Wat is de Gemiddelde Penislengte? 4 Onderzoeken Belicht

Er zijn maar weinig dingen waar mannen zich zoveel zorgen om kunnen maken als om hun penislengte. Heb ik nou een kleine penis? Is mijn lul groter of kleiner dan gemiddeld? Vinden vrouwen mijn penis wel groot genoeg? Het lijkt misschien onzin, maar mannen kunnen hier lang wakker om liggen.

Bovendien kom je soms veel tegenstrijdige informatie tegen. De ene site zegt dat de gemiddelde penislengte 16 centimeter is, terwijl de andere weer met 13 centimeter komt aanzetten. En gaat het dan over een stijve penis of een slappe? In dit artikel vind je alle belangrijke informatie: 4 onderzoeken belicht over de gemiddelde penislengte!

Dit is wat je moet weten over je penis

Voordat we beginnen over gemiddelde penislengten, moet je wat weten over de anatomie van je lul. Hoe ziet die er nou precies uit? In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, bestaat een penis niet uit spieren of bot.

Een penis bestaat enkel uit huid en zwellichamen.

De zwellichamen lopen vol met bloed wanneer je opgewonden wordt. Zo krijg je dus een erectie. Er zit dus geen bot in je penis of iets dergelijks om hem stijf te maken – dat is puur het bloed in de zwellichamen. Zoals je op de afbeelding hiernaast kunt zien, heeft de penis drie zwellichamen: twee boven en één onder de urinebuis.

Nu, over op de gemiddelde penislengte. Eerst wat feitjes over hoe deze gemeten wordt:

  • Met de gemiddelde penislengte wordt altijd de lengte in erectie bedoeld;
  • De stijve penis wordt gemeten van de basis (waar de penis aan je lichaam vastzit) tot het topje van de eikel;
  • Meestal wordt niet alleen de lengte, maar ook de omtrek gemeten;
  • Bij mannen met een kromme penis wordt ook de kromte meegenomen.
Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

4 onderzoeken over gemiddelde penislengte belicht

Zo, nu weet je precies hoe de gemiddelde penislengte bepaald wordt. Nu kan ik beginnen met het uiteenzetten van een aantal onderzoeken naar gemiddelde penislengten. Wat is die lengte nu precies per land, en in hoeverre maakt het uit hoe groot je lul is?

Onderzoek 1: Veale en collega’s (2014)

David Veale en zijn collega’s hebben in 2014 een uitgebreid onderzoek naar gemiddelde penislengten gedaan. Zij hebben uitgebreid literatuuronderzoek gedaan en zijn uiteindelijk uitgekomen op 20 onderzoeken naar de gemiddelde penislengte. Deze hebben ze met elkaar vergeleken.

Deze onderzoeken zijn over zo’n beetje de hele wereld gedaan. Het artikel bevat onderzoeken uit Nigeria, Turkije, India, de VS, Griekenland, Tanzania – je herkent het patroon wel. Hierdoor was er ook redelijk wat verschil in gemiddelde penislengte tussen de onderzoeken. Op verschillen tussen landen komen we dadelijk nog terug.

Uiteindelijk kwamen de onderzoekers uit op een gemiddelde penislengte van 13,12 centimeter.

De standaarddeviatie was 1,66 cm, wat betekent dat zo’n 70% van de mannen een penislengte had van tussen de 12,46 en 14,78 centimeter. Dit is misschien lager dan je had verwacht. Het onderzoek is echter gebaseerd op data van 692 mannen voor erectiegrootte.

Wel moet erbij gezegd worden dat deze onderzoeken uit India, Duitsland, Turkije, Egypte en de VS kwamen. Er waren dus slechts 5 onderzoeken die keken naar gemiddelde penislengte in erectie. De meeste onderzoeken keken naar uitgerekte slappe lengte, dus hoe lang de penis is als hij in slappe toestand zo ver mogelijk uitgerekt wordt. Dit was gemiddeld 13,24 cm, dus bijna even groot als in stijve toestand.

De gemiddelde omtrek van de penis in dit artikel kwam uit op 11,66 centimeter. Hiervoor was echter data van slechts twee onderzoeken gebruikt, wat niet heel betrouwbaar is. Al met al lijkt het dus alsof dit onderzoek veel data gebruikt, maar de meeste data gaat over lengte in (uitgerekte) slappe toestand.

Gratis video: 2 sexy vrouwen doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

Onderzoek 2: Lever, Fredrick & Peplau (2006)

Dit onderzoek is alweer wat ouder; het werd 11 jaar geleden uitgevoerd. Het is deze keer geen verzameling van onderzoeken, maar een internetstudie. Dit betekent dat de onderzoekers mensen op internet gevraagd hebben om een enquête in te vullen.

De enquête ging over penisgrootte en tevredenheid met penislengte en kon door zowel mannen als vrouwen ingevuld worden. Mannen moesten zeggen of ze hun penis groter, gemiddeld, of kleiner dan gemiddeld vonden, evenals hoe tevreden ze met de grootte van hun penis waren. Voor vrouwen golden deze vragen over de penis van hun partner. Uiteindelijk vulden meer dan 50.000 mensen de enquête in.

Uit het onderzoek bleek dat 66% van de mannen dacht dat hun penis gemiddeld was, maar slechts 55% was ook echt tevreden met hun lengte. 45% van de mannen zou liever een grotere penis hebben, en slechts 0,2% had liever een kleinere penis gehad.

De onderzoekers kwamen er ook achter dat kleinere mannen hun penis vaker kleiner dan gemiddeld vonden, net als mannen met overgewicht. Deze mensen wilden dan ook vaker een grotere penis hebben. Daarnaast zeiden mannen die zichzelf gemiddeld aantrekkelijker vonden dat ze ook een grotere penis hadden.

Vrouwen zeiden ongeveer hetzelfde over de penissen van hun partners: 67% gaf aan dat deze van gemiddelde grootte was. Vrouwen zijn echter veel meer tevreden met de penislengte van hun partners. 84% heeft er namelijk geen problemen mee, terwijl slechts 14% zou willen dat hun partner een grotere lul had.

Bij dit onderzoek is er natuurlijk het nadeel dat er geen echte metingen gedaan zijn naar penislengte.

Onderzoek 3: Herbenick en collega’s (2014)

Het derde onderzoek werd gedaan met 1661 mannen uit de Verenigde Staten. Het onderzoek werd oorspronkelijk gedaan om te kijken naar het condoomgebruik van mannen. Kopen mannen wel de juiste maat condoom voor hun penis?

De participanten werd een meetlint opgestuurd om de lengte en omtrek van hun penis te meten. Daarbij moesten zij wat andere vragen invullen. Omdat dit alles volledig anoniem gebeurde, gingen de onderzoekers ervan uit dat de mannen geen reden hadden om te liegen over hun penislengte. Ze hoopten dus dat het onderzoek eerlijk en betrouwbaar zou verlopen.

Uit dit onderzoek kwam een gemiddelde penislengte van 14,15 centimeter.

Bijna alle mannen hadden een penis tussen de 10 en 17 centimeter lang. Mocht jouw penis dus zo lang zijn, hoef je je geen enkele zorgen te maken.

Veruit de meeste mannen zitten ergens tussen deze twee waarden in. De gemiddelde omtrek uit dit onderzoek was 12,23 centimeter.

Een opvallende uitkomst uit het onderzoek was dat mannen die een erectie kregen doordat hun partner hen oraal bevredigde, een grotere penis hadden dan mannen die alleen door fantaseren een stijve kregen. Of dit betekent dat je een stijvere penis krijgt als iemand anders je seksueel bevredigt, kan niet met zekerheid gezegd worden.

Onderzoek 4: Dr. Ed. (2016)

Van dit onderzoek zijn geen auteurs bekend; het is te vinden op de website van Dr. Ed. Dit onderzoek is vooral gericht op tevredenheid met penisgrootte bij zowel mannen als vrouwen. Hiervoor hebben de onderzoekers een enquête afgenomen bij 2121 mensen; zowel bij mannen als vrouwen. De helft van de mensen kwam uit Europa, de andere helft uit de VS.

Hier werd aan mensen gevraagd wat zij dachten dat de gemiddelde penislengte was, en wat hun ideale penislengte zou zijn. Mannen en vrouwen zaten redelijk dichtbij elkaar wat betreft de gemiddelde penis: mannen dachten dat deze 14,1 centimeter lang is, vrouwen 13,8 centimeter. Vergeleken met de andere onderzoeken klopt dit ook redelijk, misschien iets aan de hoge kant.

Er zit echter een groter verschil tussen de ideale penislengten van mannen en vrouwen. Vrouwen in dit onderzoek zouden het liefst een partner met een gemiddelde penis van 15,8 centimeter hebben. Voor mannen is de ideale penislengte zelfs 16,6 centimeter. Dit zit ruim twee centimeter boven de gemiddelde penislengte!

Bovendien bleek er veel verschil te zitten tussen verschillende staten en landen. Een paar opvallende dingen:

  • Mensen uit West Virginia, Nebraska, Arizona en Engeland zijn pessimistisch over de gemiddelde penislengte: deze komt hier niet boven de 13,5 centimeter uit;
  • Voor mensen uit Maine, Kansas, en Arkansas (allemaal VS) kan het niet groot genoeg: hun gemiddelde penislengte zat tussen 18 en 19,3 centimeter
  • Nederlanders, Fransen en Engelsen zijn niet zo ambitieus: voor hen is een penis van 15 centimeter of kleiner ideaal

Hier zie je dus al dat mensen in Amerika liever een grotere penis hebben en denken dat de gemiddelde penis relatief groot is. Er was één duidelijke overeenkomst tussen alle landen en staten:

Iedereen vond dat de ideale penislengte groter moest zijn dan de gemiddelde penislengte.

Kortom, er zijn redelijk wat onderzoeken gedaan naar de gemiddelde penislengte. Dit zijn er slechts vier voorbeelden van. Maar waarom wordt hier zoveel onderzoek naar gedaan? Maakt de gemiddelde penislengte nou echt zoveel uit?

Maakt penislengte nu echt uit?

Mannen zijn vaak onzeker over hun penislengte. Misschien ben je daarom ook wel bij dit artikel beland! Het lijkt in de huidige maatschappij soms of penislengte ontzettend belangrijk is – met een iets kleinere penis dan gemiddeld zou je slecht in bed zijn en nooit een vriendin krijgen. Nou, daar is niets van waar.

Sterker nog; mannen geven veel meer om penislengte dan vrouwen!

Uit het laatste onderzoek dat ik noemde, bleek namelijk dat slechts 58,5% van de mannen tevreden is met hun penis. Een groot deel is neutraal, en 12% is zelfs (helemaal) niet tevreden. Daarnaast zegt 15,8% dat hun penislengte ervoor zorgt dat ze minder zelfvertrouwen hebben in bed. Dit percentage is nog hoger bij jonge mannen.

Maar hoe zit het dan met vrouwen? Uit hetzelfde onderzoek bleek dat slechts 11,2% van de vrouwen penisgrootte erg belangrijk vindt. Voor 21,4% is de grootte van je lul helemaal niet belangrijk! Het grootste deel van de vrouwen geeft aan dat penislengte een beetje belangrijk is.

Dat is ook wel begrijpelijk, want vrouwen willen natuurlijk geen man met een hele kleine of hele grote penis. Van een kleine penis voel je als vrouw niet zoveel, maar een grote lul is ook niet prettig. Die kan namelijk heel snel pijnlijk zijn voor een vrouw tijdens de seks. Lang niet alle vrouwen zijn dus zoals in porno, waarbij groter automatisch beter betekent!

Uit onderzoek 2 bleek bovendien dat 84% tevreden was met de penislengte van hun partner. Slechts een klein deel zou graag een grotere penis bij hun man willen. De kans bestaat dan ook dat dit juist mannen zijn die ook daadwerkelijk een kleinere piemel hebben.

Kortom, je hoeft je eigenlijk geen zorgen te maken over jouw penislengte!

Quotes van vrouwen over penislengte

“It’s not about the size of the ship, but the motion of the ocean.” “It’s not about the size of your sword, but how you use it.” Kortom: het gaat er niet om hoe groot je penis is, als je maar goed bent in bed. Dat zeggen de meeste vrouwen over hun voorkeur voor penislengte. Hier wat quotes van vrouwen op het internet:

“I’m a firm believer in the whole “not the size of the boat, but the motion of the ocean” philosophy. I’ve had sex with guys with big dicks who just didn’t know what to do with them. And then there are guys with maybe more average sized junk who totally rocked my world, so it’s really dependent on the guy.”

“Size doesn’t matter unless you’re either really big or really small. This is the one area of life where it is completely acceptable — in fact, preferred — to be average. Average is good.”

“Size is sort of like your salary. Doesn’t affect me much unless it’s incredibly large or ridiculously small.”

Kortom: zolang je rond het gemiddelde van 13 tot 14 centimeter zit, maakt het vrij weinig uit hoe groot je penis is. Er zullen altijd vrouwen zijn die liever een grotere penis hebben, maar dat geldt voor mannen toch ook met borsten? Maak je dus geen zorgen over je penislengte, maar besteed meer tijd aan beter worden in bed!

Leer de beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan. Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *