Werkt Benzocaïne Tegen Vroegtijdig Klaarkomen?

Vroegtijdig klaarkomen is een enorm vervelend probleem waar helaas een hele hoop mannen in hun leven mee te maken zullen krijgen, maar gelukkig zijn er ook steeds meer oplossingen voor dit probleem verkrijgbaar. De tijd dat je maar gewoon moest accepteren dat je seksuele problemen had, is gelukkig allang voorbij, en je hoeft dus niet meer je leven lang te snel blijven klaarkomen!’

Een probleem is echter dat er niet alleen goede, maar ook slecht werkende en zelfs schadelijke middelen op de markt zijn tegen vroegtijdig klaarkomen. Deze middelen worden aangeprezen aan wanhopige mannen die het langer vol willen houden in bed, omdat dat een makkelijk te overtuigen markt is, maar vervolgens blijven deze mannen teleurgesteld of zelfs vol spijt achter. In dit artikel kijken we of benzocaïne ook zo’n middel is. Helpt het goed tegen vroegtijdig klaarkomen, en is het veilig? Wij zochten het uit!

Wat is benzocaïne precies voor middel, en hoe werkt het?

Als je op dit artikel hebt geklikt, is de kans groot dat je in ieder geval al eens van benzocaïne had gehoord, en dat iemand je had verteld dat dit middel goed zou werken tegen erectieproblemen. Voor een goed begrip van dit artikel is het echter wel zo handig als je iets meer weet dan dat, dus ik begin met een korte uitleg over benzocaïne. Wat voor middel is het nou precies?

Benzocaïne is een zogeheten anestheticum, of in gewone taal een verdovend middel. Het wordt onder andere gebruikt voor lokale verdovingen, bijvoorbeeld door de tandarts. Ook worden er zalfjes van gemaakt die (oppervlakkige) pijn kunnen bestrijden. Voor al deze doeleinden is benzocaïne een enorm zinvol middel, maar het is waarschijnlijk niet het doel dat jij voor ogen had.

Benzocaïne wordt namelijk ook aan allerlei producten toegevoegd die bedoeld zijn om je orgasme uit te stellen. Het wordt bijvoorbeeld verwerkt in zalfjes die mensen op de penis kunnen aanbrengen. Het meest bekende product met benzocaïne is waarschijnlijk wel het orgasmevertragende condoom, een condoom met een beetje benzocaïne aan de binnenkant.

De werking van dit middel is in dat kader natuurlijk duidelijk. Wanneer je te snel klaarkomt, dan krijg je kennelijk teveel seksuele prikkeling om het lang vol te houden. Door ietwat je penis te verdoven ligt het voor de hand dat het langer duurt voor je je orgasme niet meer kan tegenhouden, en je het dus langer volhoudt in bed. Of dit in de praktijk ook echt klopt, zullen we hierna bespreken.

“Als seks voor jou zo intens is dat je het nog geen minuut volhoudt, dan is een lichte verdoving zo slecht nog niet…”

Werkt benzocaïne ook echt tegen vroegtijdig klaarkomen? Het onderzoek

Het voorgaande verhaaltje klinkt in theorie natuurlijk hartstikke mooi, maar de ervaring leert dat de theorie en de praktijk nog wel eens ver uit elkaar kunnen liggen. Het is hiermee dus nog niet gezegd dat benzocaïne ook daadwerkelijk effectief is voor het uitstellen van je orgasme. Om daarachter te komen, zullen we dus eerst op zoek moeten naar wetenschappelijk onderzoek.

Dat onderzoek is er wel degelijk, en het lijkt erop te wijzen dat benzocaïne inderdaad effectief is voor het behandelen van vroegtijdig klaarkomen. Uit een onderzoek van verschillende Amerikaanse universiteiten is gebleken dat mannen die benzoaïne gebruikten het gemiddeld maar liefst drie keer langer volhielden dan de mannen in de controlegroep (bron). Een groot verschil dus!

Het bewijs blijft niet bij dat ene onderzoek. Hoewel niet alle onderzoeken een even groot effect laten zien, komt er wel keer op keer uit dat het gebruik van benzocaïne de tijd tussen de lakens significant verlengt. We kunnen dus wel concluderen dat benzocaïne wetenschappelijk bewezen een effectieve behandelmethode is voor vroegtijdig klaarkomen.

Dat is natuurlijk mooi, maar juich vooral niet te vroeg. De effectiviteit van een middel is één ding, maar de veiligheid ervan is iets heel anders. Ook aan effectieve middelen kunnen enorme risico’s en nadelen kleven, en helaas heeft ook benzocaïne dergelijke nadelen. Ik raad je daarom aan om dit here artikel te lezen voor je besluit om wel of niet benzocaïne te gaan gebruiken.

“Je zou heroïne ook een effectieve afvalmethode kunnen noemen, maar dat zou ik natuurlijk ook niet aanbevelen!”

Let op! Wil je de beste tips om meer controle te krijgen over je ejaculatie, bekijk dan het Complete Ejaculatie Controle ebook van seksuoloog drs. Chris Coster.

Wat zijn de bijwerkingen van benzocaïne?

Ik zou je graag vertellen dat benzocaïne alleen maar voordelen heeft, want ik gun het je natuurlijk van harte om het weer lekker lang vol te houden in bed. Helaas is het in werkelijkheid niet zo’n feest. Er zitten een aantal vervelende mogelijke bijwerkingen aan het gebruik van benzocaïne, die maken dat ik het niet zomaar kan aanbevelen. Uiteindelijk zul je natuurlijk zelf je afwegingen moeten maken, maar ik vind sommige van de bijwerkingen wel enorm heftig.

De meest heftige bijwerking die kan optreden door het gebruik van benzocaïne, is onderhuids gangreen bij de penis (bron). Dat zegt je misschien niet zoveel, maar het betekent dat er weefsel in je penis geïnfecteerd raakt en mogelijk zelfs afsterft. Dit kan in het ergste geval betekenen dat je penis zo beschadigd raakt dat hij nooit meer erect kan worden, of zelfs grotendeels afsterft. Dit is gelukkig een relatief zeldzame bijwerking, maar wel eentje die je eigenlijk altijd zou moeten willen vermijden.

“Het is fijn om het langer uit te houden in bed, maar je wil er niet je hele seksleven op de lange termijn voor op het spel zetten.”

Een andere vervelende bijwerking is dat je als gevolg van het gebruik van benzocaïne methemoglobinemie kan ontwikkelen (bron). Dat is nogal een mond vol, maar concreet betekent het dat er zuurstoftekort in je bloed kan ontstaan. Dit kan leiden tot allerlei nare gevolgen, van het afsterven van cellen tot zelfs fatale gevolgen. Ook iets wat je echt wil vermijden dus!

Bijwerkingen die wat minder ver gaan, maar desalniettemin erg vervelend kunnen zijn, zijn hartkloppingen, een branderig gevoel, en een verbleking van de huid. De eerste twee maken dat seks niet bepaald aangenaam is, waardoor je helemaal niet wil dat het lang duurt, en de derde kan ervoor zorgen dat je er onaantrekkelijk uit gaat zien, doordat je huid er oud en grijs wordt.

Wat zijn de verdere nadelen van benzocaïne? 3 nadelen

Misschien dacht je met die waslijst aan bijwerkingen alle narigheid wel te hebben gehad, maar helaas is dat niet het geval. Naast die bijwerkingen zitten er ook nog andere nadelen aan het gebruik van benzocaïne voor het uitstellen van je orgasme. Het gaat om de volgende nadelen, die ik hierna één voor één kort zal bespreken:

  • Het is niets meer dan symptoombestrijding
  • Het kan zorgen voor erectieproblemen
  • Je partner kan er ook minder gevoelig door worden

Nadeel 1: Het is niets meer dan symptoombestrijding

Het eerste nadeel dat ik wil bespreken, is eigenlijk in mijn ogen het belangrijkste nadeel (los van die eerder besproken heftige bijwerkingen). Benzocaïne kan op de korte termijn wel degelijk werken om van je probleem af te komen, maar het blijft symptoombestrijding. Het dieper liggende probleem dat ervoor zorgt dat jij vroegtijdig klaarkomt, wordt genegeerd.

Er is namelijk vrijwel altijd een dieper liggend probleem wanneer je te snel klaarkomt. Dat probleem kan lichamelijk van aard zijn, maar nog vaker gaat het om een psychologische oorzaak, zoals bijvoorbeeld stress of faalangst in bed. Ik zou je aanraden om die achterliggende oorzaak te zoeken en aan te pakken, in plaats van alleen de symptomen te bestrijden met benzocaïne.

Doe je dat niet, dan word je namelijk afhankelijk van benzocaïne om normaal seks te kunnen hebben. Je moet dan dus altijd van tevoren weten of je seks wilt gaan hebben, en je dus een product met benzocaïne bij je moet hebben. Spontane seks wordt dan dus een stuk lastiger. Bovendien kan het aardig in de papieren gaan lopen als je steeds opnieuw benzocaïne moet kopen.

Het aanpakken van je dieper liggende probleem heeft dus de voorkeur, maar ik snap ook wel dat dat makkelijker gezegd is dan gedaan. Er zijn tal van verschillende redenen waarom je te snel kan klaarkomen, en in je eentje kan het lastig zijn om erachter te komen wat bij jou de precieze oorzaak is. Gelukkig hoef je dit helemaal niet alleen te doen. Je huisarts, en eventueel een seksuoloog, kunnen je hierbij enorm helpen.

“Professionals zien alle seksuele problemen wekelijks langskomen, dus die zullen je echt niet als minderwaardig zien.”

Nadeel 2: Het kan zorgen voor erectieproblemen

Ja, je leest het goed, benzocaïne kan ervoor zorgen dat je geen erectie kunt krijgen. Strikt genomen is het waar dat je dan ook niet zal klaarkomen, maar dat was waarschijnlijk niet wat je in gedachten had toen je op zoek ging naar een manier om je orgasme uit te stellen. Benzocaïne kan er dus juist voor zorgen dat seks in zijn geheel niet meer mogelijk is, terwijl je er juist voor wilde zorgen dat die seks langer zou duren…

“Je wil natuurlijk niet het ene seksuele probleem inruilen voor het andere…”

Misschien had je dit nadeel eerder in het lijstje met bijwerkingen verwacht, maar ik heb het gelukkig niet over structurele of permanente impotentie. Het heeft er namelijk mee te maken dat benzocaïne je penis verdooft. Voor sommige mannen zal die verdoving te sterk zijn, waardoor ze niet genoeg seksuele prikkeling meer kunnen ervaren om een erectie te krijgen of te behouden.

Het kan ook zijn dat je op zich wel een erectie kunt krijgen of behouden, maar dat deze een stuk minder hard dan normaal is. Je kunt er dan waarschijnlijk nog best seks mee hebben, maar voor zowel jou als je partner is er wel echt een stuk minder aan op die manier, dus ook dit effect wil je het liefst gewoon voorkomen.

Is de benzocaïne uitgewerkt, dan zou het ook weer moeten lukken om een erectie te krijgen, die net zo hard is als normaal. Je hoeft dus niet bang te zijn dat één keertje bezocaïne gebruiken je chronisch impotent zal maken. Het is echter wel een belangrijk nadeel om te benoemen, omdat het hele praktische nut van benzocaïne natuurlijk verdwijnt wanneer je geen stijve meer kunt krijgen.

Nadeel 3: Je partner kan er ook minder gevoelig door worden

Het langer volhouden in bed, dat wil je natuurlijk voor jezelf, maar ook (of misschien wel vooral) voor je bedpartner(s). Voor de mensen met wie jij het bed deelt, is het natuurlijk niet leuk als jij binnen een minuut alweer klaar bent gekomen, terwijl zij misschien nog wel heel lang door hadden willen gaan. Jij kan je daardoor bovendien seksueel inadequaat gaan voelen, of je schuldig gaan voelen tegenover je partner(s).

Wanneer dit voor jou een belangrijke reden is om benzocaïne te gaan gebruiken, dan heb ik slecht nieuws voor je: er is een kans dat je hiermee een tegenovergesteld effect bereikt. Je kan namelijk ook je partner minder gevoelig maken door het gebruik van benzocaïne-producten, vooral (maar niet alleen) als je die producten verkeerd gebruikt.

“Als je partner weinig tot niks voelt van de seks, zal het hem of haar ook niet kunnen schelen hoe lang je het volhoudt…”

Bij condooms met benzocaïne is er natuurlijk altijd het risico dat je ze binnenstebuiten om doet. In dat geval zit de benzocaïne dus niet aan de binnenkant van het condoom, maar aan de buitenkant, en wordt dus niet jij, maar je partner verdoofd. Ook kan een condoom scheuren, wat altijd vervelend is, maar in dit geval het extra nadeel met zich meebrengt dat de benzocaïne naar buiten kan lopen.

Indien je kiest om gebruik te maken van zalfjes, is de kans nóg groter dat je je partner daarmee ongevoelig maakt, mits je seks zonder condoom hebt (wat natuurlijk alleen veilig is wanneer je beide maar één vaste bedpartner hebt, getest bent sinds je voor het laatst seks met iemand anders hebt gehad, en een andere vorm van anticonceptie gebruikt als je zwangerschap wil voorkomen).

Leer het vanavond al 30 minuten uit te stellen

Wil je het vanavond al langer uithouden in bed? Dan raad ik je aan om de methode van Chris Coster te bekijken.

Je leert daarin onder andere:

  • Het ontdekken van de oorzaak waarom je te snel klaarkomt
  • Wat je vooral NIET moet doen om het langer uit te houden
  • De beste technieken voor direct langer uithoudingsvermogen
  • Waarom de PC spier zo belangrijk is
  • Hoe je vanavond al je ejaculatie kunt uitstellen

Bekijk hier zijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *