Betekenis Penis

Inleiding

Woord voor het mannelijk geslachtsorgaan. Andere veel gebruikte begrippen zijn lid, pik, lul en piemel. Zie ook erectiestoornis en penis grootte.

De penis bevat de uitwendige opening van de urethra, die wordt gebruikt voor urineren en zaadlozingen. Tijdens seksuele stimulatie nemen zwellichamen in omvang toe zodat er een erectie ontstaat (stijve penis). Een penis in erectie helpt om sperma dieper in het vrouwelijke voortplantingssysteem te verkijgen tijdens de geslachtsgemeenschap.

Ligging en opbouw van de penis

De penis ligt in de schaamstreek superieur aan het scrotum en inferieur aan de navel langs middellijn van het lichaam

Het is opgebouwd uit 3 belangrijke regio’s: de wortel, het lichaam en de eikel.

De wortel van de penis verbindt de penis om de botten van het bekken.

De eikel is het vergrote uiteinde van de penis, dat de urethra opening bevat zodat sperma en urine het lichaam kunnen verlaten. De eikel is een zeer gevoelig onderdeel van de penis en is belangrijk bij seksuele stimulatie. Zie ook eikelrand of Corona.

De penis is een orgaan met verschillende weefsellagen. De buitenkant van de penis is bedekt met huid. Ook de huid van de penis is belangrijk bij seksuele stimulatie. Diep in de huid van de penis ligt een laag onderhuids weefsel met bloedvaten en eiwit vezels.

Onder het onderhuidse weefsel ligt een taaie en elastische laag van vezelig bindweefsel, bekend als de tunicaalbuginea. De tunicaalbuginea speelt een belangrijke rol voor kracht en ondersteuning van de penis als hij stijf wordt.

Voortplanting en zaadlozing

De penis fungeert als voortplantingsorgaan. De penis wordt tijdens seksuele stimulatie stijf (erectie) waardoor het sperma tijdens de zaadlozing de urethra kan verlaten. Bij een zaadlozing komt 3 tot 5 milliliter sperma vrij. Bij een gezonde man bevat een milliliter sperma circa 60 miljoen zaadcellen. Minder dan 20 miljoen is echt te weinig. Wanneer er langer dan 10 dagen geen zaadlozing heeft plaatsgevonden neemt de kwaliteit van het sperma af.

Leuke weetjes over sperma en zaadlozing:

* De snelheid van een zaadlozing is ongeveer 45 km per uur (tijdens het orgasme).

* Sperma in de middag levert meer zaadcellen dan in de ochtend. De spermakwaliteit neemt af vanaf het 35e levensjaar.

* Hoe ver spuit het sperma uit de penis bij een zaadlozing?

* Sperma buiten het lichaam kan nog 2 a 3 uur leven. In de baarmoeder van de vrouw ongeveer 5 dagen.

* De kop van een spermacel is niet groter dan 0,005 millimeter en de staart 0,05 millimeter

* Bij een zaadlozing komt 3 tot 5 milliliter sperma vrij.

* De ejaculatie van een man heeft een gemiddeld bereik van 30 tot 60 cm. Het record staat op 6 meter!

Leer de beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan. Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *