9 Geheimen om Jouw Spermaproductie te Verhogen

Wist je dat de spermaproductie van mannen de afgelopen decennia drastisch is afgenomen? Sterker nog, volgens globale cijfers is de spermaconcentratie in 40 jaar maar liefst gehalveerd – en het tempo van de afname neemt ondertussen toe. omdat we de laatste jaren juist in vele delen van de wereld ongelooflijke medische doorbraken en verbeteringen van de gezondheid hebben gezien, is het misschien verrassend om te horen dat één ding steeds slechter wordt: de mannelijke vruchtbaarheid.

Als je jouw mannelijke vruchtbaarheid wilt verhogen, zijn er enkele dingen die je kunt doen om jouw kansen op bevruchting te verbeteren. Om je hierbij te helpen, kijken we in dit artikel naar de beste geheimen om je spermaproductie te verbeteren en te verhogen. We nemen de belangrijkste redenen van de afname van spermaproductie, leefgewoonten en voedingsmiddelen met je door die van invloed zijn op de vruchtbaarheid van de man.

Waarom neemt de mannelijke zaadproductie al decennialang af?

De zaadproductie is in gevaar, en dat brengt risico’s met zich mee voor het succespercentage van de mannelijke vruchtbaarheid. De vraag is niet langer of het aantal zaadcellen daalt, maar waarom. Terwijl we in de afgelopen decennia een snelle vooruitgang hebben gezien in technologie, consumptie en vrijwel alle andere gebieden, is er tegelijkertijd een grote achteruitgang op te merken in de zaadproductie van de man.

Het is zelfs vastgesteld dat de afname aan het versnellen is, met name in de westerse wereld, maar ook in Latijns-Amerika, Afrika en Azië. Wetenschappers hebben gewaarschuwd dat de mensheid een voortplantingscrisis tegemoet kan zien als het probleem van het afnemende aantal zaadcellen niet wordt aangepakt. Hierbij rijst een centrale vraag: hoe komt het dat de mannelijke zaadproductie vermindert in volume én kwaliteit?

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

1.    De moderne levensstijl

Moderne levensstijlfactoren spelen hierbij een belangrijke rol. Het aantal mensen dat handarbeid verricht, is sterk afgenomen, en er zijn meer zittende banen voor in de plaats gekomen. Over de hele wereld krijgen mensen met kantoorbanen over het algemeen meer betaald dan mensen die fysieke arbeid verrichten, wat heeft geleid tot een verslechtering van de gezondheid.

Zittende banen zijn meestal een kwestie van urenlang achter de computer zitten, gemiddeld vijf dagen per week en 8 uur per dag. Veel mensen hebben hierdoor maar weinig tijd en energie om te gaan sporten, wat vaak ook nog eens gepaard gaat met minder zin om een gezonde maaltijd te bereiden.

2. Ongezonde voeding

Spermacellen zijn zeer complexe kleine cellen die ons DNA dragen, en onze voeding speelt een centrale rol bij de gezonde vorming ervan. Dit betekent dat men voor een gezonde spermaproductie voldoende essentiële voedingsstoffen moet binnenkrijgen, zoals granen, noten, fruit, groenten en (onbewerkt) vis en vlees.

Geraffineerde koolhydraten, bewerkt vlees en groenten, en overmatig zout en suiker moeten dus vooral worden vermeden. Ze leiden niet alleen tot gezondheidsproblemen zoals obesitas, diabetes en hartziekten, maar ze kunnen ook een negatieve invloed hebben op de kwaliteit en volume van het sperma.

“Het is te danken aan de typische moderne westerse levensstijl die onnodige stress en een onbalans van de voortplantingshormonen heeft veroorzaakt, waardoor zowel mannen als vrouwen minder vruchtbaar zijn. Zolang de blootstelling aan ongezond voedsel en giftige chemicaliën niet wordt verminderd, zal het aantal gevallen van onvruchtbaarheid niet afnemen.”

Gratis video: 2 sexy vrouwen doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

3. Omgevingsfactoren

Dan zijn er ook nog omgevingsfactoren die van invloed zijn op de spermaproductie. Neem bijvoorbeeld plasticvervuiling, één van de grote vervuilers van flora en fauna, maar ook zeer schadelijk voor de menselijke gezondheid. De chemicaliën die in plastic zitten zijn de echte boosdoeners als het gaat om vruchtbaarheid.

Microplastics zijn stukjes plastic van 5 millimeter of kleiner die afkomstig zijn van grotere kunststoffen en afbreken tot kleine stukjes die uitlogen in waterbronnen, zeevruchten en verpakte levensmiddelen. Ze zitten tegenwoordig in bijna alles wat we eten, en ze zitten vol met schadelijke chemicaliën die de kwaliteit van het sperma kunnen aantasten.

Dit zijn de chemicaliën zoals ftalaten (chemische stoffen die worden gebruikt om plastic zachter te maken) die de geslachtshormonen in het lichaam, zoals testosteron en oestrogeen, kunnen verstoren of nabootsen. Ze kunnen het lichaam laten denken dat het van bepaalde hormonen al genoeg heeft en dus niet meer hoeft aan te maken, zodat de natuurlijke productie afneemt.

Eén van de minder bekende factoren die invloed heeft op de mannelijke vruchtbaarheid, is luchtverontreiniging, die alom aanwezig is in de meeste landen en veel schadelijke gevolgen voor onze gezondheid heeft. Luchtverontreinigende stoffen zoals kooldioxide, zwaveldioxide en lood eisen een tol op de mannelijke vruchtbaarheid en kunnen het DNA van sperma fragmenteren en de algemene levensvatbaarheid van sperma verminderen.

Luchtvervuiling en de blootstelling aan plastic zijn echter geen dingen die individuen direct kunnen veranderen. Het negatieve effect op de vruchtbaarheid betekent echter wel dat je een zeer goede reden hebt om duurzame ontwikkeling en schone energie te steunen en plastic verpakkingen te minimaliseren.

4. Technologie

Dan is er nog een ander probleem dat gepaard gaat met een moderne levensstijl: onze ziekelijke verslaving aan technologie. We kunnen geen moment zonder een telefoon op zak, en dat is niet het beste voor je ballen. Tegenwoordig willen en houden we niet alleen van technologie, we hebben het nodig. Het is echter niet het beste voor je ballen en kan veel schade aanrichten.

Dit komt door de warmte die mobiele telefoons, laptops en andere elektronische apparaten genereren. De hitte van elektromagnetische straling van onze mobiele apparaten maakt het voor de testikels moeilijker om de productie van sperma te garanderen. Het is daarom slim om je mobiel zoveel mogelijk uit de buurt van je liezen te houden en je testikels niet urenlang te belasten door je mobiele apparaten in je voorzak of op schoot te houden.

Tips om je spermaproductie te bevorderen

Nu je een beter idee hebt gekregen van de oorzaken van de massale daling in spermaproductie, is het tijd om meer te weten te komen over de beste manieren om spermaproductie op peil te houden. Welke dingen kun je doen om zowel de kwaliteit als het volume van je sperma te bevorderen? Hieronder beschrijven we de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden.

5.  Zorg voor meer dan voldoende lichaamsbeweging

Dit is waarschijnlijk geen geheim, want lichaamsbeweging is één van de meest heilzame methoden voor de bevordering van de fysieke en mentale gezondheid. Uit klinisch onderzoek naar de hormonale status van mannen op basis van lichamelijke activiteit, is gebleken dat mannen die sporten, veel hoger scoren op de parameters voor spermakwaliteit dan mannen die dat niet zijn.

Bovendien hebben mannen die weinig tot geen lichamelijke activiteit in hun levensstijl verwerken, meer kans op gewichtsproblemen en kunnen zij zelfs diabetes ontwikkelen, waardoor de hoeveelheid sperma die je hebt aanzienlijk kan afnemen. Zwaarlijvige mensen hebben daarnaast meer kans op cardiovasculaire problemen, die de kansen op sperma van lage kwaliteit en erectiestoornissen kunnen verhogen.

“Overgewicht kan ook leiden tot hormonale onevenwichtigheden, die de oorzaak kunnen zijn van een laag spermavolume.”

6. Stel een voedingsstofrijk dieet op

Gelukkig zijn er enkele veel voorkomende voedingsstoffen in allerlei voedingsmiddelen die het aantal en de kwaliteit van het sperma kunnen helpen verbeteren. Daarom hebben we hier een handige opsomming gemaakt van de beste sperma-beschermende voedingsstoffen, zodat je precies weet wat je vinden moet!

Wat je in ieder geval moet weten, is dat voldoende inname van zink één van de fundamenten is van de mannelijke vruchtbaarheid. Dit is een essentieel mineraal dat voorkomt in dierlijke producten zoals vlees, vis, eieren en schaaldieren. Niet alleen verbetert zink de kwaliteit van het DNA van sperma bij mannen van alle leeftijden, het verhoogt ook het testosterongehalte en maakt betere erecties mogelijk.

Voedingsmiddelen die beschikken over veel zink, zijn oesters, pompoenpitten, mager rundvlees en gras-gevoerde eiwitten, eieren, peulvruchten zoals kikkererwten, linzen en bonen, en noten zoals pijnboompitten, cashewnoten en amandelen. Zolang je deze voedingsmiddelen regelmatig opneemt in je dieet, hoef je geen zinksupplementen te nemen. Dit is belangrijk om te weten, want een te hoge inname van zink kan tot gezondheidsproblemen leiden!

Dan zijn er ook voedingsmiddelen die beschikken over foliumzuur, een wateroplosbare vitamine die ook wel bekend staat als vitamine B11. Volgens de wetenschap kan een gebrek aan foliumzuur leiden tot een toename van het aantal zaadcellen met chromosoomafwijkingen, dus als je jouw mannelijke vruchtbaarheid wilt verhogen, moet je jouw inname van foliumzuur verhogen.

Voedingsmiddelen die een goede bron zijn voor foliumzuur, zijn peulvruchten zoals zwarte erwten, linzen en bonen, verrijkte granen, bladgroenten zoals spinazie, boerenkool, rucola en sla, avocado’s, bieten, tarwekiemen, broccoli, bananen, asperges, spruitjes en runderlever.  Deze voedingsmiddelen zijn niet alleen van vitaal belang voor de spermaproductie, maar eveneens voor je algehele gezondheid!

Tenslotte is het belangrijk om jouw dieet te baseren op voedingstoffen die rijk zijn aan vitamine C en vitamine E. Het is je waarschijnlijk bekend dat vitamine C het immuunsysteem versterkt, maar er zijn bovendien aanwijzingen dat vitamine C de vruchtbaarheid kan verbeteren. De combinatie van vitamine C met vitamine E blijkt bovendien niet alleen het aantal zaadcellen te verhogen, maar ook schade aan het DNA van het sperma te voorkomen. Behalve dat vitamine E de kwaliteit van het DNA van het sperma beschermt, kan het ook het testosteron verhogen en het libido stimuleren, waardoor je gemakkelijker in de seksuele stemming komt!

Wil je jouw inname van vitamine C verhogen, verwerk dan deze voedingsmiddelen in je dieet: bieten, paprika, zwarte bessen, peterselie, boerenkool, kiwi’s, peulen, rode kool, olijven en aardbeien. Voor een gezonde dosis aan vitamine E kun je kiezen voor onder meer zonnebloempitten, pijnboompitten, amandelen, hazelnoten, pinda’s, garnalen en eieren.

Vergeet tenslotte de volgende kruiden en specerijen niet: maca-wortel, ashwagandha, fenegriek en tribulus terrestris. Deze kruiden staan erom bekend de mannelijke vruchtbaarheid te verhogen, of het testosterongehalte te bevorderen en je libido te stimuleren. Dit is goed om te weten, want houd in gedachten dat vruchtbaarheid en libido meestal hand in hand gaan met je algemene gezondheid.

7. Stoppen met roken

Ben je een fervent roker en wil je jouw spermaproductie verhogen, dan is het tijd om een duurzame verandering aan te brengen in je gewoontes. Er zijn namelijk tal van studies die uitwijzen dat roken het aantal zaadcellen permanent vermindert. Onderzoekers ontdekten bovendien dat matige of zware sigarettenrokers een lagere spermakwaliteit hadden dan degenen die minder rookten.

Roken heeft een negatieve impact op de spermaproductie omdat vrije radicalen vaker voorkomen bij rokers dan bij niet-rokers, Ze kunnen naast bevruchtingsproblemen ook problemen veroorzaken met de levensvatbaarheid van het sperma, wat betekent dat roken zowel de kwaliteit als het aantal zaadcellen vermindert. Een lage kwaliteit van het sperma verhoogt de kans dat het niet in staat is een eicel te bevruchten.

Dan zijn er ook studies die hebben aangetoond dat roken DNA-schade veroorzaakt. Roken verhoogt de fragmentatie van het DNA van sperma, wat problemen kan veroorzaken bij de bevruchting, de implantatie en de ontwikkeling van het embryo. Dit betekent dat roken het risico op een miskraam aanzienlijk kan verhogen. Roken kan ook nog eens leiden tot abnormale hormoonspiegels bij mannen, wat leidt tot een verminderde voortplantingsfunctie.

8.  Leer te ontspannen en stress te minimaliseren

Het is niet alleen moeilijk om in de stemming te komen als je gestrest bent, maar stress kan bovendien de seksuele bevrediging verminderen en de vruchtbaarheid schaden. Deze effecten van stress worden grotendeels toegeschreven aan het stresshormoon cortisol. Chronische stress is verantwoordelijk voor verhoging van het cortisolgehalte, wat weer een sterk negatief effect heeft op testosteron. Zodra het cortisol toeneemt, dreigt het testosteronniveau te dalen, wat een negatieve invloed heeft op de spermaproductie.

Stress kan worden verminderd met ontspanningstechnieken, zoals mediteren, een wandeling in de natuur maken, sporten of tijd doorbrengen met vrienden. Bovendien is het een kwestie van perceptie: Probeer niets te forceren. Laat het leven een diep loslaten zijn! Stel je persoonlijke gemoedsrust als hoogste doel en organiseer je leven daaromheen.

9. Leer te onthouden

Dit laatste mag je niet vergeten als je meer testosteron wilt behouden in je lichaam: helemaal als je spermaproductie wilt verbeteren voor het verhogen van je vruchtbaarheid, is het raadzaam om “simpelweg” minder te ejaculeren om te kunnen beschikken over een goede lading sperma.

Waarom? Het zijn slechts een paar honderd zaadcellen die weten te overleven in het zure milieu van de vagina en kandidaten worden voor een succesvolle bevruchting. Je moet dus minder masturberen om meer sperma beschikbaar te hebben voor je perfecte shot. Onthouding van masturbatie leert je bovendien meer controle te krijgen over je seksuele energie, inclusief meer discipline en zelfbeheersing!

Leer de beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan. Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *