8 Ultieme Tips Voor de Beste Romantische Seks

Er is geen twijfel over mogelijk: snelle, hete seks waarbij je direct je kleding uit wil trekken, kan een relatie boeiend en spannend houden. Maar als het gaat om algehele tevredenheid tussen partners, hebben langzame, zoete, sensuele nachten in bed de grootste impact. Hierbij draait het om binding tussen twee personen die zich niet alleen fysiek, maar ook emotioneel verweven voelen.

Dit is natuurlijk niet alleen van toepassing bij langere relaties: ook beginnende relaties kunnen hier baat bij hebben. Soms is het lastig om je seksleven romantischer te maken, maar gelukkig kan ik je hierbij helpen. In dit artikel geef ik je meerdere tips, zodat jij op deze unieke manier betere binding met je partner krijgt.

Romantische seks uitgelegd

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Wat is romantische seks?

Romantische seks is een breed begrip dat door elk individu anders kan worden ingevuld. Het beantwoordt het verlangen van beide partners op een consensuele wijze, maar het is nog veel meer emotioneel diepgaand: het is intiem en vaak stellen beide partners zich kwetsbaar op.

Vaak heeft snelle seks een bepaalde dynamiek en is het gedrag van beiden anders dan in het leven daarbuiten. Bovendien ligt de focus puur om seks en niet op de persoon.

Bij romantische seks is de band sterk en wordt deze juist verbeterd. Het draait om wederzijdse tevredenheid en genieten van het moment en alles eromheen. Door alles om de daad heen kun je je emotioneel verbinden en op een dieper niveau contact maken.

Waarom romantische seks hebben?

Allereerst is dit type seks cruciaal voor daadwerkelijke binding — dus: een goede band — tussen partners. Lange, langzame, intieme seks verhoogt namelijk de productie van die felbegeerde bindingshormonen die koppels helpen fysiek en emotioneel verbonden te blijven. Deze vorm van binding vindt in onze tijd steeds minder plaats, maar is essentieel voor een diepgaande band.

Het verhoogt het oxytocine-niveau (het gelukshormoon) en maakt jullie allebei gelukkiger. Dit versterkt dan weer de band tussen partners, verrassend genoeg zelfs meer dan seks zelf, vanwege de gemoedstoestand waarin je verkeert als je romantische seks hebt. Alles wat we kunnen doen om prioriteit te geven aan die verbinding is cruciaal, omdat mensen die bevredigende seks hebben, gelukkig zijn, en gelukkige mensen betere partners, vrienden en ouders zijn.

Vooral in drukke tijden is het belangrijk om bewust ruimte te maken voor een zinvolle, intieme verbinding. Dit hangt nauw samen met het idee dat na (kort) daten seks tegenwoordig zo ‘normaal’ is en zelfs verwacht wordt, dat het niet langer een speciale gebeurtenis is waar je veel tijd, moeite en affectie in stopt. De voordelen van romantische seks gaan veel verder dan de daad zelf.

Kortom, dit zijn de voordelen van romantische seks hebben:

  • Verhoogt de aanmaak van bindingshormonen
  • Verhoogt de aanmaak van het gelukshormoon oxytocine

Gratis video: 2 sexy vrouwen doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

8 tips voor romantische seks

1.   Praat voorafgaand aan de seks met je partner

Het is een simpele waarheid: goede seks kan niet plaatsvinden zonder goede communicatie. Ongeacht het soort intimiteit dat je zoekt – romantischer, gepassioneerder, meer van alles – de enige manier om daar te komen, is door praten over seks en door te weten wat je wel en niet wil. Wat windt je op? Wat windt je partner op? Welke fantasieën hebben jullie?

Als je niet over jullie verlangens praat, krab je alleen maar aan de oppervlakte van de ervaringen die je zou kunnen hebben en de hoeveelheid plezier die je zou kunnen ervaren. Praten over seks bouwt intimiteit en verbinding op, twee dingen die hard nodig zijn in een gezonde relatie. Onthoud dus gewoon: als je wilt dat iemand kwetsbaar is en openhartig met je meedenkt over jullie interesses, moet je luisteren en medelevend antwoorden.

Als er wederzijds begrip is voor jullie verlangens, is het makkelijker om ook romantische seks met elkaar te hebben. Als jullie allebei maar zelf ‘doen wat jullie willen’ zal dat niveau aan diepgaande connectie in bed natuurlijk nooit plaatsvinden, want beide partijen genieten er niet evenveel van.

2.   Stel je kwetsbaar op

Te vaak portretteren we een stoer, soms zelfs ‘macho’ beeld waarvan we denken dat onze partner het leuk zal vinden. Vervolgens moeten we ons eraan houden en geven we aan de ander nooit toe welke diepe intieme verlangens we hebben. Wanneer we kwetsbaar en open zijn in onze verlangens en wensen, en er niet op beoordeeld worden, maar juist omhelsd en geaccepteerd worden zoals we zijn, creëert dat een niveau van intimiteit dat niet te evenaren is.

Dit resulteert op zijn beurt in diep romantische seks, door te weten dat we volledig worden geaccepteerd, wat een luxe is die maar weinigen in hun leven hebben ervaren.

Je kunt de kwetsbare seks aanwakkeren door eerst je eigen aard te laten zien. Zodra je partner dat vertrouwt, kan die hetzelfde doen. Wanneer beiden weten dat ze hun ziel bloot kunnen geven aan de ander, maakt het de ervaring van romantische seks een altijd aanwezige gebeurtenis.

Als je je kwetsbaar opstelt, creëert dit in niveau van intimiteit dat niet te evenaren is.”

3.   Praat tijdens de seks

Spreken terwijl de seks intensiveert, en kan de chemicaliën serotonine en dopamine in je hersenen stimuleren. Dit zijn de lichamelijke chemicaliën die je geluk verhogen en je een goed gevoel geven. Spreken tijdens seks kan op veel verschillende manieren en is wederom afhankelijk van jullie verlangen. Hier zijn enkele manieren:

  • Fluisteren. Fluisteren tegen je partner roept een automatische lichamelijke reactie op die als opwindend kan aanvoelen – je krijgt tintelingen in je nek of kippenvel op je armen. Gebruik het woord ‘jij’ veel en spreek je partner direct aan, zodat die weet dat jij je op hem of haar focust.. Bonus: onderzoek suggereert dat je partner waarschijnlijk je instructies zal volgen als je in zijn of haar rechteroor fluistert.
  • Beschrijf wat je doet. Terwijl je de liefde bedrijft, doe je je best om je reactie hoorbaar uit te drukken. Elke aanraking moet goed zijn en je maakt dit nog beter door ze te beschrijven. Zo kun je bovendien om toestemming vragen, wat het nog romantischer maakt.
  • Geef complimenten. Iedereen wordt blij van complimentjes en je bedpartner is daarop geen uitzondering. Deze complimenten hoeven niet seksueel te zijn en kunnen ook gaan over het uiterlijk van je partner, bijvoorbeeld over zijn of haar huid of gezicht. Dit zal de stemming nog beter maken.

4.   Kies de juiste bewegingen

Seks is ontzettend fysiek en je maakt het nog romantischer door de juiste bewegingen te kiezen. Vaak grijpen mensen elkaar hartstochtelijk vast, wat inderdaad heerlijk kan zijn, maar door de intensiteit van onze aanraking te veranderen, kunnen nieuwe sensaties ontstaan ​​die de romantische band versterken.

Probeer tijdens de geslachtsgemeenschap je partner zachtjes te strelen, waarbij je met je handen en vingertoppen over zijn of haar huid gaat om zenuwcellen te stimuleren die reageren op lichte aanraking.

Dit zorgt voor extra sensitiviteit en geeft een nieuwe dimensie aan al het fysiek handelen dat bij romantische seks komt kijken. Het legt tevens de nadruk op kleine bewegingen waardoor jullie je nog gevoeliger moeten opstellen.

Als je nog meer fysiek contact wil hebben, kun je er ook voor kiezen om te wrijven en massages te geven. Het is een klassieker, maar werkelijk waar een aanrader. Wrijf om de beurt over elkaars lichaam en vraag je partner waar hij of zij vooral aangeraakt wil worden. Gebruik massageolie van goede kwaliteit om alles soepeler te laten glijden of probeer eens een tantrische massage, zoals een lingam-massage of een yoni-massage, om de lat nog hoger te leggen.

5.   Houd oogcontact

Oogcontact is van groot belang voor het creëren van een sterke connectie tussen jou en je partner. Door iemand aan te kijken geef je immers aan dat je naar die persoon luistert of dat je iets van die persoon wil; je besteedt op intense manier aandacht aan iemand en wil die aandacht ook vasthouden.

Kijk elkaar voor een langere tijd rechtstreeks aan. Of probeer flirterig elkaars blik te vangen in de kamer terwijl jullie allebei met iets anders bezig zijn. Probeer de “first love“-gevoelens vast te houden, door te laten blijken dat je je ogen niet van elkaar af kunt houden.

Begin door elkaar in de ogen te kijken. Kijk het niet-dominante oog aan, dat is het linkeroog als je rechtshandig bent. Staar minstens 5 minuten of hoe lang je maar wilt. Dit zal een band opbouwen en jullie beiden helpen om je open te stellen en diepere, romantische seks te willen en kunnen hebben.

“Oogcontact zorgt voor een sterke connectie: je geeft al je aandacht aan één persoon en probeert deze vast te houden.”

6.   Voeg geur toe

Het is pas echt romantische seks als al je zintuigen geprikkeld zijn. Vaak staan we daar niet bij stil en denken we dat seks vooral met het fysieke aspect, het voelen, te maken heeft. Niets is echter minder waar, want bij seks komen alle zintuigen kijken en je doet er daarom goed aan om ook je reukzintuig te prikkelen.

Allereerst kun je zorgen dat het heel lekker ruikt. Denk hierbij aan een sterke bloemengeur in de kamer. Bloemen zijn niet alleen voor de lente! Vul je slaapkamer met zoetgeurende en felgekleurde bloemen en stel je voor dat je in de natuur bent, waar je iedereen kunt tegenkomen — of juist in een lenteachtige fantasiewereld.

Natuurlijk kun je het ook veel rauwer houden door juist te zweten: dat laat zien dat je je echt inspant. Doe samen wat lichte lichamelijke activiteit, zoals yoga. De zweterige geur van een partner kan je echt in de stemming brengen! Om nog maar te zwijgen van het feit dat het heel stimulerend kan zijn om elkaar in strakke sportkleding te zien.

Tot slot zijn geurkaarsen ook een ideale optie om meer geur toe te voegen aan je slaapkamer. Het voordeel van geurkaarsen is dat je ontzettend veel opties hebt en ze vaak sterk ruiken. Natuurlijk kun je ook kiezen voor wierook, diffusers, etherische oliën, of een ander product dat geuren toevoegt aan je ruimte. Het toevoegen van geur kan een nieuwe laag aan seks toevoegen doordat het een speciale stemming creëert.

Enkele geuren die hiervoor geschikt zijn, zijn:

  • Vanille
  • Gember
  • Jasmijn
  • Sandelhout
  • Neroli

7.   Gebruik muziek

Hoewel deze tip afhankelijk is van je muzieksmaak, is het gebruiken van (geschikte) muziek een goede toevoeging aan de seks. Net zoals bij het gebruik van geur, creëert het een unieke stemming die je compleet zelf kunt bepalen. Denk daarbij aan instrumentele muziek op de achtergrond, maar ook aan gezongen nummers: veel muziek kan romantisch zijn, de keuze is dus aan jou en aan je partner.

Maak een gedeelde afspeellijst op Spotify waar jullie de hele dag door liedjes aan toevoegen. Dit kunnen liedjes zijn die op zichzelf sexy zijn of gewoon liedjes die je aan je relatie herinneren, afhankelijk van welke mate van romantische seks je wilt creëren.

Gezongen liedjes met een specifieke lyrics kunnen vaak erg opwindend zijn; ze zetten de toon. Daarnaast kun je ook gebruik maken van romantische jazz: saxofoon werkt vaak beter dan mensen denken. Ook is sommige klassieke muziek geschikt als achtergrondmuziek, als je partner juist rustiger en langzamer aan wil doen.

8.   Verander het licht

Om de zintuigen nog meer te prikkelen kun je met het licht in je kamer spelen en dit afstemmen op hoe romantisch je wil dat de seks zal zijn. Felle verlichting, zoals TL-verlichting, zal natuurlijk geen sensuele stemming creëren en doet daarom ook weinig goeds.

Probeer felle lampen te vervangen door gedimde lichten en laat desnoods zelfs donkerte toe in je kamer. Deze lage mate aan verlichting werkt goed voor het zelfvertrouwen, want we zien niet direct alles van onszelf en onze partner. Tegelijkertijd wordt dit licht veel geassocieerd met knusheid en warmte.

Kaarslicht is hiervoor natuurlijk perfect, maar ook andere lampen zoals ‘mood lights’ zijn een goed idee. Deze lampen kun je zelf op kleur aanpassen. Misschien wil je wel iets heel anders proberen, zoals sensueel rood licht. Ook dit kan ideaal zijn voor de perfecte romantische seks.

Leer de beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan. Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *