3 Redenen om Geen Vidalista te Kopen + 5 alternatieven

Het hebben van erectieproblemen is natuurlijk erg vervelend maar ook voornamelijk frustrerend, aangezien er niet één echte oplossing is. Mannen met erectieproblemen kunnen een laag gevoel van eigenwaarde ervaren, aangezien het erg frustrerend kan zijn dat je eigen geslachtsorgaan niet volledig functioneert. Het kan voelen als een gemis in je mannelijkheid. Een erectie ontstaat doordat er meer bloed naar de penis stroomt dan ervandaan, waardoor de penis stijf wordt. Bij een erectiestoornis wordt de penis niet helemaal, of helemaal niet, stijf.

Erectieproblemen kennen verschillende oorzaken. Zo kunnen ze ontstaan zijn door zenuwbeschadiging na een operatie, maar ook door medicijnen, ziekten, een hoge bloeddruk of een ongezonde leefstijl. Wat soms vergeten wordt, is dat erectieproblemen niet alleen fysieke oorzaken hebben. Psychische problemen of stoornissen hebben namelijk ook een grote invloed op een erectie, aangezien hierdoor ook het libido omlaag gaat. Een erectie kan niet optreden zonder seksuele opwinding, dus als deze opwinding verminderd is door stress of angst, kan dit leiden tot erectieproblemen.

‘Het ontstaan van een erectie hangt niet alleen af van lichamelijke, maar ook van psychische factoren.’ (bron)

Sommige mannen met erectieproblemen grijpen snel naar medicijnen, bijvoorbeeld erectiepillen, om toch erecties te kunnen krijgen. Een bekende erectiepil is Vidalista, waarvan de werkzame stof tadalafil is. Ook als dit middel voor sommige mannen werkt, zitten er helaas veel nadelen aan. In dit artikel lees je hoe Vidalista werkt en 3 redenen waarom je dit níet moet kopen. Ook wordt de vraag ‘wat zijn dan 5 alternatieven?’ uiteraard beantwoord!

Hoe werkt Vidalista?

Vidalista is een erectiepil die voornamelijk bestaat uit de werkzame stof tadalafil. Dit is een remmende stof, die ook los (onder de merknaam Cialis) te verkrijgen valt. Tadalafil is een middel dat de afbraak van het enzym fosfodiësterase, een bloedvatverwijdende stof, remt (bron). Hierdoor valt tadalafil onder de PDE5-remmers, geneesmiddelen die fosfodiësterase remmen.

Het remmen van de afbraak van deze bloedvatverwijdende stof zorgt ervoor dat de bloedvaten verwijden, waardoor er meer bloed door het lichaam stroomt. Door tadalafil zijn er dus meer en langer bloedvatverwijdende stoffen aanwezig in de penis, waardoor er meer bloed naar de penis stroomt via de slagaderen en er een erectie ontstaat.

De effecten van Vidalista kunnen tot wel 36 uur aanhouden, waardoor er dus de gehele dag een grotere kans is op erecties. Wél is er seksuele opwinding nodig voor het krijgen van een erectie; dit gebeurt namelijk niet automatisch na het innemen van een erectiepil. Je krijgt pas een erectie na seksuele prikkeling, en hierna verdwijnt de erectie vanzelf weer.

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je erectieproblemen op te lossen en hardere erectie te krijgen, bekijk je het Complete Erectie Controle ebook.

Waarom kun je beter geen Vidalista kopen?

De titel van dit artikel verklapte het al: dit artikel is helaas niet bedoeld om Vidalista aan te prijzen. Er zitten namelijk veel nadelen aan dit middel verbonden waardoor wij van mening zijn dat je Vidalista beter kunt laten staan. Los van de vervelende bijwerkingen, heeft Vidalista niet altijd een even goede werking en is het ook zeker geen blijvende oplossing. Het is belangrijk om dit uitgebreid te lezen voordat je een erectiepil koopt waar je achteraf spijt van krijgt.

Uiteraard is dit artikel niet geheel ontmoedigend, want aan het einde van dit artikel worden werkzame alternatieven genoemd. Dit zijn vaak natuurlijke stoffen, ofwel homeopathische middelen, die effectief blijken en nagenoeg geen bijwerkingen hebben. Aangezien elk erectieprobleem een andere oorzaak kent, en dus ook een andere oplossing nodig heeft, is het soms een kwestie van proberen om te zien wat voor jou het beste werkt. Lees nu vooral verder om erachter te komen waarom je Vidalista beter níet kunt proberen.

Vidalista werkt niet altijd

De werkzame stof in Vidalista, tadalafil, blijkt niet altijd te werken. Over het algemeen blijken 6 op de 10 mannen hardere erecties te krijgen na inname (bron), maar dat is dus geen 100%. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je niet voldoende seksueel opgewonden bent, waardoor de kans op een erectie minimaal is. Zoals eerder benoemd, is een erectiepil namelijk geen middel dat uit zichzelf een erectie veroorzaakt; er is altijd een hoge mate van opwinding nodig om daadwerkelijk stijf te worden.

Psychische stoornissen, zoals depressies of angststoornissen, hebben bijvoorbeeld een erg nadelig effect op erecties. Ook faalangst tijdens de seks zelf kan leiden tot geen erectie, aangezien hierdoor teveel stress en angst meespeelt in bed. Medicijnen die gebruikt worden bij depressies of angststoornissen, zoals antidepressiva, hebben een groot effect op je seksleven. Antidepressiva verminderen vaak de interesse in seks, waardoor seksuele opwinding en orgasmes moeilijk te bereiken zijn (bron).

Ook leefstijlfactoren als roken, alcohol en overgewicht beïnvloeden het krijgen van erecties. Door roken en overgewicht raken bloedvaten verstopt, waardoor er minder bloedtoevoer naar de penis is en er geen erectie kan ontstaan. Daarbij verlaagt alcohol de testosteronspiegel, waardoor de mogelijkheid om een erectie te krijgen gelijk afneemt.

Vidalista is geen langetermijnoplossing

Daaropvolgend is Vidalista alleen een kortetermijnoplossing, die de hoofdoorzaak niet aanpakt. Het veroorzaakt geen lichamelijke veranderingen die er zonder het slikken van de pil voor zorgen dat je sneller een erectie krijgt, dus het werkt alleen vlak na de inname. Het is de vraag of je wilt dat jouw erecties je hele leven lang afhankelijk zijn van een erectiepil, of dat je het liever toch op een andere manier wilt aanpakken.

Zoals eerder benoemd bij de oorzaken, zijn psychische problemen van grote invloed op libido en erecties. Vooral mensen met een verleden van trauma, seksueel misbruik of het overlijden van een partner hebben hier moeite mee. Zij zijn minder vaak seksueel opgewonden waardoor het krijgen van een erectie bemoeilijkt wordt en erectieproblemen ontstaan.

‘Seksuele opwinding is de sleutel tot erecties. Als deze opwinding niet ontstaat, door bijvoorbeeld onderliggende psychische problemen, kan de penis ook nooit stijf worden.’

Een betere aanpak is in dit geval het aanpakken van de psychische problemen zelf. Dit kan door met een psycholoog, coach of je partner te praten. Als de erectieproblemen van een diepere aard zijn, zullen deze gesprekken en methoden meer langetermijnperspectief bieden. Door stress te verminderen, wordt het libido verhoogd en wordt het krijgen van een erectie weer makkelijker.

Vervelende bijwerkingen

Net als veel andere medicijnen, hebben erectiepillen als Vidalista ook bijwerkingen, uiteenlopend van mild tot blijvend schadelijk. De meest voorkomende bijwerkingen (die bij meer dan 1 op de 100 gebruikers voorkomen) zijn:

  • Hoofdpijn
  • Misselijkheid
  • Rood gezicht
  • Spijsverteringsklachten
  • Spierpijn

Deze bijwerkingen zijn nog redelijk mild, maar uiteraard wel erg vervelend als deze elke keer bij inname van Vidalista voorkomen. Je hebt echter ook geen zin in seks als je aan ernstige hoofdpijn of buikpijn lijdt.

De heftigere bijwerkingen moeten zeker benoemd worden, aangezien deze erg schadelijk en zelfs permanent kunnen zijn. Aangezien tadalafil een stof is die ervoor zorgt dat er meer bloed door het lichaam stroomt, is dit erg gevaarlijk als je aan hart- en vaatziekten of een hoge bloeddruk lijdt. Zo kan tadalafil als bijwerking ook pijn in de borst veroorzaken (bron). Daarbij kan er een plotselinge verandering in zicht of gehoor zijn, zoals slechter of wazig zien en oorsuizen.

Een erg gevaarlijke bijwerking is een erectie die meer dan 4 uur duurt, oftewel een priapisme (bron). Deze erectie kan pijnlijk in het moment zelf zijn, maar heeft vooral ook eventuele heftige gevolgen. Tijdens een erectie kan het bloed niet uit de penis ontsnappen en komt er ook geen nieuw bloed bij, wat leidt tot zuurstoftekort in de zwellichamen. Na 4 uur kan dit zuurstoftekort ervoor zorgen dat het weefsel in de penis wordt beschadigd waardoor de penis in erecties altijd krom staat, of je zelfs geen erecties meer kan krijgen. In de meest ernstige gevallen kan de penis daadwerkelijk zwart worden en afsterven.

Wat zijn dan wél oplossingen?

Hopelijk heeft dit artikel tot dusver je gedachtes over Vidalista veranderd en kies je ervoor om dit uit je winkelmandje te halen. Erectieproblemen zijn hierdoor niet ineens verdwenen, dus er is natuurlijk wel een oplossing nodig. Gelukkig worden er in dit artikel alternatieve geneesmiddelen genoemd die erectieproblemen op diverse manieren verhelpen.

Deze alternatieve geneesmiddelen zijn natuurlijke, homeopathische middelen, die nagenoeg geen bijwerkingen hebben en hoopgevende effecten leveren. Daarbij pakken ze niet alleen de erectieproblemen aan, maar hebben ze vaak ook veel andere gezondheidsvoordelen. In het laatste stuk van dit artikel zullen de 5 homeopathische middelen kurkuma, ginseng, caladium, tribulus en maca kort worden besproken.

Alternatief 1: Kurkuma

Kurkuma, een specerij die gewonnen wordt uit de wortel van de Curcuma longa, kent veel gezondheidsvoordelen. Het werkt ontstekingsremmend, antioxiderend, beschermend tegen virussen en op nog een hele hoop andere positieve manieren (bron). Daarbij zou het tegen depressies helpen, aangezien kurkuma de stofjes serotonine en dopamine zou verhogen en zou zorgen voor een betere respons op stress.

Het belangrijkste voordeel is natuurlijk dat kurkuma helpt bij erectieproblemen. Aangezien kurkuma ontstekingsremmend is, zou het kunnen helpen bij erectiestoornissen die door een ontsteking zijn veroorzaakt. Daarbij verhoogt kurkuma het libido en stimuleert het de bloedtoevoer naar de penis, net als tadalafil. De bijwerkingen van kurkuma zijn gering en hierdoor is dit een zeer geschikt vervangend geneesmiddel voor een erectiepil. Het kan gekocht worden in poedervorm of als capsule. Aangezien gember tot dezelfde familie als kurkuma behoort, kan gember dezelfde positieve effecten op het libido en de bloedtoevoer veroorzaken.

Alternatief 2: Panax ginseng

Panax ginseng, of rode ginseng, veroorzaakt een boost in het immuunsysteem, helpt bij diabetes, verlaagt stress en verhoogt het energielevel. Alleen al om deze redenen zou het in ieder geval voor verhoging van het libido zorgen, maar er zitten nog meer voordelen aan verbonden. Los van het stimuleren van libido en potentie, verbetert het de bloedsomloop. Zoals eerder benoemd, is een verbeterde bloedsomloop noodzakelijk voor meer toevoer naar de penis zodat een erectie kan ontstaan.

Ginseng wordt al eeuwenlang gebruikt door Koreanen en Chinezen, en sinds de 18e eeuw is gebleken dat het inderdaad ook de mannelijke geslachtsdrift versterkt. Uit een onderzoek naar Koreaanse rode ginseng, gemeten door de International Index of Erectile Function en een seksuele functievragenlijst, werden positieve seksuele effecten van rode ginseng genoemd (bron). Ook bleek uit een 20 weken durende studie dat rode ginseng bij 32 vrouwen het libido en de seksuele functie verbeterde (bron). Ginseng is te koop bij diverse vitaminewebshops of -winkels in capsulevorm.

Alternatief 3: Caladium

Caladium is een plant en is een zeer effectief homeopathisch geneesmiddel voor erectieproblemen als deze (gedeeltelijk) voortkomen uit een rookverslaving. Aangezien roken zorgt voor het vernauwen van de bloedvaten, waardoor er minder bloed naar de penis gaat, verkleint dit de kans op een erectie. Caladium vermindert het verlangen naar tabak door misselijkheid en braakneigingen te veroorzaken in combinatie met tabak. Zo creëert het een afkeer van roken, waardoor de neiging ertoe dus vermindert wordt. Daarbij blijkt caladium ook bij erectieproblemen en vroegtijdig ejaculeren te helpen (bron).

Alternatief 4: Tribulus

Dit middel, gewonnen uit de Tribulus terrestris-plant, wordt gebruikt om het testosterongehalte en het libido te verhogen (bron). Of dit middel daadwerkelijk erectieproblemen kan verhelpen, is nog de vraag, maar dat tribulus het libido verhoogt, is al wel zeker. Uit een onderzoek dat 2 maanden duurde, bleek dat mannen die 750 tot 100 milligram tribulus per dag gebruikten 79% meer zin in seks hadden (bron). Dit middel is hierdoor erg geschikt voor mannen met een gebrek aan libido, wat leidt tot erectieproblemen.

Alternatief 5: Maca

Maca, ook wel Peruviaanse ginseng genoemd, is een wortel afkomstig uit het Andesgebergte. Het wordt voornamelijk gebruikt tegen geheugenverlies, depressieve gevoelens en omdat het onwijs veel vitamines en mineralen bevat. In 2,5 gram zou al 10% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid ijzer en vitamine C zitten en 15% van de hoeveelheid koper (bron).

Daarbij, wat het belangrijkste is voor dit artikel, zou maca libidoversterkend werken. Uit een 12 weken durend onderzoek onder mannen tussen de 21 en 56 jaar is gebleken dat hun libido daadwerkelijk was verbeterd na respectievelijk 8 en 12 weken (bron). Aangezien maca onwijs gezond is en meer energie en uithoudingsvermogen geeft, kan het nooit kwaad om dit uit te proberen.

Reken vanavond al af met je erectiestoornis

Wil je vanavond al afrekenen met je erectiestoornis? Dan raad ik je aan om de methode van Chris Coster te bekijken.

Je leert daarin onder andere:

  • Het ontdekken van de oorzaak van je erectieprobleem
  • Wat je vooral NIET moet doen bij erectieproblemen
  • De beste technieken die direct een erectiestoornis verbeteren
  • Waarom de PC spier zo belangrijk is
  • Hoe je vanavond al langer een erectie hebt

Bekijk hier zijn methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *