Wat Is Het Effect Van Groene Thee Op De erectie?

Het krijgen van een erectie is iets dat door veel mannen voor lief genomen wordt. Toch is het echt niet vanzelfsprekend dat je makkelijk een erectie krijgt en deze kan behouden. Veel mannen hebben namelijk last van erectieproblemen. Stel je voor hoe frustrerend het is dat je in het heetst van de strijd geen erectie kan krijgen.

Over groene thee wordt beweerd dat het goed zou helpen tegen erectieproblemen. Maar klopt dit eigenlijk wel? In veel delen van Azië wordt groene thee in ieder geval al eeuwenlang gezien als een geneeskrachtig product met veel verschillende gezondheidsvoordelen. In dit artikel gaan we deze voordelen onder de loep nemen, met name het effect op de erectie.

Wat zijn erectieproblemen?

Wanneer wordt er gesproken van een erectieprobleem? Een erectieprobleem wordt gedefinieerd als: het langdurige onvermogen om een erectie te krijgen of te behouden, waardoor er geen bevredigende gemeenschap mogelijk is (bron).

Dit is misschien een ietwat vage omschrijving, maar er zijn natuurlijk ook veel verschillende maten van erectieproblemen. Het is niet gek om af en toe wat moeite te hebben met het krijgen van een erectie. Wanneer seks niet mogelijk is of wanneer dit vaak voorkomt, wordt het natuurlijk wel heel erg vervelend.

De prevalentie van erectieproblemen is vrij hoog. Veel mannen hebben er wel eens of vaak last van. Het is voornamelijk een probleem dat voorkomt bij oudere mannen. Vanaf 65 jaar heeft 60-70% van de mannen last van een erectiestoornis, blijkt uit een onderzoek uit de Verenigde Staten (bron).

Maar niet alleen oudere mannen hebben hier last van. In principe kunnen mannen van elke leeftijd hier last van hebben. Het Radboud UMC laat zien dat ruim 60% van alle mannen wel eens moeite heeft met het krijgen van een erectie (bron). Je bent dus zeker niet de enige man die last heeft van een erectieprobleem.

Een erectieprobleem kan ontzettend frustrerend zijn voor jezelf. Het brengt vaak veel verschillende negatieve gevolgen met zich mee. Het kan een deuk geven in je zelfvertrouwen en daarbij kan je een schuldgevoel hebben tegenover je partner. De angst dat je de volgende keer weer geen erectie krijgt, speelt ook voor veel mannen.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je erectieproblemen op te lossen en hardere erectie te krijgen, bekijk je het Complete Erectie Controle ebook.

Hoe werkt het krijgen van een erectie?

Voor we gaan kijken naar de mogelijke oorzaken van en oplossingen voor een erectieprobleem, staan we even stil bij het wél kunnen krijgen van een erectie. Want hoe werkt het krijgen van een erectie?

Allereerst moet je seksueel geprikkeld worden. Wanneer je seksueel geprikkeld bent, ben je dus opgewonden. Als je voldoende opgewonden bent, verwijden de bloedvaten in je lichaam. Ook de bloedvaten in je geslachtsdelen verwijden zich. Hierdoor kan er meer bloed naartoe stromen.

Doordat er meer bloed naar je penis toe stroomt, kunnen de zwellichamen zich ook goed vullen met bloed. Hierdoor is het krijgen van een erectie mogelijk. De bloedvaten waardoor normaal het bloed weer wordt afgevoerd, worden tijdelijk gesloten. Door dit mechanisme krijg je dus niet alleen een erectie, maar kun je hem ook behouden.

Dit is hoe in een gezonde situatie een erectie tot stand komt. Door veel uiteenlopende oorzaken kan het zijn dat iets in jouw lichaam niet helemaal meewerkt. Daardoor kan een erectieprobleem ontstaan.

Wat is de oorzaak van een erectieprobleem?

Er zijn erg veel uiteenlopende oorzaken die allemaal een erectieprobleem als gevolg kunnen hebben. Vaak is het lastig om de exacte oorzaak aan te wijzen. Er zijn namelijk zó veel oorzaken. De kans is groot dat je niet te maken hebt met één oorzaak, maar dat een opeenstapeling van verschillende oorzaken een erectieprobleem veroorzaakt.

Voorbeelden van oorzaken kunnen zijn:

Leefstijl

Je leefstijl heeft veel gevolgen voor je algehele gezondheid. Het kan dan ook zeker de oorzaak zijn van jouw erectieprobleem. Voorbeelden van leefstijlfactoren zijn:

 • Te veel drinken (meer dan maximaal 1 glas per dag)
 • Overgewicht of obesitas
 • Ongezond eten: overgewicht en obesitas hebben een negatief effect op de erectie
 • Roken
 • Te weinig bewegen

Psychische oorzaken

Dit klinkt misschien niet meteen heel logisch, maar het probleem kan dus met name in je hoofd zitten. De kans dat jouw erectieprobleem veroorzaakt wordt door een psychisch probleem, is erg groot. Houd daarom je mentale gezondheid goed in te gaten. Mogelijke psychische oorzaken zijn:

 • angst
 • stress
 • problemen in je relatie
 • trauma’s uit het verleden
 • depressie of somberheid

Lichamelijke oorzaken

Naast dat er veel psychische oorzaken kunnen zijn, is de kans ook aanwezig dat er lichamelijk iets niet helemaal soepel verloopt. Daarom kijken we als laatste naar alle mogelijke lichamelijke oorzaken.

Een beschadiging van de bloedvaten of zenuwen en bijwerkingen van bepaalde medicatie zijn een paar van de voornaamste lichamelijke oorzaken. Hierbij een overzicht van alle mogelijke lichamelijke oorzaken:

 • leeftijd: wanneer je ouder wordt, is het normaal dat je penis minder goed stijf blijft
 • diabetes
 • aandoening of beschadiging van hart of bloedvaten
 • overgewicht of obesitas
 • pijn bij het stijf worden
 • bijwerkingen van bepaalde medicatie
 • aandoening of beschadiging van de zenuwen

Wat is groene thee?

Groene thee is een soort thee die gemaakt is van de bladeren van de theeplant (Camellia sinensis). Bij de productie heeft de thee een minimale oxidatie ondergaan. Groene thee is heel populair in China, Japan en Afghanistan. Inmiddels is het ook hier in het westen steeds populairder om een kop groene thee te drinken in plaats van zwarte thee.

Groene thee ontstaat doordat de jonge bladeren van de theeplant meteen na het oogsten worden behandeld met stoom. Doordat de bladeren meteen behandeld worden, worden de enzymen die oxidatie van antioxidanten veroorzaken, geïnactiveerd. Hierdoor blijven de antioxidanten in de groene thee aanwezig.

Antioxidanten beschermen je DNA en je weefsels tegen beschadiging door vrije radicalen (bron). Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die dus beschadiging aan je DNA en weefsels kunnen veroorzaken. De antioxidanten in groene thee heten flavanolen of catechines.

Een glas groene thee gemaakt van 2,5 gram groene theebladeren in 250 ml water, bevat zo’n 240-320 mg catechinen. Daarbij bevat het ook 20 tot 50 mg cafeïne. Dat is ongeveer net zo veel cafeïne als een gemiddeld glas zwarte thee.

Groene thee wordt meestal op een wat lagere temperatuur getrokken (70-80 graden Celsius). Wanneer je dit op hogere temperaturen trekt, kan de smaak wat bitter zijn. Zwarte thee wordt bijvoorbeeld met bijna kokend water getrokken (bron).

Wat is de geneeskracht van groene thee?

Thee is een drankje dat eigenlijk over de hele wereld ontzettend populair is. In bijna de hele wereld drinken ze wel een soort thee. In China en Japan is het drinken van thee al eeuwenlang populair. In deze landen is thee dan ook het meest populaire drankje, op water na. In de Aziatische cultuur wordt groene thee gezien als iets geneeskrachtigs.

Het drinken van groene thee kan ook heel erg gezond zijn. Groene thee bevat namelijk veel antioxidanten. Deze antioxidanten beschermen je DNA en je weefsels. Daarbij kan groene thee de bloeddruk verlagen. Als de bloeddruk lager is, is de kans op bepaalde ziektes en aandoeningen ook lager (bron).

Groene thee kan dus de bloeddruk verlagen. Wanneer je bloeddruk te hoog is, heb je meer kans op het krijgen van hart- en vaatziekten, een beroerte of een hartinfarct.

Bij drie koppen thee per dag behaal je deze gezondheidsvoordelen al (bron).

Nog meer voordelen van groene thee

Daarbij blijkt uit ander wetenschappelijk onderzoek dat groene thee verschillende gezondheidsvoordelen met zich mee kan brengen (bron).

 • Het verlaagt de kans op het krijgen van bepaalde kankers.

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die groene thee drinken 22% minder kans hebben om borstkanker te krijgen (bron). Mannen die groene thee drinken hebben daarnaast 48% minder kans op het ontwikkelen van prostaatkanker (bron).

 • Het heeft een antibacteriële werking.

Groene thee heeft een antibacteriële werking (bron). Dit kan onder andere de klachten van artritis verlichten én het zorgt voor minder gaatjes in je tanden. Door de antibacteriële functie vermindert het ook de kans op acne en huidveroudering.

 • Het vermindert de kans op diabetes type 2.

Groene thee houdt je suikerspiegel laag en zorgt ervoor dat je een hoge gevoeligheid behoudt voor insuline (bron).

‘’Mannen die groene thee drinken, hebben 48% minder kans op het ontwikkelen van prostaatkanker.’’

Er zijn dus een heleboel gezondheidsvoordelen die worden toegeschreven aan groene thee. De meeste gezondheidsvoordelen van groene thee worden om precies te zijn veroorzaakt door de hoeveelheid antioxidanten in groene thee. Maar zijn er ook nadelen aan het drinken van groene thee?

Wat zijn de bijwerkingen van groene thee?

Het drinken van groene thee kan heel gezond zijn, maar je moet er zeker niet in doorslaan. Je kunt namelijk ook té veel groene thee drinken.

Wanneer je te veel groene thee drinkt, krijg je een te hoge dosering aan catechines binnen. Wanneer je echt een té hoge dosis binnenkrijgt, kan dit leverschade veroorzaken. De Europese voedsel- en warenautoriteit EFSA adviseert om niet meer dan 800 mg EGCG binnen te krijgen per dag (bron).

‘’De Europese voedsel- en warenautoriteit EFSA adviseert om niet meer dan 800 mg EGCG binnen te krijgen per dag.’’

Hoeveel kopjes groene thee per dag?

De hoeveelheid EGCG in één kop groene thee is niet precies bekend. Het hangt namelijk af van veel verschillende factoren, zoals:

 • de groeicondities
 • de theeplant zelf
 • het seizoen waarin de theeplant groeit

Daarbij wordt het EGCG-gehalte verlaagd bij het zetten en het bewaren van de thee. Hetzelfde onderzoek van de EFSA laat zien dat mensen in Europa die groene thee drinken gemiddeld zo’n 300 mg EGCG per dag binnen krijgen. Dit is natuurlijk een gemiddelde, maar zit nog ruim onder de maximaal aanbevolen hoeveelheid.

De kans op daadwerkelijke leverschade door het drinken van thee is dan ook niet erg groot. Ben jij nou iemand de de hele dag door grote koppen thee drinkt? Dan is de kans groot dat je meer richting 800 mg EGCG per dag zit. Wanneer je supplementen slikt met EGCG erin, moet je daar goed op letten.

Wat is het effect van groene thee op de erectie?

Inmiddels is duidelijk dat groene thee dus veel heilzame eigenschappen heeft, maar kan het ook helpen bij erectieproblematiek? Dit is namelijk een verhaal dat nog wel eens de ronde doet. Groene thee zou volgens die verhalen moeten zorgen voor het krijgen en behouden van een volledige erectie. Wat is hiervan waar?

Stress

Als je lichaam in een stressvolle situatie verkeert, zijn er een aantal dingen die in je lichaam veranderen. Dit komt doordat je lichaam zich klaarmaakt om te vechten of te vluchten. We noemen dit ook wel de vlucht- of vechtreactie.

Wanneer een vlucht- of vechtreactie opkomt, verhogen je hartslag, je bloeddruk en je ademhaling. Op hetzelfde moment worden niet-essentiële functies, zoals zin in seks, verminderd. Stress heeft dus een negatief effect op je libido.

Je hebt al kunnen lezen dat één van de mogelijke oorzaken van een erectieprobleem, een verminderde zin in seks is. Wanneer jij merkt dat je erectieproblemen hebt doordat je minder zin hebt in seks, is het goed om je stresslevels zo laag mogelijk te houden.

Hoe speelt groene thee hierin een rol? Uit onderzoek blijkt dat groene thee kan zorgen voor minder stress en een beter slaapritme (bron). Dit zou er dus mogelijk ook voor kunnen zorgen dat je een hoger libido krijgt, wanneer je libido door stress verlaagd is.

Cafeïne

In groene thee zit, naast antioxidanten, ook cafeïne. Het schijnt dat cafeïne een positief effect heeft op het krijgen van een erectie. Uit onderzoek blijkt dat het dagelijks nemen van cafeïne zorgt voor minder kans op een erectiestoornis (bron). Hoewel cafeïne voordelig kan zijn, is het niet aan te raden om meer dan 400 mg cafeïne per dag te nemen.

Daarbij zorgt cafeïne ervoor dat je bloedvaten zich iets verwijden. Hierdoor verwijden dus ook de bloedvaten in je geslachtsdelen. Doordat deze bloedvaten verwijden, kan er meer bloed naar je penis toe stromen. Dit vergroot de kans op een erectie.

Het drinken van groene thee of het slikken van capsules met groene thee kan dus een positief effect hebben op jouw erectie. Dit is voornamelijk te wijten aan de cafeïne en de stressverlagende eigenschappen van groene thee.

Reken vanavond al af met je erectiestoornis

Wil je vanavond al afrekenen met je erectiestoornis? Dan raad ik je aan om de methode van Chris Coster te bekijken.

Je leert daarin onder andere:

 • Het ontdekken van de oorzaak van je erectieprobleem
 • Wat je vooral NIET moet doen bij erectieproblemen
 • De beste technieken die direct een erectiestoornis verbeteren
 • Waarom de PC spier zo belangrijk is
 • Hoe je vanavond al langer een erectie hebt

Bekijk hier zijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *