4 Gouden Tips om Erectieproblemen Op te Lossen + 2 Oorzaken

Hem niet meer omhoog krijgen. Moeite om te groeien. Allemaal leuk en aardig verzonnen die zinnetjes, maar erectieproblemen zijn een ontzettend irritant probleem en niemand wilt het.

De penis is zo’n beetje de trots van een man, en om er dan achter te komen dat er iets mis is met je trots… Tja, geen prettige tijd natuurlijk.

Helaas bestaan er een hoop misvattingen over zowel oorzaken als oplossingen, en komt het dus voor dat je maar iets wijs wordt gemaakt. Dat terwijl je wel op zoek bent naar een oplossing voor je serieuze probleem.

Daarom heb ik voor jou het internet afgezocht naar oorzaken en oplossingen voor erectiestoornissen en ze hier voor je uitgestippeld, zodat jij je alleen nog zorgen hoeft te maken over het oplossen van je problemen.

Wat is een erectieprobleem?

Het woord “erectieprobleem” kan verschillende betekenissen hebben. Het kan betekenen dat je af en toe moeite hebt om een erectie te krijgen ondanks dat je wel opgewonden bent, maar het kan ook betekenen dat je zonder behandeling nooit meer iets kan krijgen dat lijkt op een erectie. Daarom is het verstandig eerst stil te staan bij wat nou een erectieprobleem nou is.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je erectieproblemen op te lossen en hardere erectie te krijgen, bekijk je het Complete Erectie Controle ebook.

Symptomen

Officieel spreken we van een erectieprobleem (of erectiestoornis) wanneer het krijgen van een erectie onmogelijk is geworden of niet lang genoeg vastgehouden kan worden om normaal seks te hebben. Als de penis steeds slapper wordt tijdens de seks, dan wordt er gesproken van een gedeeltelijke erectiestoornis. Als het krijgen van een erectie onmogelijk is, wordt dit een volledige erectiestoornis genoemd.

(Zelf)Testen

Er zijn verschillende (zelf)tests die je kan afnemen om een indicatie te krijgen wat het geval bij jou is. De testen variëren van een vragenlijst invullen tot bijvoorbeeld de postzegeltest. Bij de postzegeltest wikkel je een geperforeerde band postzegels rond je slappe penis voordat je gaat slapen. Dit doe je bij de basis van je penis, waarbij je ervoor zorgt dat hij wel stevig om je penis vast zit maar niet afknelt.

De reden waarom je het voor het slapen gaan doet is omdat tijdens je slaap een normaal functionerende penis in cycli stijf wordt en weer slap. Een goed werkende penis zou dus de band postzegels moeten scheuren. Is de band niet gescheurd, is het wellicht verstandig om er wat aan te gaan doen.

Consequenties

De gevolgen van erectieproblemen zijn dus het uitblijven van seksuele bevrediging, niet alleen bij de man zelf, maar ook bij de partner natuurlijk.

Ook kan dat bij de man steeds meer onzekerheid brengen, wat in sommige gevallen de relatie onder druk zet. In extreme gevallen kan dit zelfs tot een depressie leiden.

Wat zijn de oorzaken?

Ten eerste moet er onderscheid gemaakt worden tussen mentale oorzaken en fysieke of lichamelijke oorzaken van erectieproblemen. Bij mentale oorzaken zijn het vaak vooroordelen of negatieve ervaringen die door middel van het veroorzaken van stress bij de man kan voorkomen dat deze een (volledige) erectie kan krijgen. Bij lichamelijke oorzaken zijn het vaak ziektes, slechte levensstijl, of behandelingen die ten grondslag liggen aan erectieproblemen.

Mentale oorzaken

Een aantal van de oorzaken, zoals net gezegd, zijn vooroordelen. Denk hierbij aan de gedachte dat een man tijdens de seks moet presteren, moet klaarkomen, zin moet hebben, de vrouw ook moet plezieren, etc. Ook faalangst voor bijvoorbeeld de eerste keer seks komt voor. Dat kan nogal wat druk zetten op een man en het kan er dus voor zorgen dat hij onder die druk bezwijkt. Althans, zijn penis bezwijkt eigenlijk onder die druk.

Naast het feit dat het stress en depressie als gevolgen kan hebben, kunnen erectieproblemen ook juist hierdoor veroorzaakt worden. Naast stress en depressie zijn er andere gemoedstoestanden zoals angst of chronische nervositeit die erectieproblemen kunnen veroorzaken. Vervolgens kunnen ook slechte ervaringen met seks, een negatief zelfbeeld, communicatieproblemen met de partner, of een traumatische ervaring de oorzaak zijn.

Twee oorzaken die je niet vaak hoort maar wel een oorzaak kunnen zijn, zijn opvoeding en vaderschap. Wanneer je tijdens de opvoeding veelvuldig te horen hebt gekregen dat seks vies of slecht is (dit is weleens het geval bij streng religieuze gezinnen) kan dit ervoor zorgen dat je zo’n afkeer van seks krijgt dat je niet opgewonden kan raken en geen volledige erectie kan krijgen.

Die afkeer zie je ook weleens bij vaderschap. Tijdens de bevalling is het aanzicht van de vagina nou niet echt de Mona Lisa. Bij sommige mannen kan dit zo’n negatieve impact hebben dat ze (tijdelijk) geen lust meer hebben.

Lichamelijke oorzaken

Zoals hierboven al kort genoemd, zijn het vaak een slechte levensstijl, ziektes of behandelingen die erectieproblemen veroorzaken. Een veel voorkomende oorzaak is overgewicht. Naast erectieproblemen kan het zelfs tot onvruchtbaarheid leiden als het te erg uit de hand loopt. Mannen met overgewicht hebben vaak een te lage testosteronspiegel, wat niet alleen voor een verminderde spermakwaliteit kan zorgen, maar dus ook erectieproblemen.

Naast overgewicht zorgt ook roken voor een te lage testosteronspiegel, met vergelijkbare effecten. Problemen met de bloedcirculatie kunnen ook erectieproblemen opleveren. Daarbij kun je denken aan diabetes, wat je vaatsysteem op den duur aantast, of aan sporten zoals wielrennen, waarbij je het zaakje soms behoorlijk afknelt. Logisch ook dat hoge bloeddruk dus ook een oorzaak kan zijn.

Bovendien kunnen aandoeningen en ziektes zoals een hernia, waarbij je dan vooral aan een liesbreuk moet denken, Parkinson, of een blaasontsteking erectieproblemen veroorzaken. Prostaatproblemen, nogal eens voorkomend bij ouderen, is ook een mogelijke oorzaak.

De prostaat is eigenlijk een beetje de boze buur hier, want zelfs na behandelingen van prostaatkanker, zowel met medicijnen, bestraling, als prostaatoperatie kan dit gebeuren. Dan denk je ergens vanaf te zijn, maar word je opgescheept met een ander probleem. Maar ook andere aandoeningen, zoals een liesbreuk en Parkinson, kunnen voor erectieproblemen zorgen.

Is een dokter wel nodig?

Laten we zeggen dat je hebt vastgesteld dat je erectieproblemen hebt. Dan kan je eerste reactie zijn om naar de dokter te gaan, en dat is ook niet zo’n gekke reactie. Maar is het nu absoluut noodzakelijk dat je naar de dokter gaat? Is dat de enige manier waarop je je problemen kan verhelpen? Het antwoord is nee.

Veel dokters grijpen veel te snel naar medicijnen en zeggen ‘’Alsjeblieft, veel succes ermee. Daag.’’ En ja, dan kom je ook niet veel verder. Dit geldt ook voor een uroloog, die ook allemaal behandelingen op zo’n kliniek en medicijnen voorschrijft. Bovendien hanteren ze, waarschijnlijk door de NHG, bepaalde criteria waarbij staat dat je soms wel 3 maanden last moet hebben voordat het daadwerkelijk een erectieprobleem is.

Maar wat nou als je het heel af en toe hebt? Of dat je er twee maanden al last van hebt? Dan ga je toch niet zitten wachten. Naar de dokter of uroloog toegaan is eigenlijk echt pas nodig als het volledig onmogelijk is ook maar een erectie te krijgen, zelfs wanneer je al medicijnen en dergelijke hebt geprobeerd.

Je kan namelijk, mits het dus niet te erg is, gewoon zelf de touwtjes in handen nemen en het zelf fiksen. Zonder drie maanden te wachten.

Speelt leeftijd een rol?

Erectieproblemen komen zo’n beetje op iedere leeftijd voor; vooral vanaf je 18e kan het vrijwel altijd gebeuren. Het verhaaltje dat te ronde gaat is dat eigenlijk alleen ouderen of zieke mensen een erectiestoornis krijgen, dat is dus niet waar. Zelfs jongeren kunnen tegen erectieproblemen aanlopen.

Maar wat wel waar is, is dat wanneer je ouder wordt, het risico dat je erectieproblemen krijgt hoger wordt. Rond de 15% van jongeren rond de 18 kampt met erectieproblemen, maar bij mensen vanaf een jaar of 70 is dat percentage gestegen tot boven de 40%.

Overigens betekent dit niet natuurlijk dat iedereen dezelfde problemen hebben. Het kan dus zo zijn dat het overgrote deel van de jongeren maar gedeeltelijk of tijdelijk problemen hebben, en dat het overgrote deel van de ouderen juist vaak een permanente of volledige erectiestoornis hebben.

Ook zien we dat bij jongeren de oorzaak vaker psychisch is, en bij ouderen vaak lichamelijk. Dat is best logisch, want bij jongeren is dus de druk voor de eerste keer, of voor het presteren vaak prominent aanwezig, en ouderen zijn over het algemeen wat vatbaarder voor ziektes of aandoeningen.

Spelen drugs een rol?

Het korte antwoord: ja. Het lange antwoord: jazeker. Allerlei soorten drugs, van alcohol tot wiet, van xtc tot noem maar op, het heeft allemaal invloed op je erectie. Al die recreatieve drugs zorgt ervoor dat je hormoonhuishouding helemaal naar de chaos gaat, waardoor je testosteronspiegel (kijk, daar heb je hem weer) de verkeerde kant op gaat.

In het begin lijkt juist het tegenovergestelde te gebeuren, dat alles dus soepeler gaat en dat je ontspannen bent. Maar naar verloop van tijd gaat de schade aan je bloedvaten die de drugs veroorzaakt hebben een tol eisen, waardoor de bloedsomloop dermate aangetast wordt dat je erectieproblemen oploopt.

Ik zei het net ook al een beetje, maar niet alleen de drugs zoals cannabis en xtc (dus waar je meestal aan denkt bij het woord ‘’drugs’’), maar ook alcohol kan zeer negatieve gevolgen hebben voor je erectie. Alcohol zorgt voor een te zware daling van de testosteronspiegel, waardoor je moeite gaat krijgen een erectie te krijgen en het uiteindelijk misschien zelfs onmogelijk wordt.

Ook sommige medicijnen, ook drugs, kunnen ook de oorzaak zijn van erectiestoornissen. Medicijnen voor prostaatkanker, zoals al besproken, zijn hier een voorbeeld. Maar er zijn er meer. Veel meer.

Een kleine greep uit de medicijnen die erectiestoornissen kunnen veroorzaken:

 • Medicijnen voor hoge bloeddruk
 • Antidepressiva
 • Antihistaminica
 • Medicijnen voor Parkinson
 • Antiaritmische middelen
 • Medicijnen voor chemotherapie

Bedenk ook dat voor elk medicijn-type er zo’n 5 tot 30 verschillende medicijnen zijn. Dus ja, dat zijn er redelijk wat.

Welke hulpmiddelen werken slecht?

Naast de misvattingen over oorzaken, word je ook geconfronteerd met foutieve oplossingen. Je komt het wel vaker tegen, dat je ergens zit te scrollen en een website tegenkomt die belooft al jouw kwalen weg te nemen door een simpele handeling te doen of een klein pilletje te slikken. Daar moet je dus ver vandaan zien te blijven. Er zijn meer mensen het met mij eens dat erectieproblemen oplossen zonder medicatie the way to go is.

Ten eerste: homeopathie. Nee. Gewoon nee. Het is al door vele onderzoeken bewezen dat homeopathie niets meer is dan een pseudowetenschap en net zo veel effect heeft als een placebo. Oftewel: het heeft net zoveel effect als je eigen gedachten. Dus als je een middeltje tegenkomt of je ziet op het woordje ‘’homeopathisch’’ of iets wat daarop lijkt, lekker laten staan.

Vervolgens: Viagra. Nu zal je je afvragen waarom Viagra een slecht hulpmiddel is, en met terechte reden. Want Viagra zorgt er juist voor dat je gelijk een harde jongen krijgt toch? Dat klopt, maar daar zit het probleem niet.

Het is net als loshangende spiegels op je auto vastplakken met tape. In het begin helpt het, maar na een tijdje plakt het niet goed meer en moet je meer tape op plakken om het nog vast te houden. Bovendien is je spiegel nog steeds kapot. En dat is hier ook zo, want je pakt het probleem niet aan, je verhult het alleen maar. Dus ook Viagra lekker laten staan. Ook anabolen delen eenzelfde verhaal ongeveer. Je wilt het probleem aanpakken, niet verbloemen.

Dan hebben we nog verschillende soorten kruiden. Kruiden kunnen wellicht prima helpen om stress te verlagen, maar dan is vaak het kwaad al geschied en kom je nog geen stap verder. Bovendien werken kruiden 9/10 keer toch niet, ook al wordt het overal aangeboden. Dus wederom: lekker laten staan.

Wat te doen om het op te lossen? 4 gouden tips

Maar wat helpt dan wel? Hieronder 4 gouden tips waardoor je zelf je erectieproblemen kan oplossen, zonder medicatie, dokters, of wat dan ook.

Gouden tip #1: let op je voeding

Aangezien overgewicht, te hoge bloeddruk, te lage testosteronspiegel vaak komen door slecht eten en drinken, is deze eerste gouden tip nogal voor de hand liggend: zorg ervoor dat je goed let op wat je naar binnen werkt. Laat af en toe bijvoorbeeld die pizza staan, als je dat nog niet gedaan had.

Om je bloeddruk te verlagen, doe je er goed aan minder te eten wat zout bevat en voldoende vis te eten. Afvallen helpt natuurlijk ook, maar zorg ervoor dat je geen crashdieet of iets dergelijks doet en goed blijft opletten op wat je eet. Uiteindelijk zal de bloedcirculatie weer op gang moeten komen en je testosteronspiegel weer goed moeten komen te zitten.

Gouden tip #2: stop met roken, alcohol en drugs

Bij deze tip moet je een paar uitroeptekens inbeelden. Mocht je last hebben van erectieproblemen, dan is het absoluut noodzakelijk dat je stopt met roken, stopt met drinken van alcohol en stopt met drugs nemen. Alle negatieve effecten die erdoor worden veroorzaakt krijgen dan tijd en ruimte om zichzelf weer recht te zetten waardoor je langzaam maar zeker resultaat gaat zien.

Gouden tip #3: voorkom overbodige stress

Zeker voor jongeren is het geraden om overbodige stress tegen te gaan. Voordat je plannen gaat maken om seks te hebben, doe dan even wat research op het internet. Je merkt dat je niet bang hoeft te zijn voor de eerste keer. Het is altijd ongemakkelijk en niet iedereen doet het even goed.

Niet iedereen komt de eerste keer ook klaar, dus zorg ervoor dat er geen prestatiedruk op je komt te liggen. Uiteindelijk komt toch alles goed. Heb je al last van stress dan kan meditatie zoals mindfulness een goede techniek zijn om daarvan af te komen. In wat meer extreme gevallen kun je ook een psycholoog raadplegen, als je dat wilt natuurlijk.

Gouden tip #4: kegel oefeningen

Kegeloefeningen zijn oefeningen die je met je bekkenbodemspier doet. Er zitten verschillende voordelen aan het doen van je bekkenbodemspier, waaronder meer controle over urinestroom en ontlasting, maar het helpt ook om erectieproblemen op te lossen. De oefeningen bestaan vaak uit het vasthouden van spanning van de bekkenbodemspier (alsof je je ontlasting tegenhoudt) gedurende een seconde of 5-10, die je dan een aantal keer achter elkaar per dag doet.

Zo, nu weet je niet alleen hoe erectieproblemen ontstaan, maar ook hoe je ze op een natuurlijke en eigen wijze kan oplossen. Ik wens je veel succes en veel genot in de toekomst!

Reken vanavond al af met je erectiestoornis

Wil je vanavond al afrekenen met je erectiestoornis? Dan raad ik je aan om de methode van Chris Coster te bekijken.

Je leert daarin onder andere:

 • Het ontdekken van de oorzaak van je erectieprobleem
 • Wat je vooral NIET moet doen bij erectieproblemen
 • De beste technieken die direct een erectiestoornis verbeteren
 • Waarom de PC spier zo belangrijk is
 • Hoe je vanavond al langer een erectie hebt

Bekijk hier zijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

3 Reacties op "4 Gouden Tips om Erectieproblemen Op te Lossen + 2 Oorzaken"

 1. Max

  says:

  Ik bestel Sensamax al een tijdje aangezien ik redelijk gestresst ben. De pillen hebben een effectieve ondersteuning voor wanneer je niet zeker bent of je een erectie kan krijgen na een lange en zware dag. aangezien de pillen helpen en betrouwbaar zijn hoef ik mij geen zorgen te maken voor mogelijke erectie problemen. ik heb Sensamax al een tijdje gebruikt en heb nog geen bijwerkingen ondervonden. Ook heb ik niet het gevoel alsof het effect minder wordt.

 2. Henk

  says:

  Ik ben sinds kort ook met Sansamax begonnnen inderdaad, werkt echt perfect! Vooral omdat het een natuurlijk alternatief voor de bestaande pharma wereld is.

 3. den hans

  says:

  ik heb maar 2 merken, daar heb ik geen woorden voor, en dat is, Filagra 200 gr en Sildenafil van 100 gr - 150 gr en 200 gr. Ik heb 3 verschillende strips liggen met in elke strip 10 stuks. Ik heb er al een paar geslikt, van 100 en 150 gr, en dan het liefst op je nuchtere maag, en dan in een keer innemen met water. En echt na 20 minuten ga je echt iets merken, met het zicht, een kleine duizeligheid, en geloof het of niet, je piemel wordt knetterhard, en blijft hard, en als je gemeenschap hebt, moet je echt iets of wat verzachtende gel gebruiken, wat je op haar vagina smeerd en ook bij jou zelf, want de vrouw voeld het echt op haar bekken tijdens het stoten. Het is te gek en geweldig. De pillen zijn alleen via de daarvoor bestemde sites te bestellen. veel plezier

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *