Kan Een van Jullie Niet Klaarkomen? 6 Oplossingen

Het beleven van een orgasme is één van de meest sensationele momenten tijdens de seks. Dit hoogtepunt van seksuele opwinding gaat gepaard met zeer intense gevoelens van genot in je hele lichaam. En hoewel de seks idealiter niet volledig draait om het krijgen van een orgasme, is het natuurlijk wel vervelend als één van jullie maar niet kan klaarkomen, ondanks het vele proberen…

Er zijn zowel vrouwen als mannen die moeite ervaren met het krijgen van een orgasme tijdens het vrijen met hun partner. Wellicht hebben ze geen problemen om een hoogtepunt te bereiken tijdens masturbatie, maar kunnen ze maar niet klaarkomen tijdens seksuele handelingen met hun partner. Hier kunnen verscheidene oorzaken voor zijn, en het is belangrijk om deze te leren kennen voordat er gezocht kan worden naar passende oplossingen. In dit artikel zetten we alle broodnodige informatie op een rijtje. Lees dus snel verder.

Waarom kan één van jullie maar niet klaarkomen? – 8 veelvoorkomende oorzaken

Moeilijkheden bij het krijgen van een orgasme zijn eigenlijk heel gewoon, hoewel er wel een degelijk een verschil in orgasmecijfers te vinden is. Zo blijkt bijvoorbeeld uit een grootschalig onderzoek, uit 2016 uitgevoerd door de Archives of Sexual Behaviour, waar meer dan 50.000 volwassenen bij betrokken waren, dat maar liefst 95% van de mannen meestal of altijd een orgasme krijgt tijdens de seks, vergeleken met 65% van de vrouwen.

Voor sommige vrouwen en mannen hoeft het gebrek aan een orgasme geen probleem te zijn, voor anderen wel. Het orgasme wordt vaak gezien als het ultieme doel van wederzijdse seks, en wanneer een partner maar niet kan klaarkomen, denkt de ander vaak dat er iets mis is en kunnen er onzekerheden over de seksuele prestaties ontstaan. Misschien zijn ze niet sexy genoeg, of voelt hun partner zich niet meer tot hen aangetrokken, of voldoen ze niet aan zijn of haar behoeften.

Het is niet zo raar dat dergelijke onzekerheden ontstaan, want een gebrek aan aantrekkingskracht naar de ander toe kan zeker een rol spelen bij de afwezigheid van een orgasme. We moeten echter niet vergeten dat er andere oorzaken kunnen zijn voor het niet kunnen klaarkomen tijdens seksuele handelingen. Laten we beginnen met het onder de loep nemen van de meest voorkomende oorzaken die zowel bij vrouwen als mannen voorkomen.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

1. De afwezigheid van plezier in seks met de ander

Zelfs als een stel van elkaar houdt, kan het voorkomen dat een partner maar niet kan genieten van de seks met de ander. Misschien heeft dit te maken met de manier waarop het seksleven wordt aangepakt en is er een gebrek aan communicatie, waardoor dit niet aan elkaar wordt duidelijk gemaakt. Iedereen heeft zijn eigen seksuele voorkeuren en het kan heel goed zijn dat de één niet goed op de hoogte is van wat de ander prettig vindt. Dit kan het plezier in seks bederven, wat zich weer kan uiten in de afwezigheid van een orgasme.

2. Relatieperikelen

Problemen in de relatie kunnen een directe aanleiding zijn voor het gebrek aan een orgasme. Misschien zijn er bepaalde situaties in de relatie voorgevallen die hebben geresulteerd in een verminderde zin in seks. Onuitgesproken relatieperikelen kunnen ertoe leiden dat je er mentaal niet helemaal bij bent en moeite hebt om de rust en kalmte te vinden die je seksuele verlangens juist nodig hebben om volledig tot uiting te komen.

“Relatieproblemen, of het nu gaat om jaloezie, verdriet of boosheid, kunnen mentale blokkades vormen en het seksleven negatief beïnvloeden. Het is dus belangrijk om de tijd te nemen voor elkaar en conflicten aan te snijden.

Gratis video: 2 sexy vrouwen doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

3. Niet opgewonden genoeg voor de seks

Het seksueel verlangen moet voldoende worden aangesproken om een hoogtepunt te bereiken, maar soms kunnen onze dagelijkse omstandigheden hieraan in de weg staan, waardoor we onvoldoende zin in seks hebben. Het is dan ook algemeen bekend dat stress een negatieve invloed kan hebben op je libido. Als je in een miljoen richtingen gedreven wordt en het stressniveau tot 10 laat stijgen, is het geen wonder dat seks niet hoog op de to-do-lijst staat. Het vinden van manieren om stress te verminderen, kan het seksleven weer op de rails krijgen.

Het gebrek aan opgewondenheid tijdens de seks kan overigens ook te maken hebben met andere oorzaken, zoals onvoldoende tijd nemen voor het voorspel, strelen, kussen en andere vormen van intimiteit. Er moet immers gewerkt worden naar dat hoogtepunt, en dat kan alleen als de passie van beide partners voldoende wordt geactiveerd.

4. De angst om de controle te verliezen

Als je geleerd hebt en gewend bent om elk aspect van je leven onder controle te houden, dan kan het moeilijk zijn om in bed juist precies het tegenovergestelde te doen! Het weigeren om de controle los te laten, kan de reden zijn dat jij of je partner geen orgasme kunt krijgen. Als angst door je lichaam gaat, heeft het de neiging het over te nemen. Als dit gebeurt, is er echter helemaal geen reden tot paniek, want het is juist dé manier om tot extase te komen en je ultieme orgasme te ontdekken.

“De angst om de controle te verliezen kan ook te maken hebben met een laag zelfbeeld, omdat iemand moeite heeft om zichzelf te laten zien. Het opbouwen van een flinke dosis zelfvertrouwen kan hierin verandering brengen.”

5. Er wordt niet voldoende tijd genomen voor de seks

Het is trouwens ook belangrijk om te onthouden dat seks geen wedstrijd is en dat de tijd moet worden genomen om van elkaar te kunnen genieten. Misschien neem jij of je partner wel alle tijd voor hobby’s en andere belangrijke zaken in het leven, maar wordt seks vluchtig tussendoor gedaan! De tijd nemen voor seks betekent dat er een speciaal moment wordt gekozen en dat je daar als stel samen naartoe werkt, wat de zin in seks voor beiden enorm kan doen toenemen.

6. Een laag libido door slechte gezondheidsgewoonten

Drugs- en alcoholmisbruik kunnen ook invloed hebben op het vermogen van een partner om een orgasme te krijgen. Er zijn sommige mensen die het gevoel hebben dat ze op drugs of alcohol moeten vertrouwen om hun remmingen en hun gevoelens van angst voor seks te verminderen, maar dit heeft vaak het tegenovergestelde effect. Alcohol- en drugsgebruik kunnen het zenuwstelsel onderdrukken, waardoor er minder gevoelens worden geregistreerd.

Bovendien kan het de lichaamsproductie van testosteron negatief beïnvloeden, het hormoon dat verantwoordelijk is voor seksueel verlangen. Hetzelfde geldt voor andere slechte gezondheidsgewoonten, zoals een gebrek aan beweging en een ongebalanceerd, onevenwichtig dieet. Kortom, een plezierig seksleven heeft in veel gevallen te maken met een gezond leven!

7. Pijn tijdens de seks

Vooral vrouwen die maar geen orgasme kunnen krijgen, hebben vaak te maken met pijn tijdens de seks. Hiervoor kunnen verschillende oorzaken zijn, zoals een bekkenbodemdisfunctie. Dit is een veelvoorkomende aandoening die optreedt wanneer de spieren in de bekkenbodem zich minder goed ontspannen. Vrouwen die hier last van hebben, ervaren vaak pijn tijdens de seks. Het is belangrijk om hiervoor hulp te zoeken. Fysiotherapie en biofeedbackbehandelingen worden vaak aangedragen om dit probleem te verhelpen.

Pijn tijdens de seks kan ook te maken hebben met hormonale veranderingen. Het zijn de veranderingen in het oestrogeen- en testosteronniveau die pijnlijke geslachtsgemeenschap kunnen veroorzaken. Vrouwen die bijvoorbeeld borstvoeding geven of in de menopauze komen, kunnen hormonale veranderingen ondergaan die vaginale droogheid en een branderig gevoel tijdens de geslachtsgemeenschap veroorzaken.

Tenslotte zijn er andere mogelijke oorzaken van pijn aan de geslachtsdelen, waaronder infecties, endometriose en medische problemen die invloed kunnen hebben op het vermogen van mannen en vrouwen om een hoogtepunt te bereiken, zoals diabetes, neurologische problemen, hartaandoeningen die de bloedsomloop beïnvloeden en het gebruik van medicatie.

8. Niet goed bekend zijn met het eigen orgasme

Een veelvoorkomende oorzaak die voornamelijk geldt voor vrouwen die moeite hebben met het ervaren van een orgasme, is het eigen hoogtepunt niet goed kennen. Masturbatie kan vrouwen helpen een orgasme te krijgen en het vermogen om de fantasie te gebruiken tijdens het masturberen, kan helpen de remmingen in bed los te laten en precies te begrijpen hoe en waar ze graag wil zijn.

8 oplossingen voor het ervaren van een hoogtepunt

Hoewel orgasmes zeker deel uitmaken van het plezier, gaat geweldige seks over de reis – niet over de bestemming. Alleen maar proberen een orgasme te bereiken, kan in de weg staan aan echt genieten van seks. Dus hoe pak je dit probleem als koppel aan en hoe kunnen jullie het beste uit jullie seksleven halen? We vroegen het de experts en we hebben de 8 beste oplossingen op een rijtje gezet.

1. Communiceer met elkaar

Als je wel geniet van seks, maar moeite hebt om te genieten van de seks met je partner (of je partner heeft moeite om te genieten van seks met jou), dan kunnen jullie de slaapkamerontmoetingen verbeteren door te communiceren en het betreffende onderwerp aan te snijden. Als jullie deze kwestie willen aanpakken, is het essentieel om dit zorgvuldig te doen. Er is namelijk niets dat iemand kwetsbaarder kan maken dan hem of haar een negatieve beoordeling van zichzelf en zijn seksualiteit te geven!

De beste manier om dit te doen, is door vooruit te plannen en na te denken over een aantal dingen. Begin met een lijst van goede feedback die je jouw partner kunt geven, stel de redenen vast waarom je zo graag met je partner wilt zijn, en wees niet bang om deze met hem of haar te delen. Probeer het gesprek te leiden en te praten over ieders seksuele voorkeuren en hoe deze het best bevredigd kunnen worden. Kortom: communicatie is de sleutel tot succes voor een plezierig seksleven en meer vertrouwen tussen jou en je partner. Het zal helpen om elkaar beter te leren kennen en de geheimen onthullen van seksueel genot.

2. Verminderen van stress tijdens seks door meer te ontspannen

Als de dagelijkse stress of relatieperikelen problemen veroorzaken bij het hebben van een gezond seksleven, zorg er dan voor dat er extra tijd wordt vrijgemaakt voor ontspanning. Als je gestrest bent, zul je waarschijnlijk spanning in het lichaam vasthouden en seks minder plezierig maken. Ontspan, adem diep in, concentreer je op je ademhaling en zorg dat de lucht naar binnen gaat door je neus en naar buiten door je mond. Jullie kunnen ook samen een paar yoga-stretchoefeningen proberen voordat je de seksuele intimiteit deelt met elkaar.

Bovendien kan het helpen om je angsten te uiten. Je zou je partner kunnen vertellen dat je nerveus bent en meer moet ontspannen. Hierover eerlijk zijn, zal in veel gevallen al meer kalmte introduceren. Het creëren van een vredige omgeving is ook een uitstekende manier om alle aandacht en energie op elkaar te richten. Steek wat kaarsjes aan, gebruik incense sticks met intense en prettige geuren, minimaliseer geluiden en afleidingen van buitenaf en zorg ervoor dat jullie niet onderbroken worden. Het bevorderen van een kalme omgeving zal ongetwijfeld helpen om volledig te ontspannen.

3. De tijd nemen voor vrijen

Tijdens het vrijen met je partner is er helemaal geen reden om je te haasten. Hoewel het heel prettig kan zijn om een vluggertje te doen, is het over het algemeen een stuk intenser als seksuele intimiteit alle tijd van de wereld krijgt! Dit kunnen jullie doen door niet direct over te gaan op de seks en voldoende tijd te besteden aan het voorspel en andere seksuele handelingen. Dit is de perfecte manier om samen opgewonden te worden en ervoor te zorgen dat er genoeg seksuele energie vrijkomt om die climax te bereiken.

“Jullie seksafspraakje op de planning zetten en er samen naartoe werken, is een zeer effectieve manier om nog meer opgewonden te raken – stuur bijvoorbeeld intieme berichtjes naar elkaar voordat het moment daar is!”

4. Leer je lichaam kennen

Als iemand niet goed weet hoe tot een hoogtepunt te komen, dan is het vaak nog ingewikkelder voor de partner! Om je kansen op een orgasme te vergroten, raden we je aan om een paar keer per week te masturberen. Misschien kan masturbatie en het gebruik van seksspeeltjes ietwat ongemakkelijk aanvoelen als je het niet gewend bent, maar het kan de seksuele ervaring enorm verbeteren, en helpen om je eigen lichaam te ontdekken en een orgasme te bereiken als je daar moeite mee hebt.

5. Zorg goed voor je lichaam

Jij en je partner zullen ongetwijfeld betere seks hebben als jullie goed eten, bewegen en genoeg slapen. Seks is vergelijkbaar met een intense training, in die zin dat het je lichaam tot het uiterste drijft! Als je niet gezond bent, dan kan je lichaam op een pijnlijke manier reageren op seks. Probeer dus te gaan voor een evenwichtig voedingsplan en introduceer verschillende voedingsmiddelen die als afrodisiaca worden omschreven, zoals noten, avocado’s, rucola, spinazie, honing, gember, bananen, oesters en wortels.

Minstens drie keer per week minimaal 30 minuten aan lichaamsbeweging doen, is ook een geweldige manier om over te gaan op gezonde gewoontes. Hetzelfde geldt voor het krijgen van tenminste acht uur ongestoorde slaap per nacht. Gezond worden wordt immers continu in verband gebracht met betere seksuele prestaties, dus het is van vitaal belang om dit te onthouden en actie te ondernemen.

6. Ga na waarom je pijn ervaart tijdens de seks en vind oplossingen

Als je merkt dat je pijn hebt tijdens de seks, dan is het van vitaal belang om erachter te komen wat het probleem hierachter is. Eén van de manieren om pijn tijdens de seks te verminderen, is de focus op ademhaling leggen. Als je in het moment bent en de sensaties beginnen zich op te bouwen, blijf dan ademen en probeer je lichaam mee te laten gaan. Als je denkt dat je nog steeds hulp nodig hebt om het los te laten, dan kan het nuttig zijn om met een seksuoloog of dokter te praten.

Maak een afspraak en kom voorbereid met een lijst van onderwerpen die je zou willen bespreken. Wees bereid om te praten over hoe je pijn ervaarde tijdens de seks en vraag naar mogelijke behandelingen. Zorg er ook voor dat eventuele hormonale onevenwichtigheden aan bod komen. Een tekort (of teveel) aan testosteron, oestrogeen of een ander hormoon kan namelijk gevolgen hebben voor de mate van plezier of pijn tijdens het vrijen. Mogelijke behandelingen om eventuele hormonale problemen te verhelpen, zijn onder meer een crème en orale medicatie.

Leer de beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan. Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *