed en omtrek van 17cm standaard maat of groot genoeg voor jou

  • dick

   says:

   IK vind hem wel heel mooi en groot

  • John van de vel

   says:

   Mijn penis is 18cm lang 6,5 breed en heeft omtrek van 17cm

 2. sjonniesjon

  says:

  hoi iedereen ik ben Sjon en ik wil weten hoe dik me piemel is. Kan een meisje effe langskomen en m opmeten dat zou ik heel fijn vinden mijn friend Sjors gaat er ook bij zijn ik zit op vwo dus ik ben gwn slim onze kinderen gaan nieuwe slimste kinderen worden op de wereld goed he

 3. Bob

  says:

  Hallo dames,

  Ik wou even een vraag stellen dat als mijn penis 11 cm dat dat lang genoeg is om een vrouw haar goed te doen voelen?

  Ik ben benieuwd wat jullie vinden Bob.

 4. Frank

  says:

  Kerels met een 'kleine' willen een 'grote'. Nou heren, careful what you wish for. Als trotse bezitter van een erectie van 19x15 cm mag ik bijna niks bij de dames. De meesten zijn gewoon bang voor alles dat groter dan 15cm is.

 5. jan

  says:

  pardon,
  doorsnede (breedte) van een braziliaanse penis 11,94 cm ?!!
  misschien wordt omtrek bedoeld
  praktisch zou dat betekenen dat elke vrouw na sexcontact naar de dokter moet om gehecht te worden.

 6. Jan

  says:

  Hoi ik heb pennis van 22.5 lang en 4.5 dik vinden jullie dat goed hoor het graag

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *