Hoe Ervaren Vrouwen Een Orgasme? 8 Soorten Orgasme Vrouw

Heb je wel eens nagedacht over of de verschillende soorten orgasme van vrouwen? Misschien ben je wel op zoek naar iets nieuws of wil je je partner gewoon verwennen met een onvergetelijke extase.

Hoe het ook zij, inzicht in de verschillende soorten orgasme die een vrouw kan ervaren, is een goede stap in de richting van diepere intimiteit en verbondenheid in je seksleven. Voor meer vrouwelijk genot hebben we ze hier op een rijtje gezet, en geven we een handige uitleg over hoe je ze kan bereiken.

Wat gebeurt er tijdens het vrouwelijke orgasme?

Wist je dat…?

 • …het vrouwelijke orgasme kan variëren in duur van enkele seconden tot wel een minuut (of zelfs langer)?
 • …sommige vrouwen meervoudige orgasmes kunnen ervaren tijdens één enkele seksuele sessie?
 • …ongeveer 10% van de vrouwen heeft nog nooit een orgasme ervaren, bekend als anorgasmie?

Het orgasme van een vrouw is niet zomaar een knop die je indrukt. Het zijn mentale, emotionele en fysieke prikkels die samenkomen om tot een hoogtepunt van de seksuele spanning te leiden.

Dat begint met anticipatie en verlangen, de eerste vonken van opwinding, ontstoken door gedachten, herinneringen, fantasieën of externe stimuli zoals aanraking of woorden. Deze bundel aan stimuli activeert vervolgens een reeks van chemische reacties in de hersenen die het lichaam voorbereiden op seksuele climax.

Verbinding en vertrouwen zijn hierbij vaak belangrijk. Een diep gevoel van ontspanning en verbondenheid gaat mogelijke obstakels zoals angst, remmingen en onzekerheden uit de weg en brengt de meest authentieke seksuele expressie naar boven.

Meestal betekent dit dat de focus op het heden op scherp moet staan. Een vrouw moet betrokken zijn in het moment, met volledige aandacht voor de sensaties, om tot een voldaan orgasme te komen.

“Afleidende gedachten zoals de dagelijkse beslommeringen kunnen de reis naar het orgasme vertroebelen en het moeilijk maken om je volledig over te geven aan het moment.”

En de fysieke responsen tijdens het vrouwelijke orgasme? Ze zijn een combinatie van een verhoogde bloedtoevoer naar de geslachtsorganen, spiercontracties en veranderingen in ademhalings- en hartslagpatronen.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

De 8 Soorten Orgasme van Vrouwen

1. Clitoraal Orgasme

De clitoris kan met gemak worden beschouwd als een wonderorgaan; het beschikt over meer dan 8000 zenuwuiteinden. Dat zijn er dubbel zoveel als de penis! Het is dan ook niet verrassend dat het clitorale orgasme één van de meest voorkomende orgasmes bij vrouwen is.

De clitoris bevindt zich aan de bovenkant waar de binnenste schaamlippen samenkomen. Dit kleine, gevoelige bultje masseren kan een golf van genot teweegbrengen die zich over het hele lichaam verspreidt. Vrouwen beschrijven dit orgasme vaak als een scherp, intens gevoel dat zich vooral concentreert in de bekkenstreek.

Hoe het clitorale orgasme bereiken:

 • Zachte aanraking: Begin met zachte, cirkelvormige bewegingen met een vinger of twee.
 • Varieer in druk en snelheid: Pas de druk en snelheid van de bewegingen aan op basis van wat prettig aanvoelt.
 • Combineer met andere vormen van aanraking: Integreer ook andere vormen van lichaamsaanraking, zoals tepelstimulatie of vaginale penetratie, voor een multidimensionale ervaring.
 • Communicatie: Ben je met je partner, communiceer dan over wat goed voelt en welke bewegingen het meeste genot veroorzaken.
 • Gebruik van seksspeeltjes: Je kunt ook een clitorale vibrator of andere seksspeeltjes proberen die speciaal ontworpen zijn voor clitorale stimulatie.

Gratis video: 2 sexy vrouwen doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

2. G-Spot Orgasme

Aan de binnenkant van de vagina is waar de G-spot zich bevindt, ongeveer een paar centimeter van de ingang. Deze plek voelt aan als een geribbelde of sponsachtige textuur, anders dan de omliggende gladde vaginawand. Gerichte, juiste getimede stimulatie van deze plek heeft de potentie op een diep en vol gevoel van genot, dat zich door het hele lichaam kan verspreiden.

“Noemenswaardig: stimulatie van de G-spot is eigenlijk gewoon het stimuleren van de clitoris vanuit een andere hoek.”

Hoe het G-spot orgasme wordt bereikt:

 • Beginpositie: Breng een of twee vingers in de vagina, meestal de middel- en/of wijsvinger. Denk aan ongeveer 4-6 cm diepte, gericht op de bovenkant van de vagina (de kant dichter bij de buik dan de rug).
 • Gebruik de “kom hier” beweging: Eenmaal gelokaliseerd, kun je de G-spot stimuleren door een ‘kom hier’-beweging met je vingers te maken. Deze beweging kan de G-spot direct raken.
 • Varieer de druk: Sommige vrouwen geven de voorkeur aan een zachte stimulatie van de G-spot, terwijl andere vrouwen een stevigere druk prettig vinden.
 • Consistentie: Houd de beweging consistent, maar wees niet verlegen – praat met je partner om beter te begrijpen wat het meest comfortabel en plezierig is.

3. A-spot Orgasme (Anterior Fornix Orgasme):

De A-spot is de hoofdrolspeler in een van de minder bekende soorten orgasme waar vrouwen toe in staat zijn. Dieper gelegen in de vagina dan de G-spot, vlak voor de baarmoederhals, kan juiste stimulatie leiden tot intense vaginale vochtigheid en krachtige orgasmes. De A-spot voelt eveneens aan als een zacht, enigszins sponsachtig gebied in de vagina.

Het stimuleren van de A-spot vereist vaak diepere penetratie en kan bij sommige vrouwen ook meervoudige orgasmes opwekken. Ook interessant is dat sommige vrouwen die moeilijkheden ondervinden met het bereiken van een orgasme door clitorale of G-spot stimulatie, wél responsief kunnen zijn voor A-spot stimulatie.

Hoe het A-Spot orgasme bereiken:

 • Diepe penetratie: Gezien de locatie van de A-spot is diepere penetratie vaak vereist voor stimulatie.
 • Rechte druk: Probeer een rechte druk uit te oefenen in plaats van een wrijvende beweging.
 • Seks van achteren: Kan goed werken, helemaal met de vrouw liggend of gebogen. Het idee is dat de penetrerende partner hoger staat dan de vrouw om de stimulatie van de voorwand van de vagina te verhogen. Anale seks: Anale seks, met name wanneer de vrouw bovenop zit, hetzij naar of weg van hun partner, kan goede toegang bieden.

4. Nippel Orgasme

Het zal je wellicht verbazen, maar er zijn ook sommige vrouwen die er toe in staat zijn om een orgasme te ervaren door enkel hun tepels te stimuleren. Dit is een van de soorten orgasme die vrouwen kunnen hebben vanwege een opmerkelijke connectie: de tepels en de geslachtsorganen zijn met dezelfde hersenregio’s verbonden!

Het ligt allemaal aan de manier waarop ons brein het genot interpreteert, waardoor stimulatie van de tepels net zo intens kan zijn als clitorale of vaginale stimulatie. Vrouwen melden dat dit orgasme kan variëren van een zacht tintelend gevoel tot een explosieve ervaring die het hele lichaam overspoelt.

Hoewel het niet voor iedereen is weggelegd, is de ontdekkingsreis van tepelstimulatie zeker geen slecht idee om toe te voegen aan het seksuele repertoire.

Hoe bereik je een nippel orgasme:

 • Focus op de borsten: Neem uitgebreid de tijd om de borsten te verkennen, in ieder geval met je handen en tong.
 • Ademhaling: Diepe, ritmische ademhaling kan de sensatie versterken.
 • Speelgoed: Het kan ook interessant zijn om tepelklemmen of vibrerende speeltjes speciaal voor tepelstimulatie te gebruiken.
 • Combineer met andere vormen van stimulatie: Tegelijkertijd aan de slag met zowel de tepels als de clitoris of vagina kan het vrouwelijke genot intensiveren.

5. U-spot Orgasme

De U-spot, met de U voor urethra (het gaatje waaruit je plast), is een klein gebied van gevoelig weefsel net boven en aan weerszijden van de urethrale opening, en net onder de clitoris. Wanneer dit gebied zachtjes wordt gestimuleerd, kan het voor sommige vrouwen leiden tot een orgasme.

Ook het U-spot orgasme is een van de soorten orgasme van vrouwen die niet bij iedereen bekend is, maar het biedt een unieke sensatie die zeker het ontdekken waard is. Door zacht en zorgvuldig te stimuleren, kunnen vrouwen een onverwacht en intens genot ontdekken.

Hoe bereik je een U-spot orgasme?

 • Zachte strelingen: Gebruik een vinger of de tong om zachte cirkelvormige bewegingen te maken rond het gebied.
 • Door op te likken van de vaginale opening naar de clitoris kun je de urethrale opening goed stimuleren.
 • Speel met druk: Experimenteer om te zien wat het beste werkt; sommige vrouwen houden van lichtere aanraking, terwijl anderen wat meer druk fijn vinden.

6. Anaal Orgasme

Het is onwaarschijnlijk dat je tijdens de eerste keer anale seks ook direct een orgasme ervaart, maar oefening baart kunst. Het anale gebied is bij zowel mannen als vrouwen rijk aan zenuwuiteinden, en het is een van de soorten orgasme van vrouwen die zonder directe stimulatie van de geslachtsorganen kan worden beleefd.

Hoe een anaal orgasme te bereiken:

 • Begin rustig: Een buttplug of vinger kan prettig aanvoelen.
 • Lubricatie: Smering de sleutel: houd het geheel goed glad.
 • Verschillende posities: Op de buik liggen met één been omhoog en een kussen onder je romp is een solide optie, evenals op je zij liggen met je knieën in je borst gekruld, of doggy-style.

7. Cervicaal Orgasme

Een cervicaal orgasme, ook wel bekend als een diep vaginaal orgasme, die vrouwen kunnen bereiken door stimulatie van de baarmoederhals (cervix), met name via een penis of dildo.

Cervicale stimulatie vereist diepe, diepe penetratie. Belangrijk op te merken is dat dit een van de soorten orgasme is die niet elke vrouw kan bereiken. Bovendien varieert de ervaring van een cervicaal orgasme sterk van persoon tot persoon.

Hoe een cervicaal orgasme bereiken?

 • Begin langzaam: Het zijn de posities die diepe penetratie mogelijk maken, zoals doggie style, die de kans op een cervicaal orgasme vergroten. Maarrr, zorg ervoor dat je ze niet probeert totdat de vaart er al inzit; diepe penetratie kan (in het begin en zonder voldoende stimulatie) pijnlijk zijn.

8. Mentaal Orgasme

Ja, er zijn ook sommige vrouwen die alle soorten orgasme te boven gaan en een hoogtepunt weten te bereiken door erotische gedachten of fantasieën, en dat allemaal zonder enige fysieke aanraking!

Een mentaal orgasme behoeft volledige overgave aan erotische gedachten, fantasieën of misschien wel de liefdevolle blik van je partner. Dit kan zoveel opwinding opwekken, dat het stimulerend werkt voor het lichaam en een intens diepe bevrediging oproept, puur uit de kracht van de geest.

“Dit fenomeen is een diepgaande connectie tussen lichaam en geest en benadrukt dat seksualiteit meer is dan alleen fysieke handelingen.”

 • Ontspanning: Een kalme en rustige mindset is de basis van een mentaal orgasme.
 • Fantasie: Laat je verbeelding de vrije loop en creëer erotische fantasieën die je opwinden.
 • Focus: Leg de focus volledig op je fantasieën en probeer afleidende gedachten weg te duwen.
 • Ademhaling: Diepe, rustige ademhaling helpt om in het moment te blijven en de spanning los te laten.
 • Emotie: Laat je emoties toe, geef jezelf volledig over aan je erotische gedachten, laat eventuele schaamte of remmingen los, en wees open voor wat opwindt en bevredigt.
 • Geduld: Een mentaal orgasme bereiken kan tijd en oefening vergen, dus wees geduldig.

Leer de beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan. Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *