Stoppen met roken voor een beter seksleven

Rokenkan de bloedsomloop verstoren en impotentie veroorzaken. Dat staat te lezen op sigarettenpakjes. Maar op welke feiten is die uitspraak gebaseerd?

Roken en erecties Roken is schadelijk voor de gezondheid van hart- en bloedvaten én voor die van de penis. Het is een feit, roken doet het risico op een infarct, een vasculair accident en erectiestoornissen stijgen. Roken kan voor een verstopping van de slagaders van de penis zorgen en heeft nog meer schadelijke, maar minder goed gekende effecten.

Roken en seksuele opwinding bij de vrouw Roken brengt ook schade toe aan de seksualiteit van de vrouw. Een van die effecten is dat op de slagaders die betrokken zijn bij de vrouwelijke seksualiteit. De penis van een roker wordt minder goed van bloed voorzien dan die van een niet-roker, soms zelfs in die mate dat een erectie niet meer tot de mogelijkheden behoort. Maar ook de vrouw kan met seksuele problemen kampen als ze rookt. Slagaders die betrokken zijn bij de seksualiteit komen namelijk net zo goed voor bij mannen als bij vrouwen. Zo kan een vrouw die rookt meer moeite hebben met de seksuele lubricatie, het symptoom van opwinding, net zoals een erectie onmogelijk kan zijn bij een man die rookt.

En er is nog meer. Roken heeft een mannelijker makend effect. De seksuele hormonen van de vrouw zijn niet meer goed in evenwicht als het organisme vergiftigd wordt met tabak. Dat is overigens de oorzaak van een zware stem die vaker voorkomt bij vrouwen die roken. Ze hebben geen last van irritaties ter hoogte van de stembanden, zoals je dan wel eens hoort beweren, maar wel van een stijging van het gehalte mannelijke hormonen.

De gevolgen voor de seksualiteit kunnen op een paar dagen tijd omgekeerd worden

Roken is op lange termijn toxisch, maar ook op korte termijn. Een man die stopt met roken heeft na twee a drie dagen al heel veel minder moeite om een erectie te krijgen. Ook vrouwen hebben na enkele dagen tijd meer vaginale lubricatie bij seksuele betrekkingen. Die verbetering is niet te wijten aan het vrijmaken van de slagaders, maar wel aan de daling van het koolstofmonoxidegehalte in het bloed. Dat gas heeft namelijk een aanzienlijk vaatvernauwend effect. Het veroorzaakt spasmen van de slagaders en doet ze krimpen wat de bloedtoevoer doet dalen. En als die toevoer naar de penis daalt, is het krijgen van een erectie veel moeilijker, niet zoals de lubricatie of bevochtiging minder goed is bij de vrouw.

Als u stopt met roken dan is dat niet alleen goed voor de gezondheid van uw slagaders, uw longen en uw omgeving, maar ook voor uw seksueel leven.

Bron: E-gezondheid.be – 06 februari 2007

Leer de beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan. Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *