Wat Te Doen Bij Laag Libido? 11 Tips om Je Libido Te Verhogen

Voorheen had je altijd zin in seks. Jij en je partner hadden een geweldig seksleven, maar de laatste tijd hoeft het voor jou allemaal niet meer. Je voelt je helemaal niet meer opgewonden en hebt geen zin meer om te vrijen. In eerste instantie was dit met name vervelend voor je partner (of als je geen partner hebt was dit zelfs voor niemand een probleem). Maar inmiddels vind je het zelf ook niet meer leuk en wil je je libido graag weer verhogen.

Er kunnen enorm veel redenen zijn waarom jouw libido momenteel laag is en in dit artikel zullen we deze dan ook bespreken. Door de oorzaak te weten, kun je namelijk op zoek naar de oplossing. In dit artikel geven we je een aantal tips om je libido te kunnen verhogen!

Wat is het libido?

Voordat we ingaan op de tips om je libido te verhogen, zal er eerst kort uitgelegd worden wat het libido is. Het libido is een instinctieve psychische energie die in de psychoanalytische theorie is afgeleid van primitieve biologische driften. Dit klinkt nogal moeilijk, maar kortgezegd is het libido de geslachtsdrift. Het geeft aan hoe vaak iemand zin heeft in of behoefte heeft aan seks.

Het woord libido komt uit het latijn en betekent verlangen, lust of begeerte. Dit woord wordt met name gebruikt in de seksuologie. Uiteraard is het libido bij iedereen anders en je kunt ook van jezelf een lager libido hebben. Wanneer je echter eerst een hoger libido had en je een groot verschil opmerkt, dan kan het een andere reden hebben dat jouw libido nu lager is.

Wanneer iemand een heel hoog libido heeft, spreekt men over hyperseksualiteit (ofwel een seksverslaving). Bij een laag libido spreekt men juist over anafrodisie.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

11 tips om je libido te verhogen

Nu je weet wat het libido is, kunnen we overgaan tot de tips waarmee je jouw libido kunt verhogen. Wat belangrijk is om te weten, is dat het libido heel je leven door zal veranderen en dat dit geen probleem is. Het is normaal om van tijd tot tijd even minder geïnteresseerd te zijn in seks.

Ook is het normaal dat jouw interesses niet altijd overeenkomen met die van jouw partner. Wanneer je een hele lange periode een laag libido hebt, kan er mogelijk een onderliggend gezondheidsprobleem zijn. Hieronder zullen wat oorzaken en oplossingen voor dit probleem besproken worden.

Tip 1: Aanpassingen aan je levensstijl

Een oorzaak voor het hebben van een laag libido kan zijn dat je een slechte levensstijl hebt. Wanneer je niet gezond eet, bijna geen lichaamsbeweging hebt en veel drinkt of/en rookt, kan dit invloed hebben op het libido. Daarnaast kan ook te veel lichaamsbeweging verantwoordelijk zijn voor een lage geslachtsdrift.

Te weinig lichaamsbeweging (of helemaal geen lichaamsbeweging) kan leiden tot een reeks gezondheidsproblemen die het seksueel verlangen en de opwinding kunnen beïnvloeden. Regelmatige lichaamsbeweging kan het risico op chronische aandoeningen (denk aan: obesitas, hoge bloeddruk, diabetes etc.) verlagen.

Deze aandoeningen zouden voor een laag libido kunnen zorgen.

Aan de andere kant is te veel trainen echter ook niet positief. Uit onderzoek is gebleken dat bij een chronische intense en langdurige training in verband staat met lagere libido-scores. Probeer dus een goede levensstijl te hanteren, maar overdrijf niet. Gezond eten en minder drinken en/of roken is natuurlijk altijd goed, ook voor de algehele gezondheid!

Gratis video: 2 sexy vrouwen doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

Tip 2: Verminder stress

Wanneer je continu wordt afgeleid door situaties of perioden van hoge druk, kan je seksuele verlangen verminderen. De reden hiervoor is dat stress je hormoonspiegel kan verstoren. Vaak worden de slagaderen smaller wanneer je veel stress ervaart en dit zorgt er weer voor dat de bloedstroom wordt beperkt.

Een goede bloedstroom is vaak nodig om opgewonden te raken en zin te krijgen in seks.

Helaas is stress vaak moeilijk te vermijden. Bijna iedereen ervaart regelmatig stress. Een scheiding, relatieproblemen, een drukke werkomgeving, een kindje etc. zijn allemaal gebeurtenissen die het stressniveau flink omhoog kunnen brengen. Met al die dingen aan je hoofd, is seks wel het laatste waar je aan denkt.

Om van de stress af te komen, kun je verschillende dingen proberen. Er zijn bijvoorbeeld verschillende stressbeheersingstechnieken. Voorbeelden hiervan zijn ademhalingsoefeningen, meditatie of praten met een therapeut die je eventueel kan helpen met de stress. Wanneer je veel stress ervaart, is het goed om in ieder geval één van de voorgenoemde oplossingen uit te proberen.

Tip 3: Zorg voor meer zelfvertrouwen

De één heeft heel veel zelfvertrouwen en de ander heeft dit totaal niet. Eigenwaarde wordt gedefinieerd als de algemene mening die jij over jezelf hebt. Een laag zelfbeeld of een laag zelfvertrouwen en een slecht lichaamsbeeld kunnen een negatieve invloed hebben op je emotionele gezondheid en libido.

Wanneer je je continu onaantrekkelijk voelt of het gevoel hebt dat je ongewenst bent, zal dit hoogstwaarschijnlijk een stop zetten op seksuele verlangens. Als je niet tevreden bent over wat je in de spiegel ziet, kan dit tot gevolg hebben dat je een langere periode zelfs helemaal geen seks meer wilt hebben.

Daarnaast kan een laag zelfbeeld ervoor zorgen dat je angst hebt tijdens de seks. Je denkt dat je niet goed genoeg presteert of dat de persoon met wie je vrijt je totaal niet aantrekkelijk vindt. Na verloop van tijd kunnen problemen met het zelfbeeld ook leiden tot andere psychische problemen, zoals angst, drugs- of alcoholmisbruik, of depressie.

Al deze dingen staan in verband met het hebben van een laag libido.

Wanneer jij erg onzeker bent, is het een goed idee om langs een therapeut te gaan die erachter kan komen waarom jij jezelf op deze manier ziet. Als je zelfverzekerder wordt, zal je libido waarschijnlijk ook een stuk hoger worden.

Tip 4: Medicatie

Voordat je allerlei maatregelen gaat nemen voor je libido, is het goed om te kijken naar medicatie die het libido mogelijk verlaagdt Veel mensen ervaren problemen, maar vergeten dat deze problemen kunnen ontstaan door bepaalde medicatie die zij innemen.

Zo zijn er veel mensen die een te hoge bloeddruk hebben en hiervoor medicatie innemen. Deze medicatie kan er echter voor zorgen dat je als man bijvoorbeeld niet kunt ejaculeren of überhaupt een erectie kunt krijgen. Ook chemotherapie, bepaalde pijnstillers, antidepressiva etc. kunnen voor een lager libido zorgen.

Lees dus goed de bijschriften van de medicatie die je gebruikt en kijk of bij de bijwerkingen eventueel een lager libido staat. Wanneer dit het geval is, kun je met de dokter bespreken wat je mogelijkheden zijn voor eventuele andere medicatie of iets dergelijks. Ook zou je kunnen bespreken welke medicatie er mogelijk is om een hoger libido te krijgen.

Tip 5: Voedsel

Door bepaald voedsel te eten, kun je je libido verhogen. Zo blijken bananen en avocado’s bijvoorbeeld te zorgen voor een hoger libido. Ook zou het eten van chocolade (wat niemand natuurlijk erg vindt) je libido kunnen verhogen. Het zou ervoor zorgen dat het seksuele genot wordt verbeterd. Chocola zou er tevens voor zorgen dat de stemming waarin je bent wordt verhoogd.

Wanneer je je dus al een beetje opgewonden voelt, kan dit alleen maar beter worden.

Je dagelijkse portie groenten binnenkrijgen is ook van belang voor een hoog libido. Met name knoflook en basilicum zouden de zintuigen stimuleren en de bloedstroom verbeteren. Voeg dit dus vooral toe aan het avondeten.

Andere voorbeelden van voedsel dat het libido verhoogt zijn: vijgen, selderij, asperges, watermeloen, pompoenpitten, Spaanse pepers, pinda’s en zeewier.

Tip 6: Nachtrust

Gebrek aan slaap of een slechte slaapkwaliteit doodt je geslachtsdrift op verschillende manieren. Tijdens je slaap wordt een groot gedeelte van de geslachtshormonen aangemaakt; slaap je dus niet genoeg of is de nachtrust niet goed, dan wordt dit proces niet voltooid. Je hebt niet genoeg van de hormonen die je nodig hebt voor een hoger libido.

Nog praktischer betekent te weinig slaap dat je simpelweg heel moe bent. Door een gebrek aan slaap kun je sneller hoofdpijn, stress, en andere klachten krijgen. Ook deze dingen kunnen het libido weer beïnvloeden. Een goede nachtrust is dus van belang!

Tip 7: Emotionele connectie

Deze tip is met name voor de mensen die in een langdurige relatie zitten. Seks is de brug tussen het emotionele en het fysieke. Een solide en liefdevolle basis houdt de relatie en de band tussen jou en je partner sterk. In langdurige relaties moet je er wel wat voor over hebben.

Soms heb je weleens een periode dat je het enorm druk hebt en je werkleven voorrang heeft boven het verbeteren van je relatie. Om ervoor te zorgen dat je relatie toch nog sterk en goed blijft, is het goed om elke avond even wat tijd met elkaar door te brengen. Probeer goede gesprekken te voeren over jullie gevoelens en ideeën.

Je weet vast nog wel hoe je in het begin nieuwsgierig was naar de partner waarmee je nu bent; probeer dit vast te houden!

Door een warm gevoel te hebben bij elkaar, zal je sneller een hoog libido hebben.

Probeer ook je routine aan te passen. Je hebt natuurlijk een bepaalde routine en vaak werkt dit ook zo met je partner. Probeer ook wel eens iets spontaans of avontuurlijks te doen samen. Bijvoorbeeld een spontane date night op dinsdag in plaats van op vrijdag. Dit kan ervoor zorgen dat jullie libido hoger wordt!

Tip 8: Gebruik niet-hormonale anticonceptie

Deze tip is uiteraard met name voor vrouwen. Soms kan anticonceptie ervoor zorgen dat je een lager libido hebt. Wanneer je stopt met anticonceptie of overstapt op een ander soort anticonceptie, zonder hormonen, kan dit leiden tot een hoger libido. Dit zal dan natuurlijk niet meteen werken, maar na een aantal weken kun je het verschil mogelijk al merken!

Tip 9: Natuurlijke manier om libido te verhogen

Belangrijk is dat je op zoek gaat naar een natuurlijk middel of een natuurlijke manier om je libido te verhogen. Als je op internet zoekt zijn er allerlei middeltjes om je libido te verhogen, maar vaak hebben deze ook een hoop nadelen.

Zoek dus eerst uit wat de oorzaak is van het lagere libido, voordat je overgaat op allerlei medicijnen.

Ook al moet je overgaan op medicatie is het ook goed om medicatie te zoeken met natuurlijke ingrediënten. Een hoog libido is fijn, maar niet wanneer het je gezondheid in problemen brengt. Ga dus op onderzoek uit! Denk bijvoorbeeld aan de macawortel: deze verhoogt de productie van mannelijke hormonen en ook voor vrouwen kan het helpen om in de juiste stemming te komen.

Tip 10: Medische check-up

Om fysiologische oorzaken voor het gebrek aan libido te elimineren, kan een bezoek aan de dokter de oplossing zijn. Bespreek hormoonvervangingstherapie, evalueer de bijwerkingen van medicijnen of kijk of medische aandoeningen een rol spelen in jouw specifieke situatie. Bespreek daarnaast kruidenremedies of dieetwijzigingen die nuttig kunnen zijn voor jou en/of je partner. Dit alles kan je helpen bij het verhogen van jouw libido.

Tip 11: Praat over voorkeuren en probeer iets nieuws

Misschien hebben jij en je partner wel regelmatig seks, maar is het niet op de manier zoals jij het eigenlijk wil. Je hebt bepaalde voorkeuren, maar hebt deze nog niet gedeeld met je partner. Jouw partner kan natuurlijk niet ruiken wat je leuk vindt en wat niet, daarom is het belangrijk om open te zijn met je partner en de voorkeuren die je hebt te bespreken.

Daarnaast worden seksuele relaties vaak saai als je steeds weer hetzelfde doet. Besluit dus om wat avontuurlijker te worden in de slaapkamer en dingen te proberen die je nog niet eerder hebt gedaan. Verken en experimenteer totdat je erachter komt waardoor jouw libido weer omhooggaat!

Leer de beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan. Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *