Ik Kom Te Snel Klaar! 10 Gouden Tips om het Snel Op te Lossen

“Het is niet erg schat”. Ze doet haar best om het oprecht te laten klinken, maar je weet dat het niet zo is. Met een rood hoofd (en niet van de opwinding) voel je jezelf door de grond zakken en ben je voor je gevoel nog naakter dan je al was. Je was namelijk net begonnen aan een heerlijke vrijpartij… toen je al bijna direct klaarkwam.

Kom jij ook te snel klaar? En ben je op zoek naar de beste tips om vanavond nog je orgasme uit te stellen? Lees dan snel verder! In dit artikel vertel ik je exact wat je moet doen als je te snel klaarkomt. Ik bespreek ook de befaamde methode van Chris Coster, die al honderden koppels heeft geholpen in de slaapkamer.

Help, ik kom te snel klaar!

Te snel klaarkomen is een van de meest vernederende dingen die er zijn. Je voelt je schuldig, omdat je je partner niet goed kunt bevredigen. Je voelt je een kneus, omdat je zo snel klaarkomt terwijl je dat niet wilt. Je voelt je kwetsbaar, omdat het een pijnlijk moment kan zijn wanneer je te vroeg een orgasme krijgt. Daarbij helpt het niet dat jullie je allebei letterlijk en figuurlijk blootgeven.

Die gevoelens zijn allemaal heel begrijpelijk en natuurlijk. Maar denk je dat je de enige bent die te snel klaarkomt? Nee, zeker niet! Vroegtijdig klaarkomen is zelfs de meest voorkomende seksuele aandoening onder man. Geschat wordt dat ongeveer 30% van de mannen ter wereld last heeft van premature ejaculaties.

Je ziet het dus: je bent lang niet de enige die met deze problemen worstelt. De meeste mannen die te snel klaarkomen zouden het echter niet toegeven. Dat wordt namelijk gezien als niet stoer, of niet mannelijk. Dit is eigenlijk heel gek, want het is niet jouw schuld dat je te snel klaarkomt!

3 oorzaken van te snel klaarkomen

Tenminste, in de meeste gevallen kun je er zelf niet zo veel aan doen dat je eerder ejaculeert dan je zou willen. Dat betekent niet dat je er ook niets aan kunt doen om het op te lossen, integendeel! Daar ga ik je later over vertellen. Ik begin nu met het uiteenzetten van 3 oorzaken waardoor jij te snel klaarkomt.

De eerste oorzaak van te snel klaarkomen is gevoeligheid. Sommige mannen hebben nu eenmaal een gevoeliger lichaam dan andere. Seksuele prikkels komen bij jou sneller en heftiger binnen, waardoor je ook eerder een orgasme krijgt. Dat hoeft niet eens bij je penis te zijn; ook de lichtste aanrakingen in je nek kunnen bijvoorbeeld enorme opwinding veroorzaken.

Man underwear holding/hiding/protecting his penis

Bekijk ook de positieve kant van die gevoeligheid: je bent snel op te winden en zult dus niet zo snel last krijgen van erectiestoornissen. Dat maakt het voor jou ook gemakkelijk om op allerlei verschillende momenten seks te hebben. En zodra je de tips uit dit artikel hebt toegepast, kun je het zo lang volhouden als je wilt!

Vervolgens zijn er mannen die geen controle hebben over hun opwinding. Je kunt het vergelijken met het rennen van een heuvel: je moet wel blijven rennen, stoppen is niet mogelijk, tot je beneden bent. Bij je orgasme gaat het dan eigenlijk omgekeerd: je kunt niets doen om je hoogtepunt uit te stellen of af te remmen.

Als je eenmaal onderweg bent, is er geen houden meer aan. Dat kan je een machteloos gevoel geven over de seks. Je bent niet in staat om zelf een fijn tempo te bepalen, om zelf te kiezen wanneer je klaar wilt komen. Ook hier heb ik meer dan genoeg tips voor, wees gerust!

klaarkomen3

Ten slotte zijn er mannen gewend geraakt aan vroegtijdig klaarkomen door masturberen. Tijdens het masturberen namen zij nooit de tijd om lang te genieten, maar lieten ze zichzelf altijd snel klaarkomen. Er kwam geen pauze, er werd niet even rustiger aan gedaan, waardoor je ze nu hoort roepen: ik kom te snel klaar!

Bij deze oorzaak ligt het dus wel een klein beetje bij jezelf dat je te snel klaarkomt. Maar dat kon je van tevoren niet weten, en vaak spelen de andere twee oorzaken ook een rol. Ik kan je alvast verklappen dat stoppen met masturberen of het verminderen ervan niet helpt. Lees dus vooral door en ontdek hoe je wél je orgasme kunt uitstellen!

Let op! Wil je de beste tips om meer controle te krijgen over je ejaculatie, bekijk dan het Complete Ejaculatie Controle ebook van seksuoloog drs. Chris Coster.

10 tips om vanavond nog je orgasme uit te stellen

Je zou het misschien niet verwachten, maar te snel klaarkomen vereist geen magie om op te lossen! Er zijn genoeg tips om vanavond al je orgasme uit te stellen, waardoor die beruchte zin ‘ik kom te snel klaar’ niet meer uit je mond hoeft te ontsnappen. Daarom geef ik je nu al 10 tips tegen vroegtijdig klaarkomen.

Dit zijn wel een aantal basistips. Ze helpen je om tijdelijk je orgasme uit te stellen. Dat betekent ook dat je elke keer deze tips moet toepassen. Later komen nog permanente oplossingen tegen vroegtijdig klaarkomen ter sprake, waaronder de methode van Chris Coster.

Tip 1: Probeer te ontspannen

Eén van de grootste redenen dat mannen te snel klaarkomen, is de vicieuze stress cirkel. Deze cirkel werkt zo: tijdens de eerste keer seks, of een aantal keer later, kom je voor het eerst te snel klaar. Je bent nu de volgende keer hartstikke nerveus; straks kom ik weer te snel klaar. En juist door die stress gebeurt het ook echt!

klaarkomen4

De stress die je ervaart tijdens de seks om niet te snel klaar te willen komen zorgt juist dat je eerder een zaadlozing krijgt. Probeer je dus volledig te ontspannen en op je gemak te komen bij je partner. Daar kan zij je ook bij helpen. Let ook op je spieren tijdens de seks: span deze niet te veel aan, maar hou ze lichtjes ontspannen.

Tip 2: Gebruik een condoom bij de seks

Je zou eigenlijk altijd een condoom moeten gebruiken bij de seks, tenzij jullie beiden zeker geen soa hebben en/of jullie een kind willen. Een condoom voorkomt namelijk niet alleen een ongewenste zwangerschap, maar ook de overdracht van soa’s. En, ook niet onbelangrijk: een condoom zorgt voor minder prikkels tijdens de seks.

Dit is vooral handig voor mannen die in de categorie gevoelig vallen. Zij ervaren met een condoom minder opwinding bij de seks. Ja, je gevoel is dus ook wat minder, maar het uitgestelde orgasme dat je ermee krijgt is dit meer dan waard. Er zijn zelfs extra stevige condooms, voor als een gewoon condoom nog te dun voor je is.

Tip 3: Kies voor standjes waardoor je niet te snel klaarkomt

Zoals je misschien wel weet, hebben verschillende standjes een andere invloed op jou en je partner. Bepaalde standjes kunnen voor jou heel opwindend zijn en je sterk prikkelen, terwijl zij er weinig van voelt, en vice versa. Je begrijpt dat je beter niet voor de eerste, en juist wel voor de tweede soort standjes moet kiezen!

De beste standjes, waarbij zij veel stimulatie ervaart en jij wat minder, zijn de standjes waarbij jouw partner het werk doet en dus bovenop zit. Denk aan standjes als de (reverse) cowgirl, amazone of octopus. Laat je partner dan het tempo bepalen en de bewegingen maken, dan voorkom je het te snel klaarkomen.

klaarkomen5

Tip 4: Wissel van standje vlak voordat je klaarkomt

Een goed seksleven is een afwisselend seksleven. Telkens maar dezelfde standjes gaan op een gegeven moment vervelen. Dit is een prima excuus om te wisselen van standje vlak voordat je klaarkomt! Hiermee verlicht je namelijk de stimulatie die je penis krijgt, waardoor je het in het nieuwe standje langer volhoudt.

Het is hiervoor uiteraard belangrijk dat je leert herkennen wanneer je klaarkomt. Dit zogenaamde ‘point-of-no-return’ kun je herkennen aan een warm gevoel in je onderbuik, een licht gevoel in je hoofd en je bekkenbodemspieren die zich aan- en ontspannen. Zorg dat je vóór dit punt wisselt van standje, anders ben je te laat!

Tip 5: Masturbeer van tevoren

Dit is een van de makkelijkste tips wanneer je telkens ‘ik kom te snel klaar’ roept. Door ongeveer een uur van tevoren te masturberen voordat je seks gaat hebben, ben je tijdens de seks minder gevoelig. Je kunt het daardoor langer volhouden zonder per se andere technieken te gebruiken.

Je hoeft niet eens te masturberen om van tevoren klaar te komen! Tijdens het voorspel kunnen jullie elkaar bijvoorbeeld door middel van orale seks een heerlijk orgasme geven. Daarna kan jouw partner nog geruime tijd doorgaan, en bij jij wel weer toe aan een nieuwe ronde. Een ronde die je dus extra lang volhoudt!

Tip 6: Kalmeer je ademhaling

Te snel klaarkomen heeft ook veel te maken met je ademhaling. Je hebt er waarschijnlijk nog nooit op gelet, maar naarmate je dichter bij je orgasme komt, ga je steeds sneller en onregelmatiger ademhalen. Wanneer jouw lichaam dus doorheeft dat je sneller ademhaalt, wekt het sneller je orgasme op.

Adam Burn is a veteran of the U.S. Air Force, he now practices yogic breathing techniques to help combat stress.

Let tijdens de seks (maar ook tijdens het masturberen) erop dat je een rustige en regelmatige ademhaling behoudt. Daarmee houd je als het ware je lichaam voor de gek. Zeker in combinatie met het ontspannen van je lichaam kun je heel relaxed blijven terwijl je seks aan het hebben bent!

Tip 7: De start-stopmethode

Dit is misschien wel de eenvoudigste, maar ook een van de effectiefste manieren om vanavond je orgasme uit te stellen. De start-stopmethode lijkt op tip #4, maar werkt net iets anders. Ook hier pauzeer je met de seks vlak voordat je dreigt te snel klaar te komen, maar dan pauzeer je überhaupt met de seks.

Belangrijk is om dan niet te stoppen met aandacht schenken aan je partner! Ga bijvoorbeeld door met haar vingeren in plaats van penetreren, of ga haar even beffen. Wanneer je voelt dat de sensatie wat uit je lichaam is weggetrokken, kun je weer verdergaan. Wacht niet langer dan 2 minuten hiermee, anders kan je erectie alweer wegtrekken.

Tip 8: De knijpmethode

De knijpmethode is eveneens een relatief simpele oplossing om vanavond nog het te snel klaarkomen te voorkomen. Je stopt weer met de seks wanneer je je point-of-no-return voelt aankomen. Pak nu je penis met je duim en wijsvinger net onder de eikel, en knijp hier zachtjes, maar wel met kracht.

Je knijpt nu in de plasbuis, waar ook je sperma doorheen gaat bij een orgasme. Door druk te zetten op de plasbuis, voel je het orgasme langzaam wegebben. Je kunt nu snel weer verder met de seks, terwijl je het wel langer volhoudt. Jouw partner kan ook voor je op de juiste plek knijpen om de seksuele interactie in stand te houden!

Tip 9: Praat er vanavond nog over met je partner

Ik zeg altijd dat de belangrijkste voorwaarde voor seks goede communicatie is. Voor jouw partner is het vervelend als jij snel klaarkomt, maar voor jou natuurlijk ook. Bespreek deze problemen daarom met elkaar en ga samen op zoek naar een oplossing! Laat je partner weten dat je vanavond nog technieken gaat proberen om je orgasme uit te stellen.

klaarkomen7

Doe dat niet wanneer je net begint met de seks! De kans is groot dat alle romantiek gelijk uit de lucht is. Zeg het bijvoorbeeld wanneer jullie na het eten even op de bank zitten. Probeer het dan tijdens de seks niet te benoemen, maar ga gewoon aan de slag zoals jullie normaal ook zouden doen. Te veel bezig zijn met je orgasme uitstellen heeft een averechts effect.

Tip 10: Oefening baart kunst!

Met deze tips is het mogelijk om vanavond al je orgasme uit te stellen en te snel klaarkomen te voorkomen. Maar ook hier geldt dat oefening kunst baart. Het is niet erg als je vanavond de technieken nog niet onder de knie hebt. Met de tijd worden jullie er allebei beter in en leer je elkaars lichaam beter kennen.

Lees ook het ebook “Complete Ejaculatie Controle” van Chris Coster. Hierin geeft hij ontzettend veel handige tips om ook op de lange termijn je orgasme uit te stellen, zonder per se gebruik te maken van deze 10 tips. Hij leert je om gratis en op een natuurlijke manier het klaarkomen uit te stellen. Kom nooit meer te snel klaar!

Leer het vanavond al 30 minuten uit te stellen

Wil je het vanavond al langer uithouden in bed? Dan raad ik je aan om de methode van Chris Coster te bekijken.

Je leert daarin onder andere:

 • Het ontdekken van de oorzaak waarom je te snel klaarkomt
 • Wat je vooral NIET moet doen om het langer uit te houden
 • De beste technieken voor direct langer uithoudingsvermogen
 • Waarom de PC spier zo belangrijk is
 • Hoe je vanavond al je ejaculatie kunt uitstellen

Bekijk hier zijn methode:

Complete Ejaculatie Controle Risicovrij Uitproberen

2 Reacties op "Ik Kom Te Snel Klaar! 10 Gouden Tips om het Snel Op te Lossen"

 1. Abdou

  says:

  Ik ben te snel klaarkomen. Er is geen medicijnen voor

 2. Hoxha Gezim

  says:

  Ik kom te snel klaar

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *