Hoe Werkt een Penispomp? Uitleg + 7 Ernstige Gevaren bij Gebruik

Heel veel mannen zijn ontevreden over de lengte van hun penis, of hebben problemen met het behouden van een erectie. Het is dan ook niet raar dat veel van deze mannen op zoek gaan naar een oplossing voor deze problemen. Vaak komen ze dan bij de penispomp uit, een apparaat dat je een hardere, grotere en dikkere penis dan ooit tevoren belooft.

Hoewel dit niet geheel onwaar is, brengt het gebruik van een penispomp verschillende gevaren met zich mee. Zelfs als je het apparaat volledig juist gebruikt, is het nog vrij risicovol. In dit artikel zal ik uitleggen hoe een penispomp precies werkt en welke gevaren er op de loer liggen bij het gebruik ervan.

Hoe werkt een penispomp precies?

Een penispomp bestaat uit een harde plastic buis, met daaraan een pompje of eventueel een knijpzakje. De bedoeling is dat je je penis in de plastic buis schuift. Vervolgens moet je aan het pompje trekken of in het zakje knijpen om de buis vacuüm te trekken (dit wil zeggen dat je alle lucht uit de buis pompt).

Als de buis vacuüm wordt getrokken, neemt de druk in de buis toe. De ruimte die de lucht eerst innam, moet nu worden opgevuld met iets anders. Aangezien jouw penis het enige andere in de buis is, wordt je penis als het ware gedwongen om deze ruimte in te nemen. Je penis moet hiervoor opzwellen, dus wordt er meer bloed naar de penis getrokken en krijg je een erectie.

Deze erectie is echter niet hetzelfde als een normale, natuurlijke erectie. De groei van je penis komt door factoren van buitenaf, en is niet vanuit je lichaam zelf aangestuurd. Hierdoor komt het dat de erectie die je krijgt met een penispomp maar tijdelijk is.

Na ongeveer een half uur zal je erectie waarschijnlijk weer weg zijn, als je lichaam verder geen reden heeft om al dat bloed in je penis te houden.

Wat ook wel belangrijk is om te noemen, is dat schaamhaar er soms voor kan zorgen dat de penispomp niet goed afsluit, waardoor je deze niet kan gebruiken. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid schaamhaar die je hebt en de penispomp die je gebruikt, maar veel mannen zullen zich dus moeten scheren voordat ze de pomp succesvol kunnen gebruiken.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je erectieproblemen op te lossen en hardere erectie te krijgen, bekijk je het Complete Erectie Controle ebook.

De gevaren van een penispomp

Het zou natuurlijk mooi zijn als een penispomp je zonder enige bijwerkingen aan een erectie zou kunnen helpen, maar dit is helaas niet zo. Net als aan andere middelen zijn er ook aan het gebruik van een penispomp enkele gevaren verbonden, waarvan sommige vrij ernstig kunnen zijn. In dit artikel zal ik de volgende gevaren bespreken:

 • Kneuzingen van de penis
 • Een penisbreuk
 • Misvormingen aan de penis
 • De ziekte van Peyronie
 • Tijdelijke impotentie
 • Littekens op de penis
 • Rood-paarse vlekjes op de penis

Gevaar 1: Kneuzingen van de penis

Als je een penispomp gebruikt, hoop je natuurlijk dat dit hele proces pijnloos zal verlopen. Je hoopt dat je je penis uit de buis kan halen, en dat je dan zonder verdere ongemakken aan seks kan beginnen. Helaas is dit lang niet altijd hoe dit gaat.

Het kan zomaar dat het gebruiken van een penispomp voor jou een uiterst pijnlijke ervaring zal zijn.

Het is belangrijk om te begrijpen dat elke penis anders is. Niet alleen verschillen penissen sterk in grootte, maar ook in vorm en in de manier waarop ze stijf worden. Als je bijvoorbeeld van nature een kromming in je erectie hebt, iets wat heel normaal is, dan kan het zomaar zo zijn dat je penis helemaal niet in de harde plastic buis van de penispomp past zodra deze stijf wordt.

Dit kan leiden tot hevige kneuzingen van de penis. Maar liefst 1 op de 25 gebruikers van deze pompen krijgt na gebruik last van enige kneuzing, en dit is beslist geen pretje. Je penis verkleurt, voelt pijnlijk aan, en kan enigszins opzwellen.

Kneuzingen genezen in principe vanzelf, maar dit kan tot wel vier weken lang duren. Gedurende die vier weken kun jij geen seks hebben zonder pijn, en soms is het zelfs al pijnlijk als je überhaupt een erectie krijgt.

Gevaar 2: Een penisbreuk

Zoals net al gezegd, kan het groeien van de penis in een harde plastic buis zorgen voor kneuzingen, maar de gevolgen hiervan kunnen nog veel heftiger zijn. Een kneuzing van de penis is vervelend, maar dit gaat in ieder geval uiteindelijk vanzelf over. Op de lange termijn heb je er geen last meer van.

Dit ligt bij een penisbreuk wel even anders.

Een penisbreuk is een scheur in een van de drie zwellichamen van de penis. Als zo’n scheur ontstaat, hoor je een krakend geluid. Vervolgens zal je een blauwpaarse zwelling zien optreden en zal de penis kromtrekken. Dit is bijzonder pijnlijk, en kan bovendien zeer ernstige gevolgen hebben.

Zo is het gescheurde zwellichaam vaak niet meer te herstellen, zeker in een later stadium niet meer. In het beste geval leidt dit ertoe dat de penis kromtrekt zodra je een erectie krijgt; in het ergste geval zorgt dit ervoor dat je geen erectie meer kan krijgen. Verder kan de urinebuis beschadigd raken, waardoor het moeilijker wordt om te plassen.

Het is heel goed mogelijk dat je permanent impotent wordt, terwijl je juist makkelijker een erectie wilde krijgen.

Als je te maken krijgt met een penisbreuk, moet je zo snel mogelijk naar een uroloog, een huisarts of de eerste hulp, want dan is de kans het grootst dat het nog te verhelpen is. Het kan ook helpen om de breuk te koelen met ijs om bloeding tegen te gaan. Maar wat natuurlijk het beste helpt, is gewoon geen penispomp gebruiken.

Gevaar 3: Misvormingen aan de penis

Zoals eerder al uitgelegd, dwingt een penispomp je penis om groter te worden, door zichzelf vacuüm te trekken. Hierdoor ontstaat veel druk op de penis. Deze druk kan ervoor zorgen dat bloedvaten op verschillende plekken in de penis barsten. In sommige gevallen merk je hier weinig van, maar in andere gevallen kan dit tot allerlei misvormingen aan de penis leiden.

Een misvorming die niet heel ernstig is, maar wel heel vaak voorkomt, is een zeer opgezwollen voorhuid. De bloedvaten in de voorhuid zijn dan gebarsten; hierdoor blijft de huid een aantal dagen sterk gezwollen. Dit ziet er natuurlijk onaantrekkelijk uit, bovendien kan dit erge pijn doen.

Meestal houdt dit enkele dagen aan, maar dergelijke misvormingen gaan echter niet altijd weer weg. Soms blijf je er voor altijd sporen van zien en krijgt je penis nooit meer precies de vorm die hij eerst had.

Gevaar 4: De ziekte van Peyronie

De ziekte van Peyronie is een aandoening waarbij de penis kromtrekt bij het stijf worden. Bij mensen met de ziekte van Peyronie ontstaat er verhard bindweefsel in de penis, waardoor deze niet meer recht kan blijven als je een erectie krijgt.

Hoe dit weefsel zich ontwikkelt, is nog onduidelijk, maar het is wel duidelijk dat mensen die een penispomp gebruiken een veel grotere kans hebben om deze ziekte te krijgen.

Een mogelijkheid is dat beschadiging van de zwellichamen hieraan bijdraagt. Als deze beschadigd raken en er littekenweefsel aan deze zwellichamen ontstaat, lijkt de kans groter te zijn dat er te veel hard weefsel ontstaat in de penis, waardoor je de ziekte van Peyronie krijgt.

Aangezien de zwellichamen door de hoge druk in een penispomp sneller beschadigd raken, is het dus niet zo gek dat je deze ziekte vaker ziet bij gebruikers van zo’n apparaat.

In de meeste gevallen ontstaan hierdoor geen directe klachten, maar in andere gevallen zorgt deze ziekte ervoor dat het onmogelijk wordt om seks te hebben. Voor sommige mannen wordt het krijgen van een erectie zelfs pijnlijk. Los van dat een heel kromme penis er niet mooi uit ziet, kan dit dus ook voor ernstiger problemen zorgen.

De ziekte van Peyronie gaat niet vanzelf over, en behandeling met medicijnen is op dit moment ook niet mogelijk. De enige optie die je hebt om hiervan af te komen is een operatie. Tijdens deze operatie moet een stukje uit de penis verwijderd worden, en na deze operatie is de penis altijd kleiner dan daarvoor.

Hoewel sommige mannen een penispomp gebruiken omdat ze een grotere erectie willen, kan dit er juist voor zorgen dat hun erectie voor altijd een stuk kleiner is.

Gevaar 5: Tijdelijke impotentie

Doordat je penis tijdens de behandeling met een penispomp afgekneld is, kunnen er bloedvaten in de penis scheuren. Als er teveel van deze bloedvaten scheuren, wordt het onmogelijk om voldoende bloed naar je penis te krijgen, en zal je geen erectie meer kunnen krijgen.

De impotentie die in zo’n geval ontstaat is gelukkig wel maar tijdelijk. Bloedvaten herstellen zich over tijd weer. Uiteindelijk zal je weer gewoon een erectie kunnen krijgen. Het kan echter wel enkele dagen duren voor de bloedvaten in je penis weer voldoende hersteld zijn om een fatsoenlijke erectie te kunnen krijgen. Tot die tijd is het voor jou onmogelijk om seks te hebben.

Het zou toch wel erg gênant zijn als je een penispomp gebruikt zodat je seks met iemand kan hebben, met als gevolg dat je juist geen erectie meer kan krijgen en je partner teleur moet stellen.

Gevaar 6: Littekens op de penis

Door het gebruik van een penispomp kunnen er littekens op de buitenkant van je penis ontstaan. Dit is natuurlijk geen aantrekkelijk gezicht, maar ook voor je seksuele ervaring zijn littekens slecht. Littekenweefsel is namelijk veel minder gevoelig voor seksuele prikkeling dan de huid die er eerst zat. Genoeg redenen dus om dit te vermijden.

Hoe kan het nou dat je aan de buitenkant van je penis littekens kan krijgen door een penispomp? Dit komt doordat er tijdens het vacuüm trekken van de buis, waarmee je je penis dwingt om uit te zetten. Doordat er van alle kanten ineens zo hard aan de penis getrokken wordt, kunnen er blaren ontstaan onder de huid van je penis.

Een blaar is een met vocht gevuld blaasje onder de huid. Deze blaar zal uiteindelijk openbarsten. Op de plek waar de blaar zat, zal een litteken ontstaan. Ook kan de penis te sterk afgekneld raken, waardoor er wondjes op de penis ontstaan. Die wondjes kunnen later dan ook veranderen in littekens.

Gevaar 7: Paarsrode vlekjes op de penis

Als je een penispomp gebruikt, dan hoop je natuurlijk dat je penis er nog enigszins aantrekkelijk uit ziet. Dit kan echter helemaal mislopen. Door de vergrote kans op bloeduitstortingen in de penis, heb je de kans dat je penis er vol rode vlekken weer uitkomt – iets waar natuurlijk niemand blij van wordt.

De kleine paarsrode vlekken die door een penispomp op je penis kunnen ontstaan, worden ook wel petechiën genoemd. Deze vlekken zijn in feite ophopingen van bloed die zich onder de huid bevinden. In principe zijn deze vlekjes vrij onschuldig, maar ze worden door veel mensen als niet mooi ervaren, en de meeste mannen zullen dit dus liever vermijden.

Zoals je kunt lezen, is een penispomp bepaald niet ideaal om erectieproblemen op te lossen. Los van het feit dat dit hulpmiddel sowieso maar voor een tijdelijke erectie zorgt, is de waslijst aan mogelijke gevaren die de pomp met zich meebrengt reden genoeg om niet voor deze oplossing te kiezen.

Er zullen immers maar weinig mannen zijn die voor één enkele erectie het risico willen nemen dat ze nooit meer seks kunnen hebben.

Ik snap dat het verleidelijk is om naar een makkelijke oplossing te grijpen, als je kampt met dit soort problemen, maar in dit geval wegen de nadelen echt niet op tegen de voordelen.

Mijn advies is om te zoeken naar een manier waarmee je je erectieproblemen permanent oplost.

Dit zal meer tijd en moeite kosten, en het zal echt niet altijd gemakkelijk zijn, maar uiteindelijk zal je blij zijn dat je het hebt gedaan.

Reken vanavond al af met je erectiestoornis

Wil je vanavond al afrekenen met je erectiestoornis? Dan raad ik je aan om de methode van Chris Coster te bekijken.

Je leert daarin onder andere:

 • Het ontdekken van de oorzaak van je erectieprobleem
 • Wat je vooral NIET moet doen bij erectieproblemen
 • De beste technieken die direct een erectiestoornis verbeteren
 • Waarom de PC spier zo belangrijk is
 • Hoe je vanavond al langer een erectie hebt

Bekijk hier zijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

1 Reactie op "Hoe Werkt een Penispomp? Uitleg + 7 Ernstige Gevaren bij Gebruik"

 1. George Tjepkema

  says:

  Een prima bloemlezing over de gevaren van een penispomp maar kan ik ook alleen maar 1 boek bestellen met de titel Automatische ercetie controle?

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *