Missionaris Standjes: 7 Spannende Afwisselingen Voor De Missionaris

Het missionaris standje, wie kent het niet. Het is voor velen van ons het eerste standje waarmee we in aanraking kwamen en waarmee we onze eerste spannende seksuele avonturen beleefden. Toch wordt het missionaris standje vaak aangehaald als het om minder spannende seks gaat. Steeds hetzelfde standje is natuurlijk ook niet echt spannend te noemen, laten we eerlijk zijn.

Maar gelukkig zijn er een aantal varianten op het missionaris standje die voor de nodige spannende afwisselingen kunnen zorgen. In dit artikel zullen er 7 spannende afwisselingen voor de missionaris worden gepresenteerd. Zo hoef je na het lezen van dit artikel nooit meer op dezelfde manier tegen het missionaris standje aan te kijken!

Wat is het missionaris standje?

Het missionaris standje is een standje waarbij de vrouw op haar rug ligt en haar benen geopend heeft. De man gaat dan boven op de vrouw liggen, terwijl hij op zijn handen steunt om de vrouw te ontlasten en niet met zijn volle gewicht op haar te liggen. De vrouw pakt dan de stijve penis van de man en begeleidt deze met haar hand haar vagina binnen.

Hoe komt het missionaris standje eigenlijk aan zijn naam? Honderden jaren geleden kregen onontdekte delen van de wereld nog bezoek van missionarissen, die het geloof gingen verspreiden. Toen was dit het enige standje dat als fatsoenlijk bestempeld werd door de geestelijken.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Voordelen van het missionaris standje

Aan het missionaris standje zijn een aantal voordelen verbonden. De grootste voordelen van het missionaris standje staan hieronder kort opgesomd:

 • Het missionaris standje is ideaal als je voor de eerste keer met iemand naar bed gaat. Het is namelijk erg makkelijk en iedereen weet hoe het werkt.
 • Het missionaris standje is een vrij natuurlijk standje. Seks begint namelijk meestal niet met penetratie, maar met wederzijds zoenen, strelen en kussen. Het missionaris standje is een standje waarvan je makkelijk overvloeit van zoenen en strelen naar penetratie.
 • Het missionaris standje is een enorm intiem standje. Je voelt je niet alleen door de penetratie maar ook door de lichamelijke nabijheid nauw met elkaar verbonden. Daarnaast kun je voortdurend oogcontact houden tijdens de seks, iets wat voor heel veel aanvullende opwinding kan zorgen.
 • De man heeft de controle bij dit standje. Hij kan zowel het ritme als ook de diepte van de stoten bepalen. Daarnaast is het makkelijk de hoek van de penetratie iets aan te passen. Daarmee is het missionaris standje ook erg geschikt om bijvoorbeeld op zo’n manier seks te hebben dat de man niet vroegtijdig klaarkomt.

Nadelen van het missionaris standje

 • Omdat de man de volledige controle heeft en boven op de vrouw ligt, heeft de vrouw vergeleken met andere standjes vrij weinig (bewegings)ruimte om te zeggen wat ze wel en niet prettig vindt.
 • In de missionarishouding is het voor de vrouw vrij moeilijk om haar clitoris tijdens de penetratie nog extra te ondersteunen. Dit is met name vervelend op het moment dat de vrouw moeite heeft met klaarkomen door enkel vaginale seks
 • Hoewel de man dus de volledige controle heeft over de penetratie en de hoek van de penetratie, blijkt het soms toch vrij lastig om het orgasme uit te stellen. Dit heeft te maken met het feit dat het missionaris standje uitnodigt tot het geven van diepe en harde stoten. Deze gaan gepaard met hevige stimuleringen van de penis.

Gratis video: 2 sexy vrouwen doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

7 variaties op het missionarisstandje

Hoewel er ontzettend veel mensen wereldwijd van het missionaris standje genieten, is het ook zo dat veel mensen snel naar andere standjes gaan kijken. Dit heeft ermee te maken dat het missionaris standje al snel als ‘saai’ wordt bestempeld door veel stelletjes.

Ik denk echter dat het vooral te maken heeft met het feit dat mensen maar één variant van het missionaris standje kennen.

Er zijn echter veel meer verschillende varianten op het missionaris standje. De leukste variaties op het missionaris standje heb ik hieronder, met uitleg, op een rijtje gezet.

Variatie #1: De diepe missionaris

Deze variatie op het traditionele missionaris standje is bij uitstek geschikt als de man niet zo groot geschapen is. Met een kleinere penis is het soms namelijk een stuk moeilijker om als vrouw aan je trekken te komen. Met dit standje kun je echter optimaal genieten door het gebruik van een aantal hulpmiddelen.

 1. Leg een flink en stevig kussen onder de billen van de vrouw.
 2. De handen van de man steunen naast het lichaam van de vrouw, terwijl hij zich ook met zijn tenen afzet.
 3. Hierdoor kan hij zijn bekken vrij bewegen en langzaam cirkelvormige bewegingen maken terwijl hij de vrouw penetreert.
 4. Doordat hij met zijn heupen en bekken draait, raakt hij allerlei gevoelige zones van de vrouw tijdens het neuken. Dit kan tot sensaties leiden die de vrouw nog niet eerder gevoeld heeft.
 5. Doordat de vrouw op het kussen steunt, is de ingang van de vagina makkelijker bereikbaar voor de man. Hij zal dus dieper kunnen doordringen en zodoende een hevigere stimulatie tot stand kunnen brengen.
 6. Nu is het aan de partners om uit te zoeken wat de meest ideale positie Misschien komen jullie erachter dat een aantal heupbewegingen helemaal niet werkt, terwijl andere juist weer zeer goed functioneren. Ga met elkaar op avontuur en ontdek elkaars lichamen!

Variatie #2: Met de heupen in de lucht

In de tweede variant van het missionaris standje gaat de man op zijn knieën zitten. Hij tilt de heupen van de vrouw zodanig op dat deze op zijn schoot komen te liggen. Daarmee beweegt hij in principe het bekken van de vrouw richting zijn stijve penis. Op deze manier is er weer een andere hoek van penetratie. De vrouw steunt met haar hoofd en rug op het bed.

Het mooie aan deze positie is dat de rolverdeling weer compleet anders is.

In dit standje is de man duidelijk de baas. Om nog een diepere penetratie te bewerkstelligen, kan het geil zijn om de benen van de vrouw over de schouder van de man te leggen. Het moge duidelijk zijn: bij deze variant is de man ‘in control’. Een bonus: vaak kan in deze positie de G-spot enorm goed gestimuleerd worden.

Variatie #3: Benen in de lucht

In de eerste variant was er sprake van een voordeel voor mannen die wat kleiner geschapen zijn. Natuurlijk zijn er ook mannen met een bovengemiddeld grote penis. Dikwijls doet een groot geschapen man wat meer pijn tijdens het vrijen, omdat hij tegen de baarmoedermond aan zit tijdens de penetratie. Gelukkig kan dit standje de pijn doen verdwijnen.

In deze positie gaat de vrouw op haar rug liggen en trekt haar benen in een hoek van ongeveer 60 graden naar zich toe. Let wel op: dit is alleen voor de wat lenigere vrouwen een prettig standje. Door de positie waarin de vrouw zich bevindt, moet de man eerst langs de billen van de vrouw voordat hij tot penetratie kan overgaan. Daardoor is de penetratie beduidend minder diep.

Het kan natuurlijk zo zijn dat de vrouw hiervoor niet lenig genoeg is. Gelukkig is er een manier om langzamerhand aan dit standje te wennen en wat leniger te worden. Om leniger te worden moet een vrouw een of meerdere van de volgende oefeningen doen:

 1. Ga op de grond zitten, strek je benen voor je uit en probeer met de handen je tenen aan te raken.
 2. Ga op de grond zitten, strek je benen naar opzij uit en probeer zowel ter linker- als ter rechterzijde je tenen aan te raken met je vingertoppen.

Zowel oefening 1 als oefening 2 zijn bedoeld om de spieren die je tijdens het standje gebruikt flink op te rekken. Hoe vaker je deze oefeningen doet, hoe makkelijker het standje uiteindelijk ook zal worden.

Een bijkomend voordeel van dit standje is dat het een ontzettend geil uitzicht voor de man en een unieke dynamiek tussen de partners weet te creëren. De man kijkt namelijk tussen de benen van de vrouw door naar zijn geliefde.

Variatie #4: Hoofd in vrije val

Bij de vierde variatie is er sprake van een ‘normaal’ missionaris standje, echter is de positie van het hoofd van de vrouw uniek te noemen. De vrouw gaat namelijk met haar hoofd naar achter over het uiteinde van het bed bungelen.

Door deze positie uit te voeren stelt de vrouw zich extreem kwetsbaar op en kan de man eigenlijk met haar doen wat hij wil.

Waar je op moet letten tijdens dit standje, is dat er vrij veel bloed naar het hoofd van de vrouw zal stromen. Het hoofd bevindt zich immers op een lager punt dan de rest van het lichaam. Hierdoor bestaat de mogelijkheid dat de vrouw zich op een gegeven moment wat duizelig zal voelen. Het is dan ook belangrijk om tijdens het neuken goed te blijven communiceren.

Het is sowieso een aanrader om altijd goed naar elkaars wensen te luisteren.

Variatie #5: Missionaris zijwaarts

Een lekkere vrijpartij wordt pas echt leuk als er sprake is van de nodige afwisseling. Het volgende standje zorgt er in ieder geval voor dat je wat afwisselt in standjes. In dit standje gaat de vrouw op haar zij liggen, terwijl ze haar hoofd ondersteunt met haar hand die op haar elleboog steunt.

De man gaat op zijn knieën zitten en trekt de benen van de vrouw zachtjes uit elkaar, zodat de penis de vagina langzaam naar binnen kan glijden. In tegenstelling tot de andere standjes is dit een uitgelezen kans voor de vrouw om het initiatief te nemen. Wees daarom als vrouw niet bang de man in detail te vertellen wat hij wel en niet te doen heeft.

Hoewel mannen het altijd doen voorkomen alsof ze zelf graag dominant zijn, willen heel veel mannen stiekem af en toe best gedomineerd worden.

Variatie #6: Staande missionaris

Toch kan ik me voorstellen dat je ook vrij snel bent uitgekeken op de bovenstaande standjes. Het is namelijk niet alleen maar het standje dat de seksuele beleving uitmaakt, het is ook de omgeving waar jij en je partner je op dat moment bevinden. Variëren in omgevingen is dan ook sterk aan te raden. De zesde variant is de staande missionaris; deze kun je letterlijk overal doen.

Bij de staande missionaris is het de bedoeling dat de vrouw op een tafel gaat liggen en zich laat penetreren door de man die blijft staan.

Het beste kan de vrouw haar benen in een hoek van 90 graden de lucht in steken en ze gesloten houden. Daardoor zal de man het gevoel hebben dat zijn penis in een ‘nauwere’ vagina belandt, waardoor er veel meer stimulatie zal plaatsvinden.

Wat voor de vrouw ook ontzettend lekker is aan dit standje is dat de man de vrouw bij de enkels kan grijpen en volledig in controle is. Doordat hij op die manier ook de stand van het bekken kan beïnvloeden, is dit een standje waarvoor je elkaar moet vertrouwen en waardoor je heel dicht bij elkaar komt. Als je dus voor een intieme variant wilt kiezen: zoek niet verder.

Variatie #7: Handen en benen in de lucht

De laatste variant is een variant waarbij het echt een uitdaging is om niet allebei keihard klaar te komen. Deze variant is namelijk een variatie op variant #3. Bij deze variant doet de vrouw haar benen wederom in de lucht, maar gaat ze, terwijl ze keihard genomen wordt door de man, met haar eigen handen ook nog eens haar vagina stimuleren.

Als je als stelletje goed op elkaar ingespeeld bent, kun je met dit standje jullie orgasmes op elkaar afstemmen. Want seks is lekker, maar hoe fantastisch is het als je als twee geliefden precies op hetzelfde moment klaar kunt komen? Toch lijkt het niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig zijn er manieren om je orgasme als man onder controle te krijgen.

Laat dus nooit iemand meer zeggen dat het missionaris standje maar een saaie bedoeling is: je weet nu wel beter!

Leer de beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan. Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *