Opnieuw Daten Met je Ex? Valkuilen en Tips

Weer daten met je ex is erg verleidelijk, maar er zijn veel dingen die hierbij mis zouden kunnen gaan. Ontdek in dit artikel hoe je opnieuw kan daten met je ex en hoe je nieuwe fouten, en dezelfde fouten die je eerder hebt gemaakt, kan vermijden.

Exen hebben altijd een speciaal plekje in je hart. Het kan zijn dat het uit elkaar gaan vreselijk was, maar toch zal je altijd verlangen dat je ex dat lege plekje in je hart weer op zou kunnen vullen. Vooral veel mensen waarbij de relatie plotseling is geëindigd, zullen dit zo ervaren. Ben je op zoek naar tips en valkuilen die je moet weten voordat je weer gaat daten met je ex? Lees dan snel dit artikel!

1. Tip: Date elkaar alsof je met een nieuw persoon datet, met wie je niet eerder hebt gedatet

Daten met je ex heeft een paar voordelen en één daarvan is dat je al weet wat zijn of haar voorkeuren zijn. Je weet bijvoorbeeld al aan welke kant van het bed je ex het liefst slaapt, welke muziek die leuk vindt, welk eten die lekker vindt en nog veel meer gewoontes en eigenaardigheden die je ex uniek maken en waardoor jij j vooral leuk vindt. Het advies dat ik je hier wil geven, is om te proberen om nieuwe dingen van elkaar te leren kennen en niet van dingen over de ander uit te gaan.

In de tijd dat jullie uit elkaar waren, kan het zijn dat jullie beiden nieuwe dingen hebben meegemaakt, leuke en minder leuke dingen. Dat kunnen veel verschillende dingen zijn, van een nieuwe baan tot een reis tot een festival, maar ook dat je ex ruzie heeft gehad met diens beste vriend of vriendin. Het kan zijn dat je de grote gebeurtenissen die de ander heeft meegemaakt in de tijd dat jullie uit elkaar waren, al op sociale media hebt zien voorbijkomen, maar het is toch leuker om interesse te tonen en het van de persoon zelf te horen.

Probeer de ander dus vragen te stellen en interesse te tonen in de ander. Je bent om een reden weer terug bij elkaar gekomen en op deze manier kan je positief en leuk beginnen. Het zal een gevoel geven dat je de ander beter en deels opnieuw leert kennen. Je kent de persoon die de ander was tijdens jullie breuk namelijk niet zo goed, en zo kan je elkaar wel weer goed leren kennen.

Het kan ook veel verder gaan dan elkaar vertellen over wat er zich in jullie leven heeft afgespeeld. Het is hiernaast bijvoorbeeld ook leuk om elkaar op lieve dates te nemen en elkaar te verassen, zodat het voelt alsof je opnieuw begint. Jullie kunnen ook zelf dingen bedenken die jullie het gevoel geven alsof jullie een nieuwe relatie aangegaan zijn en elkaar niet kennen.

Deze manier van opnieuw beginnen met daten is prettig, omdat je op deze manier de relatie op een positieve manier weer begint. Het geeft het rooskleurige gevoel van een nieuwe liefde en het is juist als je weer met je ex gaat daten van belang dat jullie positief beginnen.

“Een nieuw en positief begin is erg belangrijk als je weer met je ex gaat daten.”

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

2. Valkuil: Val niet terug in je oude manieren en gebruiken

Ga niet terug naar hetzelfde gedrag dat je vertoonde toen jullie bij elkaar waren. Het kan natuurlijk zijn dat dit deels vanzelf zal gaan, maar je moet er echt goed op letten. Nu je terug bent bij je ex, zal de situatie hetzelfde voelen als toen jullie voor de eerste keer bij elkaar waren en juist daarom kan het zijn dat je ook hetzelfde gedrag gaat vertonen. Onthoud goed dat het kan zijn dat jullie relatie de eerste keer juist deels door dit gedrag verbroken is, dus waak hier voor.

Ook moet je ervoor waken dat je de relatie niet gaat behandelen alsof er een pauze was en dat je weer op play hebt gedrukt, en het als een soort film weer verdergaat waar je gebleven was. Dit is iemand met wie je in het verleden intiem bent geweest en in wiens bijzijn je je waarschijnlijk op je gemak voelt. Laat je dus niet verleiden om de tweede date op de bank door te brengen met afhaalvoedsel. Doe vanaf het begin, en het liefst de hele relatie, moeite voor elkaar.

Het is, vooral als je weer een relatie aangaat met je ex, de moeite waard om een nieuw en vooral positief relatiepatroon op te bouwen in plaats van te vertrouwen op de intimiteit en het gemak dat jullie al hebben, vooral ook omdat jullie vorige relatiepatroon eindigde in het beëindigen van jullie relatie.

Doe daarom moeite voor dates. Kleed je leuk, verzorg jezelf enz. Ga naar leuke nieuwe plekken waar jullie beiden nooit zijn geweest. Neem iets lekkers of iets leuks voor de ander mee als je bij hem of haar langsgaat. Ook al is het iets kleins, het zal de ander het gevoel geven dat je aan hem of haar hebt gedacht. Het is vooral van belang dat je de ander het gevoel geeft dat die jouw moeite waard is en dat die de goede keuze heeft gemaakt door elkaar weer te gaan daten.

3. Tip: Zorg ervoor dat je emotioneel bereikbaar bent

Er zal waarschijnlijk nog veel pijn, spijt, boosheid en angst bij jullie beiden aanwezig zijn. Dit zijn normale reacties op het beëindigen van een relatie en deze emoties zullen er altijd zijn. Je moet er alleen goed op letten dat je jezelf niet te lang de tijd geeft om in deze emoties te blijven hangen, zeker als je ervoor kiest om weer te daten met de persoon die deels de oorzaak is van deze emoties.

Natuurlijk is het normaal om een tijdje emotioneel onbereikbaar te zijn, maar dan wel in de tijd dat jullie uit elkaar waren. Als je nog sterke en negatieve emoties naar de ander voelt, is de kans groot dat hierdoor de relatie opnieuw stuk zal lopen. Je bent in die staat gewoon niet de beste versie van jezelf en daarnaast zal je niet goed en rationeel na kunnen denken over je acties.

Zeker als je veel verdriet en boosheid hebt, kan het zijn dat dit onbewust de nieuwe relatie negatief zal beïnvloeden waardoor die stuk zou kunnen lopen. Het is juist daarom erg belangrijk dat je je gevoel heelt en accepteert, zodat je verder kan met je leven. Misschien zijn jullie pas een maand uit elkaar voordat jullie weer bij elkaar zouden willen komen. Het kan zijn dat dat genoeg tijd is, maar het kan ook te weinig tijd zijn. Communiceer dit naar de ander, en zo kan je overeenstemmen dat jullie beiden nog wat tijd nemen om jullie gevoelens te helen.

Gratis video: 2 sexy vrouwen doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

4. Valkuil: Je neemt geen verantwoordelijkheid voor jouw aandeel van het beëindigen van de relatie

De kans dat jullie samen zullen praten over de breuk in jullie eerdere relatie, is heel erg groot en onvermijdelijk. Het is belangrijk dat jullie bespreken wat jullie gevoelens zijn rond de relatiebreuk en de redenen die tot de relatiebreuk hebben geleid. Enkel en alleen nadat jullie dit hebben besproken, bewust verantwoordelijkheid nemen voor jullie gedrag en bewuste veranderingen in jullie gedrag aanbrengen, kunnen jullie verder in jullie “nieuwe” relatie.

Het zal in het begin misschien moeilijk zijn om toe te geven dat jullie beiden onderdeel zijn of waren van de problemen die in jullie relatie speelden. Het is echter makkelijker om het toch toe te geven, te accepteren dat je dingen verkeerd hebt gedaan en te leren van je fouten, en daarnaast te leren van wat in de ogen van je partner fout was tijdens de relatie. Wanneer je de ander of zelfs anderen om jullie heen de schuld gaat geven, kom je vast te zitten en dan kan je beter gewoon stoppen met de “nieuwe” relatie, want dan zullen jullie weer op dezelfde dingen vastlopen en daardoor weer uit elkaar gaan.

Neem bewust verantwoordelijkheid en zeg tegen jezelf: “Ik heb deze fouten begaan, ik neem hier verantwoordelijkheid voor en ik ga er alles aan doen om deze fouten niet nog een keer te maken,” en doe het dan ook. Op deze manier kan je verder gaan met jullie levens en vooral met jullie relatie. Niemand wordt er beter op door in het verleden te blijven hangen; je wordt er alleen maar negatiever en somberder van, en dat is niet goed voor je.

Je bent bewust een nieuwe relatie met je ex begonnen, dus kijk goed wat eerder fout ging. Op deze manier hebben jullie meer kans om die positieve en voortdurende relatie te hebben die je zo graag wilt.

Ook is dit van belang als de relatie toch weer stukloopt, want dan weet je dat jij je eerdere fouten niet weer bent gegaan, dat het niet aan jou of aan elkaar ligt en jullie gewoon niet goed samengaan. Ook is het van belang dat je, als je toch weer terugvalt in je fouten, dit erkent en oplost voordat je een nieuwe relatie met een ander begint, zodat die relatie wel succesvol kan zijn. Het inzien van je fouten en verantwoordelijkheid nemen voor jouw aandeel in het beëindigen van de relatie heeft dus meerdere voordelen.

“Je eigen fouten inzien is van belang: op deze manier is de kans op een succesvolle relatie groter.

5. Tip: Denk goed na over het opnieuw daten met je ex

Je zal vast denken dat dit voor de hand ligt, maar het is toch belangrijk om er een tijdje goed over na te denken en de beslissing niet te overhaast te maken. Als je iemand leuk vindt, dan kan het een goed idee lijken om weer opnieuw te beginnen met diegene, maar of het echt verstandig is, weet je dan niet zeker. Het kan zijn dat er een heel goede rede is waarom jullie uit elkaar zijn gegaan, maar dat je die tijdens het maken van de beslissing even vergeten bent omdat je nadenkt met een rooskleurige bril.

Het kan heel gemakkelijk zijn om terug te vallen in een relatie met je ex, maar het is daarbij erg van belang dat je dit echt wilt. Het kan namelijk zijn dat je dit onbewust uit eenzaamheid doet of doet om het gevoel dat je met iemand wil daten, maakt niet uit met wie, te verhelpen. Het is dus verstandig dat je jezelf echt afvraagt waarom je weer met diegene wil daten en niet zonder na te denken weer een relatie met diegene aangaat.

Je moet jezelf afvragen of de ander op zo’n positieve manier is veranderd sinds de laatste keer dat jullie een relatie hadden en ook of jij op een positieve manier bent veranderd. Jullie hebben namelijk beiden een even groot aandeel in het hebben van een succesvolle nieuwe relatie. Ook moet je jezelf afvragen of jullie nog op dezelfde lijn zitten met veel dingen; mensen kunnen namelijk veranderen. Misschien wil de ander wel verhuizen naar een ander land of misschien wil de ander geen kinderen meer of wil de ander juist nu wel kinderen en jij niet. Al deze dingen spelen een rol bij de overweging of het opnieuw daten met je ex wel verstandig is.

Heb je alle overwegingen gemaakt, goed en kritisch nagedacht en met elkaar gesproken over waar jullie beiden in het leven staan, en heb je het gevoel dat jullie op dezelfde golflengte zitten in het leven, dan is de kans op een succesvolle relatie groot. Er is ook een kans dat jullie nu pas op dezelfde golflengte zitten en in de eerdere relatie, die in een breuk eindigde, niet.

Ook kan het zijn dat uit de persoonlijke inventarisatie die je maakt over je ex blijkt dat jullie niet zo goed meer bij elkaar passen. Dit kan verdriet bij je opwekken en dat is zeker niet erg. Het is hierbij wel van belang dat je niet alleen aan de mooie dingen denkt en dat je eerlijk tegen jezelf bent over waarom het niet goed zal lopen tussen jullie.

Doe jezelf geen onnodige pijn als je weet dat de kans dat jullie relatie snel weer stuk zal lopen, groot is. Je kan beter je gevoel rondom dit persoon helen en verder gaan met je leven; je was voordat je de ander kende ook een heel persoon en dat zal je ook zonder hem of haar zijn. Bovendien, als je je gevoel hebt geheeld, kan je misschien opnieuw daten met nieuwe personen die veel beter bij je passen.

Leer de beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan. Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *