Ultieme Tips Voor Fijne & Pijnloze Anale Seks

Anale seks kan op het eerste gezicht wellicht overkomen als een intimiderende ervaring, maar als je eenmaal de drempel hebt overschreden, dan kan het een verrassend fijne manier van seks zijn! Ongetwijfeld kan anale seks voor allebei schoon, veilig en heel plezierig aanvoelen. En, ongeacht je geslacht, is het zelfs mogelijk om een orgasme te krijgen terwijl je aan de ontvangende kant bent.

Verschillende onderzoeken suggereren dat ongeveer 10 á 15 procent van de heterokoppels en 60 procent van de homoseksuele stellen regelmatig anale seks hebben, met als voornaamste drijfveren om seksueel te experimenteren en meer seksplezier te ervaren. Wil je weten hoe anale seks de ultieme ervaring kan zijn voor jou en je partner? Lees dan snel verder, want in dit artikel geven we je de beste tips om je anale seksleven naar een hoger niveau te tillen.

1: Praat over anale seks met je partner

Net zoals bij andere vormen van seks, is het bij anale seks belangrijk om je comfortabel en veilig te voelen. Hierbij speelt communicatie met je partner een vitale rol. Bespreek daarom van tevoren waar je je je klaar voor voelt en maak je grenzen kenbaar. Waar ben je enthousiast over om te proberen? Waar heb je beslist geen zin in? Door open en eerlijk te zijn, kun je beter uitzoeken hoe je je voelt en waar je naar op zoek bent.

Als je weet dat je het echt wilt, dan zal anale seks al gauw een veel fijnere ervaring worden. Door er daadwerkelijk opgewonden over te zijn, wordt het experimenteren en ontdekken een plezierige ervaring voor jullie allebei. Als je met je partner overeengekomen bent dat er voldoende enthousiasme is voor anale seks, dan is het tijd om hiermee te experimenteren. Doe anale seks dus niet alleen omdat je partner het wil, of omdat je denkt dat het moet.

“Het belangrijkste is ervoor te zorgen dat je echt enthousiast bent om het te ervaren.”

Wanneer het moment van anale bevrediging is aangebroken, behoud dan een open communicatielijn en vraag aan je partner wat goed voelt en wat minder prettig is. Op deze manier kom je meer te weten over het plezierniveau en jullie voorkeuren. Het is hierbij belangrijk om vooral stapsgewijs te experimenteren en samen de penetratietechniek te ontdekken.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

2: Begin langzaam en zo comfortabel mogelijk

Probeer, om de ontvangende partij te laten ontspannen en klaar te maken voor penetratie met de penis, eerst eenvoudig te beginnen met vingers of kleine speeltjes. Start bijvoorbeeld met het drukken op de anale zone en langzaam naar binnen te gaan met een vinger of een kleine buttplug, om vervolgens over te gaan op twee vingers of een groter speeltje. Wanneer de ontvangende partner zich eenmaal op zijn of haar gemak voelt, kun je beginnen met het geslachtsdeel.

“Raak samen opgewonden door voorspel te doen en zachtjes met de vinger over de anus van je partner te wrijven, voordat je experimenteert met het daadwerkelijk inbrengen van de penis.”

Voor de ontvangende partij kan het overigens slim zijn om anale stimulatie eerst gewoon zelf te proberen. Wanneer je in je eentje begint met experimenteren, kun je alvast wennen aan de anale sensatie en meer vertrouwd raken met het idee om nieuwe dingen te doen met je partner. Op deze manier weet je al wat meer over wat goed voelt en krijg je een beter beeld van de gevoeligheid van daar beneden.

Aangezien er veel individuele variatie is in de gevoeligheid van de anus, is het aan te raden om anale seks voor de eerste keer te proberen nadat je al een hoogtepunt hebt bereikt – het lichaam is hierdoor  meer ontspannen en open voor anale stimulatie. Het beginnen in de douche en zachtjes masseren met een zeepachtige vinger kan tevens een geschikte aanpak zijn om te beginnen. Het experimenteren in bad geeft een “schoon” gevoel en laat je gemakkelijker wennen aan het spelen met de anale zone.

Wat betreft de penetratietechniek, zullen mensen waarschijnlijk denken dat ze kleine in- en uitbewegingen moeten maken. In veel gevallen voelt dat echter niet goed aan voor de gepenetreerde. Een betere strategie om te beginnen, is door stap voor stap naar binnen te gaan en dan 10 á 20 seconden daar te blijven. Op deze manier went de sluitspier aan penetratie en kan die zich beter ontspannen.

3: Wees voorbereid en begripvol

Een veelvoorkomende opvatting over anale seks is dat het vies is en er poep kan opduiken. Mocht dit onverhoopt gebeuren, laat elkaar dan weten dat het niet erg is en schaamte niet nodig is. Probeer begripvol en meelevend om te gaan met dergelijke situaties en zorg ervoor dat je wat papieren zakdoekjes bij de hand hebt en makkelijk onder de douche kan stappen om de boel schoon te maken.

Wanneer je een goede voorbereiding uiteenzet, hoef je je echter weinig zorgen te maken over viezigheid. Zolang je van tevoren een bezoek pleegt aan het toilet en een goed gevoel hebt over de laatste stoelgang, dan is er weinig kans op een spontane poepsituatie. Houd de billetjes net zo schoon als de rest van het lichaam om je zelfverzekerd en comfortabel te voelen tijdens de anale seks.

Gratis video: 2 sexy vrouwen doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

4: Denk aan voorbehoedsmiddelen en glijmiddel

Hoewel er uiteraard geen zwangerschap kan optreden bij ejaculatie in de anus, is er altijd een kans dat sperma terechtkomt in de vagina. Verklein dit risico door de juiste voorbehoedsmiddelen te gebruiken. Een condoom is een uitstekend hulpmiddel om niet alleen verschillende infecties zoals HIV, chlamydia en herpes te vermijden, maar ook om pijnlijke wrijving te verminderen en de anale seks gladder te laten verlopen.

“Ook bij anale seks is er een kans op overdraagbare infecties, zelfs meer dan bij vaginale seks. Het gebruik van een condoom is de enige zekere manier om dit te voorkomen.”

Ook als je een condoom gebruikt, is het alsnog aan te raden om extra glijmiddel in te zetten. Bij anale seks is glijmiddel extra belangrijk, omdat de anus en het rectum niet beschikken over een natuurlijke bron van glijmiddel zoals de mond en de vagina. Tijdens de anale seks kun je je daarom beter niet inhouden met glijmiddel en zoveel als mogelijk te gebruiken.

Let erop dat je de juiste soorten glijmiddel kiest. Gebruik in combinatie met een condoom nooit glijmiddelen op basis van petroleum of olie, zoals vaseline of massageolie, want die hebben de kans om het latex kapot te maken. Kies er daarom voor om een glijmiddel te gebruiken op water- of siliconenbasis, om er zeker van te zijn dat je een veilige en plezierige ervaring tegemoet gaat.

5: Maak kennis met verschillende standjes

Hoewel je al snel zal denken aan doggy style, zijn er een aantal geweldige standjes voor de anale seks, geschikt voor alle niveaus. Om te beginnen is het voor ontvangende partners vaak het makkelijkst om te zitten op hun handen en voeten, of om te liggen op hun buik of op hun rug. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om bovenop te liggen. Hoewel dit psychologisch meer controle geeft, kan het zo lichamelijk wat moeilijker zijn om te ontspannen.

Als je klaar bent om te experimenteren met anale seks, ga dan aan de slag met de volgende standjes:

De anale missionaris

Vind je het heerlijk om face-to-face seks te hebben, neem dan de oude vertrouwde missionarispositie aan en laat de ontvangende partner de benen op de schouders van de gevende partner leggen. Hierdoor heeft de gevende partner meer toegang en kan je tegelijkertijd veel oogcontact met elkaar hebben. Dit is perfect wanneer je samen klaar wil komen en op zoek bent naar meer intimiteit en vertrouwen.

De diepe lepel

Wil je gedeelde controle over de bewegingen, dan is lepelen de ideale keuze om te kunnen ontspannen en te genieten van een extra vleugje intimiteit. Probeer als gevende partij op de zij te liggen als de “grote lepel”,  terwijl de ontvangende partner de positie inneemt van de “kleine lepel”. De diepe lepel is geweldig om mee te beginnen als je wilt wennen aan anale seks en rustig aan de slag wilt gaan zonder dat iemand de overhand neemt.

Face down, ass up

Deze positie wordt ook wel doggy style genoemd en is waanzinnig voor anale seks. In dit standje ligt de ontvangende kant met het gezicht naar beneden, rustend op de handen, voeten en knieën. Wil je het extra sexy en comfortabel maken, dan kan je hierbij ook kiezen om een been te buigen bij de knie en die te laten rusten op een kussen. Mocht je aan de gang gaan met deze positie, dan heeft de gever het voordeel van veel toegang en controle, en kan het lichaamsgewicht gemakkelijk in balans worden gehouden door de billen vast te houden.

Cowgirl of cowboy

Wil je de rollen omdraaien, dan is de traditionele cowgirlpositie geweldig om te proberen. In deze positie kan de gevende partner gemakkelijk het tempo bepalen en zelf de diepte regelen waarmee de penis naar binnen gaat. Dit is tevens een goede manier om een orgasme te krijgen, aangezien de clitoris tegelijkertijd gestimuleerd kan worden.

De lijfwacht

De lijfwacht is een anale sekspositie die veel weg heeft van lepelen, maar waarbij je allebei rechtop staat en in dezelfde richting kijkt. De gevende partner kan op deze manier gemakkelijk van achteren binnenkomen en de armen om de partner heen slaan voor extra intimiteit. Wil je voor krachtigere seks gaan, gebruik dan de muur om tegen aan te leunen!

6: Ga voor het anale orgasme

Het mooie aan anale seks is dat het absoluut mogelijk is om een climax te bereiken. Door middel van voldoende stimulatie van de billen, het rectum, de anale opening en, indien aanwezig, de prostaat, kan de ervaring van een orgasme een geweldige sensatie zijn om naar uit te kijken. De bevrijding van seksuele spanning met anale seks is voor iedereen anders, dus probeer op avontuur te gaan en te experimenteren met je partner.

Ontspanning is zonder enige twijfel het geheim van een (anaal) orgasme. Probeer daarom vooral de anale sluitspieren te ontspannen en je bewust te zijn van hoe je anus reageert op aanrakingen. Ga met je partner aan de slag en probeer de anus te vingeren om de erogene zones te ontdekken. Op die manier maak je spelenderwijs kennis met de plezierige en minder prettige plekken.

“De sleutel tot het orgasme is pure ontspanning en jezelf op laten gaan in het moment.”

Door de experts wordt er soms gesproken over de mannelijke P-spot en de vrouwelijke A-spot. Met de P-spot wordt ook wel de prostaatklier bedoeld, en die heeft ongeveer dezelfde grootte als een walnoot. De P-spot kun je vinden onder de blaas en kun je stimuleren door een vinger, dildo of penis ietwat omhoog te duwen naar de navel. Het herhalend stimuleren van de P-spot bij de mannen is een geweldige manier om tot een hoogtepunt te komen.

De vrouw heeft te maken met de A-spot, soms ook wel de vrouwelijke prostaat genoemd, en deze bevindt zich diep in de vagina tussen de baarmoederhals en de blaas. Hoewel de A-spot te vinden is in de vagina, kan anale seks een uitstekende methode zijn om deze zone te stimuleren. Eén van de beste manieren om deze plek te bereiken is door de vrouw bovenop te laten zitten en haar meer controle te geven.

Nu je meer te weten bent gekomen over de speciale zones die je met anale seks kan bereiken, is het belangrijk om de andere erogene zones niet te vergeten. Probeer je tijdens de anale seks daarom ook te concentreren op plekken zoals de clitoris, het scrotum, de tepels en de nek. Vraag je partner welke plekken het meeste genot bezorgen en combineer je focus op de meest speciale!

7: Laat het los

Nu je na het lezen van dit artikel een gedegen voorbereiding hebt uitgevoerd, komt het echte werk eraan te pas. Om af te sluiten, willen we je op het hart drukken dat wanneer het moment voor anale seks is aangebroken, er geen enkele aanleiding is om te stressen! Ga aan de slag met experimenteren, neem de tijd en schaam je vooral niet. Wanneer je het idee loslaat dat de anus een verboden en vieze plek is, dan zal het veel makkelijker zijn om plezier te hebben!

Leer de beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan. Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *