7 Tips voor Betere Seks bij Erectieproblemen

Dat erectieproblemen een grote invloed kunnen hebben op je seksleven, zal wel redelijk voor zich spreken. Je hebt weinig fantasie nodig om je voor te kunnen stellen dat een seksleven zonder erecties een stuk minder spannend is. Waarschijnlijk heb je dat bovendien al aan den lijve ondervonden als je dit artikel hebt aangeklikt.

Gelukkig hoef je niet bij de pakken neer te zitten als jij last hebt van erectieproblemen. Indien jij betere seks wil hebben, ondanks je erectieproblemen, dan is dat waar ik je in dit artikel mee zal helpen. Ik zal je enkele tips geven waarmee je vanavond al betere seks kan hebben. Het gaat om de volgende tips:

 • Doe meer aan voorspel
 • Maak gebruik van hulpmiddelen
 • Communiceer met je partner
 • Zorg dat je niet te gestrest bent
 • Overweeg het gebruik van erectiepillen
 • Minder het gebruik van tabak en alcohol
 • Stop met het kijken van porno

Ik richt me in dit artikel vooral op tips waarmee je snel resultaat kan bereiken. Het idee van dit artikel is dat je snel betere seks kan hebben. Als je op zoek bent naar een langetermijnoplossing voor je erectieproblemen, dan raad ik je aan om andere artikelen op deze site te lezen.

Tip 1: Doe meer aan voorspel

Iets wat veel mannen nog wel eens willen verwaarlozen, of ze nu last hebben van erectieproblemen of niet, is het voorspel. Voor een goede, bevredigende seksuele ervaring is goed voorspel van groot belang, en als je moeite hebt met het krijgen van een erectie, dan is dat natuurlijk nog dubbel zo erg het geval. Ik zal je nu uitleggen wat dan precies het belang van voorspel is.

Allereerst is voorspel natuurlijk gewoon een onderdeel van de seks, waar je ook van kan genieten zónder dat je een erectie hebt. Het bevredigen van je partner is een groot deel van goede seks. Tijdens penetratie gaat dit natuurlijk lastig zonder erectie, maar het voorspel hoeft voor je partner niet te lijden onder je erectieproblemen. Met je handen en/of mond kun je namelijk ook een hoop doen bij je partner.

“Seks is zoveel meer dan alleen maar penetratie!”

Het zal natuurlijk op zichzelf al heel goed voelen om je partner een fijne tijd te bezorgen, maar dat is niet alles waar voorspel goed voor is. Het is ook gewoon erg opwindend voor jou om seksueel met iemand anders bezig te kunnen zijn, en als jij simpelweg geen erectie kan krijgen, dan is het voorspel de enige manier om dit voor elkaar te krijgen. Ook zónder erectie kan voorspel erg opwindend zijn.

Daarnaast heb je een grotere kans op een erectie als je meer aan voorspel doet. Hoe dit komt, ligt natuurlijk vrij voor de hand. Wanneer je langer aan voorspel doet, heb je ook langer de tijd om opgewonden te raken. Hoe meer je opgewonden bent, hoe groter de kans natuurlijk is dat je een erectie zal krijgen.

Als je dus graag vanavond al betere seks wil hebben, dan is het een goed idee om wat meer tijd en aandacht te besteden aan het voorspel. In het beste geval zorgt dit ervoor dat je uiteindelijk een erectie zal kunnen krijgen, maar zelfs als dat niet het geval is, zullen jij en je partner op deze manier meer van de seks genieten.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je erectieproblemen op te lossen en hardere erectie te krijgen, bekijk je het Complete Erectie Controle ebook.

Tip 2: Maak gebruik van hulpmiddelen

Iets wat door veel mannen vaak wordt gezien als iets “vrouwelijks”, is het gebruik van hulpmiddelen. De meeste mannen hebben bijvoorbeeld nog nooit gebruik gemaakt van een seksspeeltje, terwijl dat voor de meeste vrouwen de normaalste zaak van de wereld is. Hierdoor laten mannen met erectieproblemen vaak écht kansen liggen.

Hulpmiddelen kunnen namelijk enorm helpen als je moeite hebt met het krijgen van een erectie. Als het jou onder normale omstandigheden niet lukt om een erectie te krijgen, dan is het duidelijk dat jij extra stimulatie nodig hebt. Hier kunnen bepaalde hulpmiddelen enorm bij helpen, en je hebt dus alleen maar jezelf ermee als je dit niet probeert.

Iets wat de meeste mannen nog wel willen proberen, is glijmiddel. Glijmiddel kan ervoor zorgen dat je penis extra gestimuleerd wordt tijdens seksuele aanraking. Hierdoor zijn de seksuele prikkels vanuit je hersenen dus heftiger. Dit maakt de kans groter dat het je zal lukken om een stevige erectie te krijgen, en je dus vervolgens “normaal” seks kunt hebben.

Wat echter ook enorm kan helpen, zijn ander soort seksspeeltjes. Zo zijn er bijvoorbeeld vibrators waarmee je de eikel kunt stimuleren. Ook het stimuleren van het perineum met zo’n vibrator (het gebied tussen je balzak en je anus) kan goed helpen. Veel mannen willen niet dood gevonden worden met een vibrator, maar ik zou je toch echt aanraden om je trots wat in te slikken omwille je seksleven.

“Er is niks vrouwelijks aan wanneer je met een speeltje wel een erectie kunt krijgen!”

Tip 3: Communiceer met je partner

Als jij met je partner in bed bezig bent, dan zijn er vast bepaalde seksuele handelingen waar je meer opgewonden van raakt dan van andere. Voor mannen die moeite hebben met het krijgen van een erectie, is het natuurlijk des te meer van belang dat je je richt op handelingen die jou zo opgewonden mogelijk maken. Op die manier is jouw kans op een erectie het grootst.

Hiervoor is het echter wel van belang dat je partner weet wat ze (of hij) moet doen, en de enige manier waarop je partner dit kan weten, is door communicatie. Het is van belang dat je aangeeft wat wel en niet werkt, zodat je partner jou kan helpen om een erectie te krijgen. Op die manier wordt je kans op succes vele malen groter.

“Je partner kan jou alleen helpen als jij je partner helpt.”

In de praktijk doen mannen dit helaas vaak niet, omdat hier nog wel eens wat schaamte bij komt kijken. Praten over seks is iets wat veel mensen maar lastig en ongemakkelijk vinden, zelfs al is het met de persoon met wie ze altijd seks hebben. Dit leidt ertoe dat er over het algemeen veel te slecht wordt gecommuniceerd in bed.

Bovendien vinden veel mensen het niet sexy om tijdens de seks teveel over dit soort dingen te praten, omdat dan de passie en de overgave wat minder zijn. Hier kan ik me nog wel in vinden, maar dat moet je voor nu dan maar gewoon accepteren. Dit is namelijk nog altijd een stuk beter dan helemáál geen seks kunnen hebben.

Tip 4: Zorg dat je niet te gestrest bent

Als mannen op een bepaald moment in hun leven last beginnen te krijgen van erectieproblemen, dan denken ze vaak dat er iets lichamelijks mis is. Dit kan natuurlijk het geval zijn, maar nog veel vaker komen erectiestoornissen door psychologische oorzaken. Wat bijvoorbeeld heel vaak een veroorzaker is van erectieproblemen, is stress.

Deels heeft dit te maken met prestatiedruk. Veel mannen met erectieproblemen schieten meteen weer in de stress voordat de seks goed en wel begonnen is, omdat ze bang zijn dat het ze weer niet zal lukken. Hoe drukker deze mannen zich hierom maken, hoe groter de kans is dat ze ook daadwerkelijk geen erectie zullen krijgen.

Het kan echter ook veroorzaakt worden door stress in het dagelijks leven. Als jij gestrest bent omdat je het druk hebt op je werk, of omdat je je zorgen maakt over je gezondheid, dan kan ook dát leiden tot meer moeite bij het krijgen van erecties.

“Hoe drukker jij je maakt, hoe rustiger je penis zal blijven…”

Het is dus belangrijk om te zorgen voor zo min mogelijk stress in je leven. Deels zul je dit kunnen doen door je leven anders in te richten, en deels zul je dit kunnen doen door beter met druk te leren omgaan. Dat eerste kun je doen door minder verantwoordelijkheden op je te nemen (voor zover dat mogelijk is). Dat tweede kun je doen door wat meer tijd te nemen om tot rust te komen, bijvoorbeeld met behulp van sporten of meditatie.

Als je vooral stress hebt over je seksuele presteren, dan moet je dat proberen los te laten. Hierbij kan het helpen om jezelf voor te houden dat je jouw partner ook zonder erectie kan bevredigen. Hierdoor zal je minder prestatiedruk voelen jegens je partner, waardoor het minder uitmaakt of je uiteindelijk een stijve kunt krijgen.

Tip 5: Overweeg het gebruik van erectiepillen

Dit lijkt misschien een beetje een voor de hand liggende tip, maar ik wilde het toch even hebben benoemd. Tegenwoordig zijn er tal van verschillende erectiepillen op de markt, en die pillen kunnen je een erectie bezorgen via chemische processen in je lichaam. Dit is dus een effectieve oplossing voor erectieproblemen, dus deze pillen zijn het overwegen waard.

De reden dat ik niet meteen durf te zeggen dat deze pillen de ideale oplossing zijn, is het feit dat deze pillen ook enkele belangrijke nadelen hebben. Zo kunnen er enkele vervelende bijwerkingen optreden als gevolg van het gebruik van erectiepillen. Deze bijwerkingen kunnen vrij onschuldig zijn (zoals bijvoorbeeld misselijkheid), maar ook vrij ernstig (zoals permanente gehoorschade).

“Gehoorschade is vervelend, maar een slecht seksleven ook.”

Daarnaast kunnen erectiepillen ook behoorlijk duur zijn. Dit kun je ietwat beperken door voor de minder bekende merken te kiezen, aangezien die vaak qua ingrediënten identiek zijn aan de bekende merknamen (die veel aan marketing uitgeven). Ook in dat geval zul je echter elke keer een pilletje moeten nemen als je seks wil hebben, en komt er dus aan elke vrijpartij een prijskaartje te hangen.

Hier staat dus tegenover dat erectiepillen een erg makkelijke en effectieve oplossing zijn voor erectiepillen: je neemt een pil, en even later krijg je een erectie. Erectiepillen hebben dus belangrijke voor- en nadelen, en het is aan jou om deze tegen elkaar af te wegen. Of jij uiteindelijk aan erectiepillen begint, zul je zelf moeten beslissen.

Tip 6: Minder het gebruik van tabak en alcohol

Vandaag de dag zullen er vrijwel geen mensen meer zijn die niet weten dat alcohol en tabak ontzettend slecht voor je gezondheid zijn. Ik ben je moeder niet, dus hier zal ik in dit artikel verder niet op hameren. Wat ik wél even wil aanstippen, is dat alcohol en tabak een negatief effect kunnen hebben op je vermogen om een erectie te kunnen krijgen. Veel erectiestoornissen zijn het gevolg van (overmatig) gebruik van alcohol of tabak.

Misschien herken je wel dat mannen vaak geen erectie meer kunnen krijgen na een avondje stappen, omdat ze teveel hebben gedronken. Dit fenomeen wordt ook wel whiskey dick genoemd. Ook op de langere termijn kan alcohol echter een desastreus effect hebben op het kunnen krijgen van een erectie. Er is bijvoorbeeld een wetenschappelijk onderzoek waaruit blijkt dat maar liefs 72% van alle alcoholisten last had van seksuele problemen, waaronder erectieproblemen (bron).

Tabak bevat dan weer nicotine, een stof waarvan je aderen vernauwen. Dit heeft dus een negatief effect op je bloedsomloop. Doordat er minder bloed door je aderen stroomt, kan er ook minder bloed naar je penis worden gepompt, waardoor je moeilijker een (harde) erectie krijgt. Dat tabak seksuele problemen veroorzaakt, waaronder dus erectieproblemen, is tevens wetenschappelijk bewezen (bron).

Top 7: Stop met het kijken van porno

Er zijn maar weinig mannen die nooit naar porno kijken. Voor de meeste mannen hoort dit gewoon bij masturberen. Hoewel hier in de meeste gevallen niet per se iets mis mee is, kan dit er in sommige gevallen toe leiden dat je moeilijker erecties kan krijgen.

Dit komt doordat je door porno aan vrij heftige prikkels gewend raakt. Alle vrouwen (of mannen) hebben perfecte lichamen, en elke vijf minuten is er weer een nieuw standje waar jij lichamelijk niet eens toe in staat bent. Als je vervolgens weer een erectie probeert te krijgen bij een echte vrouw, dan kan zij natuurlijk niet opboksen tegen al dat heftigs dat jij gewend bent, en raak je dus niet opgewonden genoeg om een erectie te krijgen.

Reken vanavond al af met je erectiestoornis

Wil je vanavond al afrekenen met je erectiestoornis? Dan raad ik je aan om de methode van Chris Coster te bekijken.

Je leert daarin onder andere:

 • Het ontdekken van de oorzaak van je erectieprobleem
 • Wat je vooral NIET moet doen bij erectieproblemen
 • De beste technieken die direct een erectiestoornis verbeteren
 • Waarom de PC spier zo belangrijk is
 • Hoe je vanavond al langer een erectie hebt

Bekijk hier zijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *