Kan Een Vergrote Prostaat Leiden Tot Erectieproblemen?

Het hebben van erectieproblemen kan echt tal van redenen hebben. Het is dan ook een lastige zaak om te achterhalen welke reden of redenen bij jou hebben kunnen leiden tot erectieproblemen. Niet alleen kan er sprake zijn van lichamelijke oorzaken, maar ook kan er sprake zijn van psychische oorzaken. Dit maakt het allemaal nog lastiger.

Heb jij naast erectieproblemen ook altijd last van een volle blaas en nachtelijk plassen vanwege een vergrote prostaat? Denk je dat deze twee aandoeningen wellicht met elkaar te maken hebben, omdat beide zich in de buurt van de penis bevinden? In dit artikel ga ik na of een vergrote prostaat kan leiden tot erectieproblemen. Lees dus gauw verder om erachter te komen!

Hoe ontstaat een vergrote prostaat?

Voordat ik inhaak op de vraag of een vergrote prostaat kan leiden tot erectieproblemen, is het goed om te weten hoe een vergrote prostaat überhaupt ontstaat. Laat ik meteen beginnen met goed nieuws: een vergrote prostaat is een goedaardige aandoening, waar de meeste mannen mee te maken krijgen vanaf ongeveer de leeftijd van vijftig jaar.

De prostaat is een klier. Deze klier ligt om de plasbuis heen. Wanneer er sprake is van hormonale veranderingen, reageert de prostaat hierop. Het reageren op de hormonale veranderingen uit zich in het groeien van de prostaat. Je raadt al wat er dan gebeurt: de prostaat groeit nauwer om de plasbuis heen. Dit verklaart de naam van de aandoening.

Vanwege het nauwer worden van de plasbuis, is een man geneigd steeds harder te persen bij het plassen om zo urine eruit te krijgen. Het harde persen geeft logischerwijs veel druk op de blaasspier. Hoe meer druk er uiteindelijk op de blaasspier komt te staan, hoe meer het de blaaswand zal aantasten. Naast dat de blaaswand verzwakt, rekt deze ook uit.

Een man zal merken dat hij vanaf dat moment meer klachten zal ervaren. Zo zal hij rondlopen met het gevoel dat hij continu moet plassen. Dit heeft ermee te maken dat er urine achterblijft in de blaas. Dit laatste brengt ook weer problemen met zich mee. Denk aan het krijgen van blaasontstekingen of nog erger: het ontwikkelen van nierproblemen.

Als je te maken hebt met een vergrote prostaat, is het dus zeker verstandig om je te laten behandelen. Je ziet namelijk dat de ene klacht de andere klacht weer kan verergeren bij een vergrote prostaat. Je kunt jezelf laten behandelen door bijvoorbeeld een prostaatoperatie te ondergaan.

“Ondanks dat een vergrote prostaat een goedaardige aandoening is, zijn de klachten zeker niet mals.”

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je erectieproblemen op te lossen en hardere erectie te krijgen, bekijk je het Complete Erectie Controle ebook.

Heeft een vergrote prostaat een link met erectieproblemen?

Duidelijk is nu wat een vergrote prostaat is en hoe deze precies ontstaat. Hoe zit het nu met je erectieproblemen? Lees gauw verder, want ik behandel nu de vraag of een vergrote prostaat een link heeft met erectieproblemen. Hieronder geef ik antwoord op deze brandende vraag.

Zoals ik eerder aangaf, reageert de prostaat op hormonale veranderingen, waardoor deze vergroot. Ook erectieproblemen kunnen worden veroorzaakt door hormonale veranderingen. Dit heeft te maken met verminderde testosteronproductie. Je kunt dus stellen dat een vergrote prostaat niet direct leidt tot erectieproblemen.

De twee aandoeningen staan namelijk niet direct in verbinding met elkaar. Ze ontstaan allebei los van elkaar door hormonale veranderingen, zodra de man veroudert. Hoe valt het dan te verklaren dat een vergrote prostaat de erectieproblemen lijkt te verergeren? Dit heeft te maken met een aantal factoren die bij een vergrote prostaat komen kijken.

Als je constant het gevoel hebt te moeten plassen vanwege een vergrote prostaat, maar tegelijkertijd een erectie wilt krijgen, zal je merken dat dit niet lukt. Het gevoel dat je moet plassen en het tot stand brengen van een erectie zijn beide gevoelens die zich in en rondom de penis bevinden, en afleiden van elkaar. Het continue gevoel van plassen zal een erectie dus tegenwerken.

Ook het nachtelijk plassen kan erectieproblemen verergeren. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat je constant uit bed moet in de nacht om te plassen. Als je steeds wakker wordt, kom je niet in de remslaap terecht. Het gevolg hiervan is dat je helaas een slecht slaapritme ontwikkelt.

Een slecht slaapritme zorgt weer voor een verlaagde weerstand. Je bent dan veel sneller ziek. Het moge duidelijk zijn dat als je eenmaal ziek bent, je libido ook verlaagt. Als je met griep op de bank ligt, is seks echt het allerlaatste waar je aan wilt denken. Een erectie blijft dan ook uit.

Hoe kan je erectieproblemen verminderen bij een vergrote prostaat?

Het feit dat je met zowel een vergrote prostaat als met erectieproblemen te maken kunt krijgen, wil dus niet zeggen dat er sprake is van een oorzakelijk verband tussen de twee aandoeningen. Een vergrote prostaat kan door bepaalde factoren erectieproblemen wel verergeren. Hoe kan je nu, ondanks deze factoren, je erectieproblemen verminderen?

Om een antwoord te geven op deze vraag, wil ik je wat tips meegeven, namelijk:

  • het trainen van je bekkenbodemspieren
  • het slikken van medicijnen
  • niet meer drinken na acht uur ‘s avonds

Het mooie van deze tips is dat ze vrij eenvoudig zijn. Je kunt je bekkenbodemspieren bijvoorbeeld nu al direct trainen met oefeningen die je online vindt.

Tip 1: Doe bekkenbodemspieroefeningen

Je bekkenbodem zorgt ervoor dat je je urine kunt ophouden. Zwakke bekkenbodemspieren zorgen er logischerwijs voor dat je geen controle hebt over je blaas. Ga op zoek naar bekkenbodemspieroefeningen en doe iedere dag wat oefeningen (bron). Een erectie krijgen en behouden lukt alleen als je controle hebt over je blaas.

Tip 2: Slik medicijnen

Misschien ben je wat sceptisch over deze tip, maar dat is niet nodig bij het slikken van natuurlijke medicijnen. Natuurlijke medicijnen geven namelijk nauwelijks bijwerkingen. Het enige waar je op dient te letten, is of je de natuurlijke medicijnen veilig kunt combineren met andere medicijnen.

Tip 3: Stop met drinken na acht uur ’s avonds

Zet een timer om acht uur ’s avonds, zodat je niet meer onbewust drinkt na dit tijdstip. Niet meer drinken in de avond heeft als gevolg dat je blaas minder vol zit in de nacht. Dit leidt tot een beter slaapritme. Hierdoor heb je een sterkere weerstand en dus een hoger libido. Je hebt zo meer kans op het krijgen en behouden van een erectie.

“Onderschat simpele erectietips niet; ze kunnen echt een steentje bijdragen.”

Helpt een prostaatoperatie tegen erectieproblemen?

Het is een moedig besluit als je een prostaatoperatie ondergaat om je vergrote prostaat te behandelen. Bij een prostaatoperatie verwijdert de chirurg een deel van je prostaat. De operatie duurt zo’n zestig minuten en in totaal moet je tot zo’n zeven dagen in het ziekenhuis blijven liggen.

Je zal merken dat je klachten verminderen als je eenmaal een prostaatoperatie hebt ondergaan. Zo zal je minder het gevoel hebben continu te moeten plassen. Als de klachten van je vergrote prostaat verminderen na een prostaatoperatie, dan betekent dat toch dat je erectieproblemen verminderen? Helaas moet ik je teleurstellen (bron).

Uit onderzoek is gebleken dat erectieproblemen verergeren na het ondergaan van een prostaatoperatie. Ook moet je er rekening mee houden dat bij een zaadlozing het sperma voortaan via de blaas naar buiten komt. Dit betekent dat je het sperma onbewust uitplast. Dit kan erg vreemd voelen.

Ook kan een prostaatoperatie je onvruchtbaar maken. Als je een kinderwens hebt, is het dus af te raden een prostaatoperatie te ondergaan. Je zal gebruik moeten maken van andere oplossingen, zoals de tips die ik hierboven al gaf. Het zijn tips die geen kwaad kunnen. Het is de moeite waard ze uit te proberen.

Naast de eerder genoemde tips, is het ook goed om op internet te zoeken naar andere tips. Je zal merken dat er een wereld voor je opengaat met betrekking tot je vergrote prostaat en erectieproblemen. Bij het volgen van de tips komt geen langdurig herstel kijken, zoals dat bij een prostaatoperatie wel het geval is.

Bespaar je de ellende van een prostaatoperatie. Het zal niks doen voor je erectieproblemen, en ze waarschijnlijk juist verergeren. Mocht je er toch voor gaan, dan weet je dat het alleen je klachten zal verminderen die direct worden veroorzaakt door je vergrote prostaat (dus niet je erectieproblemen). Een fijn resultaat, maar niet het resultaat wat je zou willen bereiken.

Wat heeft een slechte invloed op je prostaat?

Naast dat je je richt op tips die erectieproblemen kunnen verminderen bij een vergrote prostaat, is het ook goed om te kijken naar factoren die een slechte invloed hebben op je prostaat. Denk bijvoorbeeld aan het vermijden van bepaald voedsel of bepaalde handelingen, die je misschien dagelijks uitvoert. Hieronder volgen een aantal voorbeelden.

Veel binnen zitten heeft een slechte invloed op je prostaat. Mannen die teveel binnen zitten, hebben vaak een tekort aan vitamine D3. Deze vitamine is van belang om je prostaat te beschermen tegen prostaatkanker. Ga bij lekker weer dus vaker naar buiten en laat je huid goed in aanraking komen met de zon (wel met een goede zonnebrandcrème natuurlijk).

Beweeg je weinig? Ook dat kan een slechte invloed hebben op je prostaat. Weinig beweging zorgt voor een slechte doorbloeding in je bekkenbodem. Dit heeft weer gevolgen voor je prostaat. Ga dus vaker wandelen en maak gebruik van een stappenteller. Een stappenteller geeft het aan als je een bepaalde hoeveelheid stappen hebt behaald. Dit werkt motiverend.

Veelvuldig fietsen kan ook nadelige gevolgen hebben voor je prostaat. Bij het fietsen komt er namelijk spanning te staan op je geslachtsdeel, de onderbuik, de liezen en de bekkenbodem. Ga dus wat minder lang fietsen of las bij een lange fietstocht wat meer pauzes in, zodat de spanning op je geslachtsdeel, de onderbuik, de liezen en de bekkenbodem wat kan afnemen.

Krijg je geen genoeg van vlees? Dan is het zeker goed om wat te minderen, en dan vooral met rood vlees. Varken en rund zijn hier voorbeelden van. Wanneer je vaak rood vlees eet, kan dit slecht uitpakken voor je prostaat (bron). Denk hierbij aan het krijgen van prostaatkanker. Mocht je nou echt niet kunnen minderen, ga dan wat vaker voor wit vlees, zoals kip.

Is maca een oplossing voor een vergrote prostaat en erectieproblemen?

Ik wil graag verder ingaan op het slikken van natuurlijke medicijnen. Maca is hier een voorbeeld van. Maca heet ook wel Peruaanse ginseng en staat bekend om het verhogen van je vruchtbaarheid en het verhogen van je libido. Lees verder als je meer wilt weten over maca.

Een verhoogd libido zorgt ervoor dat je sneller in de stemming komt, waardoor je een erectie sneller tot stand kunt brengen. Daarnaast doet maca wonderen voor je vergrote prostaat. Bij het consumeren van maca zullen plasproblemen verminderen, waardoor een erectie sneller tot stand komt. Maca kan zelfs je prostaat verkleinen!

Maca pakt dus niet alleen erectieproblemen aan, maar ook de klachten bij een vergrote prostaat. Ik snap heel goed dat ik nu wellicht je interesse heb gewekt, maar waar koop je het? Maca is als superfood te koop bij de Albert Heijn. Ook bij de Etos is maca te vinden. Maca heb je in poedervorm en capsulevorm.

Maca is nog geen 10 euro. Mocht het spul je niet bevallen, dan ben je er dus geen enorm bedrag aan kwijtgeraakt. Toch kan ik het mij niet voorstellen dat maca voor jou niet de oplossing is. Vooral in combinatie met bekkenbodemspieroefeningen zal het zeker zorgen voor het gewenste resultaat.

Verder geeft maca geen bijwerkingen. Wel is het aan te raden de consumptie van maca langzaam op te bouwen. Doe je dit niet, dan zullen er wel bijwerkingen optreden. Eén bijwerking hiervan is dat het je libido verlaagt. Dat is natuurlijk niet wat je wilt als je je vergrote prostaat en erectieproblemen wilt aanpakken.

Er zijn nog andere natuurlijke medicijnen die je kunt inzetten tegen een vergrote prostaat en erectieproblemen. Maca is maar één van de vele voorbeelden. Doe onderzoek om erachter te komen welk natuurlijke medicijn het beste werkt voor jou. Dit kan per persoon verschillen.

Reken vanavond al af met je erectiestoornis

Wil je vanavond al afrekenen met je erectiestoornis? Dan raad ik je aan om de methode van Chris Coster te bekijken.

Je leert daarin onder andere:

  • Het ontdekken van de oorzaak van je erectieprobleem
  • Wat je vooral NIET moet doen bij erectieproblemen
  • De beste technieken die direct een erectiestoornis verbeteren
  • Waarom de PC spier zo belangrijk is
  • Hoe je vanavond al langer een erectie hebt

Bekijk hier zijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *