Seksstandjes – van achter

Deze positie wordt in de volksmond ook wel ‘op zijn hondjes’ genoemd en is stipt favoriet bij de man boven alle andere posities. Waarom is moeilijk te verklaren maar waarschijnlijk komt het door het het aangezicht van de billen van een vrouw, voorover leunend om de penis toe te staan te penetreren. Dit roept waarschijnlijk een soort van dierlijk instinct op bij de man.

Hoe denken vrouwen over dit standje? De meningen zijn slechts in tweeën gedeeld: zij die het heerlijk vinden en zij die dit standje haten. Dit laatste wordt waarschijnlijk veroorzaakt doordat de vrouw zich tijdens deze positie als puur lustobject voelt beschouwd, weinig controle heeft over de penetratie terwijl al snel diep en hard gepenetreerd wordt met dit standje.

Aangenomen dat beide partners dit standje willen, welke voordelen heeft het ten opzichte van andere seksposities?

Ten eerste heeft de man veel bewegingsvrijheid. Hij kan middels dit standje heel diep penetreren of juist niet en heeft een goed en vrij zicht op de daadwerkelijke penetratie. De vrouw kan haar heupen of bekken goed bewegen zodanig dat een juiste stimulatie wordt bereikt. Zij kan stil blijven tijdens de penetratie of juist de bewegingen van de man tegemoet komen. Wanneer de man enigszins voorover buigt heeft hij een hand vrij om de borsten van de vrouw te strelen of om haar anus (indien gewenst) of clitoris te stimuleren.

De basis voor dit standje is niet ingewikkeld. De vrouw gaat op haar knieën en handen zitten. De partner gaat evenzo achter haar op zijn knieën zitten. Hij kan hierbij kiezen om zijn benen tussen of buiten de benen van de vrouw te plaatsen.

Het kan voorkomen dat de juiste positie niet gevonden wordt voor een goed stimulerende penetratie doordat de vrouw te hoog of te laag op haar handen zit. Even ‘bijstellen’ garandeert een goede en juiste penetratie. Bij deze positie is een diepe penetratie heel gemakkelijk maar niet altijd even wenselijk. De man moet dan ook oppassen in de opwinding niet te diep te stoten.

Met dit standje is een vaginale stimulatie te bereiken die niet of nauwelijks te evenaren is met andere standjes. Bovendien leent deze positie zich uitstekend voor het (beginnend) bedrijven van anale seks.

De man ervaart dit standje als zeer opwindend en intensief. Het hoogtepunt zal dan ook snel worden bereikt waardoor het een ideaal standje is om te eindigen met een voor beide goede vrijpartij.

Variaties Staand Van-Achter

Een erg opwindend standje voor de man. Het blijkt dat mannen dit als de favoriet onder de seksposities scharen. Dit komt doordat de man staat is hij in staat om krachtig en dieper te penetreren. Voorzichtigheid en tederheid is dan zeker ook op zijn plaats.

De bewegingsvrijheid van de man is bij dit standje bijzonder groot.

Dit standje wordt vaak gebruikt om een zogenaamd ‘vluggertje’ te maken. Het aanblik van de man op de billen van de vrouw en de penetratie werken erg stimulerend voor de man.

Voor de vrouw is het standje minder geschikt om snel naar een orgasme te komen tijdens een vluggertje omdat de man dan al vaak tegen het hoogtepunt aan zit. Wel kan de clitoris door zowel de man als de vrouw goed gestimuleerd worden.

De vrouw ligt op haar buik

Gelijk aan al de andere seksposities zijn het kleine veranderingen van houding, snelheid en bewegingen om te ontdekken hoe dit standje door beiden optimaal beleefd kan worden.

Bij deze positie gaat de vrouw op haar buik liggen met haar benen bij elkaar. De man neemt achter haar plaats met de benen gespreid over haar heen. De intimiteit kan vergroot worden wanneer de man voorover enigszins op haar gaat liggen. Er ontstaat veel lichaamscontact en de mogelijkheid elkaar te zoenen.

In tegenstelling tot de meer traditionele posities bij dit standje is ‘de vrouw ligt op haar buik’ niet direct geschikt voor een diepe penetratie. Daarentegen is er wel veel penetratiecontact doordat de benen van de vrouw bij elkaar worden gehouden.

Een andere variatie is wanneer de man tussen de benen van de vrouw plaatsneemt. Hier kan wel weer dieper gepenetreerd worden als dit wenselijk is. Een tip is om bij dit standje een kussen onder de buik van de vrouw te leggen.

Leer de beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan. Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

1 Reactie op "Seksstandjes - van achter"

 1. Els

  says:

  Vele standjes lukken mij en mijn partner niet, hoe zeer we ook ons best doen.
  Langs achter, lepeltje lepeltje op de zij, noch rechtstaand lukt ons.
  Mijn partner is zeker niet klein geschapen en kan dus de afstand van de billen naar de vagina wel "overbruggen", maar de "bocht" maken om effectief te penetreren lukt in bovenstaande posities niet.
  Zijn mijn billen te dik? Is de afstand tussen mijn anus en vagina groter dan bij anderen? Tijdens een uitstrijkje gaf de huisarts een keertje aan de grootste moeite te hebben omdat de baarmoeder zich vrij diep, in een kromming zou bevinden. Ze had de grootste moeite deze met haar eendenbek te bereiken. Zou die kromming ons ook parten spelen? Mijn partner kan de penis immers niet in onmogelijke bochten en kanten wringen in bovenstaande posities.

  Alle tips welkom! Ik hou immers wel van deze posities.

  Dank bij voorbaat.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *