G spot stimulatie

Inleiding De G-spot, gspot of de volledige benaming de Grafenberg plek. Wie heeft daar niet van gehoord. Dit zou het ultieme plekje zijn waardoor elke vrouw tot een intens orgasme kunnen komen en zelfs ejaculeren? Maar klopt dit wel of is dit een klinische wetenschappelijke conclusie? Een ander verhaal zou zijn dat vrouwen door de stimulatie van de G-spot (gspot) zouden ejaculeren, net als de man?

Genoeg vragen om hier eens meer aandacht aan te besteden. Seksvraagbaak.nl heeft voor jou een artikel geschreven op basis van de vele theorieën, verhalen en vermoedens. Lees hieronder wat de G-spot of gspot eigenlijk is, waar je de plek kunt vinden en meer.

1. Wat is de G-spot? De G-spot is ontdekt en onderzocht door dr. Ernst Grafenberg in 1950. De G-spot is een erogene zone in de vagina, die enigszins sponsachtig of geribbeld aanvoelt en welke groter zou worden bij de juiste stimulatie. Het zou een bundel van zenuwen kunnen zijn die komen van de clitoris of een soort klier die te vergelijken is met de mannelijke prostaat. De vrouw zou een krachtig orgasme kunnen krijgen door de juiste stimulatie van de G-spot.

Sinds deze bekendmaking door Grafenberg zijn veel vrouwen en stellen naarstig op zoek naar de zogenaamde G-spot met veel of weinig resultaat als gevolg. Echter, als snel kwam uit de seksuologisch wetenschappelijke hoek en uit de spirituele seksuele hoek berichten over andere ‘spots’. Een voorbeeld hiervan is de zogenaamde A-spot. In de tantra of kamasutra wordt ook gesproken over de X en Y plekken. Allen plekken die bij een juiste stimulatie zouden moeten leiden tot een intens orgasme.

2. Waar zit de G-spot? De G-spot zit ongeveer 3 à 5 in de vagina en aan de bovenkant. Het is een plekje van 2 à 3 centimeter en het voelt enigszins sponsachtig aan. Opgewonden zou de G-spot iets kunnen zwellen waarbij afmetingen zij waargenomen van een pingpong bal. Uit de praktijk blijkt echter dat dit verschilt van vrouw tot vrouw. De illustratie hieronder is een zij aanzicht van een vrouw die op haar rug ligt en haar been iets omhoog.

3. Heeft iedereen een G-spot? Neen, niet iedere vrouw heeft een G-spot. Of althans het is aangetoond dat op de plaats van de G-spot een samenkomst van zenuwbanen is maar dit hoeft niet te betekenen dat iedere vrouw opgewonden raakt of een orgasme krijgt wanneer de G-spot wordt gestimuleerd. Net zoals andere facetten betreffende seksualiteit verschilt dit van persoon tot persoon.

Uit praktijkverhalen blijkt dat sommige vrouwen het al een vervelende gedachte vinden wanneer bewust op zoek wordt gegaan naar de G-spot tijdens het seksspel.

Bovendien kan het teleurstellend zijn wanneer deze niet wordt gevonden omdat, heel normaal, de betreffende vrouw deze stimulatie niet lekker vind of gewoon niets tot weinig voelt. Andere vrouwen hebben inderdaad de erogene zone gevonden en vinden dit heerlijk als deze gestimuleerd wordt. Echter de wijze van stimulatie verschilt weer van vrouw tot vrouw.

4. Hoe stimuleer je de G-spot? Als je weet waar de G-spot zich anatomisch bevindt dan kan je proberen deze te vinden. Het beste is wanneer de partner dit doet en vrouw op haar rug ligt met haar benen iets opgetrokken. De partner ligt of knielt voor de vrouw. De partner heeft zodoende veel bewegingsvrijheid om de ontdekkingstocht te beginnen. Het blijkt dat je als vrouw ook moet wennen aan de stimulatie van de G-spot (mits je dit natuurlijk wel lekker vindt, anders gaat het verhaal over). In het begin kan het een licht branderig gevoel geven of een gevoel dat je naar het toilet moet om te plassen. Een toiletstop voor het liefdesspel is dan ook aan te raden. Daarnaast moet je niet teleurgesteld zijn als de G-spot niet de eerste keer wordt gevonden. Hier geldt: oefening baart kunst maar soms wordt deze geheel niet gevonden of wordt G-spot stimulatie niet lekker gevonden. Mocht je het plekje wel hebben gevonden en dit lekker vinden dan kun je dit combineren door ook je clitoris te stimuleren. Dit kan zowel met je vingers of oraal. Deze combinatie wordt door sommigen als hemels ervaren maar ook hier geldt weer dat het verschilt van vrouw tot vrouw (het kan niet vaak genoeg gezegd worden).

Stimulatie van de G-spot kan gebeuren met de vingers, seksspeeltjes en na enige oefening door penetratie met de penis.

a. Vingers Breng twee vingers in de vagina van de vrouw terwijl de handpalm naar boven wijst. Zorg dat de vingers en vagina voldoende nat zijn om pijnlijke situaties te voorkomen! Krom de vingers licht naar je toe. Met de vingertoppen (niet met de nagels) kan je de G-spot voelen; een sponsachtig, geribbeld plekje. Begin voorzicht met stimuleren door met je vingers kleine rondjes te draaien of van voor haar achter te bewegen.

b. Seksspeeltjes Er zijn diverse seksspeeltjes op de markt die speciaal ontworpen zijn om de G-spot te stimuleren. De betreffende vibrators hebben allemaal een iets gebogen punt en zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en materialen. Hoewel je met een vibrator minder gevoel hebt (je vingers voelen immers meer), kan het zijn dat door de speciale vorm en de trillingen van het motortje, eerder en makkelijker de juiste stimulatie wordt bereikt. Een ander seksspeeltje zijn de ben-wa-balls. Deze balletjes dien je in te brengen in de vagina. Zij stimuleren de wand en zouden daardoor de wandspieren trainen (inclusief de G-spot). Sterke wandspieren in de vagina zou weer leiden tot een intenser orgasme waardoor je als vrouw ook zou kunnen ejaculeren.

c. Penetratie Eigenlijk kan stimulatie van de G-spot door penetratie alleen plaatsvinden als je als vrouw goed bewust bent van de betreffende erogene zone. Als je weet waar je G-spot zit en met welke beweging de plek op de juiste manier gestimuleerd wordt, dan kun je proberen tijdens de penetratie de juiste houding en standje te vinden. De G-spot op deze manier stimuleren is minder makkelijk doordat de penis niet de kromming heeft en ook grote in- en uitgaande bewegingen maakt. Een vaak gehoord standje is wanneer de vrouw bovenop de man zit. Zij kan zo zelf de bewegingen bepalen en de juiste sturing geven.

5. Wat is een ejaculerende orgasme? Een veel gehoord verhaal is dat door de stimulatie van de G-spot, de vrouw zou kunnen ejaculeren tijdens het orgasme. Dit zou het gevolg zijn van een intenser of ander orgasme door de G-spot. Inmiddels is gebleken dat de vrouwelijke ejaculatie niet direct met de stimulatie van de G-spot te maken hoeft te hebben maar te meer met het bereiken van een hoge mate van opwinding.

Het vocht zou aangemaakt worden door klieren die wel of niet door de stimulatie van de G-spot geactiveerd worden. Geleerden verschillen van mening over de substantie van het vocht. Er wordt gezegd dat dit zou gaan om een afscheiding van de blaas wat min of meer neerkomt op zeer ‘verse’ urine. Anderen beweren dat dit zou gaan om een totaal ander soort vocht die aangemaakt wordt door klieren in de buurt van de G-spot en de blaas. Het vocht zou veel overeenkomsten vertonen met het vocht wat het mannelijk prostaat aanmaakt wat weer zou moeten onderschrijven dat de G-spot of de klieren een overblijfsel is van het mannelijke prostaat.

Uit de praktijk blijkt dat vrouwen tijdens een hoge mate van opwinding inderdaad de drang tot ejaculatie voelen. Dit valt het beste te omschrijven als het krijgen van een orgasme en gelijktijdig een sterk gevoel tot plassen. Om dit laatste gaat het juist; vrouwen onderdrukken dit gevoel of weten het gevoel niet juist te hanteren waardoor ejaculatie uitblijft. Waarschijnlijk duidelijk ingegeven door schaamte of vanwege de natte boel die het kan opleveren. Bovendien weet je ook niet hoe je partner hier op zou kunnen reageren.

Zelf nog niet een (gevoel tot) ejaculatie beleefd? Wees gerust. Ongeveer 10 procent van de vrouwen heeft dit wel eens meegemaakt of heeft dit regelmatig. 10 tot 30 procent heeft de drang gevoeld maar wist hier niet mee om te gaan. Het overige percentage was het fenomeen ejaculatie onbekend.

Tenslotte Het feit is dat het bestaan van de G-spot is aangetoond. Tot op heden gaat men er van uit dat het een vrouwelijke variant is van de mannelijke prostaat. Gelukkig is de G-spot niet een aan-en-uit schakelaar. De ene vrouw vindt het geweldig de ander weer niet terwijl sommigen de G-spot nog niet hebben ontdekt en dit ook niet missen. Wat betreft de vrouwelijk ejaculatie? Het schijnt dus te kunnen en het zal zeker door velen onderdrukt zijn uit een gevoel van schaamte. In ieder geval is het niet zo dat bij de stimulatie van de G-spot je als vrouw zou moeten ejaculeren. Gelukkig blijft alles menselijk en is alles van persoon tot persoon verschillend. Zo blijft de seksualiteit tenminste spannend en wordt het niet een kwestie van de juiste knoppen bedienen. Aan-en-uit.

Bronnen:

Leer de beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan. Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *